Porcelán héj az esztétikai fogászatban – Ez az 5 legfontosabb előnye!

Porcelán héj az esztétikai fogászatban – ez az 5 legfontosabb előnye!

Az esztétikus fogsor érdekében nem csak a fogak egészségére érdemes figyelmet fordítani, hanem azok megjelenésére is. Akár egy kisebb elszíneződés, egy zománchiba, vagy a természet adta fogközi rések is komoly esztétikai problémákat okozhatnak, és rányomhatják bélyegüket a magabiztosságra. Mivel ez utóbbi jelentősen befolyásolhatja az életminőséget, ezért érdemes a felsorolt problémák esetén a porcelán héjak nyújtotta lehetőségekkel élni.

 

1. Időtálló minőség a korona hátrányai nélkül

Korábban a korona kínált megoldást az esztétikai hiányosságokra, az elszíneződésekre, vagy például az elhalt, gyökérkezelt fogak egységes megjelenésének visszaállítására. Ahhoz azonban, hogy a korona felhelyezésre kerülhessen, rendszerint jelentős mennyiségű foganyag eltávolítása volt szükséges. A modern fogászat számára a legfontosabb az, hogy a saját fogak megőrizhetők legyenek, és esztétikai okok miatt se kelljen azok anyagát nagymennyiségben eltávolítani. Az esztétikai fogászat porcelán héj felragasztásával oldotta meg ezt a problémát, és ma már rutin eljárás keretein belül javíthatók a hiányosságok a korszerű alapanyaggal.

 

2. Porcelán héj árak: megfizethetőség és megbízhatóság

A porcelán héj fogra árak tekintetében is remek választásnak bizonyul, ráadásul időtálló minőséget kaphatunk a megoldás személyében. Mindkettő fontos szempont szokott lenni a fogorvost felkeresők számára, ám a porcelán héj árak egyre kevésbé döntők, hiszen az esztétikus fogsor és a szín, forma tekintetében egységes fogak megteremtése sokkal többet jelent az érintettek számára, mint pusztán egy fogorvosi beavatkozást. Gyakran a magabiztosság megteremtésének eszköze a porcelán héj, amelynek köszönhetően az életminőség is jelentősen javulhat.

 

3. Teljesen természetes hatás korszerű alapanyaggal

A tiszta porcelánból készült erős kerámia lemezke szinte észrevétlenül simul a fog felszínére, és gondoskodik arról, hogy az minden tekintetben esztétikus végeredményt mutasson. Ha hasonlítani akarnánk valamihez, akkor egy kontaktlencsére asszociálhatnánk, ugyanis legalább ilyen vékony, hasznossága és praktikuma viszont messze felülmúlja méretét. A fény beesésének és az alapanyag jellegének köszönhetően a porcelán héj szinte fel sem tűnik, hiszen olyan természetesen illeszkedik a fogak természetes színéhez. Segítségével az elszíneződött fogak problémája is megoldható, amiért szintén sokan teszik le mellette a voksot. Ugyan fogfehérítés ma már korszerű alapanyaggal történik és bárki számára elérhető árkategóriát képvisel, de fontos tudni, hogy idővel a genetikánál vagy az életmódbeli tényezőknél fogva újra besárgulhatnak a fogak. Az esztétikai fogászat porcelán héj alkalmazásával ezt is kiküszöbölheti.

 

4. Gyökérkezelt fogak esetén is ideális

Gyökérkezelt fogak esetén nem ritka, hogy idővel elszíneződik a fog, és ez által erősen elüt a fogsor többi elemétől. A porcelán héj felragasztásával ezt a problémát éppen úgy sikerülhet megoldani, mint amikor a porcelán a fog letört részeinek helyreállítására vethető be. A fogkoronánál kíméletesebb megoldásnak köszönhetően nincsen szükség drasztikus beavatkozásra, és teljesen fájdalommentesen zajlik az eljárás.

 

5. Áthidalhatók a fogközi rések

A Clinident Fogászati Centrum szakemberei rendszeresen találkoznak olyan páciensekkel, akik kifejezetten a frontfogak közötti rést szeretnék eltüntetni. Erre is kiválóan alkalmas a porcelán héj felhelyezése, amely során attól sem kell tartani, hogy az előkészületek miatt akár hetekig vállalhatatlan lesz a fogsor. A lenyomatvétel után ugyanis a Clinident munkatársai ideiglenes pótlást helyeznek fel, így a hétköznapi elfoglaltságokat addig sem kell nélkülözni, míg a végleges héjak elkészülnek. S ha már a porcelán héj hátrányai kerültek szóba, akkor mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a két fogorvos látogatás között is tökéletes megjelenés biztosítható az ideiglenes héjak segítségével. A Clinident szakemberei jelentős tapasztalattal rendelkeznek az esztétikai fogászat területén is, így bármilyen problémára megtalálják a leginkább ideális, saját fogakat kímélő megoldásokat.

Online bejelentkezés