Fogblog

Hogyan válasszunk fogorvost?

A jó fogorvos nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy maximálisan hozzáértő kezekben tudjuk magunkat ezen az igen kényes területen. Mivel előfordulhat, hogy a megfelelő kezelés kiválasztása komoly körültekintést igényel, így páciensként joggal várhatjuk el a választott szakembertől, hogy vonjon be bennünket is döntéseibe. A fogászati beavatkozás gyakran sok félelmet és aggodalmat kelt a betegben, s ilyenkor kétségkívül jó érzés, ha előre tudjuk, mi fog történni velünk, mire számíthatunk a beavatkozás során és azt követően. Ha fogorvosunk partnerként tekint ránk, empatikusan áll hozzánk, az már egy nagyon jó érv mellette. Lássuk, melyek azok a szempontok, melyeket mindenképpen megéri figyelembe venni fogorvosválasztás alkalmával!

Empatikus hozzáállás

Távolság, árak, lehetőségek ide vagy oda, ha fogorvosválasztásról van szó, akkor legtöbben a szakember személyiségét tartjuk a leginkább fontosnak. Éppen elég stresszt képes okozni már maga a helyzet, hogy be kell ülni a fogorvosi székbe. Ha viszont egy közvetlen, empatikus szakember áll velünk szemben, az máris segíthet feloldódni. Hazánk fogorvosai világszinten is elismertek és keresettek, nem véletlen fordulnak külföldről is sokan magyar szakemberekhez.

A fájdalomcsillapítás minősége

A fogorvosi kezeléstől tartók legtöbbször azt szeretnék, ha altatásban történne a beavatkozás. Ez sajnos hazánkban még nem bevett szokás, hiszen gyakorlatilag minden megoldható helyi érzéstelenítéssel. Ennek minőségén azonban nagyon sok múlik. A körzeti orvosnál alkalmazott érzéstelenítők sajnos sokszor gyengébb minőséget képviselnek éppen a rendelkezésre álló pénzügyi lehetőségek szűkössége miatt. A magánrendelések alkalmával nem zsibbasztást, hanem tényleges érzéstelenítést alkalmaznak a szakemberek, amik garantálják az érző idegek kikapcsolását, és ez által a valós fájdalommentességet. A kellemetlenségek elkerülése végett megéri tehát magánrendelésen kezeltetni fogainkat.

Nem mindegy a szakterület!

A legtöbb fogorvos minden területen otthonosan mozog, és legyen szó akár konzerváló fogászatról, vagyis a fogak helyreállításáról, akár az ínybetegségekkel foglalkozó paradontológiáról, szájsebészetről, protetikáról, bármilyen kezelést, feladatot magas színvonalon tudnak elvégezni. Előfordulhat azonban, hogy speciális igényeink vannak egyéni adottságainkból adódóan. Ekkor megéri olyan szakember után nézni, aki az adott terület specialistájának számít. Érdemes akár a szakember képesítéséről, tapasztalatairól is tájékozódni, ezt ma már minden gond nélkül megtehetjük a választani kívánt klinika weboldalán. Tipikusan ilyen, nagyobb körültekintést, tapasztalatot igénylő terület a szájsebészet, valamint az implantáció.

Rugalmasság

Ha fogászati problémákról van szó, akkor bizony könnyen lehet, hogy sürgős segítségre van szükség. Nem mindegy, hogy rendelkezésünkre áll-e hétvégén, vagy munkaidőn túl is a választott szakember. Hasonlóképp rugalmasságot követelhet meg a munkabeosztásból fakadó időhiány. Ha előre egyeztetés során az esti kezelés sem jelent problémát a fogorvos számára, az már egy nagyon jó pont mellette.

A klinika helyszíne

Érdemes a szakemberek között úgy keresni, hogy lakóhelyünk közelében tekintsük át a klinikák, rendelők szolgáltatásait. Tény, hogy fontos a jó fogorvos, de több száz kilométert nem éri meg utazni érte, ráadásul, ha fogászati kezelésre van szükség, akkor a földrajzilag történő gyors elérhetőség is kiemelt jelentőséggel bír.

Árak

Végül, de nem utolsó sorban az árak is rendkívül fontosak. Hiába szimpatikus egy szakember, ha egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak azokat a költségeket, melyekkel felkeresése járna. Éppen ezért lényeges, hogy már előre tájékozódjunk az árakról. Ehhez még csak felkeresni sem kell a klinikát, ugyanis árlistával már a világhálón keresztül is tájékozódhatunk. Abban az esetben, ha speciális igényeink lennének, természetesen érdemes személyesen konzultálni a szakemberrel- legalább egy telefonos beszélgetés erejéig. Tény azonban, hogy az online is elérhető árlisták már egy alapvető árszínvonalat mutatnak, mely kapcsán mindenki el tudja dönteni, hogy megfelelő-e a lehetőség számára. A szomszédos országokból érkező páciensek apropóján eltérések adódhatnak ár szempontjából a keleti és a nyugati országrészek fogorvosainál. Ez azonban főként az olyan bonyolultabb beavatkozásokra érvényes, mint az implantáció, s egy fogtömés tekintetében általában nem mérvadó a különbség.

