Cirkónium korona – élethű fogkorona fémmentesen

A Clinident fogorvos csapata szakértő a természetes fogak, a 100%-ig allergénmentes cirkónium korona és a fájdalommentes fogászat terén. 

Fogpótlás készítése előtt állva, legtöbbünk számára az a legfontosabb szempont, hogy az új mosolyunk a lehető legélethűbb legyen és olyan külsőt kölcsönözzön, mintha az a mosoly velünk született volna. 

Azért, hogy a legjobb döntést hozhasd egy fogászati beavatkozás előtt, cikkünkben bemutatjuk a cirkónium korona összes előnyét.  Írtunk arról is, hogy mi az a cirkon, hogyan zajlik a cirkon fogpótlás készítésének folyamata és mi történik akkor, ha az új fogpótlás elkészülte után derül fény a fémallergiára.

Cirkónium korona előkészítése

Milyen esetben ajánlott a cirkónium korona?

Szeretnél szebb mosolyt, elégedetlen vagy fogaid formájával és színével, vagy le szeretnéd cserélni a régi koronáidat esztétikusabbra?

Amennyiben a fogsorod esztétikai problémája olyan mértékű, hogy tömés vagy porcelán héj segítségével nem korrigálható, abban az esetben alkalmazzuk a cirkónium vázas koronákat. 

Mikor van szükség fogkoronára, milyen esetekben előnyös a cirkónium korona és mire számíthatunk a korona felhelyezése után?

Neked ajánljuk:

Kiknek javasolt a korona felhelyezése fogra?

Érvek a cirkónium korona készítése mellett:

• Frontfogaknál és őrlőfogaknál egyaránt alkalmazható,

• kiváló módszer fogkoronaként és foghíd elemeként,

• nem okoz allergiás reakciót, 

• teljesen fémmentes,

• nincs szürkés ínyszél,

• pontos ínyszéli záródás érhető el vele,

• implantátumra építve is használható,

• a cirkónium váz a fogakéhoz hasonló, fehér színű.

5 jellemző eset, amire a cirkónium korona a megoldás

• Kusza fogsor korrekciója a mosolyzóna teljes átalakításával 

• Elszürkült, gyökérkezelt fogak esztétikus helyreállítása esetén

• Fémallergia esetén

• Foghiány esztétikus és természetes pótlására

Implantátum beültetéshez

Mi a különbség a hagyományos és a mikroszkópos gyökérkezelés között?

Mik a mikroszkópos kezelés előnyei, milyen esetekben javasolt, mi a menete?

Melyik éri meg jobban hosszú távon, a mikroszkópos gyökérkezelés vagy a fogbeültetés?

Neked ajánljuk:

Mikroszkópos gyökérkezelés – Mitől gyorsabb és sikeresebb?

Mire számíthatunk a cirkónium korona nélkül?

Cirkon korona nélkül – vagy ahelyett-, a teljes kerámia korona vagy a kedvezőbb árú és szintén tartós fémkerámia korona is szóba jöhet, ám ez utóbbinál sajnos előfordulhat, hogy egy idő után elszürkül az ínyszél, ezért a páciens kényelmetlenül érzi magát. 

A bosszúság hátterében a koronák fémváza áll, amely ugyan erős alapot ad a fogműnek, mégis a szürke szín áttetszik még az azt borító porcelánleplezésen is. 

Amiért a fémvázas porcelán korona élettartama rövidebbnek mondható, az épp ez az apró, de igen zavaró kellemetlenség, ráadásul még a fémallergia is bármikor kialakulhat, ezek pedig a korona idő előtti cseréjét teszik szükségessé. 

Ezzel szemben a cirkónium, ahogyan az esztétikai kérdésekre, úgy megoldást jelent számos, különböző kihívásra is.

Mit kell tudnod a teljes kerámia koronákról?

Melyiket válaszd: a cirkóniumot vagy azt a porcelán koronát, ami szintén fémmentes? 

A legfontosabb információk egy helyen, melyek segíthetnek neked a döntésben.

Neked ajánljuk:

A döntés: cirkon korona vagy fémmentes porcelán korona készüljön?

Így történik rendelőnkben a cirkónium korona tervezése és készítése

Mi az a cirkónium?

