foghúzás

foghúzás

Foghúzás

Tüneteket okozó fogad eltávolítására akkor kerülhet sor, ha azt a fogorvos már nem tudja megmenteni. Bizonyos esetben a téged kínzó tünetek csak így szüntethetők meg, de aggodalomra ilyenkor sincs okod:

A foghúzás éppen ezért ma már rutineljárásnak számít, amit biztonságos technikával és korszerű eszközökkel végeznek el a Clinident szakemberei, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren.

Fogászati kezelések – fájdalommentesen

Bármi is kínozzon – tompa, éles, hasító vagy épp lüktető kín -, a Clinident fogorvosai által nyújtott kezelések kíméletesek és fájdalommentesek. Nincs okod a félelemre és az aggodalomra, hiszen nálunk jó kezekben vagy.

A protokoll a hagyományos beavatkozásoknál megköveteli a hatékony és biztonságos érzéstelenítést, a lézeres kezelések pedig már önmagukban is vérzés- és fájdalommentesek.

Ne halogass, és hagyd otthon a pánikot: problémáidat empatikus fogorvosok kezelik, mégpedig megbízható és eredményes módszerekkel.

Több mint 15 éves tapasztalattal a hátunk mögött mi megtanultuk, hogy mi az, amivel átsegíthetünk téged a nehezén:

  • A kezelés minden lépését elmagyarázunk, sőt, nem felejtjük ki azt sem, hogy azok miért szükségesek! Szeretnénk, ha mindent megértenél, hiszen így elmúlhatnak majd a félelmeid és az aggodalmaid.
  • Meghallgatjuk a kéréseidet, és pontosan feltérképezzük a problémáidat! Átérezzük, hogy milyen frusztráló, amikor az ember nem kap választ a felvetéseire.
 foghúzás fájdalommentesen

foghúzás fájdalommentesen

 foghúzás kezelés

foghúzás kezelés

Kezelés kényelmetlen pillanatok nélkül

A helyi érzéstelenítő injekció beadását egy érzékenységet csökkentő gél bemasszírozásával tesszük elviselhetőbbé, a beavatkozásokat pedig olyan kíméletesen végezzük el, hogy az a gyógyulási időszakban se okozzon neked kellemetlenségeket.

A kezelések közben folyamatosan figyeljük az állapotodat, és ha szeretnél, kézjelekkel kommunikálhatsz velünk, így néhány egyszerű mozdulattal azonnal jelezheted, ha egy kis szünetre vágysz.

A cél nem az, hogy kapkodjunk, hanem hogy a lehető legkevesebb kényelmetlenségnek tegyünk ki téged.

A foghúzás fajtái:

  • egyszerű,
  • komplikált,
  • műtéti.

Melyik fogat lehet a legegyszerűbben kihúzni? Általában a frontfogakkal gyűlik meg a legkevesebb baja fogorvosainknak, a legnagyobb nehézséget pedig az őrlőfogak és a leghosszabb gyökérrel rendelkező szemfogak jelentik.

Feltárásra, vagyis műtétre általában a rosszul kinőtt vagy elő nem tört bölcsességfogaknál van szükség: ilyenkor szájsebészünk kíméletes módon, de komolyabb eszközöket használva emeli ki a helyéről a problémát okozó fogat.

A sebet a vérzés elállítása után szakszerűen bevarrja.

 foghúzás eszközök

foghúzás eszközök

A megfelelő szájhigiénia a foghúzás után is fontos

Fogorvaink minden foghúzás után felhívják a figyelmedet az utógondozás fontosságára, aminek segítségével csökkenthetők a későbbi kellemetlenségek:

  • Ne egyél addig, amíg a zsibbadás tart, nehogy sérülést okozz magadnak egy-egy harapással!

  • Kerüld az alkohol fogyasztását néhány napig, mert annak hatására a seb vérezni kezdhet! A kávét és tejet is tedd félre egy ideig, de más folyadékot bátran fogyaszthatsz.

  • Ne öblögess 1-2 hétig, sőt, a köpködést is kerüld, mert az ennek során keletkező vákuum eltávolítja a sebből a gyógyulást elősegítő véralvadékot!

  • Nyugodtan szedj fájdalomcsillapítót!

  • A szokásosnál is jobban figyelj a szájhigiéniára, és a sebet se felejtsd el megtisztítani (óvatosan, lágy sörtéjű fogkefével, finoman érintve a területet)!

Foghúzás után mit lehet enni és mit kell kerülni?

A foghúzás még a fogorvosoknak sem a kedvenc tevékenysége, de a nem egészséges fogakat, amiket már nem lehet megmenteni kár aszalgatni, jobb idejében megszabadulni tőlük. Így kevesebb ideig stresszelsz: nem kell együtt élned sem félelemmel, sem a fájdalommal.

Vannak bizonyos dolgok, amit kerülni kell a foghúzást követő napokban, hogy megússzunk olyan kellemetlenségeket, melyek miatt elhúzódik a felépülés és tovább tart a gyógyulás.

Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

Kérjen visszahívást

Az alábbiakban találja a főbb kezeléseket és azok árait. A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek.

Foghúzás áraink az árlista menüpont alapján

Fogeltávolítás:

18 900  –  24 900 Ft

• helyi érzéstelenítés

• szájüreg higiénés előkészítése

• fogeltávolítás

• szükség esetén varratok elhelyezése

• utókezelés: vérzéscsillapítás, tanácsadás, receptírás

Műtéti fogeltávolítás:

29 900 Ft

• helyi érzéstelenítés

• szájüreg higiénés, műtéti előkészítése

• rendelői steril előkészület

• fogeltávolítás

• sebkezelés – varrat elhelyezés

• utógondozás: tanácsadás, receptírás

• varratszedés

Időtartam: 30 perc

A kezelést végző orvosaink:

Dr. Barabás Péter

Dr. Barabás Péter

szájsebészet, implantológia
Szakorvosként különböző esztétikai, fogpótlástani, szájsebészeti és implantológiai eseteket lát el. A hiányzó fogak pótlására, a megfelelő rágófunkció és életminőség visszaállítása céljából implantátum beültetéseket végez.
Dr. Kovách Sándor

Dr. Kovách Sándor

szájsebészet, implantológia
Szakmája iránt rendkívül elhivatott, de ugyanakkor páciensközpontú szemlélettel dolgozik. Páciensei elsősorban a nyugalmát, a személyre szabott gondoskodását és a rájuk szánt töretlen figyelmét kedvelik a gyors és precíz kezelései mellett.
Dr. Patonay Lajos

Dr. Patonay Lajos

szájsebészet, implantológia
Több évtizedes tapasztalata révén biztos kézzel végzi a bonyolultabb beavatkozásokat is. Tekintélyt parancsoló megjelenéséről már az első kézfogással lehull a félelmetes szájsebész sztereotípiája.

Online bejelentkezés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük mindenképpen töltse ki.