Esztétikus, gyors fogszabályozás gyermeknek, felnőttnek

Zavar, hogy a fogaid szabálytalanul állnak, és nem tartod magad elég vonzónak? Attól félsz, hogy nem tetszel másoknak, ezért inkább nem is mosolyogsz?

Ne gondold azt, hogy ez ellen nem tehetsz már semmit, hiszen az irigylésre méltóan szép és egészséges mosoly akár felnőtt korban is elérhető koronák, fogbeültetés vagy épp kerámiahéjak nélkül.

Fogszabályozás Budapesten

Milyen problémákat kezelhetünk fogszabályozóval?

A fogszabályozás az egyetlen olyan módszer, amellyel rendezetlenül álló eredeti fogaidat szabályozott mosollyá alakíthatod.

Legyen szó:

       • torlódásokról,

       • fogak közti hézagokról,

       • megdőlt fogakról

       • vagy az állcsontok rendellenes helyzetéről,

a válasz ma már könnyedén elérhető nálunk.

A fogszabályozás időigényes és lemondásokkal járó kezelés, de a türelemért kárpótol a végeredmény, hiszen a szabályos fogazat önbizalmat ad, esztétikus és egészséges.

A türelem tehát szabályos mosolyt teremt és a fogszabályozás után már nem kell számolni olyan problémákkal, mint:

       • a beszédzavar,

       • a szájápolási nehézségek,

       • a fogakat nem ideális irányból érő rágóerő,

       • a harapási rendellenességek,

       • valamint az állkapocs-ízületi problémák.

harapasi-diszfunkciok

Harapási diszfunkciók

Ne gondold, hogy a szabályos fogazat pusztán esztétikai kérdés, a funkcionalitás ennél sokkal fontosabb!

A torlódott fogakat sokkal nehezebb mosni, ezáltal ott nagyobb eséllyel alakulhatnak ki lerakódások (lepedék, fogkő), amelyek hosszabb távon fogszuvasodást vagy fogágybetegséget okoznak, növelve a fogvesztés rizikóját. Ezek a problémák azonban mind elkerülhetők egy fogszabályozó kezeléssel!

Mitől lehet szabálytalan egy mosoly?

 • Öröklődés: olyan genetikai tényezők, amelyeket jelen állás szerint még nem tudunk befolyásolni,
 • Anatómiai okok: például a gyermek nem orron keresztül, hanem szájon át lélegzik,
 • Mechanikai behatások: fogaidat olyan hatások érik, amelyek módosítják növekedésüket, helyzetüket.
 • Bölcsességfogak előtörése: fiatal felnőtt korban okozhat torlódást a fogsorban.

A fogak elrendeződését befolyásoló mechanikai hatások alá tartoznak a következő rossz szokások:

       • a gyermek a nyelvével lökdösi a fogát,

       • túl sokáig tartó cumizás,

       • ujjszopás.

Fogszabályozás gyermekkorban: megelőzzük vagy kezeljük?

A Clinidentnél egyaránt elérhető a gyermekkori fogszabályozás és a felnőttkori fogszabályozás lehetősége is, bár a kezelések között természetesen vannak különbségek.

Felejtsd el azt a tévhitet, hogy ha fiatalon nem figyeltél oda fogaidra, akkor felnőttként már nem is tehetsz semmit. A változáshoz csupán egyetlen lépésre van szükséged!

Persze a kellő időben, minél korábban elkezdett fogszabályozással könnyebben lehet befolyásolni a csontok és a fogak növekedését és akár bizonyos rossz szokások is korrigálhatók.

Cikkajánló:

Mikor kell a gyermeket először fogorvoshoz vinni? Hogyan készítsük fel a kicsiket a vizsgálatra úgy, együttműködjön a fogorvossal? Így dolgoznak a mi gyermekfogorvosaink, ha a kisgyermek fél a kezeléstől. Kattints a részletekért!

