Dr. Albeck Péter

Konzerváló fogászat, protetika

Fő szakterületem a fogpótlástan/protetika. Ebben rendelkezem a legnagyobb tapasztalattal és ezt tartom a fő profilomnak. Ezen belül az implantációs fogpótlás, koronák, hidak, és kivehető protézisek tervezése és kivitelezése a „mesterségem”!

Hogy ezt a területet jól végezhessem, elengedhetetlen, hogy interdiszciplinárisan gondolkodjam. Ismernem kell a konzerváló fogászat, az endodontia (gyökérkezelések), a szájsebészet és a fogszabályozás lehetőségeit is, így általános jellegű ellátásokat is végzek, szájsebészeti beavatkozásokat, töméseket, gyökérkezeléseket, korábbi munkáim során ezekből a kezelésekből is sikerült jelentős tapasztalatra szert tennem.
Ezeken felül otthonosan mozgok még a tömések és esztétikai célú kezelések (mosolytervezés, porcelán héjak) kivitelezésében is.

A fogorvosi ellátás mély bizalomra épül az orvos és a páciens között, hiszen általában egy rettegett ellátásra számít az ember, amire nehezen szánja rá magát. Ha az orvos és a páciens megtalálják a közös hangot, elnyerik egymás bizalmát a siker már szinte garantált.

A legnagyobb sikerként azt élem meg, ha egy páciens bizalmat szavaz, elfogadja a kezelési terveket és kitart mellette. Összetett kezelések végeztével – ami akár egy évnél is tovább tarthat-, a páciens mintha a saját fogait kapná vissza, akár jobb állapotban mint az valaha is volt! Ezek az eredmények a végén mindig magukért beszélnek!