Akut kezelések

Elviselhetetlenül fáj a foga? Bedagadt az arca?

Mielőbbi sürgősségi beavatkozásra van szüksége?

Összegyűjtöttük Önnek a leggyakoribb akut problémákat, és azok megoldásának lehetőségeit. Klinikánkon gyorsan és szakszerűen tudjuk orvosolni ezeket sürgősségi kezelés keretében.

Fogfájás

Nagyon sok oka lehet a fogfájásnak, amit egy orvosi vizsgálattal gyorsan ki lehet deríteni. Amennyiben szeretne minél előbb megszabadulni a kínzó fájdalomtól és elkerülni, hogy a kezeletlen probléma miatt még gyötrelmesebb állapotba kerüljön, mielőbb forduljon egy hozzáértő fogorvoshoz. Ha azonnali segítségre szorul, hívja most a 06 1 801 2250-es telefonszámon a Clinident Fogászati Centrumot, ahol soron kívüli időpontot kaphat, és gyorsan megszüntetjük a fájdalmat, feltárjuk az okát, majd fogbarát, tartós, esztétikus megoldást kínálunk rá.

Mitől fájhat a foga?

A fogfájás hátterében sok ok állhat, leggyakrabban fogszuvasodás, bölcsességfoggal kapcsolatos probléma, fogínysorvadás, fizikai sérülés, a fog kopása, éjszakai fogcsikorgatás, vagy például a fogak túlterhelődése.
Ha rövid ideig tartó, éles fájdalom jelentkezik, főként hideg, vagy édes étel/ital hatására, akkor vélhetően fogszuvasodás vagy a visszahúzódó fogíny miatt szabaddá vált fognyaki érzékenység áll fent. A szuvasodás töméssel megszüntethető, míg a fognyaki érzékenység ecseteléssel, töméssel, illetve speciális szájápolási termékek otthoni alkalmazásával orvosolható.

Ha hirtelen éles, lüktető fájdalom kínozza, ami sokáig elhúzódik, akkor valószínűleg súlyosabb szuvasodás miatti foggyulladás állhat a probléma hátterében. Ha lefekszik, akkor még jobban fokozódik a fájdalom, a fejben megnövekedett vérnyomás hatására. A fájdalomcsillapításon túl sokat már nem lehet tenni otthon, a legjobb sürgősen felkeresni egy fogorvost, ugyanis minél mélyebbre hatol a szuvasodás, annál erőteljesebb a fájdalom és annál kisebb az esélye, hogy a fog megmenthető. Ilyenkor fogtömésre, vagy gyökérkezelésre lehet szüksége.
A lüktető fájdalom utalhat még fogíny eredetű problémára is. Ilyenkor a fogmosás fájdalmas, és ínyvérzés kíséri, továbbá a fogak felszínén fogkövek és elszíneződések láthatók. Ezen is csak a fogorvos segíthet a fogkő eltávolításával.

Ha az erős fájdalom leghátul, a rágófogak mögött jelentkezik és ínygyulladás kíséri, vélhetően a bölcsességfoga okozza a problémát. Ilyenkor meg kell vizsgálni, hogy az esetleges gyógyszeres kezelés mellett mi segíthet, például az íny egy részének eltávolítása, de az is lehet, hogy a bölcsességfogtól kell búcsút venni.

Ha az arca bedagadt, megduzzadt és állandó, tompa fogfájást, feszítést érez, az krónikus gyulladásra utal. A fájdalom általában folyamatos, és inger hatására fokozódik, így rágásnál, vagy a fogak összekoccanásakor, mozgatásnál, illetve forró ital/étel fogyasztásánál. Ilyenkor nagy valószínűséggel gyökérkezelésre van szüksége, mégpedig sürgősen.

Kiesett tömés

Ha a tömés már régi, vagy nem megfelelő módon készítették el, akkor előfordulhat, hogy körülötte a fog tovább szuvasodik és emiatt egy idő után kiesik. A fog további károsodásának megelőzése érdekében ilyenkor a megoldás egy új, esztétikus fogtömés, vagy betét.

Leesett korona

Az évekkel, vagy akár a hónapokkal korábban felhelyezett korona leeshet, aminek több oka is lehet: fogszuvasodás, pontatlan fogtechnikai kivitelezés, ha a fogat túlságosan lecsiszolták, vagy ha a felrakásnál használatos ragasztócement lassan kioldódik. Amennyiben megtörtént a baj, a visszaragasztás általában csak átmeneti megoldás, az esetek többségében újra kell készíteni a koronát. Rendelőkben tartós, élethű, természetes hatású koronákkal és fogpótlásokkal segíthetünk a problémán.

Ínyvérzés

A vérző ínyt gyakran nem veszik elég komolyan, holott súlyosabb problémák is állhatnak a háttérben, és akár a fog elvesztéséhez is vezethetnek. Érdemes kivizsgáltatni, hogy nem fogínysorvadás áll–e a háttérben a tartós gyulladás miatt, amit kezelni kell. Ha a probléma nem annyira súlyos és a fogíny még nem károsodott, akkor szájhigiéniai kezeléssel orvosolható a probléma.

