Fogbeültetés kezelés folyamata- konzultációtól a kész fogpótlásig

Fogbeültetés kezelés folyamata- konzultációtól a kész fogpótlásig

Az orvos tehát a foghiány leküzdésére javasolhatja az implantátum beültetést, a foghíd pótlást vagy a kivehető pótlást, ebből a páciens választja ki, mi az, amivel együtt tud élni, amit vállalni tud. A következő kérdés a fogpótlás anyaga és majd még számos tényező, ami szerint a fogbeültetés árai is meghatározásra kerülnek.

Ez mind látható az összeállított terven. De miből állnak az egyes folyamatok?

Az összeállított kezelési terv, amelyre a páciens végül is igent mond, az orvos által javasolt módszereket ötvözi az előnyben részesített pótlás fajtákkal. A végső tervet meghatározzák az implantátum árak, a fogkorona vagy fogpótlás híd árak.

 fogászati CT

fogászati CT

Milyen előkészületei vannak a fogbeültetésnek?

 1. Konzultáció és tervezés: Az összeállított kezelési terv megtervezett lépések sorozata, mely pontosságához a CT felvétel adja segítséget.

Minden fog implantátum konzultáción kiadott kezelési terv esetén garantáljuk a kezelési árakat, a kiállítástól számított 60 napig! Nem kell azonnal döntened!

A kezelés elkezdése esetén pedig, végig a kezelés időtartama alatt, a tervben feltüntetett fogpótlás árak érvényesek!

2. Fogkőeltávolítás: Bárminemű beavatkozás első lépéseként a fogkőeltávolítás történik meg, hogy a fog implantátum veszélyei, a műtéti kockázatok minimálisra csökkenjenek, melyeket javarészt az elégtelen szájhigiénia okoz.

3. Foghúzás: Amennyiben egy elromlott fogra foghúzás vár, akkor a fog eltávolítását követően általában 4-8 hét gyógyulási idő következik, az eltávolított fog állapotától függően. Itt érdemes megemlíteni a kivételt, ami az azonnali beültetés. Ebben az esetben a fogbeültetés a foghúzással egy időben történik. Az azonnali beültetés precíz tervezést igényel és az eltávolítandó fog állapotától függ, a műtét fajtáját a szájsebész fogorvos határozza meg.

 fogászati árgarancia

fogászati árgarancia

Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

Kérjen visszahívást

Egy implantátum vagy több? Ezek a lehetőségek!

Ha saját fogaink mellett foghiánnyal is küzdünk, következők lehetnek a megoldások: (Az implantátum számok állcsontonként értendők.)

  • 1 db implantátumra: szóló fogkorona
  • 2-3 db implantátumra: több fog hiányát pótló foghíd
  • 4-5 db implantátumra: több fog hiányát pótló foghíd
  • 6 db implantátumra: több fog hiányát pótló foghíd, vagy szóló koronák
  • 8 db implantátumra: több fog hiányát pótló foghíd, vagy szóló koronák
 fog imlantátum

fog imlantátum

Teljes fogatlanság esetén, a következő lehetőségeink vannak: (Az implantátum számok állcsontonként értendők.):

  • 2-3 db implantátumra: fix fogsor az alsó állcsontra
  • 4-5 db implantátumra: felső fix fogsor; alsó vagy felső All-on-4 foghíd pótlás
  • 6 db implantátumra: fix fogpótlás, azaz foghíd, másnéven körhíd
  • 8 db implantátumra: Fix fogpótlás, azaz foghíd, másnéven: körhíd. (A több implantátum jobb az erőelosztást jelent.)

Implantációs műtét és gyógyulás

1. Implantáció: A fogbeültetés műtét általában 1-1,5 óra (1-3 műgyökér esetén), melybe bele tartozik a steril előkészület is. Amennyiben a páciens altatásban kéri a műtéti beavatkozást, úgy annak előkészületei és lebonyolítása minimálisan ugyan, de elnyújtja a beavatkozást.

2. Varratszedés: A műtét után kb. 10 nappal az orvos eltávolítja a varratokat.

3. Gyógyulási idő: Alsó állcsontba helyezett implantátum általában gyorsabban gyógyul, a csont tömörebb szerkezetű. A gyógyulási idő 2-4 hónap. Felső állcsontba történt fogbeültetés esetén a gyógyulási idő már hosszabb, 4-6 hónap általában.

A gyógyulási idő arra szolgál, hogy a beültetett implantátum csontosodni tudjon: a titán műgyökér speciális kialakítású felszínét a csontsejtek benövik, így az, a szervezet részévé válik. A szervezet gyógyulási folyamatához idő szükséges: ahogyan egy csonttörés regenerációjához idő kell, úgy a beültetés csontosodásához is.

A gyógyulási idő alatt az orvossal megbeszélt időben kontrollokon kell megjelenni, panoráma röntgen is készülhet, a csontosodási folyamat nyomon követésére.

 5 érv a fogbeültetés mellett

5 érv a fogbeültetés mellett

Hogyan készül el a fogpótlás implantátumodra?

1. Ínyformázás: A beültetésre készülő fogpótlás következő lépése a feltárás, amikor a műgyökér egy gyógyulási csavar hozzáadásával ínyformázóvá lép elő, amely a íny formázásán keresztül biztosítja, hogy a készülő fogkorona körül természetesen szép és feszes legyen az ínylefutás. Ennek az idejét az orvos határozza meg. Általában 7-10 napot vesz igénybe.

2. Lenyomatvétel: A kiválasztott implantátumhoz számos egyéb elem kapcsolódik, mire a fogkorona elkészülése után beragasztásra kerül. Több komponenssel a páciens nem is találkozik, mert azt az orvos használja, vagy éppen a fogtechnikus. A lenyomatot lenyomati elem segítségével veszi az orvos, hogy a technikus megformázhassa a felépítményt és elkészülhessen rá a fogkorona váza.

 kezelési időtartam

kezelési időtartam

3. Vázpróba: A kiválasztott fogkorona fajta szerinti váz készül általában különböző technikával. A fémkerámia korona fémötvözetből készülő vázon alapul, míg a cirkónium korona fog váza fehér színű, fémmentes, biokompatibilis, robottechnikával tervezett és készített váz.

4. Mattpróba – nyerspróba: A vázra felhordásra kerül a porcelán, mely a fogkorona formáját adja, mielőtt a fényét adó réteg is felkerülne, az orvos beállítja a harapási magasságokat, ellenőrizhető a forma és a szín.

5. Fogkorona vagy foghíd átadása: A technikus fényre égeti a korona vagy híd pótlást, ami már átadható végre. Ilyenkor a választott fajta szerint beragasztható, vagy egy speciális rögzítő elemnek köszönhetően csavarozható.

A fogkorona vagy foghíd elkészülte általában a munka nagyságától függően 7-14 nap alatt készül el.

Kezelést végző orvosaink:

Online bejelentkezés