Zavar, hogy a fogaid szabálytalanul állnak, és nem tartod magad elég vonzónak? Attól félsz, hogy nem tetszel másoknak, ezért inkább nem is mosolyogsz?

Ne gondold azt, hogy ez ellen nem tehetsz már semmit, hiszen az irigylésre méltóan szép és egészséges mosoly felnőttként is elérhető.

Koronák, fogbeültetés vagy épp kerámiahéjak nélkül.

A TÜRELEM SZABÁLYOS MOSOLYT TEREM…

A fogszabályozás az egyetlen olyan módszer, amellyel rendezetlenül álló eredeti fogaidat szabályozott mosollyá alakíthatod.

Legyen szó:

 • torlódásokról,
 • fogak közti hézagokról,
 • megdőlt fogakról
 • vagy az állcsontok rendellenes helyzetéről,

a válasz ma már könnyedén elérhető nálunk.

A fogszabályozás időigényes és lemondásokkal járó kezelés, de a türelemért kárpótol a végeredmény, hiszen a szabályos fogazat önbizalmat ad, esztétikus és egészséges.

Nemcsak jó érzést jelent majd a tükörbe nézni, de megnyugtató tudni azt is, hogy a rendezett mosoly miatt nem kell számolni az olyan problémákkal, mint:

 • a beszédzavar,
 • a szájápolási nehézségek,
 • a fogakat nem ideális irányból érő rágóerő,
 • valamint az állkapocs-ízületi problémák.

Ne gondold, hogy ez pusztán esztétikai kérdés, hiszen ennél sokkal fontosabb, hogy a szabálytalan állásokat fogaid egészsége miatt is meg kell szüntetni.

Azt kérdezed, miért? Azért, mert a torlódott fogakat sokkal nehezebb mosni, ezáltal ott nagyobb eséllyel alakulhatnak ki lerakódások (lepedék, fogkő), amelyek hosszabb távon fogszuvasodást vagy a fogágybetegséget okoznak, növelve a fogvesztés rizikóját.

 fogszabályozás

fogszabályozás

Mitől lehet szabálytalan egy mosoly?

A leggyakoribb kiváltó okok:

 • öröklődés (olyan genetikai tényezők, amelyeket jelen állás szerint még nem tudunk befolyásolni),
 • anatómiai okok (például a gyermek nem orron keresztül, hanem szájon át lélegzik),
 • mechanikai behatások (fogaidat olyan hatások érik, amelyek módosítják növekedésüket, helyzetüket).

A fogak elrendeződését befolyásoló mechanikai hatások alá tartoznak a következő rossz szokások:

 • a gyermek a nyelvével lökdösi a fogát,
 • túl sokáig tartó cumizás,
 • ujjszopás.

Mi ilyen esetben is fontosnak tartjuk a megelőzést, hiszen ezeknek a rossz szokásoknak a kizárásával elejét vehetjük a későbbi fogszabályozásnak, és gondoskodhatunk a fiatalok fogazatának megfelelő fejlődéséről.

A Clinident gyermekfogászai a konzultációk során örömmel segítenek abban, hogy elmagyarázzák a szülőknek a megelőzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Fogszabályozás gyermekkorban és felnőttkorban

A Clinidentnél nemcsak a gyermekkori, hanem a felnőttkori fogszabályozás lehetősége is elérhető, bár a kezelések között természetesen vannak különbségek.

Felejtsd el azt a tévhitet, hogy ha fiatalon nem figyeltél oda fogaidra, akkor felnőttként már nem is tehetsz semmit. A változáshoz csupán egyetlen lépésre van szükséged!

Persze a kellő időben, minél korábban elkezdett fogszabályozással könnyebben lehet befolyásolni a csontok és a fogak növekedését, és akár bizonyos rossz szokások is korrigálhatók.

6 éves korig általában megelőző fogszabályozásról beszélünk, ilyenkor nemcsak a rendellenességek korai felismerése, hanem a különböző izomgyakorlatok és az egyszerű készülékek használata is fontos szerepet játszik a harapási problémák kiküszöbölésében.

 fogszabályozás, esztétikai fogászat

fogszabályozás, esztétikai fogászat

 

6-12 éves kor között, tehát a korai vegyes fogazati időszakban inkább kivehető készülékeket használnak a szakemberek, akik gondoskodnak a normális fogváltás levezetéséről és az akadályozó tényezők elhárításáról.

