Esztétikus, gyors fogszabályozás gyermeknek, felnőttnek

Zavar, hogy a fogaid szabálytalanul állnak, és nem tartod magad elég vonzónak? Attól félsz, hogy nem tetszel másoknak, ezért inkább nem is mosolyogsz?

Ne gondold azt, hogy ez ellen nem tehetsz semmit!

Az irigylésre méltóan szép és egészséges mosoly elérhető koronák, fogbeültetés vagy épp kerámiahéjak nélkül is. A felnőtt korban is végezhető fogszabályozás modern eszközökkel, esztétikusan alakítja át a mosolyt.

Fogszabályozás Budapesten

Milyen problémákat kezelhetünk fogszabályozóval?

A fogszabályozás időigényes és lemondásokkal járó kezelés, de a türelemért kárpótol a végeredmény, hiszen a szabályos fogazat önbizalmat ad, esztétikus és egészséges.

A türelem tehát szabályos mosolyt teremt és a fogszabályozás után már nem kell számolni olyan problémákkal, mint:

a beszédzavar,

a szájápolási nehézségek,

a fogakat nem ideális irányból érő rágóerő,

a harapási rendellenességek, az alsó és felső fogsor záródásának problémái,

állkapocs-ízületi problémák.

Mitől lehet szabálytalan egy mosoly?

Öröklődés: olyan genetikai tényezők, amelyeket jelen állás szerint még nem tudunk befolyásolni,

Anatómiai okok: például a gyermek nem orron keresztül, hanem szájon át lélegzik.

Mechanikai behatások: fogakat olyan hatások érik, amelyek módosítják növekedésüket, helyzetüket. Például olyan rossz szokások, mint amikor a gyermek a nyelvével lökdösi a fogát, vagy a túl sokáig tartó cumizás és ujjszopás.

Bölcsességfogak előtörése: fiatal felnőtt korban okozhat torlódást a fogsorban.

3 fő érv a fogszabályozó kezelés mellett

  • A fogszabályozással jobb szájhigiéniát teremtünk, megelőzhető a fogak gyors ütemű romlása és elvesztése.

  • Az esztétikum javításához nincs szükség egyetlen fog beáldozására, lecsiszolására sem.

  • Elkerülhető vagy megszüntethető a rendezetlen mosolyból fakadó önbizalomhiány, zárkózottság és önértékelési zavar.

5 jellemző rendellenesség, amire megoldást jelent a fogszabályzás

A fogszabályozás az egyetlen olyan módszer, amellyel a rendezetlenül álló eredeti fogakat szabályozott mosollyá alakíthatjuk, így számos problémától egy életre megszabadulhatunk:

A fogak torlódása: nehéz tisztítást jelent, ami ínygyulladást és fogszuvasodást okoz.

Fogak közti hézagok: hiányzik a rágóerőt eloszlató kontaktpont, mely egyes fogak túlterheléséhez vezet.

Megdőlt fogak: a beszédre, a kiegyensúlyozott rágásra és az esztétikumra is hatást gyakorolnak.

Középvonal eltolódás: a fogak nem a helyes pozícióban érintkeznek és zárnak össze, ami a harapás eltolódását és a fogak egyenetlen kopását eredményezik.

Állcsontok rendellenes helyzete: nyitott harapás, mély harapás, keresztharapás, bulldogharapás és túlharapás az esztétikai problémákon túl állkapocs ízületnek terhelést és fájdalmat, a fogaknak kiegyensúlyozatlan terhelést jelentenek.

Mire számíthatunk fogszabályzás nélkül?

Ne gondold, hogy a szabályos fogazat pusztán esztétikai kérdés, a funkcionalitás ennél sokkal fontosabb!

A torlódott fogakat sokkal nehezebb mosni, ezáltal ott nagyobb eséllyel alakulhatnak ki lerakódások (lepedék, fogkő), amelyek hosszabb távon fogszuvasodást vagy fogágybetegséget okoznak, növelve a fogvesztés rizikóját. Ezek a problémák azonban mind elkerülhetők egy megfelelően végzett fogszabályozó kezeléssel!

Kérjen konzultációs időpontot és ismerkedjen meg fogszabályozó specialistáinkkal!

 

Vagy jelentkezzen be telefonon:

06 1 801 2250

Milyen típusú fogszabályzó kezelések léteznek, mikor, melyiket válasszuk?

A Clinidentnél egyaránt elérhető a gyermekkori fogszabályozás és a felnőttkori fogszabályozás lehetősége is, bár a kezelések között természetesen vannak különbségek.

