Azonnali implantáció

azonnali implantációBizonyos feltételek fennállása esetén lehetőség van arra, hogy a foghúzást követően legfeljebb néhány napon belül, tehát akár azonnal implantátumot helyezzen a szájsebész szakorvos a kihúzott fog helyére.

Az azonnali implantáció számos előnnyel jár. Egyrészt nem jelent olyan komoly műtéti beavatkozást, mivel elmaradhat a klasszikus implantációnál alkalmazott ínyfeltárás és furat készítése sem szükséges. További pozitívumot jelent, hogy ez a módszer megakadályozhatja a csontleépülést, kisebb eséllyel van szükség csontpótlásra, így alacsonyabb az implantáció költsége is.

Egy fog eltávolítása után a sebgyógyulás folyamata néhány hónapot vesz igénybe.  A gyógyulás során a fogat eredetileg tartó csont egy része gyorsan felszívódik, az állcsont vastagsága akár ötven százalékkal csökkenhet a fogeltávolítást követő hónapokban. Teljesen egyéni a felszívódás mértéke, de fokozottabb, ha a fog eltávolítása csak nagy trauma árán sikerül, illetve ha a csontmennyiség már eleve csekély volt a fogat érintő krónikus gyulladás miatt. Ez a gyors ütemű csontvesztés a beavatkozás utáni fél-egy évre jellemző, később a felszívódás üteme lelassul, de a foghiány miatt terhelés nélkül maradt állcsonton továbbra is megfigyelhető.

Az íny is változik a gyógyulási folyamat során, ami később szintén korrekciót igényelhetnek. Ezek a folyamatok megnehezítik az implantációt, a felszívódás miatt csontpótlásra lehet szükség, valamint az íny is korrekcióra szorulhat. Ezek a beavatkozások a páciens számára nagyobb műtéti megterhelést és magasabb költségeket jelentenek.

Az azonnali implantációnál a fog eltávolításával egy időben az implantátum is beültetésre kerül. Ilyenkor a sebgyógyulással egy időben történik az implantátum csontintergációja is, amivel a fent leírt kedvezőtlen változások megelőzhetőek. Az implantátum csökkenti, vagy akár meg is állíthatja a foghúzás után szokásos csontfelszívódást, továbbá megmarad az íny eredeti vonala, nem kell vágni és varrni ahhoz, hogy a végeredmény igazán esztétikus legyen.

Az eljárás csak bizonyos feltételek mellett alkalmazható. A pontos tervezéshez fontos a beavatkozás előtt 3 dimenziós CT felvételt kell készíteni a kiindulási csontmennyiség felméréséhez, amelynek megőrzésére törekszik a szájsebész szakorvos a fogeltávolítás során. Az esetek egy részében az implantátum olyan szorosan rögzül a csontban már közvetlen a felhelyezés után, hogy azonnal terhelhető és ideiglenes korona kerülhet rá.

Az azonnali implantáció előnyei

  • nincs szükség külön műtétre az implantációhoz
  • megelőzhető a fogeltávolítás utáni kedvezőtlen változások
  • lerövidül a kezelési idő
  • megfelelő stabilitás esetén akár azonnali terhelés
  • megmarad az eredeti vagy ahhoz közeli ínykontúr
  • az implantátum az eredeti fog helyére kerül

Az azonnali implantáció hátrányai

  • az eltávolított fog és az implantátum alakja közötti különbség miatt csontpótló használata
  • szükséges lehet
  • az eltávolítandó vagy a szomszéd fogakat érintő gyulladás esetén nem alkalmazható
  • ellenjavallatot jelenthetnek helyi anatómiai tényezők, mint például az eltávolítandó gyökerek száma és alakja

Hálás köszönettel tartozom a Klinika csapatának a gyors és fájdalommentes kezelésért. Nem hittem volna, hogy a fogbeültetés ilyen egyszerű és tökéletes megoldás a problémámra. Azóta a családomtól csak azt hallom, hogy milyen szép vagyok.

L. Andrea

Kedves Clinident csapat!

