Implantáció

Hiányzó fogaihoz keresi a megfelelő és tartós megoldást?

Ha szeretné pótolni a hiányzó fogait, fontos mielőbb orvosolni a helyzetet a későbbi egészségügyi problémák elkerülésének érdekében.

Számos nem kívánt következménye van ugyanis a kialakult foghiánynak:

  • A rágóképesség csökken és ennek következtében romlik az emésztés.
  • A szomszédos fogak elmozdulnak, ami az idő előtti meglazulásukhoz vezethet.
  • A hiányzó fogak látványa elhanyagolt fogazat benyomását kelti.
  • A hangképzés és a beszéd érthetősége romlik, főleg az elülső fogak hiánya esetén.
  • A csontleépülés fokozottá válik az elvesztett fogak helyén, ez pedig a későbbi fogpótlást is megnehezíti

Ha szeretne megszabadulni a foghiánytól, de fél attól hogy az egészséges fogait lecsiszolják és koronát helyezzenek fel rájuk, akkor az Ön számára az implantáció a megfelelő megoldás.
A hiányzó fogak pótlására a legkíméletesebb és legmodernebb módszer a fogászati implantáció.
shutterstock_143041240

Mi a fogászati implantátum?

A fogászati implantáció, más szóval a fogbeültetés jelenleg a legmodernebb módja a hiányzó fogak pótlásának.
Az implantátum a csontnak abba a részébe kerül, ahol eredetileg a fog gyökere volt. A beültetést követően ez a mesterséges foggyökér teljesen beépül a csontba, és olyan mint egy erős, egészséges fog. Terhelhetővé válik, és helyezhető rá a stabil és esztétikus fogpótlás. Az implantátum anyaga nagyon erős és az emberi szervezetet egyáltalán nem allergizáló titán.

 

Implantátumok alkalmazási köre

Implantátum, megoldás egyetlen foghiány pótlására

A szóló, egy fogat pótló implantátum nagy előnye, hogy nincs összekötve a szomszédos fogakkal, azokat nem kell lecsiszolni, és kiválóan tisztítható, fogselymezhető, akárcsak a természetes fogak. Esztétikai megjelenése kiváló, a többi fogtól szinte meg sem különböztethető.

Implantátumon nyugvó hidak, több fog hiánya esetén

Több fog hiánya esetén hidat készítünk, aminek tartópilléreként implantátumot alkalmazhatunk, nincs szükség a szomszédos fogak lecsiszolására.
Abban az esetben is fontos szerepet kapnak az implantátumok, amikor nincs elegendő fog ahhoz, hogy megfelelően stabil hidat készíthessünk. Ekkor kiegészítő pillérként vonjuk be őket, ezzel nagy kiterjedésű foghiány esetén is rögzített fogpótlást tudunk készíteni.

idos par

Implantátum rögzítésű fogsorok

Ha a fogak nagy része, vagy az összes fog hiányzik, implantátum által megtámasztott fogsor készítését javasoljuk.

Műfogsort viselőknél a megfelelő helyben maradás nagy probléma, az implantátumoknak köszönhetően azonban nem kell tartania attól, hogy lazának érzi a fogsort, emellett a fogsor mérete is csökkenthető, kisebb helyet foglal el a szájban, így megmarad az ízlelés és az étkezés öröme is. Teljes fogatlanság esetén az úgynevezett mini-implantátumok nagymértékben hozzájárulnak a kivehető fogsorok stabilizálásában, ezzel a növelik a komfortérzetet és segítik a mindennapi használatot.

Az implantáció technológiája: mi vár Önre, ha az implantációt választja?

Az implantációs kezelés során a fogorvos először körültekintően megvizsgálja az állcsontok minőségét és mennyiségét. Több implantátum esetén, illetve komplex esetben 3 dimenziós fogászati CT felvétel készítése is javasolt. A felvétel alapján számítógépen tökéletesen megtervezhető a beültetés valamennyi részlete.

Az implantációs kezelés során először beültetik magát az implantátumot az állcsontba. Ezt egy néhány hónapos gyógyulási időszak követi, amíg az implantátum teljesen részévé válik a csontnak. Ezután az úgynevezett felépítményt helyezik az implantátumra, amire a fogpótlás készül.

Klinikánkon az implantáció rutin eljárásnak számít, mely teljesen veszélytelen és hosszan tartó megoldást jelent. Sikerére hosszú távú garanciát vállalunk.

Csontpótlás a sikeres implantáció érdekében

Az implantációt a Clinident Fogászati Centrum kiváló implantológusai végzik. A régóta fennálló foghiány, vagy túl keskeny, puha állcsont esetén, előfordulhat, hogy csont beültetésre is szükség van. Ezt lehet az implantációt megelőzően, vagy azzal egy időben végezni.

Az erőteljes rágás hatására ugyanis a fogak nagy nyomást gyakorolnak a csontokra, ezért ha az implantátum nincs megfelelően körülvéve csonttal, akkor az implantáció sikertelen lehet.
A csonttömeg növelés segítségével sokkal szilárdabb alapot tudunk biztosítani az implantátumnak. A tömegnövelésnél mesterséges vagy saját csontot adunk az állcsont saját csontjához. Ezután kb. 6 hónap kell ahhoz, hogy megfelelő csontmennyiség épüljön fel, ami már elég ahhoz, hogy az implantátumot biztonsággal beültethessük.

