Zavar, hogy a fogaid szabálytalanul állnak, és nem tartod magad elég vonzónak? Attól félsz, hogy nem tetszel másoknak, ezért inkább nem is mosolyogsz?

Ne gondold azt, hogy ez ellen nem tehetsz már semmit, hiszen az irigylésre méltóan szép és egészséges mosoly felnőttként is elérhető.

Koronák, fogbeültetés vagy épp kerámiahéjak nélkül.

 

A türelem szabályos mosolyt teremt

A fogszabályozás az egyetlen olyan módszer, amellyel rendezetlenül álló eredeti fogaidat szabályozott mosollyá alakíthatod.

Legyen szó:

 • torlódásokról,
 • fogak közti hézagokról,
 • megdőlt fogakról
 • vagy az állcsontok rendellenes helyzetéről,

a válasz ma már könnyedén elérhető nálunk.

A fogszabályozás időigényes és lemondásokkal járó kezelés, de a türelemért kárpótol a végeredmény, hiszen a szabályos fogazat önbizalmat ad, esztétikus és egészséges.

Nemcsak jó érzést jelent majd a tükörbe nézni, de megnyugtató tudni azt is, hogy a rendezett mosoly miatt nem kell számolni az olyan problémákkal, mint:

 • a beszédzavar,
 • a szájápolási nehézségek,
 • a fogakat nem ideális irányból érő rágóerő,
 • a harapási rendellenességek,
 • valamint az állkapocs-ízületi problémák.

Ne gondold, hogy ez pusztán esztétikai kérdés, hiszen ennél sokkal fontosabb, hogy a szabálytalan állásokat fogaid egészsége miatt is meg kell szüntetni.

Azt kérdezed, miért? Azért, mert a torlódott fogakat sokkal nehezebb mosni, ezáltal ott nagyobb eséllyel alakulhatnak ki lerakódások (lepedék, fogkő), amelyek hosszabb távon fogszuvasodást vagy fogágybetegséget okoznak, növelve a fogvesztés rizikóját. Ezek mind elkerülhetők a fogszabályozó kezeléssel.

 ● Harapási diszfunkciók

● Harapási diszfunkciók

Online bejelentkezés

Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

Mitől lehet szabálytalan egy mosoly?

A leggyakoribb kiváltó okok:

 • öröklődés (olyan genetikai tényezők, amelyeket jelen állás szerint még nem tudunk befolyásolni),
 • anatómiai okok (például a gyermek nem orron keresztül, hanem szájon át lélegzik),
 • mechanikai behatások (fogaidat olyan hatások érik, amelyek módosítják növekedésüket, helyzetüket).
 • fiatal felnőtt korban a bölcsességfogak előtörése okozhat torlódást a fogsorban.

A fogak elrendeződését befolyásoló mechanikai hatások alá tartoznak a következő rossz szokások:

 • a gyermek a nyelvével lökdösi a fogát,
 • túl sokáig tartó cumizás,
 • ujjszopás.

Mi ilyen esetben is fontosnak tartjuk a megelőzést, hiszen ezeknek a rossz szokásoknak a kizárásával elejét vehetjük a későbbi fogszabályozásnak, és gondoskodhatunk a fiatalok fogazatának megfelelő fejlődéséről.

Amennyiben pedig mégis úgy alakul, hogy a fogak kesze-kuszán nőnek, a gyermek fogszabályozás hosszútávú és hatékony megoldást jelent a problémára.

A Clinident gyermekfogászai a konzultációk során örömmel segítenek abban, hogy elmagyarázzák a szülőknek a megelőzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Fogszabályozás gyermekkorban és felnőttkorban

A Clinidentnél egyaránt elérhető a gyermekkori fogszabályozás és a felnőttkori fogszabályozás lehetősége is, bár a kezelések között természetesen vannak különbségek.

Felejtsd el azt a tévhitet, hogy ha fiatalon nem figyeltél oda fogaidra, akkor felnőttként már nem is tehetsz semmit. A változáshoz csupán egyetlen lépésre van szükséged!

Persze a kellő időben, minél korábban elkezdett fogszabályozással könnyebben lehet befolyásolni a csontok és a fogak növekedését, és akár bizonyos rossz szokások is korrigálhatók.

6 éves korig általában megelőző fogszabályozásról beszélünk, ilyenkor nemcsak a rendellenességek korai felismerése, hanem a különböző izomgyakorlatok és az egyszerű készülékek használata is fontos szerepet játszik a harapási problémák kiküszöbölésében.

 Fogszabályozás

Fogszabályozás

6-12 éves kor között, tehát a korai vegyes fogazati időszakban inkább kivehető készülékeket használnak a szakemberek, akik gondoskodnak a normális fogváltás levezetéséről és az akadályozó tényezők elhárításáról.

