Lézerkezelések

 

Napjainkban a fogorvosi gyakorlatban egyre elterjedtebbek a fogászati lézerkezelések, amiket a magas szakmai felszereltségű klinikákon végeznek.

Több felhasználási területük van: elsősorban a terápiás beavatkozásoknál alkalmazzuk őket, emellett a diagnosztika terén is fontos a szerepük.

A különböző célra kifejlesztett fogorvosi lézerek elsősorban a lézersugár teljesítményében különböznek egymástól. Minél nagyobb egy készülék teljesítménye, annál erőteljesebb beavatkozásra képes. A terápiás jellegű lézerek teljesítmény növekedésével a biostimulációtól a fájdalomcsillapításig, a gyulladáscsökkentéstől a lágyszöveti műtéti beavatkozásig terjed a sor. A legnagyobb teljesítményű fogászati lézerek keményszövetek megmunkálására is képesek, így csontkorrekcióra és fogfúrásra is alkalmasak.

Diagnosztikai lézer

DIAGNOdent kezelés - gyermekNéhány tized watt teljesítményű készülék, amely élő szövetre teljesen veszélytelen. A szabad szemmel még nem látható, kezdeti fogszuvasodás kimutatásában jelent nagy segítséget. A vizsgált fogra irányított vörös lézerfény elnyelődésének mértékét a készülék kiszámítja, és pontos számadatot ad a vizsgáló orvosnak. A kapott mérési adat alapján lehet besorolni a fogszuvasodás súlyosságát, és lehet megtervezni a későbbi kezelést. Nagy előnye, hogy a fogszuvasodást már a kezdeti stádiumában ki tudja mutatni, és így időben kezelhető a fog. Elsősorban gyermekeknél használjuk rutinszerűen, ahol rendkívül fontos a korai észlelés, mert gyermekkorban nagyon gyorsan halad előre a fogszuvasodás  a frissen előbukkant fogakban. Korábban a rejtett fogszuvasodást röntgenfelvétellel lehetett egyértelműen kimutatni, gyermekek esetében azonban lehetőség szerint kerülni kell a röntgensugárzás használatát, ezért van nagy jelentősége a diagnosztikai lézerek alkalmazásának.

Klinikánkon a DIAGNOdent Pen készüléket alkalmazzuk fogszuvasodás vizsgálatra, melyet gyermekfogászati szűrővizsgálatokon rutinszerűen minden kis páciensünknél használunk.

Lézeres fogfehérítés

A lézerfény hatását a fogfehérítésben is hasznosíthatjuk. A rendelőben történő fogfehérítés esetén a fogfehérítő anyagot megfelelő energiájú lézerfénnyel megvilágítva gyorsan és fájdalommentesen lehet a fogakat a kívánt mértékben kifehéríteni. A kezelés a fogorvosi szék kényelmében mindössze egy órát vesz igénybe, a hatására pedig évekig gyönyörű fehérek lehetnek a fogai.

Lézerkezelés

Terápiás lézerkezelés

Nagyobb energiájú, 3-7 watt teljesítményű un. dióda lézerrel már lágyszövetek műtéti kezelését is el tudjuk végezni. A nagy erejű lézersugárral sebészeti beavatkozásokat tudunk végezni, csakúgy, mint egy szikével. Az egyik legnagyobb előnye azonban a hagyományos szájsebészeti beavatkozással szemben az, hogy vérzés nélkül tudunk műteni. Emellett minimális fájdalommal jár csupán a kezelés, ezért sok esetben érzéstelenítés nélkül lehet elvégezni a sebészeti kezeléseket.

A lézert emellett fogágybetegségek kezelésére is hatékonyan alkalmazzuk, a fogínygyulladás, és az ennek következtében kialakuló, fogak körüli tasakok esetén. A lézer baktériumölő és szöveti regenerációt elősegítő hatását használjuk fel ebben az esetben, ami elősegíti a gyulladt fogágy gyógyulását, ami a mozgó fogak stabilizálódását segítheti elő.

Kellemes légkör, kedves személyzet, hozzáértő fogorvosok! Már nem félve indulok fogászatra mióta ide járok.

K. Niki

A rendelő hangulata és az egész légkör nagyon kellemes volt, a fogorvos mosolygós, barátságos volt és precíz munkát végzett. Fájdalmat szinte nem is éreztem.