Mozgó fog

Ha tartósan fennálló gyulladás miatt az íny szövete károsodik, akkor ínyvisszahúzódás jön létre, és a gyulladás átterjed a fogágy többi részére, károsítja a rostokat és a csontokat, ami miatt gyengül a fog megtámasztása, és mozgathatóvá válik. Ilyen esetekben paradontológiai kezelés a megoldás és csontpótlásra is szükség lehet.

Nagy szerencse, hogy rátaláltam erre a rendelőre. Maximálisan meg vagyok elégedve, a személyzet kedves, a környezet barátságos. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Aki ide jön az csak elégedetten távozhat.

K. Tamás

Doktor Úr munkájával nagyon maximálisan meg voltunk elégedve. Korrekt és megbízható-beteg centrikus! Szívesen ajánljuk ismerőseinknek!

C. Tibor

Most először életemben nem félek a fogorvostól. Tündéri, kedves dokinéni, akinél furcsa módon a fogorvosi székben a nyugodtság is el tudja fogni. Bátran ajánlom  mindenkinek!

N. Zsóka

Köszönet a kedves doktornéninek, amióta ide járunk, a kislányom már nem fél a fogorvosoktól.

Sz. Gabriella

Életem első injekcióját kaptam a doktornőtől és nem éreztem semmit! A kezeléssel is tökéletesen meg vagyok elégedve, mostantól csak ide fogok járni, ha gondok vannak a fogaimmal.

Z. Csaba

A Clinident egész csapatának,mindenkinek kivétel nélkül köszönet.Csak ajánlani tudom,ha fogorvoshoz kell menni bárkinek, csak ŐKET válassza!Minden elismerésem nekik,hálás köszönet!

S. Klára

Nagyon kellemes, otthonos környezet, kedves emberek. Tetszik, hogy a gyermekekre is gondolnak. Egy élmény volt! Köszönjük, hogy itt lehettünk!

M. Zsuzsa

A rendelő hangulata és az egész légkör nagyon kellemes volt, a fogorvos mosolygós, barátságos volt és precíz munkát végzett. Fájdalmat szinte nem is éreztem.

N. Zoltán

Elmondhatom, hogy ezen a klinikán a félelemre, aggodalomra, izgalomra semmi ok. Az esetleges stressz is feloldódik, erről az egész fogorvosi csapat is gondoskodik.

S. Dóra

6 éves kislányom fogát gyökérkezelte zseniálisan a doktornő! Hatalmas türelemmel és szakértelemmel. Mindennek eredménye, hogy „egy hang nélkül“, mosolyogva „tűrtük“ a kezelést.

Köszönjük a doktor néninek! Ajánljuk kicsiknek és nagyoknak is!

K. Krisztina és Bettike

Eddig azt gondoltam, hogy nem létezik fájdalommentes fogászat, de itt bebizonyították nekem, hogy van. Mosolyogva jöttem és a doktornőnek köszönhetően mosolyogva távoztam. Nagyon hálás vagyok, innentől kezdve csak ide fogok járni, pedig Angliából jöttem.

S. Katalin

Kellemes légkör, kedves személyzet, hozzáértő fogorvosok! Már nem félve indulok fogászatra mióta ide járok.

K. Niki

Kellemes, esztétikus környezet, színes rendelők, halk zene, mosolygós arcok. Még én is mosolygok, én aki egész életében pánikszerűen félt a fogorvostól. De csak féltem, mert már csak áldani tudom a napot amikor ezt a klinikát választottam.

A. Gyöngyi

Hálás köszönettel tartozom a Klinika csapatának a gyors és fájdalommentes kezelésért. Nem hittem volna, hogy a fogbeültetés ilyen egyszerű és tökéletes megoldás a problémámra. Azóta a családomtól csak azt hallom, hogy milyen szép vagyok.

L. Andrea

Kedves Clinident csapat!

Mindent nagyon köszönök: a kedvességüket, türelmüket, szakértésüket és hogy visszaadták az önbizalmamat hisz egy tökéletes, szép fogsort kaptam Önöktől. Még egyszer nagyon köszönöm.

Z. Dóra

Nagyon örülök, hogy a doktorúrhoz jöttem, a foghúzásból nem éreztem semmit, a varratszedés is fájdalommentes volt, pedig nagyon félős vagyok!
Még egyszer nagyon köszönöm!!

N. István

Bejelentkezés kezelésre

Telefonon történő bejelentkezéshez kérjük hívja a 06 1 801 2250-es vagy a 06 20 264 5840-es telefonszámot rendelési időn belül.

Az űrlapon megadott telefonszámon munkatársunk hamarosan megkeresi Önt a kért kezelési időpont megerősítésének érdekében.

Címünk:

Clinident Fogászati Cetrum
1133 Budapest Tutaj utca 6/b Cézár-Ház

Rendelési idő:

Hétfő-Péntek 9:00-21:00
*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.
Küldés
*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.
Küldés
H-P 9:00-21:00

Legfrissebb blogbejegyzések

Bejelentkezés kezelésre