Természetes módszerek a fogzás tüneteinek enyhítésére

fogzás tüneteinek enyhítése rendelőbenTermészetes módszerek a fogzás tüneteinek enyhítésére

A gyógyszertárban kapható készítmények (például Dentinox, Panadol Baby, Germicid C) mellett, vagy helyett számos természetes gyógyírt is találhatunk a babák és tipegők fogzási tüneteinek enyhítésére. A praxisomba járó gyógyszerellenes szülőknek az alábbiak váltak be a leginkább.
Illóolajkeverék

A híres aromaterapeuta, Ingeborg Stadelmann kifejlesztett egy Fogolajat, ami segít a fogzás kínjainak csökkentésében, elviselhetőbbé tételében. Ha a gyermek nagyon szenved, dörzsöljük be többször a Fogolajjal a meleg arcát kívülről. A keverékben római kamilla, valamint levendulaolaj van, amelyek fájdalomcsillapító hatásúak, míg a szegfűszegolaj összetevő melegítő és érzéstelenítő hatással bír. Fontos, hogy használat után kerülni kell az intenzív napsugárzást.

Homeopátia

Érdemes kipróbálni a homeopátiát is a szkeptikus vélemények ellenére, mert sok szülőnek segített már átvészelni a nehéz fogzási időszakot. Általában a Chamomilla CH15 elnevezésű szert ajánlják, de a homeopátia lényege az alkati kezelés, ezért a tünetektől és a gyermek alkatától, tulajdonságaitól függően könnyen lehet, hogy más szer válik be. Az alábbi cikkben található egy jó összefoglaló a lehetséges szerekről a tünetek fényében, de érdemes felkeresni egy homeopatát a legmegfelelőbb kiválasztásában.

Rágcsálás

A kicsik sokszor ösztönösen rágják az öklüket ilyenkor. Érdemes a kezükbe lehűtött fogzási karikát, vagy kortól függően hámozott alma- vagy répadarabot, kenyér héját, vagy pirítóst adni, természetesen felügyelet mellett.

Szoptatás
A lehető legtermészetesebb fájdalomcsillapító és nyugtató a szoptatás. Ha baba még szopik, és az anyuka bírja a kiképzést, érdemes ilyenkor gyakrabban mellre tenni.

Ha a gyermek nagyon szenved, és nem válnak be a gyógyszertári kenegetők, illetve a fenti módszerek, nyugodtan adagoljon kisgyermeknek való fájdalomcsillapító készítményt, például Panadol szirupot, a csomagoláson található adagolási útmutató szerint.

Bővebben a Clinident gyermekfogászati rendeléséről itt olvashat!

Szóljon hozzá Ön is

Az e-mail címe nem fog megjelenni a kommentben.

A csillaggal jelölt mezőket kérjük mindenképpen töltse ki.

19 − 16 =