6 éves korig általában megelőző fogszabályozásról beszélünk, ilyenkor nemcsak a rendellenességek korai felismerése, hanem a különböző izomgyakorlatok és az egyszerű készülékek használata is fontos szerepet játszik a harapási problémák kiküszöbölésében.

Cikkajánló:

Minden, amit a gyermek fogszabályzásról tudni érdemes!

Hány éves kortól kaphat a gyerek fogszabályzót?

Tehetünk ellene? Megelőzhetjük?

Mit jelent a megelőző fogszabályozás?

Kattints a részletekért!

Gyermek fogszabályzó kezelés – mikor jó elkezdeni?

 • Ami nekünk szülőként nem tűnik fel, az egy szakembernek szembetűnő jelenség és annak kezelésére idejében javasolhat megoldást.
 • Speciális trénerek használatával kiküszöbölhetünk és hatékonyan orvosolhatunk olyan problémákat mint a nyelvlökéses nyelés, a szájlégzés, az ujjszopás vagy éppen a cumizás okozta fogazati zavarok.
 • A kisgyermekeknél ez tehát nem is igazán fogszabályozás, sokkal inkább megelőzés.

Fogászatunk szakértői a gyermekkori fogszabályozás során is fontosnak tartják a megelőzést, hiszen a rossz szokások kizárásával elejét vehetjük a későbbi fogszabályozásnak és gondoskodhatunk a fiatalok fogazatának megfelelő fejlődéséről.

Amennyiben pedig mégis úgy alakul, hogy a fogak kesze-kuszán nőnek, a Clinident gyermek fogszabályozás hosszútávú és hatékony megoldást jelent a problémára. Klinikánk gyermekfogászai a konzultációk során örömmel segítenek abban, hogy elmagyarázzák a szülőknek a megelőzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

6-12 éves kor között, tehát a korai vegyes fogazati időszakban inkább kivehető készülékeket használnak a szakemberek, akik gondoskodnak a normális fogváltás levezetéséről és az akadályozó tényezők elhárításáról.

 • A legjobbat akkor teszel gyermekednek, ha rendezetlenül álló fogazat esetén már ilyenkor elviszed egy fogszabályozó szakorvoshoz, hiszen a probléma ekkor egyszerűbben és gyorsabban orvosolható.
 • Az esetleges problémákat az általános fogászati kontrollvizsgálatokon is ki lehet szűrni, ami újabb ok arra nézve, hogy miért nem éri meg kihagyni az éves ellenőrzéseket, még pici korban sem.

Gyermek fogszabályozás

16-18 éves korig tart a késői vegyes fogazati időszak, amikor a kivehető mellett már a fix készülékek is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az ideális eredmény elérése érdekében.

 • A fix készülékekre ebben a korban a csontfejlődés befejeződése miatt van szükség.
 • A rögzített fogszabályzó eltávolítása után még szükség lesz kivehető fogszabályozóra, hogy az elért eredményt megtartsuk, a szabályos fogazat még véletlenül se rendeződhessen vissza a helytelen állásba.

Felnőtt fogszabályozás: cselekedni sosem késő

Te elég igényes vagy, hogy akár idősebb korban is tégy a szabályos mosolyért?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a felnőttkori fogszabályozás is rendkívül hasznos, hiszen segítségével alapvető problémákat tudunk megszüntetni, ezáltal fogaid megfelelő kereteket kapnak a mindennapi igénybevétel elviselésére.

Az állkapocs és a teljes fogazat kifejlődése miatt felnőttként számottevő eredményt csak fix készülékekkel érhetünk el, de a kisebb szabálytalanságok eltüntetésében már hasznos segítséget jelenthetnek a kivehető, esztétikusabb fogszabályozó készülékek is.

 • Fontos megjegyezni, hogy a fogszabályozás semmi esetre sem ciki, hiszen az azt mutatja meg, hogy valaki mennyire igényes, és hogy mennyire figyel oda saját egészségére.
 • A kezelés ráadásul jó befektetés is, hiszen olcsóbb és kíméletesebb, mint a rendezetlenül álló fogak elveszítése miatt később szükségessé váló fogpótlás.

