Dr. Láng Orsolya

parodontológia – fogágybetegségek kezelése, mikrosebészeti műtétek

Még gyermekkoromban a belgyógyász édesanyám mellett jött a felismerés, hogy én is gyógyítással szeretnék foglalkozni, s amikor eljött az idő, az általános orvoslás helyett inkább a fogorvosi pályát választottam.

Az egyetemi éveim alatt sok időt töltöttem a Parodontológiai Klinikán – közreműködtem a betegellátásban, műtéteknél asszisztáltam, így a fogorvosi diploma megszerzése után már egyértelmű volt a szakirány.

A parodontális terápia minden fogászati kezelésnek az alapja, aktív szakasza a szájhigiénés szokások kialakításával kezdődik és a végleges fogpótlások elkészítéséig tart. A kezelések során külön hangsúlyt fektetek a prevencióra, ugyanis a szájüreg elváltozásai az egész testünkre hatással lehetnek. Kiemelten fontosnak tartom a páciensekkel való gördülékeny együttműködést, melynek alapja az orvos-beteg közti kommunikáció és bizalom.

Számos hazai és külföldi konferencián és továbbképzésen veszek részt, illetve a magyar és külföldi általános és fogorvostan hallgatók képzésében is aktívan közreműködöm.