Mosolytervezés: gyors mosolyszimuláció – azonnali látványterv

A beszélgetések 49%-ában egymás száját figyeljük, a fogak állapota tehát rövid időn belül a másikról alkotott kép meghatározó elemévé válik.  

Az ép és egészséges fogsor, a fehéren felvillanó mosoly tehát nem csak magabiztosságot kölcsönöz vagy vonzóvá és meggyőzővé tesz, de saját igényességünkről és intelligenciánkról is árulkodik.

Igen ám, de mi van akkor, ha ugyan javítani szeretnénk, de félünk az átalakítástól és a végeredménytől. Hogyan segít a mosolytervezés és hogyan néz ki az igazán ránk szabott, egyedi mosolyunk?

Gyors mosolyszimuláció

  Időpontot kérek

  Milyen esetben javasoljuk a mosolytervezést?

  Sokan ismerik azt a kínos érzést, amikor a fodrásztól távozva nem pont az a frizura készült el, amit megálmodtunk. Mégis mi lehetett a probléma, ha mindent megtettünk: fotót vittünk, elmagyaráztuk honnan, mennyit vágjanak és milyen színt szeretnénk?

  Akkor most képzeljük el, milyen stresszt jelenthet az, ha nem csupán a frizuránk látja kárát, hanem az arcunk, a mosolyunk. Egy szépészeti beavatkozás, egy nagyszabású fogászati helyreállítás, egy új fogpótlás évekre határozza majd meg a külsőnket. 

  Egy komplex átalakítással bizony az arc teljes karakterét is megváltoztathatjuk, így nagyon nem mindegy a kezelés kimenetele!

  3 jellemző probléma, amiben a pácienst segíti a mosolyterv elkészítése

  1. Amikor nehéz elmagyarázni elképzeléseinket a fogorvosnak, félő, hogy félreértjük egymást és a végeredmény nem az álmainkat tükrözi majd.

  2. Nem biztos, hogy ami egy hírességnek jól áll, az a mi mosolyunkat is szebbé varázsolja, vagy a mi esetünkben is kivitelezhető.

  3. Ha nehéz elképzelni, hogyan festenénk az új mosollyal és nehéz így dönteni is, jó lenne előre tesztelni szeretteinken az új mosoly kiváltotta hatást.

  Szerencsére a professzionális mosolytervezésnek köszönhetően már nem kell a fantáziánkra hagyatkoznunk!
  Bizonytalanság helyett pillanatok alatt utazhatunk a jövőbe, hogy megnézzük a vadiúj fogainkat, amivel a beavatkozás után hódítani fogunk!

  Érvek a mosolytervezés mellett

  • Ha szeretnél végre felszabadultan mosolyogni, de eddig féltél belevágni a fogászati kezelésbe.
  • Ha szeretnéd előre látni a kezelés várható végeredményét.
  • Ha szeretnél olyan konzultáción részt venni, ami végre a konkrétumokról szól.
  • Ha szeretnél többféle mosolyszimuláció, látványterv közül választani.
  • Ha szereted a gyorsaságot és kényelmet: az orvosnak csupán egy Ipad-re van szüksége a teljes folyamathoz, ami néhány percet vesz igénybe.
  • Ha szeretnél egy hatékony motivációs eszközt a kezelésed megkezdése előtt.
  • Ha szeretnéd a fotóidat extra felbontásban és minőségben másoknak is megmutatni.
  • Ha szeretnéd a kiválasztott mosolyod felpróbálni, mielőtt belevágsz a kezelésbe.

  Érvek a mosolytervezés mellett

  Mi is az a digitális mosolytervezés?

  Bár már a fogászatban is a digitalizáció korát éljük, ez korábban inkább csak a fogtechnikai folyamatok előkészítésében merült ki. Néhány éve aztán az orvosok is digitális eszközöket kezdtek használni a rendelőkben, több ponton is megkönnyítve ezzel a beavatkozásokat. Precízebbé váltak a munkafolyamatok, tökéletesedett a végeredmény. 