Fontos tudnivalók: ez történik a fogszabályozás előtt

 • A fogszabályozástminden esetben alapos és részletes állapotfelmérés előz meg, amelynek során szakorvosunk személyre szabott megoldásokat vázol fel neked, és pontosan elmagyarázza a lehetőségeket.
 • A precíz terv elkészítéséhez különböző típusú röntgen felvételek szükségesek, de ezeket a diagnosztikai vizsgálatokat helyben el tudjuk végezni.
 • Ha szükséges, a fogszabályozás előtt leszedjük a fogkövet, betömjük a lyukas fogakat, szájsebészünk pedig fájdalommentesen eltávolítja a bölcsességfogat.

Ezt követően jöhet az érdemi munka, amely türelmet és odafigyelést igényel, és amit a végeredmény miatt nem szabad siettetni!

 • A fix készülék 1,5-2 évig marad a fogaidon.
 • A fogszabályzó néhány hetente ellenőrzést igényel, a fogorvos elvégzi a megfelelő beállításokat.
 • A fix készülék eltávolítása után pedig jöhet a kivehető (éjszakai) fogszabályzó, amit még néhány évig viselned kell azért, hogy az elért eredmény megmaradjon.
fogszabalyozas_arak

Konzultáció fogszabályozás előtt

Cikkajánló:

Fogszabályozás előtt foghúzásra van szükséged? Beavatkozás előtti fontos teendők, tippek a műtét utáni gyors gyógyuláshoz.

Érdekelnek a részletek? Neked ajánljuk! Bölcsességfog műtét, hogyan készülj?

Fogászatunkon elérhető fogszabályozó készülékek

A fogászat fejlődésének köszönhetően ma már számtalan hatékony és biztonságos megoldás elérhető, amivel fogazatod szabályossá és esztétikussá varázsolható.

Clear Aligner a kivehető és láthatatlan fogszabályozó

Szabályos mosoly kialakítása aggódás és önbizalomhiány nélkül? Tökéletes megjelentés és tökéletes végeredmény fémesen csillogó és jól látható készülék nélkül? A felnőtt fogszabályozás legdiszkrétebb készüléke kényelmes és teljesen észrevehetetlen.

Fogszabályozás

Láthatatlan fogszabályozó

 • A Clear Aligner a felnőtt páciensekkedvelt fogszabályozója, amely teljesen láthatatlan a viselésekor.
 • A modern készülék nem tartalmaz fémet, legfőbb előnyei pedig éppen ebből származnak: speciális, puha és átlátszó műanyagot használnak a szakértők.
 • Rendkívül precíz eszköz: tökéletesen illeszkedik a fogakra köszönhetően a pontos tervezésnek.
 • Ezt a fogszabályozó készüléketétkezéshez, fogmosáshoz kiveheted, a beszéd során nem lesz zavaró, viselése komfortos, könnyen tisztítható.
 • A fogszabályzó szakértők javaslata alapján a hordása napi 20-22 órán át javasolt.

Cikkajánló:

A Clear Aligner amellett, hogy észrevétlenül rendezi a fogaidat, még végtelen szabadsággal is jár. Tedd félre a fogszabidat egy fontos szereplés vagy tárgyalás idejére vagy mosolyogj vele bátran, mert gyakorlatilag láthatatlan!

Kíváncsi vagy, hogyan zajlik a Clear Aligner fogszabályozás?

Signature III – Rögzített fogszabályozó esztétikusan

Klinikánkon, a fogszabályozó specialistáink javaslatára a Signature III. rendszerrel történő kezelést biztosítjuk, mely kiváló esztétikával bíró fogszabályzó rendszer.

