Fogfehérítés szakértőtől – tartós eredmények

Az orvosi fogfehérítés legnépszerűbb fajtái és előnyei. Kinek nem ajánlott? Fogfehérítés otthon, mitől függ az eredmény?

Érdekelnek a részletek? Olvasd tovább szakértőink írását!

Egy professzionális, hidrogén – peroxidos fogfehérítés a zománcon okozott – évtizedek alatt megtelepedett- elszíneződéseket távolítja el, egy speciális folyamat révén, alig egy óra alatt. 

Ebből azonban az következik, hogy a hosszú idő alatt megtelepedett elszíneződést ilyen gyorsan csak egy valóban intenzív hatást kiváltó anyaggal és egy speciális lámpával lehet elvégezni.

Ehhez kell a fogorvos vagy dentálhigiénikus szakértelme, hogy a fogakra nézve kontrollált, biztonságos és eredményes egyen a kezelés.

Fogfehérítés szakértőtől biztonságosan

Mikor van szükséged orvosi fogfehérítésre és kinek nem ajánlott a kezelés?

fogak színét genetikai tényezők is meghatározzák, de az elfogyasztott ételektől és italoktól is sötétedik a színük.

Egészséges megjelenésükhöz manapság már a csillogó fehérség is hozzájárul, tehát fontos esztétikai szempont. Akinek fontos, hogy fogairól ne csak tudja, hogy egészségesek, de annak szemmel látható jelei is legyenek, akkor érdemes odafigyelnie az elszíneződést okozó szokásokra.

 • Azoknak javasoljuk a beavatkozást, akik különösen nagy kávé, tea, vörösbor és kóla rajongók és készételeket is rendszeresen fogyasztanak, mert a bennük található természetes és mesterséges színezékek gyors és tartós elszíneződést okoznak a fogakon.
 • A fehér fogak nagy ellensége a dohány és a cigaretta is, barna lerakódást okoz a nikotin és kátrány miatt.
 • A természetes és élénk színű táplálékaink között is bőven akad olyan, amely enyhébb színező hatással bír, így például a répa, vagy a cékla is hozzájárulhatnak a folyamathoz, bár az ebből elfogyasztott mennyiség jóval elenyészőbb a fentiekhez képest, így a hatásuk sem számottevő.

Nem ajánljuk a peroxidos fogfehérítést:

 • amíg várandós vagy, vagy szoptatsz,
 • ha az elvékonyodott zománc miatt fogérzékenységgel küzdesz,
 • ha fognyaki kopásaid vannak, azokat előbb kezelni kell,
 • ha aktív fogínygyulladásod van, azt előbb meg kell szüntetni,
 • ha érzékeny, allergiás vagy a hidrogén-peroxidra,
 • 16 éves kor alatt, mert a fogak és az idegek még fejlődésben vannak, így tartós érzékenység alakulhat ki.

Nehezebb eredményt elérni: 

 • gyógyszer okozta elszíneződések (pl. Tetraciclin) esetén,
 • a túlzott mértékű fluorid bevitel miatt megváltozott fogszín esetén,
 • gyökérkezelt fogak esetén, előbb belső fogfehérítés elvégzése javasolt.

Ezekben az esetekben mindenképpen érdemes szakorvossal konzultálni, mielőtt fogfehérítésbe fognál.

Mire számíthatunk, ha nem a professzionális kezeléssel próbálkozunk?

Bár az otthoni fogfehérítő készülékek nagyon csábítóak, ahogyan egy-egy ismert ember a szájában szelfizik vele, tudnod kell, hogy fogkőeltávolításra ők is járnak, sőt a legtöbb esetben már túl is vannak egy vagy több rendelői fehérítésen, így az eszköz számukra inkább fenntartó kezelést jelent.

A professzionális rendelői vagy otthoni fogfehérítés esetén is szükséges a szennyeződések előzetes, mechanikus – ultrahangos eltávolítása, enélkül értelmetlen belekezdeni a kezelésbe.

