Clinident gyermekfogászat – szakértő gondoskodás a kicsiknek is

Szűnni nem akaró fogfájás, amitől nem tud aludni a pici? Átvirrasztott éjszaka és aggódás a másnapi kezelés miatt?

Sok szülő küzd hasonló problémával, pedig a gyerekeknek is szükségük van a segítőkész szakemberekre és a gyors kezelésekre.

Amikor viszont jó fogászatot választasz, akkor búcsút mondhatsz a felesleges aggodalomnak, hiszen nincs több kétség és félelem a fogorvosi széktől. És ennek a picik mellett te fogsz a legjobban örülni.

Gyermekként kezdődik minden!

Ha úgy gondolod, hogy gyermekkorban elhanyagolható a picik szájhigiéniája, hiszen a tejfogak idővel úgyis kiesnek, akkor olvass tovább, hogy megcáfolhassunk néhány tévhitet.

A felnőttként csillogó szép és egészséges mosolyt ugyanis a gyermekkori odafigyelésnek is köszönhetjük! Nincs irigylésre méltóan ép és szabályos nagykorú fogazat időben elkezdett szájápolás nélkül! Ugyanígy az ép fogaknak köszönhetjük, ha kiegyensúlyozott, magabiztos felnőtté cseperedik gyermekünk.

A Clinident éppen ezért kiemelt figyelmet fordít a gyermekfogászatára, és olyan rutinos csapattal dolgozik, amelynek tagjai megfelelő tapasztalattal rendelkeznek a fiatalok kezelését illetően.

Nekünk az a célunk, hogy a kicsik időben megtanulják a helyes szájápolás fontosságát, így felnőve nem kell a szükségesnél többször fogorvoshoz menniük.

Szülőként te is ezt szeretnéd, jól gondoljuk?

gyermekfogaszati_gondozas

Gyermekfogászati gondozás

  Online bejelentkezés

  Miért fontos a gyermekfogászat?

  A felnőttkori gondoskodó hozzáállás a megfelelő gyermekkori szájhigiéniával kezdődik.

  Felejtsük el azokat a tévhiteket, hogy:

  • A tejfogakat nem kell ápolni, elvégre közel sem olyan fontosak, mint a maradó fogak.
  • A fogmosást elég 3 éves korban elkezdeni, fogkrémet pedig ráérünk még ennél is később használni.
  • A fluoridok gyermekkorban inkább károsak.
  • A szuvas tejfog nem szorul kezelésre, mivel úgyis kihullik.
  gyermekfogorvosi_vizsgalat

  Gyermekfogászati vizsgálat

  A tejfogak épsége létfontosságú, ha egészséges maradó fogat szeretnénk. A tejfog szerepe sokkal fontosabb, mint amilyennek elsőre tűnik. Összesen húsz tejfogunk van kisgyermek korban. Tehát fontos, hogy a kis fogak egészségének megőrzése egészen a fogváltásig biztosítva legyen, hiszen ők azok, akik a helyet biztosítják majd az előtörő, maradó fogaknak.

  Már az első fogak előbújásától (kb. 6 hónapos kor) rendszeresen kell tisztítani a baba fogait, hiszen az anyatej cukortartalma is kitűnő táptalaja a szuvasodásnak. A játékos fogmosást pedig akár már 18 hónapos kortól (tej rágófogak megjelenése) elkezdhetjük, a helytelen szájhigiénia miatt ugyanis szükségtelenül sok fogászati rendelő látogatásra lehet szükség a nem túl távoli jövőben.

  A tejfogat tehát gondozni kell olykor még a mumusnak kikiáltott fluoriddal is, amit, ha az orvosi előírás szerint alkalmazunk, akkor nagyon hasznosan támogatja a fogak megerősödését, káros mellékhatások nélkül. A kis fogak ápolásán túl szükség lehet még kezelésre is: tömésre vagy akár gyökérkezelésre. Az elromlott és elhanyagolt tejfog sajnos megfertőzi a maradó fog csíráját, ami így már az előtöréskor kezelésre szorul. A fiatalon elhanyagolt szájhigiéniának tehát súlyos következményei vannak: a kicsik nem tanulják meg a helyes szájápolás alapjait, így később sem gondoskodnak fogaikról, ezáltal nő a szuvasodás és az ínybetegség kialakulásának veszélye.

  Barátkozzunk fájdalommentesen a fogorvossal

  A tejfog anyaga más, mint a maradó fogé. Gyengébb, ezért könnyen elromlik, gyorsan be is gyulladhat. A tejfog szuvasodásáról jó, ha tudjuk, hogy ugyanúgy fájnak, mint az őket váltó maradó fogak, akik szintén csak abban az esetben tudnak egészségesen kibújni, ha a kicsik szája mentes a káros baktériumoktól. Gyermekeinket kellemetlen élményeknek tesszük ki, ha a fogorvosi látogatás a megelőzés helyett állandóan csak a kezelésekről szól, vagyis, ha csak akkor megyünk orvoshoz, ha baj van. Ezek rossz emlékké válnak, és alapvetően befolyásolhatják felnőttkori hozzáállásukat a fogászatról, mint ahogyan az velünk, a felnőttek többségével is történt.

  Szülőként emlékszünk még a kellemetlen sulifogászatos élményekre, és minden bizonnyal nem ezt akarjuk a gyermekeinknek. Azt szeretnénk, ha nem sokkolná vagy bénítaná meg őket a fogorvostól való félelem akárhányszor be kell ülni a székébe, vagyis gyermekeink fogainak jobb sorsot szánunk. Ehhez viszont rendkívül egyszerű a recept: az ilyen fájdalmas problémákat elkerülhetjük az alapvető szájápolási szokások betartásával, a kiegyensúlyozott és egészséges étrenddel, megfelelő ásványi anyagok bevitelével, valamint évenkénti kontrollal.