A legjobbat akkor teszel gyermekednek, ha rendezetlenül álló fogazat esetén már ilyenkor elviszed egy fogszabályozó szakorvoshoz, hiszen a probléma ekkor egyszerűbben és gyorsabban orvosolható.

Az esetleges problémákat az általános fogászati kontrollvizsgálatokon is ki lehet szűrni, ami újabb ok arra nézve, hogy miért nem éri meg kihagyni az éves ellenőrzéseket, még pici korban sem.

16-18 éves korig tart a késői vegyes fogazati időszak, amikor a kivehető mellett már a fix készülékek is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az ideális eredmény elérése érdekében.

A fix készülékekre a csontfejlődés befejeződése miatt van szükség, de azok alkalmazása után sem tekinthetünk el a kivehető fogszabályzóktól, hogy a szabályos fogazat még véletlenül se rendeződhessen vissza a helytelen állásba.

Cselekedj felnőttként is

Te elég igényes vagy, hogy akár idősebb korban is tégy a szabályos mosolyért?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a felnőttkori fogszabályozás is rendkívül hasznos, hiszen segítségével alapvető problémákat tudunk megszüntetni, ezáltal fogaid megfelelő kereteket kapnak a mindennapi igénybevétel elviselésére.

Az állkapocs és a teljes fogazat kifejlődése miatt ilyenkor számottevő eredményt csak fix készülékekkel érhetünk el, de a kisebb szabálytalanságok eltüntetésében már hasznos segítséget jelenthetnek a kivehető, esztétikusabb fogszabályozók is.

Fontos megjegyezni, hogy a fogszabályozás semmi esetre sem ciki, hiszen az azt mutatja meg, hogy valaki mennyire igényes, és hogy mennyire figyel oda saját egészségére.

A kezelés ráadásul jó befektetés is, hiszen olcsóbb és kíméletesebb, mint a rendezetlenül álló fogak elveszítése miatt később szükségessé váló fogpótlás.

 fogszabályozás, esztétikai fogászat

fogszabályozás, esztétikai fogászat

Tudnivalók a fogszabályozásról

A fogszabályozást minden esetben alapos és részletes állapotfelmérés előz meg, amelynek során szakorvosunk személyre szabott megoldásokat vázol fel neked, és pontosan elmagyarázza a lehetőségeket.

A precíz tervezést természetesen röntgenképek készítése is nagyban segíti.

Ha szükséges, a fogszabályozás előtt betömjük a lyukas fogakat, és eltávolítjuk a fogkövet is. Ezt követően jöhet az érdemi munka, amely türelmet és odafigyelést igényel, és amit a végeredmény miatt nem szabad siettetni:

 • a fix készülék 1,5-2 évig marad a fogaidon,
 • ezeken néhány hetente elvégzi fogorvosunk a megfelelő beállításokat,
 • a fix készülék eltávolítása után pedig jöhet a kivehető (éjszakai) fogszabályozó, amit még néhány évig viselned kell azért, hogy az elért eredmények megmaradjanak.

A fogászat fejlődésének köszönhetően ma már számtalan hatékony és biztonságos megoldás elérhető, amivel fogazatod szabályossá és esztétikussá varázsolható.

Vegyük is sorra ezeket.

 fogszabályozás, esztétikai fogászat, clear aligner fogszabályozó

fogszabályozás, esztétikai fogászat, clear aligner fogszabályozó

Clear Aligner láthatatlan fogszabályozó

Szabályos mosoly aggódás és önbizalomhiány nélkül? Tökéletes végeredmény fémesen csillogó és jól látható készülék nélkül?

A Clear Aligner egy olyan fogszabályozó, amely teljesen láthatatlan a viselésekor, hiszen nem tartalmaz fémet, helyette egy speciális, puha és átlátszó műanyagot használnak a szakértők.

Damon Q és DamonClear fogszabályzó

A Damon Q egy fogat és csontot kímélő fix fogszabályozási eljárás, amely gyengéden rendezi vissza a helytelenül álló fogakat. A komfortos viselést biztosító Damon Q-val elkerülhető a foghúzás, valamint nemcsak rövidíthető a kezelés, de ritkítható a rendelői vizit is.