  A digitális mosolytervezés során a páciensről készült fotók szerkesztésével, több száz fogminta alapján kialakítjuk az archoz illő fogformát, a fogak optimális magasságát, az ideális harapást, ezáltal pedig a kényelmes állkapocs-ízületi helyzetet. Végeredményben tehát egy tökéletesen egyénre szabott új mosolyt kapunk.

  Milyen típusú mosolytervező programok léteznek?

  Az első tervező programok még igen kezdetlegesek voltak, ám a maga nemükben akkor is csúcstechnológiának számítottak. Azóta pedig a folyamatos megújulásukkal, az egyre professzionálisabb digitális megoldásokat alkalmazva, valóban a jövőbeli mosolyunk legjobb változatát láthatjuk viszont a képernyőn. 

  Sőt, nem csupán képeket nézegethetünk, de fel is próbálhatjuk a leendő mosolyunkat, akár egy új ruhát!

  A rendelőnkben használt SmileFy valójában egy precíz fogászati szoftver, amely a páciensekről készült kép változtatásával, lényegében élő photoshoppal láthatóvá teszi a jövőbeli mosolyt. 

  Az esztétikai kezelésekben és mosolyátalakításban jártas fogorvosok, az Ipad-re lefejlesztett mosolykalkulációs programmal élő látványtervet készíthetnek a pácienseknek, akik így mindenféle beavatkozás nélkül, előre tesztelni tudják az új mosoly hatását.  

  EZT MINDENKÉPPEN TUDNOD KELL!

  A SmileFy csak olyan látványterveket mutat, amelyek megvalósíthatók. Az így elkészült mosolyterved nem csupán egy kiretusált kép, hanem egyben garancia is arra, hogy az általad választott mosoly szerint készül majd a fogpótlásod. A tervet te hagyod jóvá, a készülő fogpótlás minőségéről pedig mi gondoskodunk!  

  Mire számíthatunk professzionális mosolytervezés nélkül?

  Tervek nélkül:

  A nagy esztétikai beavatkozások során korábban, sorra nehézségek bukkantak fel, s kiderült, hogy az orvos és páciense ritkán beszélik ugyanazt a nyelvet.

  Előfordult, hogy sem a páciens nem tudta jól elmondani, mit szeretne pontosan viszont látni, sem az orvos nem értette, de legalábbis félre érthette, így a munkafolyamatok stresszesen és hosszabb időbe teltek.

  Digitális mosolytervezés

  Elavult mosolytervező programok helyett:

  3D tervezés és testre szabott formák! Manapság, a technika gyors fejlődésének köszönhetően még a korábbi mosolytervező programok is csupán fapados fejlesztéseknek tűnnek.

  A folyamatosan megújuló professzionális szoftverek akár 3D tervet is képesek bemutatni, tehát megéri olyan rendelőt keresni, ahol a legmodernebb fejlesztéseket (3D CT, digitális lenyomat, mikroszkópos gyökérkezelés…stb.) naponta alkalmazzák az orvosok. 

  Fontos tehát, hogy egy teljes mosolyátalakítás esetén mindenki számára megnyugtató irányban folyjon a kezelés, s a szakemberek bíztató látványtervvel nyugtassák meg a bizonytalan pácienseiket.

  EZT MINDENKÉPPEN TUDNOD KELL!

  A Clinident nem a mára fapadossá vált, gyenge minőségű mosolytervezőkkel dolgozik, hanem a kiváló felbontású fotókat és precíz terveket biztosító SmileFy fogászati applikációval. Ezt úgy érdemes elképzelni, mint a létező legprofibb retusáló alkalmazást, mellyel ma már, akár a telefonon is tökéletesre csinosíthatunk fotókat, mielőtt felöltenénk azokat a közösségi oldalra.   

  Miért a SmileFy az egyik legprecízebb fogászati mosolytervező eszköz?

  A smile design programok közül a SmileFy applikáció egyike azon keveseknek, amely lehetővé teszi különböző fájlok, képek, röntgen vagy CT felvételek egyidejű, biztonságos mentését és gyors felhasználhatóságát egy tervezési folyamat során.

