Irányított implantáció – fogbeültetés kockázat nélkül

Irányított implantáció – fogbeültetés kockázat nélkül

A szájsebészet és implantológia újabb technológiai vívmánya…

Az implantáció területén a legújabb fejlesztés az irányított implantáció, vagyis a sablonos fogbeültetés, amely teljes mértékben kizárja az orvos által szabad kézzel végzett beültetésnél esetlegesen felmerülő pár tized, vagy század milliméteres pontatlanságokat, amire különösen nagy szükség lehet a bonyolultabb, nagyobb körültekintést igénylő implantációs eseteknél.

 Irányított implantáció, fogászati implantátum, fogbeültetés, fogpótlás

Irányított implantáció, fogászati implantátum, fogbeültetés, fogpótlás

Mi az irányított implantáció?

Az implantációs műtétet minden esetben egy tervezési folyamat előzi meg, melynek során a fogorvos a klinikai vizsgálat, azaz állapotfelmérés és tanulmányi minta mellett röntgen-, és 3 dimenziós CT felvétel segítségével határozza meg az implantátum helyzetét és méretét.

A diagnosztikai vizsgálatokat és tervezést követően a szájsebészet specialistája, -hagyományos esetben-, a műtétet szabad kézzel végzi, mely az esetek túlnyomó többségében kielégítő pontossággal bír.

Léteznek azonban olyan esetek, melyek századmilliméter pontosságú tervezést és kivitelezést igényelnek, amikor a csont mennyisége és minősége leszűkíti a szájsebész mozgásterét. Ezek biztonságos végrehajtására született meg az irányított implantáció, mely ma már a legtöbb implantátum típushoz segítséget nyújt, amikor speciális körültekintést igénylő behelyezésére számítunk.

Az irányított implantációs fogbeültetés abszolút előnyei

 • Legkorszerűbb diagnosztika

  A legmagasabb minőségű 3 dimenziós diagnosztika előzi meg a kezelést.

 • Kockázatok minimalizálása

  Precíz tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően elkerülhetők a hagyományos implantáció nem kívánt kockázatai és szövődményei.

 • Rövidebb műtéti idő

  A lehető legfejlettebb előkészületeknek és az egyedi műtéti segédeszköznek köszönhetően, a beavatkozás ideje a töredékére csökkenthető.

 • Kevesebb kellemetlenség és fájdalom

  Szemben a hagyományos, szabad kézzel végzett implantációval, megadja a lehetőségét, hogy minimális sebejtés mellett történjen a kezelés. Ennek köszönhetően sokszor nincs szükség varratokra és jelentősen csökken a fájdalomérzet.

 • Elkerülhető kiegészítő beavatkozások

  A meglévő anatómiai adottságok maximális kihasználásának köszönhetően, sok esetben elkerülhetők a költséges és kellemetlen kiegészítő műtétek.

 Irányított implantáció, fogászati implantátum, fogbeültetés, fogpótlás

Irányított implantáció, fogászati implantátum, fogbeültetés, fogpótlás

 Irányított implantáció, fogászati implantátum, fogbeültetés, fogpótlás

Irányított implantáció, fogászati implantátum, fogbeültetés, fogpótlás

Összességében elmondható, hogy az irányított implantációs technológiájának köszönhetően az implantáció precíz, kiszámítható és biztonságos, ráadásul minimalizálja a beavatkozással járó kellemetlenségeket.

Miért szeretik a szakemberek az irányított implantációt?

 • Egy guide sablon tökéletesen kontrollált folyamatot biztosít: A sablon hiányában – normál esetben, a műtét során-, szemmérték szerint dolgozik a szájsebész.
 • Biztosítja az implantátum irányát és pozícióját a betekerésnél: Az előre betervezett implantátum fajtája, típusa, mérete, valamint a fúrás eltervezett iránya és szöge szerinti sablon készül el, mely a műtéti területre helyezve vezeti a fúrót a csontfészek kialakításánál.
 • Tökéletes pozicionálást tesz lehetővé: Ezzel a sablonnal tehát pontosan arra a kívánt helyre és abba a pozícióba kerülhet az implantátum, amely a legoptimálisabb a megtervezett fogpótlás szempontjából.
 • Pénzt és időt is spórolhatunk általa: Korlátozott csontmennyiség esetén egy nem sablon irányítás mellett behelyezett műgyökér korrekt fedéséhez csontpótlásra lehet szükség, de ez nem jelenti azt, hogy a sablon minden esetben kiváltaná a csontpótló műtétet.