N. Zoltán

Hálás köszönettel tartozom a Klinika csapatának a gyors és fájdalommentes kezelésért. Nem hittem volna, hogy a fogbeültetés ilyen egyszerű és tökéletes megoldás a problémámra. Azóta a családomtól csak azt hallom, hogy milyen szép vagyok.

L. Andrea

Doktor Úr munkájával nagyon maximálisan meg voltunk elégedve. Korrekt és megbízható-beteg centrikus! Szívesen ajánljuk ismerőseinknek!

C. Tibor

Nagy szerencse, hogy rátaláltam erre a rendelőre. Maximálisan meg vagyok elégedve, a személyzet kedves, a környezet barátságos. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Aki ide jön az csak elégedetten távozhat.

K. Tamás

Nagyon kellemes, otthonos környezet, kedves emberek. Tetszik, hogy a gyermekekre is gondolnak. Egy élmény volt! Köszönjük, hogy itt lehettünk!

M. Zsuzsa

Elmondhatom, hogy ezen a klinikán a félelemre, aggodalomra, izgalomra semmi ok. Az esetleges stressz is feloldódik, erről az egész fogorvosi csapat is gondoskodik.

S. Dóra

A Clinident egész csapatának,mindenkinek kivétel nélkül köszönet.Csak ajánlani tudom,ha fogorvoshoz kell menni bárkinek, csak ŐKET válassza!Minden elismerésem nekik,hálás köszönet!

S. Klára

Eddig azt gondoltam, hogy nem létezik fájdalommentes fogászat, de itt bebizonyították nekem, hogy van. Mosolyogva jöttem és a doktornőnek köszönhetően mosolyogva távoztam. Nagyon hálás vagyok, innentől kezdve csak ide fogok járni, pedig Angliából jöttem.

S. Katalin

Most először életemben nem félek a fogorvostól. Tündéri, kedves dokinéni, akinél furcsa módon a fogorvosi székben a nyugodtság is el tudja fogni. Bátran ajánlom  mindenkinek!

N. Zsóka

Életem első injekcióját kaptam a doktornőtől és nem éreztem semmit! A kezeléssel is tökéletesen meg vagyok elégedve, mostantól csak ide fogok járni, ha gondok vannak a fogaimmal.

Z. Csaba

Kedves Clinident csapat!

Mindent nagyon köszönök: a kedvességüket, türelmüket, szakértésüket és hogy visszaadták az önbizalmamat hisz egy tökéletes, szép fogsort kaptam Önöktől. Még egyszer nagyon köszönöm.

Z. Dóra

Kellemes, esztétikus környezet, színes rendelők, halk zene, mosolygós arcok. Még én is mosolygok, én aki egész életében pánikszerűen félt a fogorvostól. De csak féltem, mert már csak áldani tudom a napot amikor ezt a klinikát választottam.

A. Gyöngyi

Köszönet a kedves doktornéninek, amióta ide járunk, a kislányom már nem fél a fogorvosoktól.

Sz. Gabriella

6 éves kislányom fogát gyökérkezelte zseniálisan a doktornő! Hatalmas türelemmel és szakértelemmel. Mindennek eredménye, hogy „egy hang nélkül“, mosolyogva „tűrtük“ a kezelést.

Köszönjük a doktor néninek! Ajánljuk kicsiknek és nagyoknak is!

K. Krisztina és Bettike

Nagyon örülök, hogy a doktorúrhoz jöttem, a foghúzásból nem éreztem semmit, a varratszedés is fájdalommentes volt, pedig nagyon félős vagyok!
Még egyszer nagyon köszönöm!!

N. István

Bejelentkezés kezelésre

Telefonon történő bejelentkezéshez kérjük hívja a 06 1 801 2250-es vagy a 06 20 264 5840-es telefonszámot rendelési időn belül.

Az űrlapon megadott telefonszámon munkatársunk hamarosan megkeresi Önt a kért kezelési időpont megerősítésének érdekében.

Címünk:

Clinident Fogászati Cetrum
1133 Budapest Tutaj utca 6/b Cézár-Ház

Rendelési idő:

Hétfő-Péntek 9:00-21:00
*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.
Küldés
*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.
Küldés
H-P 9:00-21:00
Bejelentkezés kezelésre