Felejtsd el azt a tévhitet, hogy ha fiatalon nem figyeltél oda fogaidra, akkor felnőttként már nem is tehetsz semmit. A változáshoz csupán elhatározásra van szükség!

Persze a kellő időben, minél korábban elkezdett fogszabályozással könnyebben lehet befolyásolni a csontok és a fogak növekedését és akár bizonyos rossz szokások is korrigálhatók.

Megelőzéstől a kezelésig – Így történik az életkornak megfelelő fogszabályozás

6 éves korig általában megelőző fogszabályozásról beszélünk, ilyenkor nemcsak a rendellenességek korai felismerése, hanem a különböző izomgyakorlatok és az egyszerű készülékek használata is fontos szerepet játszik a harapási problémák kiküszöbölésében.

• Ami nekünk szülőként nem tűnik fel, az egy szakembernek szembetűnő jelenség és annak kezelésére idejében javasolhat megoldást.

Speciális trénerek használatával kiküszöbölhetünk és hatékonyan orvosolhatunk olyan problémákat mint a nyelvlökéses nyelés, a szájlégzés, az ujjszopás vagy éppen a cumizás okozta fogazati zavarok.

• A kisgyermekeknél ez tehát nem is igazán fogszabályozás, sokkal inkább megelőzés.

Neked ajánljuk:

Gyermek fogszabályzó kezelés – mikor jó elkezdeni?

Minden, amit a gyermek fogszabályzásról tudni érdemes!

Hány éves kortól kaphat a gyerek fogszabályozót?

A Clinident fogászat szakértői, a gyermekkori fogszabályozás során is fontosnak tartják a megelőzést, hiszen a rossz szokások kizárásával elejét vehetjük a későbbi fogszabályozásnak és gondoskodhatunk a fiatalok fogazatának megfelelő fejlődéséről.

Amennyiben pedig mégis úgy alakul, hogy a fogak kesze-kuszán nőnek, a Clinident gyermek fogszabályozás hosszútávú és hatékony megoldást jelent a problémára. Klinikánk gyermekfogászai a konzultációk során örömmel segítenek abban, hogy elmagyarázzák a szülőknek a megelőzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

6-12 éves kor között, tehát a korai vegyes fogazati időszakban inkább kivehető fogszabályzó készülékeket használnak a szakemberek, akik gondoskodnak a normális fogváltás levezetéséről és az akadályozó tényezők elhárításáról.

• A legjobbat akkor teszed gyermekednek, ha rendezetlenül álló fogazat esetén már ilyenkor elviszed egy fogszabályozó szakorvoshoz, hiszen a probléma ekkor egyszerűbben és gyorsabban orvosolható.

• Az esetleges problémákat az általános fogászati kontrollvizsgálatokon is ki lehet szűrni, ami újabb ok arra nézve, hogy miért nem éri meg kihagyni az éves ellenőrzéseket, még pici korban sem.

Gyermek fogszabályozás

16-18 éves korig tart a késői vegyes fogazati időszak, amikor a kivehető mellett már a fix készülékek is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az ideális eredmény elérése érdekében.

• A fix készülékekre ebben a korban a csontfejlődés befejeződése miatt van szükség.

• A rögzített fogszabályzó eltávolítása után még szükség lesz kivehető fogszabályozóra, hogy az elért eredményt megtartsuk, a szabályos fogazat még véletlenül se rendeződhessen vissza a helytelen állásba.

Fogszabályozás felnőtt korban: cselekedni sosem késő

Az állkapocs és a teljes fogazat kifejlődése miatt felnőttként számottevő eredményt csak fix készülékekkel érhetünk el, de a kisebb szabálytalanságok eltüntetésében már hasznos segítséget jelenthetnek a kivehető, esztétikusabb fogszabályozó készülékek is.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a felnőttkori fogszabályozás is rendkívül hasznos, hiszen segítségével alapvető problémákat tudunk megszüntetni, a fogak pedig megfelelő kereteket kapnak a mindennapi igénybevétel elviselésére.

• Fontos megjegyezni, hogy a fogszabályozás semmi esetre sem ciki, hiszen az azt mutatja meg, hogy valaki mennyire igényes, és hogy mennyire figyel oda a saját egészségére.

• A kezelés ráadásul jó befektetés is, hiszen olcsóbb és kíméletesebb, mint a rendezetlenül álló fog, fogak elveszítése miatt később szükségessé váló fogpótlás.

Kérjen konzultációs időpontot és ismerkedjen meg fogszabályozó specialistáinkkal!