Nincs egyetlen olyan házi praktika vagy fehérítő hatású fogpaszta sem, amivel a lerakódott szennyeződéseket oly hatásosan el tudnád távolítani, mint a fogfehérítést megelőző fogkőeltávolítással.

Az összes otthon használható fehérítő eszköz a fogfehérítő portól az UV lámpáig.

Hogyan kell használni őket, melyiknek mi az előnye, a hátránya és mennyire hatékonyak?

Mik a fogfehérítő házi praktikák veszélyei?

Neked ajánljuk: 

Fogfehérítő módszerek bemutatása A-tól Z-ig

EZT MINDENKÉPPEN TUDNOD KELL:

Ha még sosem volt fehérítve a fogad, az otthoni eszköz kínálta eredmény nem lesz tartós, akár hetente is ismételgetheted, ami egy idő után elég idegesítő. A professzionális rendelői fehérítés 1 alkalomról szól, mellyel akár évekre szóló eredményt nyersz.

 

A fogorvosok és dentálhigiénikusok szerint, ha sosem volt még fehérítve a fogad, akkor elsőre mindenképpen a rendelőben végzett fogfehérítés javasolt.

Mindent a fogászati fogfehérítésről: népszerű fajtái és a kezelés menete

A rendelői vagy más néven orvosi fogfehérítés kezelésnek mára számtalan fajtája létezik. A legfőbb különbséget mindig a fehérítést végző készülék jelenti. Ezekből is a legnépszerűbbek manapság a hideg fényű lámpa által végzett fehérítések, mert a legkevesebb érzékenységgel jár a velük végzett beavatkozás. Aztán a lézeres, ami a legújabb technológiának mondható és szintén a minimális érzékenység miatt kedvelt, majd pedig a hagyományos – meleg fényű- fogfehérítő lámpás kezelések következnek.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az utóbbinál számíthatunk talán a legintenzívebb érzékenységre, ezek a legrégebben használt típusok, ezek után következtek az újabb és újabb fejlesztések.

• A leglátványosabb eredmény érdekében, a kezelést mindenképpen meg kell, hogy előzze egy alapos fogkőeltávolítás is azért, hogy a fogfehérítő anyag a fogak teljes felszínén, egyenletesen ki tudja fejteni hatását.

• Sőt, a tartósan fehér fogakhoz dentálhigiénikusaink még az otthoni fogápoláshoz is speciális fogkrém és a helyes fogmosási technika használatát javasolják, így lehet igazán hosszútávú eredményt elérni egy professzionális kezelés által. Persze mindez csak akkor előny, ha komolyabb beavatkozás – porcelán héj vagy korona – nélkül tökéletesítenéd a mosolyod.

Kérjen időpontot fogfehérítésre és ismerkedjen meg higiénikus specialistáinkkal!

 

Vagy jelentkezzen be telefonon:

06 1 801 2250

2. Professzionális fogtisztítás

A sikeres fogfehérítés előtt mindenképpen szükséges egy alapos szájhigiéniai kezelés annak érdekében, hogy a fogfehérítő anyag a fogak teljes felszínén egyenletesen ki tudja fejteni hatását.

3. Izolálás és peroxidos fogfehérítés

A fogakat gondosan izoláljuk az ajkaktól és az ínytől, hogy azokra ne kerüljön a gélből, majd a fog felszínére applikáljuk a gélt, és a fogfehérítő lámpával megvilágítjuk. A fogfehérítő lámpa fényének hatására elbomlik a peroxid, a felszabaduló oxigén bejut a fogba és kifehéríti azt. A fogfehérítő gélt 3-szor 10-15 percig kell a speciális lámpával megvilágítani.

4. A fehérített fogak ápolása

A fogfehérítő kezelést követően kerülni kell az olyan ételek és italok fogyasztását, amik elszínezhetik a fogakat, mivel ilyenkor sokkal érzékenyebb a fogzománc a külső hatásokra. Ugyanakkor sok ásványvizet kell inni, ami elősegíti a fogak átmeneti vízveszteségének pótlását.

