Bölcsességfog húzás fájdalommentesen

Miért nem jelent problémát a bölcsességfogak eltávolítása?

A bölcsességfogakra a mai kor emberének már nincsen szüksége.  Ezeket „evolúciós csökevénynek” tartják a fogorvosok, ráadásul elhelyezkedésük miatt nagyon nehéz őket tömni és gyökérkezelni.

A felnőttek akár 75-80 százaléka is szenvedhet miattuk, ezért ne érezd úgy, hogy egyedül vagy a problémáddal. Az evolúciónak köszönhetően ugyanis ennek a négy rágófognak lassanként nem maradt hely az egyre kisebb állkapocsban, így egyre több gondot is okoz a pácienseknek.

Az általában 18-30 éves kor között előtörő bölcsességfogak javarészt nem nőnek ki rendesen, és ez fájdalmat, valamint gyulladásokat is okozhat az érintett területen.

A bölcsességfog nem megfelelő helyzete azt jelenti, hogy:

 • vízszintesen, fekvő helyzetben van,
 • ferdén az előtte állónak dőlve, azt megfeszítve áll,
 • esetleg kifelé, vagy befelé dőlve próbál előtörni a helyéről.

Vizsgálat foghúzás előtt

  Online bejelentkezés

  Milyen esetben kell eltávolítani a bölcsességfogakat?

  1. Az eltávolítás akkor ajánlott, ha folyamatosan visszatérő gondot okoz: fáj, begyullad, ínygyulladást idéz elő.

  A bölcsességfogak a legnehezebben tisztíthatóak a sorban. Ha bölcsességfog mosása nehezen megy, könnyen elromlik, szuvasodik.

  Egy fog alapos mosásához nem csak a rágófelszín mosása tartozik, hanem a fogközöké is. Bölcsességfog esetén a fog hátsó felszíne a legproblémásabb, mert jellemzően íny fedi. A legtöbb esetben itt tasak képződik, amelyben a baktériumok a fog, az íny és csont pusztításába fognak. Romlik a száj általános higiéniája, fájdalmat, rossz leheletet okoz.

  2. A bölcsességfog tisztításán túl a másik nehézség a kezelésük.

  Fogászati műszerekkel nehezen elérhetőek a fogorvos számára is. A túl nagy eszközök, vagy a páciens szájnyitási nehézségei miatt csak korlátozottak a fogmentési lehetőségek, így, ha nincs elegendő hely és a fog elromlik, akkor többnyire kihúzásra is ítéltetik.

  3. Amikor a fog előtörése esélytelen, szabálytalanul nő, teljes mértékben akadályozva van, nekifeszül az előtte álló fognak, tolja azt és torlódást okoz.

  Az állcsontban maradt fogak eltávolítását minden esetben szájsebész szakértelmére kell bízni. Ezek a foghúzások műtéti beavatkozások. Kellő előkészületet, valamint utógondozást igényelnek. A beavatkozás steril körülmények között zajlik, a műtéti területet varratokkal látja el az orvos, majd gyógyszeres utógondozás mellett gyógyul a páciens.

   

  4. Fogszabályozás előtt

  Bár a bölcsességfog előbújása nem tud jelentős torlódást előidézni, mégis a még ki nem nőtt fogak eltávolítását szokták javasolni a fogszabályzó szakemberek. Később, a fogszabályozás után előtört nyolcas a már rendezett fogsorban látványos vagy kellemetlen feszülést, elmozdulást indíthat.

  Bölcsességfog húzás

  Bejelentkezés telefonon: 06 20 264 5840

  Muszáj a bölcsességfogat kihúzni?

  A bölcsességfog eltávolítása nem kötelező jellegű. Ha nem okoz megoldhatatlan problémát, akkor bátran vállalhatjuk az együttélést. Egy kisebb szuvasodás általában még sikerrel kezelhető, a mögötte kialakuló ínygyulladás apró lemetszéssel gyorsan és fájdalommentesen orvosolható.

  A helytelenül kinőtt vagy elő nem tört bölcsességfog eltávolítását azért javasoljuk, hogy az később ne okozzon neked problémát, ne rontsa el a szomszédos fogat, illetve, hogy az érintett területet könnyebben tudd tisztítani.

  bölcsességfog

   Online bejelentkezés

   Bejelentkezés telefonon: 06 20 264 5840

   Fogászati kezelések – fájdalommentesen

   Ki fogja a bölcsesség fogadat eltávolítani?

   A foghúzást mindenképpen jobb, ha szájsebészre bízzuk, hiszen ő kellő gyakorlattal és tapasztalattal bír a fogeltávolítás területén. Szakértő kezekben mindenképpen megúszhatod a komplikált foghúzást vagy betört fogakat.

   A bölcsességfog eltávolítása egy alaposságot és precizitást igénylő folyamat, amihez nagy rutinra és tudásra van szükség. Csak a kíméletes húzással kerülhetjük el a későbbi szövődményeket.