  • A SmileFy mesterséges intelligenciája elemzi a páciens arcvonásait és arányait, majd egyetlen kattintásra elkészíti a mosolymintát.
  • A héjak és porcelán koronák optimális magasságával, a kiegyensúlyozott harapás és harmonikus arc megalkotásában segít.
  • Nélkülözhetetlen a koronák külalaki jegyeinek (élek, csücskök, domborulatok) gyors alakításában és újra tervezésében.
  • Több száz fogforma közül válogatva egy 100%-ig testre szabott mosolyt alkothatunk.
  • Az all-on-4 vagy all-an-6, de akár egy teljes implantációs körhíd tervezését is kezdhetjük a páciens számára legfontosabb lépéssel, a külalaki tervezéssel.

  Digitális látványterv mosolytervezővel

  Mosolytervezés konzultáció

  Amikor nagyobb beavatkozás, teljes mosoly restauráció előtt állunk, akkor a legeslegelső lépés – még mosolytervezés esetén is- a szakorvosi konzultáció és az állapotfelmérés. A szakorvos ilyenkor digitális panoráma röntgen felvételt is kér, hogy a fogak aktuális helyzetét a legpontosabban feltérképezhesse.

  Ezután következik a konzultáció azon része, ahol az ötleteinket vázolhatjuk fel a szakembernek. Megbeszélhetjük az elképzeléseket, azt, hogy mi a célunk, mekkora beavatkozásban gondolkozunk, valamint itt kerülhetnek elő a hozott fotók, modellek mosolyai, melyek irányadóként szolgálnak az ideális fogforma megtalálásában.

  Próbáld fel a leendő mosolyodat, akár egy új ruhát!

  Biztosan láttál már olyan videót, ahol bemutatják, hogy tüntetik el modellek fotóiról a különböző hibákat. Ugyanígy dolgoznak a professzionális mosolytervezők is: néhány egyszerű kattintás és a program megmutatja, hogy festünk majd az új fogakkal!

  A mosolytervezés programjának külön előnye, hogy pár perc alatt akár 10 különböző variációt is megnézhetünk. Egy professzionális alkalmazással és egy mosolyszakértő fogorvossal többé nem kell tartanunk a csalódástól, és szemléltető anyagok helyett végre a saját arcunkon láthatjuk a végeredményt.

  Mosolyokat már hosszú évek óta terveznek mosolyszakértőink.

  Neked ajánljuk azt a videót, amelyben a BudapestWithUs bloggere, Vivi próbálta fel az újonnan megtervezett mosolyát!

  Mosolytervezés a Clinident Fogászati Centrumban

  Mosolytervezés menete 5 lépésben:

  1. Az applikációval elkészítjük fotóidat, melyeket az applikáció automatikusan az optimális fejtartáshoz pozícionál.

  2. Ahogyan a fotó megjelenik a tervező felületen, a mosoly azonnal készen áll arra, hogy az esztétikában jártas fogorvos újra tervezze.

  3. Ha szükséges, a CT felvételed is integrálni tudjuk a programba, így akár 3D képet is alkothatunk az új mosolyról.

  4. Az elkészült tervek azonnal, kiváló képminőségben válnak láthatóvá, ezeket a digitális fényképekből álló mosoly portfóliót magaddal is viheted.

  SŐT! FEL IS PRÓBÁLHATOD, HOGY A VALÓSÁGBAN, ÉLŐBEN IS TESZTELD A HATÁST! 

  5. 3D nyomtató segítségével a fogtechnikus, egy olyan mock-up-ot is készíthet a kiválasztott mosolyból, melyet a fogaidra felhelyezve azonnal tesztelheted a hatást, mielőtt még bármilyen beavatkozás megtörténne!

  Smile design mosolytervező

  A cél tehát az, hogy a mosolyt, az arc és fog – fogak arányainak figyelembe vétele mellett úgy alakítsuk át, hogy az mindenféle szakmai szempontnak megfeleljen.

  Amikor a terv készen van és el is fogadtad, egy gombnyomással leadhatjuk megrendelésünket a porcelán héj, vagy korona fogtechnikai legyártására. Az új mosolyod olyan lesz, mint amit megálmodtál és közösen megterveztünk és minden paraméterében le is ellenőriztük, még jóval azelőtt, hogy bármilyen kezelést elkezdtünk volna.