Mindent nagyon köszönök: a kedvességüket, türelmüket, szakértésüket és hogy visszaadták az önbizalmamat hisz egy tökéletes, szép fogsort kaptam Önöktől. Még egyszer nagyon köszönöm.

Z. Dóra

Életem első injekcióját kaptam a doktornőtől és nem éreztem semmit! A kezeléssel is tökéletesen meg vagyok elégedve, mostantól csak ide fogok járni, ha gondok vannak a fogaimmal.

Z. Csaba

Most először életemben nem félek a fogorvostól. Tündéri, kedves dokinéni, akinél furcsa módon a fogorvosi székben a nyugodtság is el tudja fogni. Bátran ajánlom  mindenkinek!

N. Zsóka

Köszönet a kedves doktornéninek, amióta ide járunk, a kislányom már nem fél a fogorvosoktól.

Sz. Gabriella

A Clinident egész csapatának,mindenkinek kivétel nélkül köszönet.Csak ajánlani tudom,ha fogorvoshoz kell menni bárkinek, csak ŐKET válassza!Minden elismerésem nekik,hálás köszönet!

S. Klára

Elmondhatom, hogy ezen a klinikán a félelemre, aggodalomra, izgalomra semmi ok. Az esetleges stressz is feloldódik, erről az egész fogorvosi csapat is gondoskodik.

S. Dóra

Doktor Úr munkájával nagyon maximálisan meg voltunk elégedve. Korrekt és megbízható-beteg centrikus! Szívesen ajánljuk ismerőseinknek!

C. Tibor

Nagy szerencse, hogy rátaláltam erre a rendelőre. Maximálisan meg vagyok elégedve, a személyzet kedves, a környezet barátságos. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Aki ide jön az csak elégedetten távozhat.

K. Tamás

Nagyon kellemes, otthonos környezet, kedves emberek. Tetszik, hogy a gyermekekre is gondolnak. Egy élmény volt! Köszönjük, hogy itt lehettünk!

M. Zsuzsa

6 éves kislányom fogát gyökérkezelte zseniálisan a doktornő! Hatalmas türelemmel és szakértelemmel. Mindennek eredménye, hogy „egy hang nélkül“, mosolyogva „tűrtük“ a kezelést.

Köszönjük a doktor néninek! Ajánljuk kicsiknek és nagyoknak is!

K. Krisztina és Bettike

Kellemes légkör, kedves személyzet, hozzáértő fogorvosok! Már nem félve indulok fogászatra mióta ide járok.

K. Niki

Kellemes, esztétikus környezet, színes rendelők, halk zene, mosolygós arcok. Még én is mosolygok, én aki egész életében pánikszerűen félt a fogorvostól. De csak féltem, mert már csak áldani tudom a napot amikor ezt a klinikát választottam.

A. Gyöngyi

Eddig azt gondoltam, hogy nem létezik fájdalommentes fogászat, de itt bebizonyították nekem, hogy van. Mosolyogva jöttem és a doktornőnek köszönhetően mosolyogva távoztam. Nagyon hálás vagyok, innentől kezdve csak ide fogok járni, pedig Angliából jöttem.

S. Katalin

Nagyon örülök, hogy a doktorúrhoz jöttem, a foghúzásból nem éreztem semmit, a varratszedés is fájdalommentes volt, pedig nagyon félős vagyok!
Még egyszer nagyon köszönöm!!

N. István

A rendelő hangulata és az egész légkör nagyon kellemes volt, a fogorvos mosolygós, barátságos volt és precíz munkát végzett. Fájdalmat szinte nem is éreztem.

N. Zoltán

Bejelentkezés kezelésre

Telefonon történő bejelentkezéshez kérjük hívja a 06 1 801 2250-es vagy a 06 20 264 5840-es telefonszámot rendelési időn belül.

Az űrlapon megadott telefonszámon munkatársunk hamarosan megkeresi Önt a kért kezelési időpont megerősítésének érdekében.

Címünk:

Clinident Fogászati Cetrum
1133 Budapest Tutaj utca 6/b Cézár-Ház

Rendelési idő:

Hétfő-Péntek 9:00-21:00
*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.
Küldés
*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.
Küldés
H-P 9:00-21:00
Bejelentkezés kezelésre