Signature III esztétikus kerámia fogszabályozó

A Signature III  kiváló esztétikával bíró fogszabályzó rendszer. A kerámia alapanyagú tappancs kivitelezése ízléses, kialakítása nagyfokú kényelmet biztosít.
A fogorvos számára megbízható ragasztási feltételeket biztosít, mégis könnyű bontást a kezelés végén. Kiegészíthető esztétikus ívekkel is, a tökéletes esztétikai hatás érdekében.

Belső fogszabályozó

A belső vagy nyelv felőli fogszabályozóval hatékonyan helyrehozhatók a kisebb és nagyobb torlódások, és a módszer kiváló megoldást jelent a felnőttek részére.
Legfontosabb felhasználási területe az alsó frontfogak torlódásának feloldása. Az i – TTR rendszer ( intelligens Torque Tipp Rotation ) egy alacsony súrlódással dolgozó készüléktípus, ami annyit jelent, hogy a fogak mozgatása hatékony és gyors.
A bracketek kialakítása rendkívül kényelmes, szélei lekerekítettek, így nem zavaró a nyelv számára.

 fogszabályozás, esztétikai fogászat, nyelv felöli fogszabályozó, láthatatlan fogszabályozó

fogszabályozás, esztétikai fogászat, nyelv felöli fogszabályozó, láthatatlan fogszabályozó

A szájápolás fontossága fogszabályozó viselésekor

Legyen szó bármelyik fogszabályozó típusról, annak viselésekor kiemelt figyelmet kell fordítanod a megfelelő szájhigiéniára. A szájápolási szokások szigorú betartásával ugyanis elejét veheted néhány későbbi problémának.

A fogszabályozási időszak alatt ügyelni kell arra, hogy a hagyományos fogkefe mellett olyan eszközöket is használj, amelyekkel hatékonyan meg tudod tisztítani a fogközöket.

A szájhigiéniás alapok ugyanazok ilyenkor, de a rendszeres fogmosást és fogselymezést ki kell egészítened a fogköztisztító fogkefe használatával. A rögzített készülékek esetében kiemelt szerepet kap a fogközök tisztán tartása, hogy ott ne alakuljanak ki gyulladások.

Ezek ugyanis később leronthatják a fogszabályozás sikerességét, vagyis egy kis felelőtlenség miatt akár kárba is veszhet az az áldozat, amit a szép és bátor mosolyért hoztál. Ezt pedig te sem akarhatod!

A Clinident fogszabályozó szakorvosai nemcsak a készülékek felragasztásában, hanem a megfelelő szájhigiénia elsajátításában is örömmel segítenek a pácienseknek.

Az alábbiakban találja a főbb kezeléseket és azok árait. A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek.

Fogszabályozás áraink az árlista menüpont alapján

Fogszabályozó készülékek:

165 000 – 299 000 Ft

• bracketek rögzítése a fogakon

• kezdő fogszabályozó ív bekötése

• első aktiválás

• tisztító kezdőcsomag

Rögzített fogszabályozó készülék aktiválási díja:

10 000  –  15 000 Ft

Láthatatlan Clear Aligner fogszabályozó kezelés (havidíj):

50 000 Ft

• egyéni lenyomatra készült esztétikus átlátszó sinek 3db (soft, medium, hard)

• izléses tok, tartó, tisztitotabletta, levételt segítő eszköz, használati utasítás

Kivehető fogszabályozó készülékek:

50 000 – 90 000 Ft

Időtartam: A választott fogszabályozó típusától és a fogazat helyzetétől függ.

A kezelést végző orvosaink:

Dr. Kerekes Fanni

Dr. Kerekes Fanni

fogszabályozás, esztétikus fogászati kezelések
Saját fogszabályozódása következtében és szakmai érdeklődése okán is a szakterülete mára a szenvedélye lett, amelyet tökéletesen kiegészít korábbi és folyamatosan egyre bővülő ismeretanyaga az esztétikai fogászat birodalmából.

Online bejelentkezés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük mindenképpen töltse ki.