  A fogászat által megalkotott új mosoly tehát pontos mása az elfogadott tervnek. A terv alapján elkészült fogpótlás garanciája pedig akkor érvényesíthető, ha a rendelőben az éves ellenőrzés mellett, rendszeres fogkő eltávolításon is részt veszünk.

  Ezért választják pácienseink a Clinident mosolytervezést!

  • Rendelőnkben sok éves tapasztalattal rendelkező esztétikai fogorvos specialisták végzik a mosolytervezést.

  • A mosolytervezés Budapest legkedveltebb fogászati- és fog esztétikai konzultációja.

  • A mosolytervező használatával már nem szükséges csupán a fantáziádra támaszkodnod! A kialakításra kerülő mosoly az elérhető legszebb mosoly lesz, ami tökéletesen passzol az arcformádhoz, az arc arányaihoz és az ajkaid formájához.

  Új mosolyod olyan lesz, mint a hollywood-i sztároké: ragyogó, tökéletes, és magával ragadó!

  • Klinikánk kifejezetten esztétikai fogászati kezelésekre szakosodott.

  • Páratlanul szép és természetes hatású, észrevehetetlen megoldásokat alkalmazunk.

  • A fogpótlásokra érvényes garancia mellé kontrollt és professzionális Irányított Biofilm Terápiás utógondozást is biztosítunk.

  Mennyibe kerül rendelőnkben mosolytervezés?

  A mosolytervezés nagyszerű megoldás, ugyanakkor kényelmes és egyedülálló előnyökkel bír, ha biztosra szeretnénk menni és a mosolyunkat tartós befektetésként kezeljük.

  Nyugodtan rábízhatjuk magunkat a mosolyspecialistára és a mesterséges intelligenciára, hiszen a végeredmény mindig hűen tükrözi a megálmodott mosolyt!

  Mosolytervezés konzultáció az esztétikai fogorvos rendelőjében

  • Kiegyensúlyozott, egészséges fogazat, felszabadult mosoly

   Bár a digital smile design technológiák segítségével teljesen egyedi, új mosolyt tudunk tervezni, ám klinikánk szakértői nem csupán a külalakra fókuszálnak. Olyan fogpótlásokat terveznek, amely kiegyensúlyozza az ízületek működését, megszünteti a fogak túlterheltségét, tökéletes harmóniát alkot az arc izmaival, a mimikával, továbbá természetes és elegáns hatást kelt.

  • Mintha mindig is viseltük volna

   A mesterséges intelligencia segítségével tervezett fogpótlások észrevétlenül teszik tökéletessé a megjelenésünket és kölcsönöznek magabiztosságot.

  • Rizikó nélkül

   Anyagi kockázat, stressz és nyomás nélkül dönthetünk arról, melyik az a mosoly, amely leginkább passzol hozzánk.

   A mosolytervek véglegesítését követően, a fogorvos összeállítja a személyre szabott, esztétikai – fogászati kezelési tervet, amely már minden olyan szükséges kezelési lépést tartalmazni fog, mint például a fogtömés, a gyökérkezelés, a cirkon korona, vagy az implantátumra készülő fogpótlás.

  Mosolytervezés árak

  Az alábbiakban a mosolytervezés árát és a folyamat lépéseit tüntettük fel. Gyere el hozzánk, hogy tökéletesen gyönyörű, szabályos fogsorral mosolyogj a világra! Rendelőnk élen jár a mosolytervezésben, évente sok száz páciens mosolyát tesszük gyönyörűvé!

   

  Tudd meg, mik a legfontosabb tudnivalók a bejelentkezéstől az érkezésig! Ismerkedj velünk és válassz magadnak fogorvost!

  Melyik fogorvosi konzultációt válaszd, ha esztétikus héjakat, koronákat szeretnél?

  Alábbi cikkünkben keresd a mosolytervezés és esztétikai szakorvosi konzultációt tartó orvosainkat!

  Első konzultáció a Clinident fogászatán

  Mosolytervezést végző orvosaink:

  Dr. Koncz Zsófia

  Dr. Koncz Zsófia

  Konzerváló fogászat, protetika, fog-esztétika - mosolytervezés

  Kérjen időpontot!