A cirkóniumot, mint fogászati alapanyagot alig néhány évtizede használják fogpótlások készítésére. A fehér, kristályos cirkónium dioxid anyagot egy másik anyaggal vegyítik, tömbökbe tömörítik, így kapják a koronák, hidak alapanyagát a fogtechnikusok. 

A tömbökből kifaragott koronák és hidak váza rendkívül erős és szilárd, ezért igen hosszú élettartamra számíthatunk, ha a fogaink tökéletesítésére ezt a megoldást választjuk. A cirkónium fogpótlás további előnye, hogy fémmentes, ami a fémallergiával küzdőknek jelent óriási segítséget.

A cirkon korona előkészületei: diagnosztika – kezelési terv – mosolytervezés

Ahhoz, hogy személyre szabott megoldásokat kínáljunk, fogorvosaink nem csupán a fogaid állapotát, de az igényeidet is meg akarják ismerni, hogy valóban a te elvárásaidnak megfelelő fogpótlás születhessen meg.

Legyen szó bármilyen fogászati problémáról, -ha a szükséges kezelési terv összeállításáról van szó-, a megfelelő diagnosztika elengedhetetlen:

• A fogászati probléma felismerését a röntgen diagnosztika segíti: a fizikális vizsgálatnak és a képalkotó-eljárásnak köszönhetően átfogó képet kapunk szájüregi képleteidről, így összeállíthatunk egy precíz és megvalósítható kezelési tervet.

A teljes állapotfelmérést követően orvosod személyre szabja a kezelési tervet:

• Sérült fog esetén meg kell nézni, hogy miképp lehet helyrehozni a problémát: töméssel, fogászati onlay betéttel vagy koronával.

• Esztétikai problémák esetén jöhet a porcelánhéj vagy a fogfehérítés, helytelenül álló fogak esetén a fogszabályozás, és szájhigiéniás gondoknál a fogkő eltávolítás, a biofilm terápiás fogtisztítás vagy parodontológiai kezelés.

Ha teljesen biztosra szeretnél menni vagy konkrét elképzeléseid vannak a kívánt végeredményt illetően, akkor javasoljuk, hogy egy mosolytervezés előzze meg a cirkónium koronák készítését:

• A leendő koronák megtervezése az első konzultációkor, –mosolytervezés keretében – digitális fényképek segítségével történik.

• Ekkor választjátok ki a fogorvossal közösen a fogkorona színét és formáját, álmaid mosolyának eléréséhez.

• Ez a program lehetővé teszi, hogy még a munkálatok megkezdése előtt láthatóvá tegyük számodra a jövőbeni végeredményt. Néhány kattintással azonnali változásokat is eszközölhetünk, így minden apró kívánság a szemünk elé tárul.

Mi történik a mosolytervezés után?

Ha még biztosabb szeretnél lenni abban, hogy a környezeted is elégedett lesz, akár fel is próbálhatod nálunk a mosolyod.

Kérd orvosodat, hogy készítse el neked a kiválasztott fogkorona formájának egy ideiglenes változatát, melyet néhány napig a saját fogaidon hordva, biztonsággal tesztelheted a választott mosoly hatását.

Cirkon korona készítése molyostervezéssel

A cirkónium korona elkészítésének lépései

• Előkészítés

Eltávolítjuk a fog sérült részeit, lecsiszoljuk (preparáljuk) kb. 1mm mélységben, így kialakítjuk azt a formát, ami a korona alapját képezheti.

• Lenyomat és fogszín kiválasztása

Lenyomatot készítünk és lemintázzuk a lecsiszolt fog formáját. Közben a pácienssel együtt meghatározzuk a kívánt fogszínt.

• Ideiglenes korona készítése

A fogra mindig kerül ideiglenes fogpótlás – korona a rendelőben, hogy megvédje a lecsiszolt fogakat és az ínyt, valamint megfelelő esztétikai hatást biztosítson a végleges fogpótlás elkészültéig.

• A korona elkészítése a fogtechnikai laborban

A cirkónium korona úgynevezett CAD CAM technológiát igényel, vagyis számítógépes tervezéssel és kivitelezéssel készül. 

A fogorvos által levett lenyomat alapján egy minta készül, melyet a fogtechnikus beszkennel, majd a számítógépen is megjelenített mintára digitálisan megtervezi a korona vázát. 

A terv alapján kifaragják a vázat, melyre felhordják azt a porcelán leplezést, mely a fogpótlás végső formáját és színét adja. 

