Lézeres fogászat a fájdalommentesség szolgálatában

fogtömésLézeres fogászat a fájdalommentesség szolgálatában

A fogászati kezelések kapcsán sokan tartanak a fájdalomtól és a hosszas felépülési szakasztól. Míg ez utóbbi egy fogtömés kapcsán aligha kerül szóba, addig a fogágybetegségek kezelése, vagy a gyökérkezelés kapcsán már inkább lényeges, meddig tart a fájdalom. A lézeres fogászat azonban nem csak a gyors gyógyulás miatt nyeri el egyre többek tetszését, hanem a kezelés során tapasztalható fájdalommentesség apropóján is.

 

Lézer, a korszerű orvostudomány fegyvere

Az orvostudomány hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben. Egyre fontosabb a páciensek elégedettsége, és a beavatkozásokkal kapcsolatban a félelem csökkentése. Ennek pedig egyik eszköze a fájdalommentesség biztosítása. A lézeres fogászatnak köszönhetően nem kell kompromisszumot kötni a hatékonyság és a fájdalommentesség között, hiszen mindkettő megvalósítható. Előnyei nem merülnek azonban ki ennyiben, ugyanis a biztonságos megoldás nem okoz vérzést sem, és a hetekig tartó sebgyógyulás folyamatát is elfelejthetjük.

 

Lézer a fogászatban

A gyökérkezelés kiváló módszer arra, hogy olyan fogakat is sikerüljön megmenteni, melyek esetében korábban a húzás volt az egyedüli megoldás. Mivel ez az eljárás igen hosszadalmas és a gyógyulás során is adódhatnak problémák, ezért magától értetődik, hogy a lézernek van szerepe a hagyományos módszerek felváltásában.

 

Gyökérkezelés lézeres módszerrel

A lézer akár a legvékonyabb gyökércsatornákba is képes bejutni, ezzel ott minden baktériumot elpusztítva, és későbbi komplikációkat megelőzve. A hajszálpontos lézernek hála a kezelés kíméletes, gyors és mindenekelőtt megbízható. Vajon vágyhat ennél többre az a páciens, aki tart mindenféle fogászati beavatkozástól, és minél gyorsabban szabadulni szeretne a fogorvosi székből? Aligha.

 

Lézerrel a fogágybetegség ellen

A lézeres fogtömés a leggyakoribb fogászati megbetegedés, a szuvasodás esetén nyújt segítséget, de a fogínygyulladás és az ebből kialakuló fogágybetegség esetén is fontos szerep jut a korszerű technológiának. A kezelt területen minden baktériumot elpusztít a lézer, a baktériummal telt tasakok bezárulnak, és az íny ismét a fognyakra tapad. Mindennek köszönhetően megelőzhető a saját fogak elvesztése, és ami nem elhanyagolható előny, az nem más, mint a vérzés nélkül zajló beavatkozás. Különféle szájsebészeti beavatkozások esetén is remek választás lehet a lézer használata, amivel későbbi komplikációknak vehetjük elejét, és a végeredmény is esztétikusabb lesz.

Lézerkezelések Budapest legjobb szakembereinél

A saját fogak megőrzése érdekében ma már sokféle korszerű megoldás közül választhatunk. A prémium kategóriás szolgáltatást nyújtó Clinident Fogászati Centrum lézeres fogászati kezelésekkel is várja a pácienseket. A fájdalommentesen alkalmazható módszernek hála nincsen vérzés és a gyógyulás is gyorsan történik majd, ami jelentős húzóerő lehet azok számára, akik tartanak a fogászati beavatkozásoktól.

Online bejelentkezés