 

Vagy jelentkezzen be telefonon:

06 1 801 2250

Mindent a fogszabályozó készülékeinkről: Damon Clear, Signature III, Clear Aligner

A fogászat fejlődésének köszönhetően ma már számtalan hatékony és biztonságos megoldás elérhető, amivel a fogsor szabályossá és esztétikussá varázsolható.

Damon fogszabályozó kezelés

A Damon technika a fogszabályozás dinamikusabban fejlődő területe, amellyel egy sokkal lágyabb, fog- és csontbarát biológiai erőkkel dolgozó fogszabályozó készüléket alkottak meg.

A Damon Clear és Damon Q fogszabályzó kezelések jellemzői:

• Gumikarikák helyett beépített zárak rögzítik az ívet

• A terhelő erő jóval kisebb, mint a hagyományos fogszabályozó esetén

• Nincs szükség a szájpadlásra rögzített tágító és összekötő elemekre

• High-Tech ívek gyorsabban mozgatják a fogakat, így akár a kezelési idő is rövidülhet

• Ritkább rendelői vizit szükséges, elegendő 6-8 hetente aktiválásra járni.

• A Damon Clear az esztétikus, a Damon Q ugyanazon rendszer fém változata

Damon Clear fogszabályozó

Neked ajánljuk:

Esztétikus Damon Clear – az önligírozó fogszabályozó

Melyik 5 érv szól a Damon fogszabályozók mellett?

Miben más és hogyan zajlik a Damon fogszabályozás?

Signature III – Rögzített fogszabályozó esztétikusan

Klinikánkon, a fogszabályozó specialistáink javaslatára, a hagyományos fogszabályozók közül, a Signature III. rendszerrel történő kezelést biztosítjuk, mely egy kiváló esztétikával bíró fogszabályzó rendszer.

• Ragasztása a fogszabályozó szakorvos számára ideális feltételeket biztosít, a kezelés végén mégis könnyű a lebontása.

• A kerámia alapanyagú tappancs kivitelezése ízléses, kialakítása nagyfokú kényelmet biztosít.

• A kerámia és clear változatok és esztétikus ívek a felnőtt fogszabályozás kedvelt készülékei.

• A modern fogszabályozás fejlődésének köszönhetően napjainkban ez a módszer gyorsabb és hatékonyabb a kivehető fogszabályozó rendszerrel szemben.

felnott_fogszabalyozas_budapest

Felnőtt fogszabályozás Budapest

Clear Aligner – a kivehető és láthatatlan fogszabályozó

Szabályos mosoly kialakítása aggódás és önbizalomhiány nélkül? Tökéletes megjelentés és tökéletes végeredmény fémesen csillogó és jól látható készülék nélkül? A felnőtt fogszabályozás legdiszkrétebb készüléke kényelmes és teljesen észrevehetetlen.

• A Clear Aligner a felnőtt páciensek kedvelt fogszabályozója, amely teljesen láthatatlan a viselésekor.

• A modern készülék nem tartalmaz fémet, legfőbb előnyei pedig éppen ebből származnak: speciális, puha és átlátszó műanyagot használnak a szakértők.

Rendkívül precíz eszköz: tökéletesen illeszkedik a fogakra, köszönhetően a pontos tervezésnek.

• Ez a fogszabályozó készülék étkezéshez, fogmosáshoz kivehető, a beszéd során nem lesz zavaró, viselése komfortos, könnyen tisztítható.

• A szakorvos javaslata alapján a hordása napi 20-22 órán át javasolt.

 

Fogszabályozás

Láthatatlan fogszabályozó

Neked ajánljuk:

Clear Aligner fogszabályozás

A Clear Aligner észrevétlenül rendezi a fogakat és végtelen szabadsággal is jár.

Tudd meg, hogyan zajlik a Clear Aligner fogszabályozás!

Belső fogszabályozó, mint kényelmes és láthatatlan retainer

A nyelv felőli, brackettek által rögzített fogszabályozót klinikánkon jelenleg nem alkalmazzuk.

Sokan ugyanakkor belső fogszabályozóként ismerik a fogak belső felszínére ragasztott retenciós ívet, melyet retainer-ként alkalmazunk.

• A kívülre rögzített szabályozó eltávolítása után egyfajta belső, esztétikus szabályozóként funkcionál, de ez esetben nincsenek brackettek a fogak belső felszínén.

• A belülre ragasztott ívet “helyben tartóként” alkalmazzuk, mely a fogak új pozícióban történő rögzülését segíti.

• Viselése kényelmes, a beszédet egyáltalán nem zavarja.

Kérjen konzultációs időpontot és ismerkedjen meg fogszabályozó specialistáinkkal!

 

Vagy jelentkezzen be telefonon:

06 1 801 2250

A fogszabályozás menete – fontos tudnivalók!