Fogorvosválasztás előtt tehát érdemes többféle szempontot is figyelembe venni, hiszen ezektől függ, hogy mennyire leszünk elégedettek a szolgáltatással, és hosszú távon mennyire rendszeres lesz a fogorvos látogatása.

Szóljon hozzá Ön is

Hagyjon üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Doktor Úr munkájával nagyon maximálisan meg voltunk elégedve. Korrekt és megbízható-beteg centrikus! Szívesen ajánljuk ismerőseinknek!

C. Tibor

6 éves kislányom fogát gyökérkezelte zseniálisan a doktornő! Hatalmas türelemmel és szakértelemmel. Mindennek eredménye, hogy „egy hang nélkül“, mosolyogva „tűrtük“ a kezelést.

Köszönjük a doktor néninek! Ajánljuk kicsiknek és nagyoknak is!

K. Krisztina és Bettike

Nagyon kellemes, otthonos környezet, kedves emberek. Tetszik, hogy a gyermekekre is gondolnak. Egy élmény volt! Köszönjük, hogy itt lehettünk!

M. Zsuzsa

A Clinident egész csapatának,mindenkinek kivétel nélkül köszönet.Csak ajánlani tudom,ha fogorvoshoz kell menni bárkinek, csak ŐKET válassza!Minden elismerésem nekik,hálás köszönet!

S. Klára

Elmondhatom, hogy ezen a klinikán a félelemre, aggodalomra, izgalomra semmi ok. Az esetleges stressz is feloldódik, erről az egész fogorvosi csapat is gondoskodik.

S. Dóra

Köszönet a kedves doktornéninek, amióta ide járunk, a kislányom már nem fél a fogorvosoktól.

Sz. Gabriella

Kedves Clinident csapat!

Mindent nagyon köszönök: a kedvességüket, türelmüket, szakértésüket és hogy visszaadták az önbizalmamat hisz egy tökéletes, szép fogsort kaptam Önöktől. Még egyszer nagyon köszönöm.

Z. Dóra

Életem első injekcióját kaptam a doktornőtől és nem éreztem semmit! A kezeléssel is tökéletesen meg vagyok elégedve, mostantól csak ide fogok járni, ha gondok vannak a fogaimmal.

Z. Csaba

Hálás köszönettel tartozom a Klinika csapatának a gyors és fájdalommentes kezelésért. Nem hittem volna, hogy a fogbeültetés ilyen egyszerű és tökéletes megoldás a problémámra. Azóta a családomtól csak azt hallom, hogy milyen szép vagyok.

L. Andrea

Kellemes légkör, kedves személyzet, hozzáértő fogorvosok! Már nem félve indulok fogászatra mióta ide járok.

K. Niki

Most először életemben nem félek a fogorvostól. Tündéri, kedves dokinéni, akinél furcsa módon a fogorvosi székben a nyugodtság is el tudja fogni. Bátran ajánlom  mindenkinek!

N. Zsóka

A rendelő hangulata és az egész légkör nagyon kellemes volt, a fogorvos mosolygós, barátságos volt és precíz munkát végzett. Fájdalmat szinte nem is éreztem.

N. Zoltán

Kellemes, esztétikus környezet, színes rendelők, halk zene, mosolygós arcok. Még én is mosolygok, én aki egész életében pánikszerűen félt a fogorvostól. De csak féltem, mert már csak áldani tudom a napot amikor ezt a klinikát választottam.

A. Gyöngyi

Nagy szerencse, hogy rátaláltam erre a rendelőre. Maximálisan meg vagyok elégedve, a személyzet kedves, a környezet barátságos. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Aki ide jön az csak elégedetten távozhat.

K. Tamás

Eddig azt gondoltam, hogy nem létezik fájdalommentes fogászat, de itt bebizonyították nekem, hogy van. Mosolyogva jöttem és a doktornőnek köszönhetően mosolyogva távoztam. Nagyon hálás vagyok, innentől kezdve csak ide fogok járni, pedig Angliából jöttem.

S. Katalin

Nagyon örülök, hogy a doktorúrhoz jöttem, a foghúzásból nem éreztem semmit, a varratszedés is fájdalommentes volt, pedig nagyon félős vagyok!
Még egyszer nagyon köszönöm!!

N. István

Bejelentkezés kezelésre

Telefonon történő bejelentkezéshez kérjük hívja a 06 1 801 2250-es vagy a 06 20 264 5840-es telefonszámot rendelési időn belül.

Az űrlapon megadott telefonszámon munkatársunk hamarosan megkeresi Önt a kért kezelési időpont megerősítésének érdekében.

Címünk:

Clinident Fogászati Cetrum
1133 Budapest Tutaj utca 6/b Cézár-Ház

Rendelési idő:

Hétfő-Péntek 9:00-21:00
*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.
Küldés
*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.
Küldés
H-P 9:00-21:00

Legfrissebb blogbejegyzések

Bejelentkezés kezelésre