Híd

Foghiánnyal küzd? Szeretné pótoltatni az elvesztett fogait? A híd megoldást jelent.

Fontos mielőbb orvosolni a helyzetet a komolyabb egészségügyi problémák elkerülése érdekében.

Számos nem kívánt következménye lehet a kialakult foghiánynak:

  • A rágóképesség csökken és ennek következtében romlik az emésztés.
  • A szomszédos fogak elmozdulnak, ami az idő előtti meglazulásukhoz vezethet.
  • A hiányzó fogak látványa elhanyagolt fogazat benyomását kelti.
  • A hangképzés és a beszéd érthetősége romlik, főleg az elülső fogak hiánya esetén.
  • A csontleépülés a fokozott az elvesztett fogak helyén, ez pedig a későbbi fogpótláskészítést megnehezíti.

Egy vagy több fog pótlására ajánlott hidat alkalmazni, annak érdekében, hogy eltüntessük a hiányból adódó esztétikai problémákat, és helyreállítsuk a rágás- és beszédfunkciót. A híd hídpillérre ragasztott koronából, és a hiányt pótló műfogakból úgynevezett hídtestből áll. Ezek a műfogak is porcelánból készülnek, és teljesen úgy néznek ki, mint az igazi, természetes fogak. A pillér lehet természetes fog, implantátum, vagy a kettő kombinációja.
Hidakat alkalmazhatunk fogínysorvadás miatt meglazult fogak megerősítésre is. A mozgó fogak összekötésével a híd a sínező funkcióját használjuk ki, így csökkentve a fogak mozgathatóságát, ezzel megelőzhető az idő előtti elvesztésük.

Gyakori hídtípusok:

Hagyományos híd

A hiányt határoló pillérfogakon nyugszik a híd, a fogakon lévő porcelán koronák fogják közre a hídtestet, ami pótolja az elvesztett fogakat. Amennyiben csak néhány fog hiányzik egymás mellett, akkor elegendő a szomszédos fogakat igénybe venni, ha azonban kiterjedt a foghiány, akkor szükség lehet további tartófogakat is bevonni a fogpótlásba.

Szabad végű fogászati híd

A szabad végű híd lényege az, hogy a hiányt pótló műfog csak a híd egyik oldalán van megtámasztva, a másik oldala a levegőben „lóg“.Főleg a legutolsó fogak hiánya esetén alkalmazzuk, ha implantátummal vagy fogsorral nem tudjuk megoldani a fogak pótlását. A végeredmény inkább esztétikai funkciót lát el, az előnye pedig az, hogy kevesebb fog kezelésére, lecsiszolására van szükség.

Ragasztott híd / Maryland híd

Ez a hídtípus szinte kizárólag csak a metszőfogak területén használatos. A legfőbb előnye ennek a hídtípusnak, hogy az egészséges tartófogakat egyik oldalukon sem kell csiszolni, esetleg csak minimális preparáció szükséges az elkészítéséhez. A hiányt pótló fog megerősített kerámiából készül és kis “szárnyakkal” rögzül a szomszédos fogak belső felszínéhez, erős fogászati ragasztóanyag segítségével. A “szárnyak” így láthatatlanok maradnak, csak a porcelán látszik kívülről, ami a természetes fog esztétikáját adja vissza.

Implantátumon nyugvó híd

Az implantátumok a hiányzó fogak pótlásának modern eszközei. Az implantátumot az állcsont azon részébe helyezik, ahol a foggyökér eredetileg elhelyezkedett. Amint a csontba tökéletesen beépült az implantátum, korona helyezhető rá, vagy ha több fog is hiányzott, akkor egy egész híd. Ezzel a foghiány tisztán implantátumok segítségével pótolható, és nincs szükség a szomszédos fogak lecsiszolására.
Még abban az esetben is alkalmazható implantátumokon nyugvó rögzített híd, ha valamennyi fog hiányzik már egyik vagy mindkét állcsontból.

A fogászati hidak készítésének folyamata

A híd készítésének több fázisa van:

  • Először eltávolítjuk a fog sérült részeit, lecsiszoljuk (preparáljuk) 1mm mélységben, így kialakítjuk azt a formát, ami a korona alapját képezheti. Ezután lenyomatot készítünk a fogról, és megállapítjuk a kívánt fogszínt. A fogakra mindig kerül ideiglenes híd a rendelőben, hogy megvédje a lecsiszolt fogakat és az ínyt, valamint megfelelő esztétikai megoldást biztosítson a végleges fogpótlás elkészültéig.
  • A végleges híd elkészültekor az ideiglenes híd helyére bepróbáljuk, és ha mindent rendben találunk, az megfelelően illeszkedik, színe és formája tökéletes, a híd a pillérfogakra ragasztóval rögzítésre kerül.
  • A fog megjelenésében is funkciójában is megtévesztésig hasonló lesz a természetes fogakhoz.