Ez történik a fogszabályozás előtt

• A fogszabályozást minden esetben, alapos és részletes állapotfelmérés előzi meg, amelynek során szakorvosunk személyre szabott megoldásokat vázol fel, és pontosan elmagyarázza a lehetőségeket.

• A precíz terv elkészítéséhez különböző típusú röntgen felvételek szükségesek, de ezeket a diagnosztikai vizsgálatokat helyben el tudjuk végezni.

• Még a fogszabályozás előtt leszedjük a fogkövet, betömjük a lyukas fogakat, szájsebészünk pedig fájdalommentesen elvégzi foghúzást, amennyiben szükséges.

A fogszabályozó rögzítésének lépései

1. A szakorvos előkészíti a fog külső felszínét, ahová a brackett kerül.

2. Felragasztja a bracketteket.

3. Behúzza az íveket, majd rögzíti őket.

4. Speciális szájápolási tanácsokat- és kezdő fogápolási eszköz csomag adunk.

5. Rögzítjük a soron következő időpontad.

 

A fogszabályozó rögzítése a tanácsadással együtt kb. 1-1,5 órát vesz igénybe.

Ezt követően jöhet az érdemi munka, amely türelmet és odafigyelést igényel, és amit a végeredmény miatt nem szabad siettetni!

• A fix készülék 1,5-2 évig marad a fogakon.

• A fogszabályzó típusától függően 4-6-8 hetente ellenőrzést igényel, amikor a szakorvos elvégzi a megfelelő beállításokat.

• A fix készülék eltávolítása után pedig jöhet a kivehető (éjszakai) fogszabályzó és a belső retainer, amit még néhány évig viselni kell azért, hogy az elért eredmény rögzülni tudjon.

Hogyan tisztítsd a fogaidat és a fogszabályozót a kezelés alatt?

Legyen szó bármelyik fogszabályozó típusról, annak viselésekor kiemelt figyelmet kell fordítani a megfelelő szájhigiéniára. A szájápolási szokások szigorú betartásával ugyanis elejét vehetjük néhány, későbbi problémának.

A Clinident fogszabályozó szakorvosai, és dentálhigiénikusai -Budapest felkészült és professzionális szakértői, – nemcsak a készülékek felragasztásában, hanem a megfelelő szájhigiénia elsajátításában is örömmel segítenek a pácienseknek.

• A fogszabályozási időszak alatt ügyelni kell arra, hogy a hagyományos fogkefe mellett olyan eszközöket is használjunk, amelyekkel hatékonyan lehet tisztítani a fogközöket.

• A szájhigiéniás alapok ugyanazok ilyenkor, de a helyes fogmosást és fogselymezést ki kell egészíteni a fogköztisztító fogkefe használatával, hogy az esztétikus fogszabályozót ne csúfítsa el a lepedék.

• A rögzített készülékek esetében kiemelt szerepet kap a fogközök tisztántartása, hogy ott ne alakuljanak ki gyulladások. Ezek ugyanis, később leronthatják a fogszabályozás sikerességét, vagyis egy kis felelőtlenség miatt akár kárba is veszhet az az áldozat, amit a szép mosolyért hoztunk.

• A fogszabályozós kontroll időpontokon túl, rendszeres fogkőeltávolításon vagy Irányított Biofilm Terápiás fogtisztításon is fontos, megjelenni.

Fogszabályozás Budapest – Konzultáció, tervezés és készülék árak

A fogszabályozó kezelésre érdemes mindig, egyfajta hosszú távú befektetésként gondolni. A fogak szabályozásával -készüléktől függetlenül-, sokkal jobb szájhigiéniát érhetünk el: csökken a fogszuvasodás-, az ínygyulladás- és a korai fogvesztés esélye és a fogpótlások szükségessége is.

Amikor a rögzített fogszabályozók árai szerint mérlegelünk akkor alapvetően a legmodernebb, önligírozó Damon fogszabályzó és a hagyományos verzió között dönthetünk. 

Az önligírozó, lágyabb erőkkel dolgozik, kényelmesebb, kevesebb rendelői kontrollt igényel, míg a hagyományos viselete kevesebb komforttal jár ugyan és több látogatást is igényel, ez azonban egyáltalán nem befolyásolja a hatékonyságát.

• Ezeken a szempontokon túl pedig mindkét rendszeren belül elérhető az esztétikus és a fém verzió is, tehát egyik választása sem jár az esztétikumról való lemondással.

fogszabalyozas_arak

Konzultáció fogszabályozás előtt

A kezelést végző orvosaink:

Online bejelentkezés