   Szájsebészeink megfelelő tapasztalattal rendelkeznek, ezért a teljesen fájdalommentes beavatkozás a lehető legkisebb kényelmetlenséget okozza neked, még akkor is, ha a fogakat el kell távolítani.

   Bármi is kínozzon – tompa, éles, hasító vagy épp lüktető kín -, a Clinident fogorvosai által nyújtott kezelések kíméletesek és fájdalommentesek. Nincs okod a félelemre és az aggodalomra, hiszen nálunk jó kezekben vagy.

   A protokoll a hagyományos beavatkozásoknál megköveteli a hatékony és biztonságos érzéstelenítést, a lézeres kezelések pedig már önmagukban is vérzés- és fájdalommentesek.

   A gyors gyógyulás titka

   Az utógondozás fontosságára a bölcsességfog eltávolításakor is felhívjuk a figyelmedet.

   • Ne egyél addig, amíg a zsibbadás tart! A helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozás utáni érzéskiesés még órákig tarthat, így rágáskor sérülést okozhatsz magadnak!

   • Kerüld az alkohol fogyasztását néhány napig mert annak hatására seb vérezni kezdhet! A kávét és tejet is tedd félre egy ideig, de más folyadékot bátran fogyaszthatsz.

   • Ne öblögess 1-2 hétig, sőt, a köpködést is kerüld, mert az ennek során keletkező vákuum eltávolítja a sebből a gyógyulást elősegítő véralvadékot!

   • Nyugodtan vegyél be fájdalomcsillapítót, így például Cataflamból napi 3-at bátran szedhetsz a gyógyulási időszak elején!

   • Bölcsességfog eltávolítása után általában elég az 1-2 napos betegszabadság, de könnyebb eseteknél még erre sincs szükség.

   A gyógyulás idején (kb. 5 nap) kerülendő a sport, uszoda, szauna, megerőltető fizikai munka, vagy éppen az erőkifejtéssel járó házimunka. Ezek fájdalmat, lüktetést és a seb újbóli vérzését idézhetik elő.

   A bölcsességfog kihúzása erőltetett szájnyitást igényel, mivel a kihúzandó fog a legutolsó a sorban így nehéz a rálátás és hozzáférés. A beavatkozás ezért igénybe veheti az állkapcsokat és az ízületeket, mely olyan mellékhatásokkal jár, mint a szájnyitási nehézség és állkapocs ízületi érzékenység. Az ízület gyengéd masszírozása azonban segíti a terület regenerálódását. A foghúzás további mellékhatásai (sebgyulladás, fájdalom, lüktetés, vérzés) abban az esetben merülhetnek fel csupán, ha nem követjük pontosan az orvosi utasításokat.

   A fájdalomcsillapítók szedésével és a fog- és szájápolási szabályok betartásával – melyről pontos leírást kapsz a kezelést követően, – a nehezebb első napok is zökkenőmentesen átvészelhetők, sőt ezen időszak alatt sokat segítenek neked fogorvosaink és fogászati asszisztenseink is.

   Bölcsességfog húzás menete

   Miért éppen hozzánk gyere bölcsességfog eltávolításra?

   • Nálunk minden esetben elismert szájsebész specialisták végzik a műtéteket.
   • Szájsebész kollégáink évtizedes tapasztalattal, sok száz sikeres műtéttel rendelkeznek.
   • A műtét után szájápolási csomagot kapsz tőlünk ajándékba: speciális fogkefe és fogkrém, hogy az érintett területet kíméletesen tudd tisztítani, valamint jégzselé, a duzzanat mielőbbi mérséklésére.
   • Rendszeresen tájékoztatunk téged minden tennivalóval kapcsolatban a műtét után, illetve felhívjuk a figyelmedet azokra a dolgokra, amiket pár napig kerülni kell.
   • Nálunk kiemelten fontos a műtét után utógondozás, ezért várunk téged kontrollra a műtét után 10 nappal, hogy eltávolítsuk a varratokat és leellenőrizzük a sebgyógyulást.

   Foghúzás után mit lehet enni és mit kell kerülni?

   A foghúzás még a fogorvosoknak sem a kedvenc tevékenysége, de a nem egészséges fogakat, amiket már nem lehet megmenteni kár aszalgatni, jobb idejében megszabadulni tőlük. Így kevesebb ideig stresszelsz: nem kell együtt élned sem félelemmel, sem a fájdalommal.

   Vannak bizonyos dolgok, amit kerülni kell a foghúzást követő napokban, hogy megússzunk olyan kellemetlenségeket, melyek miatt elhúzódik a felépülés és tovább tart a gyógyulás.

   Az alábbiakban találja a főbb kezeléseket és azok árait.

   A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek.

   Bölcsességfog eltávolítás az árlista menüpont alapján:

   29 000 – 45 000 Ft

   • helyi érzéstelenítés

   • szájüreg higiénés, műtéti előkészítése

   • rendelői steril előkészület

   • fogeltávolítás

   • sebkezelés – varrat elhelyezés

   • utógondozás: tanácsadás, receptírás

   • varratszedés

   Időtartam: 30 perc

   A kezelést végző orvosaink:

   Online bejelentkezés