Fogszabályozás gyerekeknek és felnőtteknek: fókuszban a szabályos fogsor

Fogszabályozás gyerekeknek és felnőtteknek: fókuszban a szabályos fogsor

A rendezett, egészséges fogsor alapfeltétele annak, hogy jól érezd magad a bőrödben és magabiztosan állj hozzá feladataidhoz. Tény azonban, hogy a természet, a genetika nem mindenkihez volt kegyes, vagy éppen a gyerekkori rossz szokások állnak a rendezetlen, egymásra dőlő fogak hátterében. A fogszabályozás gyerekeknek ma már egészen más szájízt hagy maga után, mint egykoron, hiszen napjainkban korszerű készülékek állnak rendelkezésre. Míg néhány évtizede kifejezetten szégyenletes volt a fogszabályozás ténye, addig manapság trendi még a gyerekek körében is ez az eljárás.

Fogszabályozás gyerekeknek árak tekintetében

A kivehető, éjszaka használatos készülékek rendszerint sokkal olcsóbban megoldhatóak, mint ha felnőttként lenne szükség az akár másfél-két éven át is tartó fogszabályozásra. Érdemes tehát szülőként odafigyelni arra, hogy mit javasol a fogorvos, hiszen így viszonylag rövid idő alatt alakítható a gyermek fogazata a megfelelő irányba, rendszerbe. A fogszabályzó árak gyerekeknek megfizethető kategóriába tartoznak, és minderre érdemes úgy tekinteni, mint a jövőre szóló befektetésre. Ha ugyanis már gyermekkorban teszünk a rendezetlen fogak helyreállításáért, annak számos előnyét megélheti a gyermek a továbbiakban.

Mikor, milyen fogszabályzót?

Míg a felnőttek körében leginkább a fix, fém bracketekkel rendelkező készülék és az úgynevezett zafír fogszabályozó a leginkább népszerű, addig gyermekeknél életkori sajátosságaikból fakadóan is mások az igények. A gyakran túl sokáig tartó cumizás vagy ujjszopás következtében szükségessé váló szabályozás már hatéves korban elkezdődhet. A 6-12 éves korosztály számára főként a kivehető készülékek bizonyulnak ideálisnak, hiszen ilyenkor a fogváltás zökkenőmentes lebonyolítása is lényeges cél.

Később, a 16-18 éves korban a kivehető készülékek mellett már a fix típusok is szerephez jutnak, s az aktuális trendeket követve akár színes, havonta cserélhető színű megoldások bizonyulnak nagyon kedveltnek. A fix készülékek a csontfejlődés befejezése után jutnak tehát szerephez, és a felnőttek számára is ezek javasoltak. Segítségükkel látványos változás érhető el, bár tény, hogy az életkorral együtt a szabályozás időtartama is növekedhet.

 

Nem csak gyermekkorban lehetséges

Ugyan tény, hogy a fogszabályzó árak gyerekeknek sokkal kevesebbe kerülnek, mint a felnőttek számára, de ebben a kezelés időtartama is szerepet játszhat. Az éjjeli fogszabályzó árak, vagy például a kivehető, átlátszó sínes megoldás is személyenként eltérő összegekbe kerülhet, más és más lehet a megvalósítandó cél és ennek megfelelően a kezelési terv. Ha azonban nem történt meg a fogszabályozás gyerekeknek, attól még nem kell felnőttként lemondani a szabályos, rendezett fogsor nyújtotta előnyökről. A Clinident Fogászati Centrum azokat a felnőtteket is várja, akik szeretnének tenni a rendezett fogak és ezzel együtt az életminőség javítása érdekében.

Személyre szabott megoldások a Clinidentnél 

Ha a fogszabályozás kerül szóba, akkor a személyre szabott megoldások kiemelt jelentőséggel bírnak. Sokan vannak, akik szeretnének láthatatlan készüléket, számukra a nyelv felől felragasztott, a kivehető, vagy például a nem olcsó, de annál kényelmesebb és korszerűbb zafír fogszabályozó lehet az ideális megoldás. A Clinident Fogászati Centrumnál nem csak az egyéni kezelési terv felállítása és a pácienssel történő egyeztetés az egyetlen előny, hanem a sokféle választható készülék is. A szakember segítséget nyújt abban is, hogy miként célszerű a későbbiekben a szájhigiéniára odafigyelni, de a rendszeres kontroll és készülék állítások során is készségesen áll rendelkezésre. A budapesti klinikán a fogszabályozás gyerekeknek és felnőtteknek is elérhető.