Dr. Koncz Zsófia

konzerváló fogászat, protetika, fog-esztétika – mosolytervezés

Szívéhez közel álló terület a gyökérkezelés -bár a páciens és az orvos részéről is ez kívánja meg a legtöbb türelmet és együttműködést -, és az esztétikai fogászat. Szeret olyan munkát kiadni a kezéből, mely a legközelebb áll természeteshez. Ezáltal mind az esztétikus fogtöméseket, a fogbetéteket (onlay-k, overlay-k) és fogpótlásokat is szívesen készíti.

A fogászati prevenció elkötelezett híve. Célja, hogy pácienseiben ne csak a megfelelő szájhigiénia fontosságát, de a rendszeres fogászati kontrollok jelentőségét is tudatosítsa, melyeket különös körültekintéssel, precízen végez. Ha a páciens érzi, hogy tünetmentesség mellett is komolyan veszi az orvosa a kontroll vizsgálatot, akkor ő is felelősséggel végzi majd az otthoni fogápolást.

A rendelőben nyugodt, bizalmi viszony kialakítására törekszik, mely hatással van a teljes kezelésre. Pácienseire partnerként tekint: tájékoztatja őket az előttük álló kezelésről, és a már elért eredményekről is. A folyamatos kommunikációval, a kezelés lépéseinek dokumentálásával, az előtte-utána fotókkal hatékonyabban motiválja a hozzá fordulókat még egy hosszabb kezelési folyamat során is.

Több évet töltött el a zongora mellett, s a komoly zenéhez fűződő viszonya arra enged következtetni, hogy a szépségre, harmóniára és esztétikumra való törekvése vele született adottsága. Az esztétika tárgykörében az aranymetszés jelentősége érdekli újabban, melynek a fogászatban betöltött szerepéről kutató munkát is végzett.