Az implantátumok megbízhatósága és tartóssága

Az implantációs eljárás már több évtizedes múltra tekint vissza, a műtéti technika tökéletesen kiforrott, az implantációt végző szakemberek pedig nagy gyakorlattal rendelkeznek a műtétek kivitelezésében. Természetesen mint műtétnek, ennek is lehetnek szövődményei, de az gondos előzetes vizsgálattal és tervezéssel a minimálisra csökkenthető.

A fogászati implantátumoknál rendkívül nagy szerepe van a megfelelő utógondozásnak, mivel nagyon érzékenyek a rossz szájhigiéniából fakadó, körülöttük kialakuló gyulladásra. Amennyiben a páciens betartja a kezelőorvos által javasoltakat, megfelelő rendszerességgel látogat vissza a fogorvosi rendelőbe kontrollvizsgálatokra, valamint a szájhigiéniája is megfelelő, abban az esetben az implantátumokat akár évtizedekig is probléma nélkül viselheti.

Ismerje meg a fogászati klinikánkat, szakorvosainkat, az árainkat, és jelentkezzen be hozzánk!

Kedves Clinident csapat!

Mindent nagyon köszönök: a kedvességüket, türelmüket, szakértésüket és hogy visszaadták az önbizalmamat hisz egy tökéletes, szép fogsort kaptam Önöktől. Még egyszer nagyon köszönöm.

Z. Dóra

Nagyon kellemes, otthonos környezet, kedves emberek. Tetszik, hogy a gyermekekre is gondolnak. Egy élmény volt! Köszönjük, hogy itt lehettünk!

M. Zsuzsa

Eddig azt gondoltam, hogy nem létezik fájdalommentes fogászat, de itt bebizonyították nekem, hogy van. Mosolyogva jöttem és a doktornőnek köszönhetően mosolyogva távoztam. Nagyon hálás vagyok, innentől kezdve csak ide fogok járni, pedig Angliából jöttem.

S. Katalin

Elmondhatom, hogy ezen a klinikán a félelemre, aggodalomra, izgalomra semmi ok. Az esetleges stressz is feloldódik, erről az egész fogorvosi csapat is gondoskodik.

S. Dóra

Kellemes, esztétikus környezet, színes rendelők, halk zene, mosolygós arcok. Még én is mosolygok, én aki egész életében pánikszerűen félt a fogorvostól. De csak féltem, mert már csak áldani tudom a napot amikor ezt a klinikát választottam.

A. Gyöngyi

6 éves kislányom fogát gyökérkezelte zseniálisan a doktornő! Hatalmas türelemmel és szakértelemmel. Mindennek eredménye, hogy „egy hang nélkül“, mosolyogva „tűrtük“ a kezelést.

Köszönjük a doktor néninek! Ajánljuk kicsiknek és nagyoknak is!

K. Krisztina és Bettike

Hálás köszönettel tartozom a Klinika csapatának a gyors és fájdalommentes kezelésért. Nem hittem volna, hogy a fogbeültetés ilyen egyszerű és tökéletes megoldás a problémámra. Azóta a családomtól csak azt hallom, hogy milyen szép vagyok.

L. Andrea

Most először életemben nem félek a fogorvostól. Tündéri, kedves dokinéni, akinél furcsa módon a fogorvosi székben a nyugodtság is el tudja fogni. Bátran ajánlom  mindenkinek!

N. Zsóka

Kellemes légkör, kedves személyzet, hozzáértő fogorvosok! Már nem félve indulok fogászatra mióta ide járok.

K. Niki

Életem első injekcióját kaptam a doktornőtől és nem éreztem semmit! A kezeléssel is tökéletesen meg vagyok elégedve, mostantól csak ide fogok járni, ha gondok vannak a fogaimmal.

Z. Csaba

A rendelő hangulata és az egész légkör nagyon kellemes volt, a fogorvos mosolygós, barátságos volt és precíz munkát végzett. Fájdalmat szinte nem is éreztem.

N. Zoltán

A Clinident egész csapatának,mindenkinek kivétel nélkül köszönet.Csak ajánlani tudom,ha fogorvoshoz kell menni bárkinek, csak ŐKET válassza!Minden elismerésem nekik,hálás köszönet!

S. Klára

Doktor Úr munkájával nagyon maximálisan meg voltunk elégedve. Korrekt és megbízható-beteg centrikus! Szívesen ajánljuk ismerőseinknek!

C. Tibor

Nagyon örülök, hogy a doktorúrhoz jöttem, a foghúzásból nem éreztem semmit, a varratszedés is fájdalommentes volt, pedig nagyon félős vagyok!
Még egyszer nagyon köszönöm!!

N. István

Nagy szerencse, hogy rátaláltam erre a rendelőre. Maximálisan meg vagyok elégedve, a személyzet kedves, a környezet barátságos. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Aki ide jön az csak elégedetten távozhat.

K. Tamás

Köszönet a kedves doktornéninek, amióta ide járunk, a kislányom már nem fél a fogorvosoktól.

Sz. Gabriella

Bejelentkezés kezelésre

Telefonon történő bejelentkezéshez kérjük hívja a 06 1 801 2250-es vagy a 06 20 264 5840-es telefonszámot rendelési időn belül.

Az űrlapon megadott telefonszámon munkatársunk hamarosan megkeresi Önt a kért kezelési időpont megerősítésének érdekében.

Címünk:

Clinident Fogászati Cetrum
1133 Budapest Tutaj utca 6/b Cézár-Ház

Rendelési idő:

Hétfő-Péntek 9:00-21:00
*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.
Küldés
*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.
Küldés
H-P 9:00-21:00
Bejelentkezés kezelésre