Mitől innovatív a sablon irányította implantátum beültetés?

Az irányított implantáció egy olyan forradalmi újdonságokat tartalmazó digitális technológia, amely lehetővé teszi a szájsebész implantológus számára a tökéletes tervezést, és pozícionálást. A fogorvos számítógépen, nyugodt körülmények között tervezi meg a beavatkozást, a páciensről készült 3 dimenziós felvételen.

Ha bizonyos fontos anatómiai képletek elkerülése a cél, akár egy milliméter is fontos lehet az elkerülendő szövődményeket tekintve.

A szabadkezes műtét során adódható pontatlanság kiküszöbölésére fejlesztették ki az irányított implantáció technológiáját. A 3 dimenziós CT kép alapján meg lehet tervezni az implantátumok méretét, helyzetét és tengelyállását a csontkínálatnak és a későbbi fogpótlásnak megfelelően. Ezután, egy 3D nyomtatóval történő gyártás során egy olyan precíz sebészi sablon készül, mellyel a szájsebész a műtét során az implantátumokat 100% pontossággal tudja elhelyezni.

Számítógépes műtéti tervezés és navigált implantáció pro és kontra

 • A műtét kíméletesebb, mert általában sokkal kisebb feltárásból elvégezhető, így kisebb a műtét utáni fájdalom, duzzanat, kevesebb az utópanasz.

 • Korlátozott csontkínálat esetén az implantátum pontos behelyezésével a csontpótlás olykor elkerülhető.

 • Nagyobb biztonsággal elkerülhető a szomszéd fogak, az arcüreg, vagy a környező idegek sérülése nagyobb.

 • Több implantátum behelyezése során a tengelyállások pontos egyeztetése a fogpótlás elkészítését is megkönnyíti.

 • Gyakorlott kézben lerövidíti a műtéti időt is.

 • Az eljárás magasabb költségekkel jár a 3 dimenziós CT felvétel és a sebészi sablon legyártása miatt.

 • Korlátozott szájnyitás esetén nem mindig kivitelezhető.

Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

Kérjen visszahívást

A sikeres implantációs fogpótlás titka a precíz és biztonságos kezelés, a lehető legkevesebb kellemetlenséggel!

A fogorvosi szakma egyértelmű álláspontja szerint az implantátum beültetés sikerességének egyik legmeghatározóbb tényezője, az implantátum pozíciója.

Az implantátum pozícionálása egy kényesen precíz művelet, amire az orvosnak van a legnagyobb hatása. A beavatkozás során rendkívül fontos, hogy esztétikailag és anatómiailag helyes pozícióba kerüljön az implantátum, és ennek megfelelően történjen meg a csontos gyógyulás.

Kezelést végző orvosaink:

A következő cikkek is érdekelhetnek:

Fogászati implantátum, fog implantátum – 13. kerület

A korszerű megoldás foghiány kezelésére. Évente több mint 500 ezer felnőtt választja a fogbeültetést, amely az egyik legmodernebb és legjobb megoldás az elveszített fogak pótlására.

 

Azonnali implantáció – foghúzás és fogbeültetés egyidőben

Bizonyos feltételek fennállása esetén lehetőség van arra, hogy a foghúzást követően legfeljebb néhány napon belül, tehát akár azonnal implantátumot helyezzen a szájsebész szakorvos a kihúzott fog helyére.

All on 4 implantáció

A legújabb kutatási eredményeknek és technikai újításoknak köszönhetően a teljes fogatlanság állapota ma már jóval kisebb fájdalommal és kevesebb költséggel is orvosolható. Rendelőnkben is elérhető az All on 4 implantáció, amelynek köszönhetően csupán négy műfoggyökér beültetése után akár azonnal búcsút inthet műfogsorának és fix műfogsora lehet.

 

Online bejelentkezés