Dr. Kalmár Zsanett

endodoncia, hagyományos- és mikroszkópos gyökérkezelés

2017 óta foglalkozom kifejezetten gyökérkezelésekkel, melyek során mindig a legújabb szakmai ajánlásokat követve a legmodernebb technikákat, eszközöket és anyagokat alkalmazom. A természetes fogak biológiaiértéke felbecsülhetetlen, esztétikai és funkcionális szempontból egyaránt, így a konzervatív és minimálinvazív szemléletet követve elsődleges törekvésem a fogak lehetőség szerinti megőrzése.

Egy “beteg” fog nem csak lokálisan okozhat problémát, fájdalmat és gyulladást, de a következményként megjelenő gócbetegség már az általános egészségre gyakorolhat káros hatást.

Vallom és tapasztalom, hogy a precízen felépített és kivitelezett endodonciai beavatkozás segíti az akut panaszok megszüntetését, a fog gyógyítását, a gócos tünetek megelőzését, és a fog élethosszig tartó, panaszmentes megtartását szolgálja.

Egy fog megtartása sokszor nagy kihívást jelent mind az orvos, mind a páciens számára, hiszen talán a legnagyobb türelmet igénylő ága ez a fogászatnak, ám nincs is annál nagyobb öröm, mint amikor mindez sikerül és a fog megmentésén túl az egész szervezetet képesek vagyunk megszabadítani a már esetlegesen kialakult, sokszor szerteágazó szisztémás tünetegyüttesektől.

Hiszem, hogy abban teljesedhetünk ki igazán, amiben erősségeinket kiaknázva és szívvel-lélekkel vagyunk képesek tevékenykedni. Gyermekkorom óta az orvosi pályára készültem, s ez a szándék egyértelműen elkísért a pályaválasztásig, majd tovább, s ez később sem változott. Elkötelezett vagyok a gyógyítás iránt. Szerencsésnek érzem magam, hogy a fogorvoslásban a hivatásomra találhattam rá.

A diploma megszerzése után fél évet egy spanyolországi egyetemen töltöttem, így a hazai mellett a spanyol betegellátásban is lehetőségem nyílt aktívan is részt venni, ami a tapasztalatszerzés mellett nagyban hozzájárult a látóköröm kiszélesítéséhez is. Pácienseimet kivétel nélkül a tőlem telhető legjobb ellátásban igyekszem részesíteni; minden tudásomat és legjobb szándékomat felhasználva olyan kezelést nyújtani, amelyet a magam számára is megkívánnék és elvárnék. Mottóm, hogy a fog végén egy ember van, mi pedig a fogakon keresztül magát az embert gyógyítjuk.

Folyékonyan beszélek angolul, spanyolul, olaszul és svédül, így szívesen állok külföldi páciensek rendelkezésére is.