A legjobbat akkor teszel gyermekednek, ha rendezetlenül álló fogazat esetén már ilyenkor elviszed egy fogszabályozó szakorvoshoz, hiszen a probléma ekkor egyszerűbben és gyorsabban orvosolható.

Az esetleges problémákat az általános fogászati kontrollvizsgálatokon is ki lehet szűrni, ami újabb ok arra nézve, hogy miért nem éri meg kihagyni az éves ellenőrzéseket, még pici korban sem.

16-18 éves korig tart a késői vegyes fogazati időszak, amikor a kivehető mellett már a fix készülékek is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az ideális eredmény elérése érdekében.

A fix készülékekre a csontfejlődés befejeződése miatt van szükség, de azok alkalmazása után sem tekinthetünk el a kivehető fogszabályzóktól, hogy a szabályos fogazat még véletlenül se rendeződhessen vissza a helytelen állásba.

Cselekedj felnőttként is

Te elég igényes vagy, hogy akár idősebb korban is tégy a szabályos mosolyért?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a felnőttkori fogszabályozás is rendkívül hasznos, hiszen segítségével alapvető problémákat tudunk megszüntetni, ezáltal fogaid megfelelő kereteket kapnak a mindennapi igénybevétel elviselésére.

Az állkapocs és a teljes fogazat kifejlődése miatt ilyenkor számottevő eredményt csak fix készülékekkel érhetünk el, de a kisebb szabálytalanságok eltüntetésében már hasznos segítséget jelenthetnek a kivehető, esztétikusabb fogszabályozó készülékek is.

Fontos megjegyezni, hogy a fogszabályozás semmi esetre sem ciki, hiszen az azt mutatja meg, hogy valaki mennyire igényes, és hogy mennyire figyel oda saját egészségére.

A kezelés ráadásul jó befektetés is, hiszen olcsóbb és kíméletesebb, mint a rendezetlenül álló fogak elveszítése miatt később szükségessé váló fogpótlás.

Kérjen visszahívást

 Esztétikai fogászat

Esztétikai fogászat

Tudnivalók a fogszabályozásról

A fogszabályozást minden esetben alapos és részletes állapotfelmérés előz meg, amelynek során szakorvosunk személyre szabott megoldásokat vázol fel neked, és pontosan elmagyarázza a lehetőségeket.

A precíz tervezést természetesen röntgenképek készítése is nagyban segíti.

Ha szükséges, a fogszabályozás előtt betömjük a lyukas fogakat, és eltávolítjuk a fogkövet is. Ezt követően jöhet az érdemi munka, amely türelmet és odafigyelést igényel, és amit a végeredmény miatt nem szabad siettetni:

 • a fix készülék 1,5-2 évig marad a fogaidon,
 • ezeken néhány hetente elvégzi fogorvosunk a megfelelő beállításokat,
 • a fix készülék eltávolítása után pedig jöhet a kivehető (éjszakai) fogszabályozó, amit még néhány évig viselned kell azért, hogy az elért eredmények megmaradjanak.

A fogászat fejlődésének köszönhetően ma már számtalan hatékony és biztonságos megoldás elérhető, amivel fogazatod szabályossá és esztétikussá varázsolható.

Vegyük is sorra ezeket.

Clear Aligner láthatatlan fogszabályozó

Szabályos mosoly kialakítása aggódás és önbizalomhiány nélkül? Tökéletes végeredmény fémesen csillogó és jól látható készülék nélkül?

A Clear Aligner a felnőtt páciensek kedvelt fogszabályozója, amely teljesen láthatatlan a viselésekor, hiszen nem tartalmaz fémet, helyette egy speciális, puha és átlátszó műanyagot használnak a szakértők. Ezt a fogszabályozó készüléket étkezéshez, fogmosáshoz kiveheted, a beszéd során sem lesz zavaró, viselése komfortos. A fogszabályzó szakértők javaslata alapján a hordása napi 20-22 órán át javasolt.

 Láthatatlan fogszabályozó

Láthatatlan fogszabályozó

Damon Q és DamonClear fogszabályzó

A Damon Q egy fogat és csontot kímélő fix fogszabályozási eljárás, amely gyengéden rendezi vissza a helytelenül álló fogakat. A komfortos viselést biztosító Damon Q-val bizonyos esetben elkerülhető a foghúzás, valamint nemcsak rövidíthető a kezelés, de ritkítható a rendelői vizit is. Ezeket az íveket ugyanis önligírozó zárak rögzítik, nem pedig gumikarikák.

A Damon fogszabályozó kezelésről tájékoztató jelleggel írunk. Klinikánkon, fogszabályozó specialistáink javaslatára a Signature III. rendszerrel történő kezelést biztosítjuk.

A Signature fogszabályozók esztétikus formában porcelán bracketekkel és hagyományos fém kivitelezésben, fémszínű bracketekkel is elérhetőek.