A hidak természetes hatású, stabil pótlást jelentenek, melyek megfelelő gondozással hosszú évekre biztosíthatják széles mosolyát és egészséges harapását.

Ismerje meg a fogászati klinikánkat, szakorvosainkat, az árainkat, és jelentkezzen be hozzánk!

A rendelő hangulata és az egész légkör nagyon kellemes volt, a fogorvos mosolygós, barátságos volt és precíz munkát végzett. Fájdalmat szinte nem is éreztem.

N. Zoltán

Eddig azt gondoltam, hogy nem létezik fájdalommentes fogászat, de itt bebizonyították nekem, hogy van. Mosolyogva jöttem és a doktornőnek köszönhetően mosolyogva távoztam. Nagyon hálás vagyok, innentől kezdve csak ide fogok járni, pedig Angliából jöttem.

S. Katalin

Nagyon örülök, hogy a doktorúrhoz jöttem, a foghúzásból nem éreztem semmit, a varratszedés is fájdalommentes volt, pedig nagyon félős vagyok!
Még egyszer nagyon köszönöm!!

N. István

Köszönet a kedves doktornéninek, amióta ide járunk, a kislányom már nem fél a fogorvosoktól.

Sz. Gabriella

Nagyon kellemes, otthonos környezet, kedves emberek. Tetszik, hogy a gyermekekre is gondolnak. Egy élmény volt! Köszönjük, hogy itt lehettünk!

M. Zsuzsa

Elmondhatom, hogy ezen a klinikán a félelemre, aggodalomra, izgalomra semmi ok. Az esetleges stressz is feloldódik, erről az egész fogorvosi csapat is gondoskodik.

S. Dóra

6 éves kislányom fogát gyökérkezelte zseniálisan a doktornő! Hatalmas türelemmel és szakértelemmel. Mindennek eredménye, hogy „egy hang nélkül“, mosolyogva „tűrtük“ a kezelést.

Köszönjük a doktor néninek! Ajánljuk kicsiknek és nagyoknak is!

K. Krisztina és Bettike

Életem első injekcióját kaptam a doktornőtől és nem éreztem semmit! A kezeléssel is tökéletesen meg vagyok elégedve, mostantól csak ide fogok járni, ha gondok vannak a fogaimmal.

Z. Csaba

Hálás köszönettel tartozom a Klinika csapatának a gyors és fájdalommentes kezelésért. Nem hittem volna, hogy a fogbeültetés ilyen egyszerű és tökéletes megoldás a problémámra. Azóta a családomtól csak azt hallom, hogy milyen szép vagyok.

L. Andrea

Kedves Clinident csapat!

Mindent nagyon köszönök: a kedvességüket, türelmüket, szakértésüket és hogy visszaadták az önbizalmamat hisz egy tökéletes, szép fogsort kaptam Önöktől. Még egyszer nagyon köszönöm.

Z. Dóra

Doktor Úr munkájával nagyon maximálisan meg voltunk elégedve. Korrekt és megbízható-beteg centrikus! Szívesen ajánljuk ismerőseinknek!

C. Tibor

Kellemes, esztétikus környezet, színes rendelők, halk zene, mosolygós arcok. Még én is mosolygok, én aki egész életében pánikszerűen félt a fogorvostól. De csak féltem, mert már csak áldani tudom a napot amikor ezt a klinikát választottam.

A. Gyöngyi

Most először életemben nem félek a fogorvostól. Tündéri, kedves dokinéni, akinél furcsa módon a fogorvosi székben a nyugodtság is el tudja fogni. Bátran ajánlom  mindenkinek!

N. Zsóka

A Clinident egész csapatának,mindenkinek kivétel nélkül köszönet.Csak ajánlani tudom,ha fogorvoshoz kell menni bárkinek, csak ŐKET válassza!Minden elismerésem nekik,hálás köszönet!

S. Klára

Kellemes légkör, kedves személyzet, hozzáértő fogorvosok! Már nem félve indulok fogászatra mióta ide járok.

K. Niki

Nagy szerencse, hogy rátaláltam erre a rendelőre. Maximálisan meg vagyok elégedve, a személyzet kedves, a környezet barátságos. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Aki ide jön az csak elégedetten távozhat.

K. Tamás

Bejelentkezés kezelésre

Telefonon történő bejelentkezéshez kérjük hívja a 06 1 801 2250-es vagy a 06 20 264 5840-es telefonszámot rendelési időn belül.

Az űrlapon megadott telefonszámon munkatársunk hamarosan megkeresi Önt a kért kezelési időpont megerősítésének érdekében.

Címünk:

Clinident Fogászati Cetrum
1133 Budapest Tutaj utca 6/b Cézár-Ház

Rendelési idő:

Hétfő-Péntek 9:00-21:00
*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.
Küldés
*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.
Küldés
H-P 9:00-21:00
Bejelentkezés kezelésre