Metszőfog pótlása implantátummal- ez a legkorszerűbb megoldás!

Metszőfog pótlása implantátummal- ez a legkorszerűbb megoldás!

A fogsor hiányosságai elsősorban akkor szembetűnőek, ha a beszédközben is jól látható helyen vannak. Nem csak a magabiztosságra, de a mindennapi érvényesülésre is rányomják bélyegüket, hatással lehetnek a beszédre, és a rágás teljességét is befolyásolhatják. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ha bármilyen okból a saját fog elvesztésre kerül, akkor a metszőfog pótlása mihamarabb megtörténjen. Ugyan a modern fogászat konzerválni igyekszik a sérült fogakat is, de ha ez nem lehetséges annak károsodása miatt, megsérül a saját fog balesetben, vagy például fogágybetegség következtében hullik ki, akkor sem kell együtt élni a foghiánnyal. S hogy milyen megoldás bizonyul a leginkább hatékonynak és tartósnak?

 

Fogászati híd és korona a metszőfog pótlására

A leginkább költséghatékony, és általában mindenki által ismert megoldás a fogpótlásra nem más, mint a fogászati híd és korona alkalmazása. Sajnos ilyenkor azonban szükség van a saját fog lecsiszolására, még akkor is, ha az egészséges. Jó hír viszont, hogy egyszerre több fog pótlása is megoldható ilyen módon, ráadásul a korszerű, fogtechnikai laborban készült hidak már tökéletesen illeszkednek a fogsor egyéb elemeihez szín és forma alapján. Ennek ellenére tény, hogy egyre többen érdeklődnek egy modernebb eljárás és annak minden előnye iránt.

 

Fogászati implantátum a metszőfog pótlására is

Míg egykoron a híd volt az egyetlen lehetőség arra, hogy a metszőfog pótlása megtörténhessen, addig napjainkban akad ennél sokkal korszerűbb és tartósabb választás. Nem más ez, mint az implantátum beültetése, mely megfelelő csontállomány mellett szinte bárkinél lehetséges. Itt érkeztünk el ahhoz a kritikus ponthoz, amely miatt a szakemberek is javasolják a fogvesztés utáni gyors pótlást. Tény ugyanis, hogy az érintett fog helye több szempontból is hátrányos lehet. Bedőlhetnek az így keletkezett nyílásba a szélső fogak, vagy ellentétes oldalon túlzott terhelés érheti a fogakat. Ahonnan eltávolításra kerül a fog, ott a csontállomány egyre gyengébb lesz, és idővel akár az implantátum beültetését is ellehetetlenítheti. Persze ma már a csontpótlásra is többféle lehetőség kínálkozik, de ha ez elkerülhető, akkor a metszőfog pótlása gyorsabban kivitelezhető, és ténylegesen csak a beültetésre kell koncentrálni.

 

Hogyan zajlik az implantáció folyamata?

A Clinident Fogászati Centrumban személyre szabott kezelési terv alapján történik az implantátum beültetése. Az előzetes vizsgálatok során a rendelkezésre álló csontállományról éppen úgy tájékozódik a szakember, mint arról, hogy milyen állapotban vannak a fogsor egyéb elemei. A beültetést akkor célszerű elkezdeni, ha nincsenek gyulladt, baktériumokat is tartalmazó képletek a szájban, így, ha mégis akadnak, akkor elsőként ezeket célszerű orvosolni. A szükséges feltételek érvényesülése esetén egy rutin beavatkozásnak számító szájsebészeti műtét során beülteti a szakember a műgyökeret a csontba.

A fájdalommentes műtét után következnek a csontosodás hetei, amikor a csontszövet körbenövi a műgyökeret, és így az tökéletesen rögzül abban. Az ellenőrzések során meggyőződik arról, hogy terhelhető a gyökér, és erre kerül ráhelyezésre a felépítmény, a tényleges fog. Amikor a metszőfog pótlásának árában gondolkodunk, erre a kiadásra érdemes úgy tekinteni, mint egyfajta jövőre szóló befektetésre. A Clinident Fogászati Centrum szakemberi kimagasló színvonalú ellátással, professzionális alapanyagokkal és teljes fájdalomcsillapítással igyekeznek eleget tenni a páciensek elvárásainak. Ezeken felül pedig az emberközeli, humánus hozzáállás jut kiemelkedő szerephez, hiszen ezzel a betegek félelme jelentősen csökkenthető.

Online bejelentkezés