  Foglaljon időpontot telefonon: 06 1 801 2250

  gyermekfogászat

  Tanítsuk meg a szájhigiéniát, és kezeljük időben a problémát!

  Gyermekeink számára a legrosszabb, amit tehetünk, ha:

  • nem tanítjuk meg nekik a megfelelő szájhigiénia

  • alapjait nem figyelünk oda az egészséges étkezésre

  • és nem kezeljük időben a tüneteket okozó tejfogakat.

  A szülők hajlamosak engedni gyermekeknek, ha a lefekvés előtti fogmosás elhagyásáról vagy egy kicsivel több édességről van szó.

  De ne érezd magad rossz szülőnek, amiért megálljt parancsolsz féktelen nassolásnak vagy a durcásan visszautasított fogmosásnak. Az ugyanis, hogy a fogak számára megfelelően egészséges környezetet teremtsünk, a szülők felelőssége.

  Hogyan mutassunk példát a gyermekünknek?

  1. Időzítsük egyszerre a fogorvosi ellenőrzésünket a gyermekünkével. Ha tehetjük, kérjünk egyszerre időpontot, de arra is megkérhetjük a gyermekfogorvost, hogy játékosan ellenőrizze le a mi fogainkat is. A közös, fájdalom- és félelemmentes fogászati ellenőrzés eloszlatja a gyermek aggodalmát és megnyugtatja.

  2. Mossunk fogat együtt, egymás mellett. Ilyenkor nem csupán a rendszerességet tanulják meg a kicsik, de segíthetünk a helyes mozdulatok elsajátításában is. Ráadásul a saját szemével láthatja, akármilyen fáradtak vagy nyűgösek is vagyunk egy hosszú nap után, a fogmosást sosem hagyjuk ki. Saját fogaink elhanyagolása ugyanis rossz példa a gyermek számára és ne gondoljuk, hogy a kicsik nem veszik észre, ha ápolatlanok a saját fogaink.

  3. A fogmosásukat legalább 7-8 éves korukig ellenőriznünk kell, mert bizonyos precíz kézmozdulatokra kisiskolás korig bizony nem képesek. S ha ez a finom mozdulat hiányzik, nem lesz megfelelő az eredmény. Ilyenkor javítsuk ki magunk, mossuk meg a fogaikat újra. Ezzel is azt erősítjük, mennyire fontos az alaposság.

  4. Ha felnőttként esztétikailag volna mit javítani a fogaink küllemén, ne féljünk belevágni, hiszen ezzel nem csak mi, de gyermekeink is nyernek. Ráadásul egy fogszabályozó kezelés eredménye látványos, s ha együtt kezdjük a srácainkkal, még több segítséget és bátorítást adhatunk nekik. A gyermek fogszabályozás és a felnőtt kezelés szintén történhet ugyanannál az orvosnál, tehát járhatunk egyszerre a kezelésekre is.

  gyermekfogaszat_budapest

  gyermekfogászat Budapest

  Miért válaszd a Clinident gyermekfogászatot?

  • A gyermekfogászati rendelés alkalmával a rendelőnk és a váró is gyermekbarát légkörbe alakul át, plüssmackók és mesekönyvek várnak.

  • A gyermek “fogorvos néni”-nk a gyerekek kedvence, bájos, kedves. Nála a fogászati kezelés játékos formában, fájdalommentesen zajlik.

  • Klinikánkon a gyermekfogbetegségek megelőzéséért prevenciós programot alakítottunk ki.

  • Megszerettetjük a gyermekekkel a fogászatot, hogy felnőtt korukban is szívesen járjanak kontrollra, hiszen a megelőzés mindig sokkal-sokkal jobb, mint a már kialakult problémát orvosolni.

  Az alábbiakban találja a főbb kezeléseket és azok árait. A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek.

  Gyermekfogászati áraink az árlista menüpont alapján

  Tejfogak eltávolítása:

  10 000 – 15 000 Ft

  Tejfog tömés:

  18 000 Ft

  Tejfog elcsiszolása, impregnálás :

  8 000 Ft

  Tejfog trepanálás:

  12 000 Ft

  Myofunkcionális fogszabályozó trénerek:

  25 000 – 45 000 Ft

  Barázdazárás – Maradófog:
  10 000 – 19 000 Ft

  Még ha mi magunk szerencsésen meg is úsztuk a tinédzser korunkat fogászati problémák nélkül, a gyermek fogainak egészségét ne bízzuk a véletlenre! Az egészséges fogak alapfeltétele, hogy az első fogak előbújásától figyeljünk a szájhigiéniájára, s ha bizonytalanok vagyunk kérjünk segítséget a fogorvostól. Sok rossz szokást a gyerekek kisgyermekkorban sajátítanak el, de ezek időben történő kezelése garantálja, hogy a későbbiekben ne kelljen hosszadalmas fogászati beavatkozásokat igénybe venni.

  A Clinident gyermekfogászati csapatának néhány tanácsa a szülőknek, amit még érdemes megfontolni:

  • Ne vesztegessük meg ajándékkal a gyerekünket fogorvosi vizsgálat előtt, alatt vagy után!
  • Soha ne beszéljünk a saját fájdalmas fogászatos horror sztorijainkról gyerekek előtt!
  • Ne ijesztgessük a gyereket fogorvossal, vagy más orvossal, ha nem viselkedik jól!

  A gyermekfogászati kezeléseinket végző orvosaink:

  Online bejelentkezés