Orvosi fogfehérítés Clinident Fogászat

Ezek az orvosi fogfehérítés előnyei

Klinikánkon eredményes mosolyszépítő kezelést nyújtunk neked, professzionális felszereltség és szakszerű ellátás mellett. Ha pedig sokáig szeretnéd a fehér mosolyodat élvezni, dentálhigiénikusaink személyre szabott tanácsot is adnak:

 • mikor jelentkezz szűrésre és fogkőeltávolításra,

 • milyen fogkrém javasolt a te fogaid ápolására,

 • egyáltalán használhatsz-e fogfehérítős fogkrémet,

 • vagy milyen gyakran használd az otthoni fehérítő kezeléseket…stb.

Mindent a Beyond fogászati fogfehérítésrő

Ez a fogfehérítési technológia egy hidegfényes rendszeren alapul, mely által egy magas hatásfokú kék fény által történik a fogfehérítés. A Beyond fogfehérítés által a fogak színében akár 6-8 fokozat javulás is történhet. A rendelői fogfehérítés 6% hidrogén-peroxidot tartalmazó fogfehérítő géllel, és hideg fényű fogfehérítő lámpával történik szakember vagy fogorvos felügyelete mellett.

Rendelőnkben a Beyond fogfehérítő rendszert használjuk, ami a garantált eredményen túl további előnyöket is tartogat:

• Fájdalommentes

Az általunk használt fehérítő anyag kíméletes a foghoz, a kezelés így fájdalom mentes. Legfeljebb kényelmetlen ilyen sokáig a székben ülni, de rendelőnkben még azt is kényelmesebbé tesszük neked.

• Eredményes és tartós – A mosoly azonnal fehérebb lesz, a fogfehérítés eredményepedig már a kezelés végén látható. Kényelmesebb és eredményesebb eljárás, mint az otthoni fogfehérítés. Páciens visszajelzések alapján a Beyond, a legjobb fogfehérítés Budapest belvárosában.

 

Mitől függ Beyond fogfehérítő kezelés ára?

 • Professzionális technológiától

Az általunk használt piacvezető Beyond rendelői fogfehérítő rendszer ez egyik leghatékonyabb megoldás a fog tartós fehérítésére.

 • Szabályzásnak megfelelő professzionális anyagoktól

Csak EU szabályoknak megfelelő, kifogástalan minőségű fehérítő anyag kerül felhasználásra.

 • Korszerű fejlesztésektől

Kutatások egész sora bizonyította, hogy a napjainkban alkalmazott Beyond rendelői fogfehérítést nyugodt szívvel használhatjuk a mosolyunk szépítésére, mert azok nem károsítják fogainkat és ínyünket.

Ezért ajánljuk klinikánk professzionális fogfehérítését

A körülbelül másfél óráig tartó beavatkozás 6-8 árnyalatnyival teszi fehérebbé fogaidat, és a hatás akár 1-2 évig is megmaradhat. A Clinident a legkorszerűbb technológiát használja, amellyel gyorsan és hatékonyan érheted el a célod.

• Teljeskörű, személyre szabott gondoskodást – Célunk, hogy az elért eredmény tartós legyen, így komplexen kezeljük a fogaidat. Minden esetben a legjobb esztétikai eredményre törekszünk amellett, hogy fogaid egészségének megőrzését is szem előtt tartjuk.

• Kíméletes és hatékony módszert– A végeredményt biztonságos készítményekkel és bizonyítottan eredményes eszközökkel érjük el, amelyek nemcsak a fogak felszínén, hanem a mélyebb rétegekben is megszüntetik a kellemetlen összképért felelős elszíneződéseket.

• Gyors és kényelmes kezelést – A rendelőnkben mindössze másfél óra alatt hófehér fogad lehet, a kezelés idején pedig mindent megteszünk a kényelmedért. Speciális, anatómiai párnával támaszthatod meg a nyakad a kezelés idejére, hogy a lehető legkényelmesebben teljen a beavatkozás. Sőt, igény esetén nyugtató, lazító aromaterápiát is igénybe vehetsz.

