Tennivalóid, ha fog implantátum beültetést szeretnél

Tennivalóid, ha fog implantátum beültetést szeretnél

Foghiánnyal küzdesz, de elvesztél a fogpótlás fajták rengetegében?

Klinikánkon szakembereink pontos és személyre szabott kezelési tervvel segítik a döntésed meghozatalát.

A fog implantátum műtét mind közül a legaprólékosabb odafigyelést igényli, hiszen a műgyökér egy sikeres beavatkozást követően és egy sikeres szájhigiéniás ápolás mellett élethosszig kell, hogy kísérje viselőjét. Az implantátumra bátran gondolhatunk úgy, mint egy hosszú távú befektetésre.

Fogászati beavatkozásokat tekintve, valamennyi kezelés -legyen az foghúzás, porcelán fogkorona, foghíd vagy akár az implantátum behelyezés- előfeltétele a gondos tervezés és az alapos kezelési terv összeállítása.

Mikor eredményes egy implantációs kezelés?

 • Ha a műtét utáni időszak eseménytelen, a gyógyulást nem zavarja meg másodlagos fertőzés.
 • Sikeres a gyógyulás, az implantátumod megfelelően csontosodik.
 • Ha a beültetésre került implantátum stabil alapot ad előbb egy fogkorona, majd foghíd később akár a teljes körhíd fogpótlásunknak.

A siker eredményességet években, sőt évtizedekben mérjük. Az egyszer tökéletesen csontosodott implantátum szükség esetén újabb vagy másfajta fogpótlás konstrukciónak is lehet majd biztos alkotóeleme.

Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

  Kérjen visszahívást

  Teendőid, ha implantátumos fogpótlást szeretnél

  1. Első lépésként egyeztess konzultációs időpontot! A konzultáción személyre szabott és egyértelmű információkkal szolgálnak szakembereink az állapotfelmérést követően, a foghiányod kezelését illetően.

  2. Mondd el az igényeidet! Szükség esetén többféle kezelési tervet is felállítanak azért, hogy a számodra legoptimálisabb terv valósulhasson meg.

  3. Segítsd a sikeres implantálást! A pontos diagnózishoz, a tervezés lebonyolításához 3D diagnosztikai felvételekre is szüksége van a kezelési tervet összeállító specialistának, mely a módszer kiválasztását támasztja alá. A képalkotó eljárásokkal biztosítjuk a fogbeültetés sikerét.

  foghiány

  Ne siesd el a megfelelő szájsebész kiválasztását!

  Ne kapkodj, ha a megfelelő szakember kiválasztásáról van szó! Kezelésed során fontos szerepe lesz az empátiának és a köztetek lévő összhangnak és együttműködésnek.

  Konzultálj és kérdezz, hogy megtaláld a neked megfelelő szakembert…

  • Ha állapotfelmérés után implantációs konzultáción veszünk részt, kérdezzünk rá bátran, miből áll, vagy mit tartalmaz az adott kezelési összeg.
  • Vesézzük ki nyugodtan a kapott tervet, nehogy kellemetlen meglepetés érjen egy beavatkozást követően.
  • Ha pedig kezelési terv nélkül vágna bele az orvos a megvalósításba, érdemes tovább keresgélnünk és olyan klinika mellett döntenünk, ahol minden információt megkapunk, tiszta és egyértelmű kommunikáció mellett mindig tudjuk mi, miért történik velünk.

  Miért ne halogasd a megfelelő klinika felkutatását?

  Amikor foghúzás beavatkozáson estünk át és foghiány üti fel a fejét, azt érdemes mihamarabb pótolni, mert azzal a következő járulékos veszteségeket és komplikációkat előzhetjük meg:

  • Csontleépülés,

  • a fogak bedőlése;

  • a fogak elvándorlása;

  • ellentétes fogpár kiemelkedése.

  A hídpótlás készítése a létező leggyorsabb megoldás egy hiány leküzdésére, míg hosszú távon a legkorszerűbb és legbiztosabb a fog implantátum beültetése, hiszen ez az egy módszer, amely a csont mennyiségét is fenntartja, ráadásul sorvégi foghiány esetén a kivehető pótlás egyetlen alternatívája.

  Szinte minden esetben több verzió, többféle kezelési módszer áll rendelkezésre, hogy a hiányzó fogakat pótolni tudjuk.

   

  Miért szükséges digitális diagnosztika a biztonságos implantációhoz?

  Digitális röntgenfelvételek készítése ma már a fogászati kezelések alapvető diagnosztika részét képezik. A sugárterhelés ilyenkor oly minimális, hogy az a megfelelő védelem mellett semmilyen negatív hatással nincs a páciens egészségére nézve.

  • Nincs gondos állapotfelmérés panoráma röntgen nélkül:

  Egy panoráma röntgenfelvétel olyan elváltozásokról is árulkodik, melyekről fogászati állapotfelmérés során nem szerezhetünk tudomást. Komplex képet kaphatunk fogaink pontos helyzetéről, az őket érintő elváltozásokról, egyes betegségek – pl.: a fogágybetegség- kiterjedéséről, a gyökérkezelés szükségességéről, a fog helyzetének súlyosságáról, illetve menthetőségéről.

  • Precíz 3D tervezés biztonságos műtéti beültetés:

  Az olyan összetett, szájsebészeti műtétek esetén, mint a csontpótlás, szinusz emelés, irányított implantátum behelyezés, ma már a 3D digitális CT felvétel jelenti a siker kulcsát.

  Az elkészült felvételen az adott foghiány, vagy kezelendő fog körbejárható, több nézőpont szerint értékelhető. A készítés során a gép pillanatok alatt körbejár a páciens feje körül és szeletekben rögzíti az elkészített képrészleteket. Ezek összessége adják a teljes fogazat és állcsont térbeli leképezését.

  panoráma röntgen

  fogászati CT

  A kép kiértékeléséhez a CT felvételt készítő berendezés egyedi szoftvere adja a segítséget, így akár egy fogat érintő elváltozás kiterjedését határozzuk meg, akár a csontállomány mennyiségére és minőségére vonatkozóan nyerünk információt általa, mindenképpen a műtéti beavatkozás sikerességét biztosítjuk.

  A kezelést végző orvosaink:

  Kérjen időpontot!