A cirkon korona készítésének teljes munkafolyamata kb. 10-14 nap.

Cirkónium korona élettartama

• Korona beragasztása a rendelőben

A végleges koronát az előkészített csonkokra helyezve ellenőrzi az orvos, hogy megfelelő-e az új fogpótlás. Ha mindent rendben talált, az megfelelően illeszkedik, színe és formája is tökéletes, akkor speciális ragasztóval rögzítik a fogakra.

• Végeredmény a gyönyörű és természetes mosoly!

A fog megjelenésében és funkciójában is a megtévesztésig hasonló lesz a természetes fogakhoz. Megfelelő gondozással hosszú évekre biztosíthatja a gyönyörű mosolyod és az egészséges harapásod!

 

Mennyire fájdalmas a korona készítése?

• A kezelés 100%-ig fájdalommentes, hiszen még az előkészítés előtt megkapod a helyi érzéstelenítést, így a beavatkozásból már semmit sem érzel majd.

• A végleges koronák elkészültéig ideiglenes koronák borítják az előkészített, lecsiszolt fogaidat, így óvjuk őket az extrém érzékenységtől.

• Enyhébb érzékenységet tapasztalhatsz ugyan, míg a cirkónium koronák készülnek, de ha kerülöd a hideg és forró ételeket, akkor nem kell nagyobb fájdalomra számítani.

Mi a titka a Clinidentben készült cirkon korona tartósságának?

A Clinident fogorvosai nagy rutinnal rendelkeznek a cirkónium koronák készítése terén, és mint megoldást, mindig örömmel ajánljuk, hiszen tudjuk, hogy végül ellenőrzött minőséget kapnak a pácienseink.

A cirkónium korona és -híd tehát számítógép vezérelte CAD/CAM tervező és kivitelező rendszerrel készül, melynek során robottechnológia segítségével alakítják ki a fogpótlást. 

Ennek köszönhetően pedig, az emberi kéz által készített koronákhoz képest sokkal pontosabb és jobb minőségű fogpótlásokat lehet készíteni, így a cirkónium korona élettartama is hosszabb az átlagosnál.

Mit nyersz a cirkónium koronával?

  • Eredeti hatás: Természetes, élethű és kivételes pontossággal illeszkedő fogpótlást, új fogakat nyersz. Felhelyezés után, alapos vizsgálat nélkül, gyakran még egy másik fogorvos sem tudja megmondani, hogy a fogmű eredeti-e vagy mesterséges. 
  • Korszerű gyártástechnológia: A speciális gyártási folyamat során nagy törésszilárdságot érhetünk el, vagyis nem kell félned attól, hogy a korona egy erősebb harapástól sérül vagy törik. A korszerű megoldásnak köszönhetően egyedülálló tartósság biztosítható.
  • Szövetbarát fogpótlás: A cirkónium nem irritálja az ínyt, nem okoz allergiát, biokompatibilis. A szövetbarát anyagú koronát az íny körbe öleli, így a fogágybetegséggel küzdők számára is esztétikus és tartós megoldást jelent.

Természetes fogak cirkónium koronákkal

Hogyan gondoskodj a cirkónium koronáról a következő kontrollig?

A jó szájhigiéniához az otthoni szájápoláson túl az is szükséges, hogy rendszeresen vegyél részt fogászati szűrővizsgálaton és fogkőeltávolításon. 

Klinikánk szakértői a cirkónium hidak és -fogkoronák tartósságához az Irányított Biofilm Terápiás fogtisztítást javasolják a hagyományos fogkő eltávolítás helyett.

Az Irányított Biofilm Terápia professzionális szájhigiéniát biztosít, búcsút inthetsz a fogkőnek, a szuvasodásnak, ráadásul kíméletesen, karcolás, durva dörzshatás nélkül tisztítja a koronákat, tartósan megőrizve a selymes ragyogásukat

A profi tisztításon túl azonban a fogak helyes, otthoni ápolása is elengedhetetlen:

• Naponta 2 x 2 percig moss fogat. 

• Cseréld le a fogkefédet 3 havonta.

• A koronákhoz már nem kell abrazív hatású, fehérítő fogkrémet használnod.

• A fogselyem napi használata mellett a szájzuhanyt vagy a fogköztisztítót is fontos beiktatni.