 • Ragasztása a fogszabályozó szakorvos számára ideális feltételeket biztosít, a kezelés végén mégis könnyű a lebontása.
 • A kerámia alapanyagú tappancs kivitelezése ízléses, kialakítása nagyfokú kényelmet biztosít.
 • A kerámia és clear változatok és esztétikus ívek a felnőtt fogszabályozás kedvelt készülékei.
 • modern fogszabályozás fejlődésének köszönhetően napjainkban ez a módszer gyorsabb és hatékonyabb a láthatatlan fogszabályozó rendszerrel szemben.
 • Lágy erőkkel dolgozik és mozgatja a fogakat, ritkább rendelői vizit szükséges.
felnott_fogszabalyozas_budapest

Felnőtt fogszabályozás Budapest

Belső fogszabályozó, mint kényelmes és láthatatlan retainer

A nyelv felőli, rögzített fogszabályozót klinikánkon nem teljes fogszabályozó kezelésként alkalmazzuk, hanem retenciós készülékként.

 • A kezelés végén, a kívülre rögzített szabályozó eltávolítása után a fogak belső felszínére kerül fel egyfajta belső, esztétikus szabályozóként.
 • Mivel a külső szabályzókkal gyorsabb a kezelés, ezért a belülre ragasztottat “helyben tartóként” alkalmazzuk, mely a fogak új pozícióban történő rögzülését segíti.
 • Viselése kényelmes, a beszédet egyáltalán nem zavarja.

A szájápolás fontossága fogszabályozó viselésekor

Legyen szó bármelyik fogszabályozó típusról, annak viselésekor kiemelt figyelmet kell fordítanod a megfelelő szájhigiéniára. A szájápolási szokások szigorú betartásával ugyanis elejét veheted néhány későbbi problémának.

 • A fogszabályozási időszak alatt ügyelni kell arra, hogy a hagyományos fogkefe mellett olyan eszközöket is használj, amelyekkel hatékonyan meg tudod tisztítani a fogközöket.
 • A szájhigiéniás alapok ugyanazok ilyenkor, de a rendszeres fogmosást és fogselymezést ki kell egészítened a fogköztisztító fogkefe használatával, hogy az esztétikus fogszabályozót ne csúfítsa el a lepedék.
 • A rögzített készülékek esetében kiemelt szerepet kap a fogközök tisztántartása, hogy ott ne alakuljanak ki gyulladások, ezek ugyanis később leronthatják a fogszabályozás sikerességét, vagyis egy kis felelőtlenség miatt akár kárba is veszhet az az áldozat, amit a szép mosolyért hoztál.

A Clinident fogszabályozó szakorvosai, -Budapest felkészült és professzionális szakértői, – nemcsak a készülékek felragasztásában, hanem a megfelelő szájhigiénia elsajátításában is örömmel segítenek a pácienseknek.

Az alábbiakban találja a főbb kezeléseket és azok árait. A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek.

Cikkajánló:

Egyszerű tippek a helyes fogmosáshoz. Legyél te is profi a szájápolásban és haladj lépésről lépésre!

Érdekelnek a részletek? Neked ajánljuk:

A helyes fogmosás 5 lépése

Fogszabályozás áraink az árlista menüpont alapján

Fogszabályozó készülékek:

200 000 – 299 000 Ft

  • bracketek rögzítése a fogakon
  • kezdő fogszabályozó ív bekötése
  • első aktiválás
  • tisztító kezdőcsomag

Rögzített fogszabályozó készülék aktiválási díja:

10 000  –  15 000 Ft

Láthatatlan Clear Aligner fogszabályozó kezelés (havidíj):

70 000 Ft

  • egyéni lenyomatra készült esztétikus átlátszó sínek – 3 db (soft, medium, hard)
  • ízléses tok, tartó, tisztítótabletta, levételt segítő eszköz, használati utasítás

Kivehető fogszabályozó készülékek:

50 000 – 90 000 Ft

Időtartam: A választott fogszabályozó típusától és a fogazat helyzetétől függ.

A kezelést végző orvosaink:

Online bejelentkezés