endodoncia, hagyományos- és mikroszkópos gyökérkezelés

Az egyetemet Marosvásárhelyen végeztem el, és ez idő alatt nem csupán a fogászati szakmát sajátítottam el, de saját egészségem javítása okán még gyógynövényekkel, homeopátiával, az egészséges táplálkozással és a jógával is mélyebben ismerkedtem.

A fogászatban, mint szakterület, a gyökérkezelés általi fogmegmentés vonzott igazán, hiszen egy jól gyökérkezelt fog még évtizedekig remekül funkcionálhat, így nagy lehetőség rejlik az ellátás precizitásában. Mivel mélyebben érdekelt a fogak célzott gyógyítása, a fájdalom megszüntetése, a problémát kiváltó okok felszámolása, vagyis, hogy megtisztítsam azt, ami sok esetben már régóta nem tiszta és egészséges, így idővel erre a területre specializálódtam. Hiszem, hogy minden egyes fog fontos szerepet tölt be a fogsorban, munkámmal pedig új esélyt adhatok az egyébként menthetetlennek bélyegzett fogaknak is.

Számomra mindig öröm, ha egy fogat sikerül gyógyítani, életminőséget javítani, így fontos számomra az is, hogy folyamatosan képezzem magam. Szakmai fejlődésem során a hagyományos, szabad szemmel történő gyökérkezeléstől fokozatosan a nagyításban és az egyre fejlettebb eszközökkel történő kezelések felé mozdultam el. A fogászati mikroszkóp és a megfelelő felszereltségű háttér sokkal kontrollálhatóbb, precízebb kezelést és nagyobb sikerarányt biztosít orvosnak és páciensnek egyaránt. Mikroszkóp alatt kitágul a világ, így sokkal többet láthatunk, érthetünk a fogból, mint valaha bármikor.

Mára megtanultam finoman bánni az egészséggel és a fenntartásához szükséges alternatív eszközökkel, amik ugyanolyan fontosak, mint a konzervatív orvoslás. Tisztában vagyok vele, hogy mindenki más és más, így a megfelelő gyógymód és eszköz is esetenként eltérhet, de leginkább a komplex szemléletmód az, ami segíthet és célra vezethet.