Mi az irányított biofilm terápia és miben más a hagyományos fogkőeltávolításhoz képest?

Hogyan történik a biofilm terápiás fogtisztítás?

A 7 leggyakoribb kérdés a kezelésről 

Kinek ajánljuk a korszerű fogtisztítást és mi a kezelés 5 legfontosabb előnye? 

Miért ajánlott ez a fogtisztítás cirkónium korona esetén?

Neked ajánljuk:

Irányított biofilm terápia – legkorszerűbb fogkőeltávolítás

Hogyan, milyen garancia vonatkozik a cirkónium koronára?

A cirkónium koronára klinikánk 3 év garanciát vállal, mely esetében fontos, hogy betartsd a fogorvosi utasításokat, és kövesd az ajánlott gondozási programot.

  • Átadást és beragasztást követően a harapás magasságának ellenőrzéséhez részt kell venni az INGYENES KORREKCIÓN.
  • Évente legalább egyszer részt kell venni egy hagyományos fogkőeltávolításon vagy az Irányított Biofilm Terápiás fogtisztításon. 
  • Fél évente meg kell jelenni a kontrollvizsgálatokon. 
  • Amennyiben az orvos éjszakai harapásemelőt adott, azt mindig használnod kell.

Miből állnak a cirkon korona árak?

A cirkon korona árak jellemzően fogászatonként eltérnek. A különbséget – bár mindannyian hasonló alkotói folyamaton mennek keresztül – a színfalak mögött kell keresni.

 

Ezeket rejti a cirkon korona ára:

• Az orvos precizitása és művészi hozzáértése: a szakmájába ölt több ezer óra és számtalan képzés itthon és külföldön.

• A fogászati csapat és a fogtechnika összehangolt munkája: a fogászat zsúfolt berendelő naptárjának ütemezése, hogy az, a folyamat minden szereplőjének megfeleljen.

• A fogtechnikán alkalmazott legfrissebb technológiák: az anyagok kifogástalan minősége, a szakemberek képzése és a naprakész, legfrissebb trendek és technológiák követése. Nemzetközi gyártókkal való együttműködés, a munkák összehangolása, időzítése.

És mindennek a folyamatnak a végén mindenki lélegzetvisszafojtva várja a páciens elégedett mosolyát, hiszen mi a teljes folyamatra minőségi garanciát vállalunk. Ebből áll a Clinidentben a cirkon korona ára.

 

EZT MINDENKÉPPEN TUDNOD KELL!

A Clinident Esztétikai fogászat az elmúlt, közel 20 évben a természetes fogpótlások készítésére specializálódott. Minden, a fogászatra betérő páciens fogproblémáját – a fájdalom és az akut tünetek megszüntetésén túl-, az esztétikum oldaláról közelítjük meg. Lényegében mindegy, hogy a kérdéses fog a mosolyzónában vagy a hátsó, rágózónában van, az elkészült fogpótlás 100%-ig élethű, a saját fogaktól szinte megkülönböztethetetlen lesz.

 

Az alábbiakban találod a cirkónium korona készítésének főbb elemeit és az árat. A megközelítő kalkulációt az árlista menüpont alapján te magad is könnyedén elvégezheted.

A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek, de minden kérdésedre az első konzultáció alkalmával kimerítő válaszokat kapsz egy gondosan összeállított kezelési tervvel együtt.

Cirkónium korona és foghíd árak:

109 000 Ft – az ár egy fogra vonatkozik és az alábbi folyamatokat foglalja magába:

• helyi érzéstelenítés

• fog előkészítése koronához

• lenyomatvétel

• CAD/CAM rendszerrel történő korona tervezés és elkészítés

• elkészített cirkónium korona rögzítése

Időtartam: A teljes munka 14 nap alatt készül el.

Cirkónium koronát készítő orvosaink:

Dr. Koncz Zsófia

Dr. Koncz Zsófia

konzerváló fogászat, protetika, fog-esztétika - mosolytervezés
Dr. Sas Krisztina

Dr. Sas Krisztina

konzerváló fogászat, protetika. A doktornő jelenleg szülési szabadságon van.
Dr. Mihály Eszter

Dr. Mihály Eszter

konzerváló fogászat, protetika. A doktornő jelenleg szülési szabadságon van.

Online bejelentkezés