Belső fogszabályozó

A belső vagy nyelv felőli fogszabályozóval hatékonyan helyrehozhatók a kisebb és nagyobb torlódások és a módszer kiváló megoldást jelent a felnőtt fogszabályozás során.

A bracketek kialakítása rendkívül kényelmes, szélei lekerekítettek, így nem zavaró a nyelv számára.

A fogszabályzó megtervezése és kivitelezése rendkívüli precizitást igényel ezért ez a készülék jóval drágább a külső szabályozókhoz képest.

Bár a belső fogszabályozóval bizonyos korrekciókat nem végezhetünk el, a kezelés pedig hosszabb ideig tart más változatokhoz képes, a módszer előnyei mégis vitathatatlanok:

 • a belső fogíven történő rögzítés miatt láthatatlan
 • sem beszéd, sem étkezés közben nem okoz esztétikai problémát
 • kíméletes
 belső fogszabályozó

belső fogszabályozó

A nyelv felőli, rögzített fogszabályozót klinikánkon nem teljes fogszabályozó kezelésként alkalmazzuk, hanem retenciós készülékként. A kezelés végén, a kívülre rögzített szabályozó eltávolítása után a fogak belső felszínére kerül fel egyfajta belső szabályozóként. Mivel a külső szabályzókkal gyorsabb a kezelés, ezért a belülre ragasztottat “helyben tartóként” alkalmazzuk, mely a fogak új pozícióban történő rögzülését segíti. Viselése kényelmes, a beszédet egyáltalán nem zavarja.

Signature III esztétikus kerámia fogszabályozó

Klinikánkon, a fogszabályozó specialistáink javaslatára a Signature III. rendszerrel történő kezelést biztosítjuk, mely kiváló esztétikával bíró fogszabályzó rendszer. A kerámia alapanyagú tappancs kivitelezése ízléses, kialakítása nagyfokú kényelmet biztosít. Ragasztása a fogszabályozó szakorvos számára ideális feltételeket biztosít, a kezelés végén mégis könnyű a lebontása. A kerámia és clear változatok és esztétikus ívek tökéletes esztétikai hatást jelentenek.

A modern fogszabályozás fejlődésének köszönhetően ez a módszer gyorsabb és hatékonyabb, a láthatatlan fogszabályozással vagy belső fogszabályozó rendszerrel szemben. Lágy erőkkel dolgozik és mozgatja a fogakat, ritkább rendelői vizit szükséges.

A szájápolás fontossága fogszabályozó viselésekor

Legyen szó bármelyik fogszabályozó típusról, annak viselésekor kiemelt figyelmet kell fordítanod a megfelelő szájhigiéniára. A szájápolási szokások szigorú betartásával ugyanis elejét veheted néhány későbbi problémának.

A fogszabályozási időszak alatt ügyelni kell arra, hogy a hagyományos fogkefe mellett olyan eszközöket is használj, amelyekkel hatékonyan meg tudod tisztítani a fogközöket.

A szájhigiéniás alapok ugyanazok ilyenkor, de a rendszeres fogmosást és fogselymezést ki kell egészítened a fogköztisztító fogkefe használatával. A rögzített készülékek esetében kiemelt szerepet kap a fogközök tisztántartása, hogy ott ne alakuljanak ki gyulladások.

Ezek ugyanis később leronthatják a fogszabályozás sikerességét, vagyis egy kis felelőtlenség miatt akár kárba is veszhet az az áldozat, amit a szép és bátor mosolyért hoztál.

A Clinident fogszabályozó szakorvosai nemcsak a készülékek felragasztásában, hanem a megfelelő szájhigiénia elsajátításában is örömmel segítenek a pácienseknek.

Az alábbiakban találja a főbb kezeléseket és azok árait. A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek.

Az alábbiakban találja a főbb kezeléseket és azok árait. A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek.

Fogszabályozás áraink az árlista menüpont alapján

Fogszabályozó készülékek:

180 000 – 299 000 Ft

• bracketek rögzítése a fogakon

• kezdő fogszabályozó ív bekötése

• első aktiválás

• tisztító kezdőcsomag

Rögzített fogszabályozó készülék aktiválási díja:

10 000  –  15 000 Ft

Láthatatlan Clear Aligner fogszabályozó kezelés (havidíj):

70 000 Ft

• egyéni lenyomatra készült esztétikus átlátszó sínek – 3 db (soft, medium, hard)

• ízléses tok, tartó, tisztítótabletta, levételt segítő eszköz, használati utasítás

Kivehető fogszabályozó készülékek:

50 000 – 90 000 Ft

Időtartam: A választott fogszabályozó típusától és a fogazat helyzetétől függ.

A kezelést végző orvosaink:

Online bejelentkezés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük mindenképpen töltse ki.