Mitől függ a fogfehérítés eredménye és mennyi ideig tart?

Fogászati kontroll és utógondozás

A Clinident régóta híres a professzionális ellátásáról, a kedves és empatikus orvosairól, asszisztenseiről. Ha biztonságban szeretnéd tudni a fogaidat, ha sokáig szeretnéd élvezni a fehér mosolyt, vagy éppen az új és esztétikus tömésedet vagy esztétikus fogpótlásodat, mindenképpen ismerkedj meg velünk közelebbről.

EZT MINDENKÉPPEN TUDNOD KELL

A Clinident Fogászat az esztétikai fogászat terén is kiemelkedő minőséget nyújt, amihez az is hozzátartozik, hogy pácienseink fogainak állapotát időről-időre nyomon követjük, emlékeztetjük az esedékes szűrővizsgálatokra. Mindezt azért, hogy a kezelések utáni új mosoly mögött valódi és tartós öröm egyen.

Kérjen időpontot fogfehérítésre és ismerkedjen meg higiénikus specialistáinkkal!

 

Vagy jelentkezzen be telefonon:

06 1 801 2250

Fogfehérítés otthon, a fogak fehérségének megőrzéséért

Az otthoni fehérítésre érdemes úgy gondolni, mint kiegészítő kezelésre, mellyel a régebben végzett fehérítő kezelés eredményét tudjuk fenntartani, vagy felfrissíteni.

A Clinidentnél az otthoni kezelés is elérhető számodra, de még az otthon végzett fogfehérítést is mindig megelőzi egy fogkő eltávolítás, melyet professzionális körülmények között rendelőnkben, szakértő végzi azért, hogy majd a legjobb fehérítő hatást érhessük el.

Többet szeretnél tudni a fogkő ellen otthon bevethető praktikákról?

Mi a legbiztosabb fogmosási technika, miért ajánljuk az elektromos fogkefét?

Házi fogkő eltávolítási trükkök, amik veszélyesek lehetnek a fogaidra.

Neked ajánljuk:

Szakemberek 5 tippje fogkő ellen

Saját fogaidra, egyedileg készülő fogfehérítő sín

Az otthoni fogfehérítéshez a fogászati rendelőben lenyomatot veszünk a fogaidról, és az alapján egy sínt készítünk. A kedvezőbb árú módszer abból áll, hogy a személyre szabott, ínyedet védő sínt kell használnod, amibe te adagolhatod a fehérítő hatású készítményt. Ez egy kúraszerű kezelés, ami néhány órára vagy egész éjszakára is szólhat.

Ez a megoldás több napon át tartó kezelést jelent, hiszen itt alacsonyabb százalékú hatóanyaggal dolgozunk. Van olyan fogfehérítő, amit napi 1 órára kell feltenni, de van, amelyik egész éjszaka a szánkban lehet. A tökéletes hatás eléréséhez kb. 10-12 napos kúra szükséges.

Fogfehérítés után otthoni kezelés

Tartós eredményt szeretnél fogfehérítés után? Ezekre figyelj!

A fogfehérítés eredményessége attól függ, mi okozza a fogak elszíneződését, és milyen gyakran van a fog kitéve ennek:

• Ha a fog kávé, tea vagy dohányzás következtében vált sárgássá vagy barnássá, akkor akár 6-8 árnyalatot is halványodhat, fehéredhet a fog színe.

• Azon fogak, amelyek a fog természetes pigmentációja következtében szürkések vagy sárgásak, 2-3 árnyalatot világosodnak fogfehérítés hatására.

• Azonban akármilyen színből is indulunk ki, a fogak észrevehetően ragyogóbbá válnak a fogfehérítés után, melyet speciális fogkrémmel sokáig fenn is tarthatsz.

A kezelést végző dentálhigiénikusaink:

Online bejelentkezés