Láthatatlan fogszabályozás az esztétikus fogsor szolgálatában

Láthatatlan fogszabályozó: az esztétikus fogsor szolgálatában

A láthatatlan fogszabályozó kifejezetten jó választás lehet, ha mindennapi munkánk miatt a hagyományos készülék nem bizonyult megfelelőnek Érdekelnek a részletek? Olvasd tovább szakértőink írását!

Az esztétikus, szabályos fogsor sokak számára vágyott cél, hiszen a természet ilyen tekintetben nem mindenkihez kegyes. Az egymásra torlódott fogak sajnos nem csak esztétikai problémát okoznak, de de fogszuvasodással és hosszabb távon akár a fogak elvesztésének kockázatával is járnak. Nem véletlen, hogy ma már egyre többen döntenek a felnőttkori fogszabályozás mellett, ugyanis az gyermekkorban ilyen vagy olyan okok miatt sokaknál elmarad.

Fogszabályozás

Láthatatlan fogszabályozó

  Kérjen visszahívást

  De vajon milyen fogszabályozó készülék mellett érdemes letenni a voksot?

  A kérdéssel sokan szembesülnek az érintettek közül, hiszen nem mindegy, hogy a választott darab milyen hatással lesz a megjelenésre. Tény azonban, hogy ma már akár átlátszó fogszabályzó mellett is letehetjük a voksot, amelyet főként felnőttek és fiatal felnőttek számára ajánlanak a szakemberek.

  Nem csak az esztétikum számít!

  Fogszabályozás kapcsán legtöbben azonnal az esztétikus, rendezett fogsorra asszociálunk. A történet azonban sokkal többről szól, hiszen a megfelelő szájhigiénia és a fogak egészségének megőrzése érdekében is fontos, hogy gondoskodjunk az egymásra torlódott fogak kezeléséről.

  Torlódások okozói lehetnek a bölcsesség fogak, melyek ritkán bújnak elő optimális szögben, sokszor nincs elég hely a számukra, leghátsó fogként pedig nehezen tisztíthatók, így fájdalmas tasakok is kialakulhatnak körülöttük. Azt, hogy valójában mivel állunk szemben, egy fogászati szűrővizsgálaton deríthetjük ki, ugyanis a szűrővizsgálat részeként panoráma röntgen is készül, mely jól mutatja a bölcsességfogak helyzetét. Ha még nem készült rólad röntgen, de a fogaidban furcsa feszülést érzel és a fogselyem sem fér már be oda, ahova korábban még igen, akkor gyanús, hogy egy előbújni készülő bölcsességfog okozza a gondot.

  Ebben az esetben már nem csupán fogszabályozó szakorvossal, de a szájsebésszel is konzultálni kell a bölcsességfogak eltávolításáról. Amennyiben szabályosan nőnek a bölcsességfogak, akkor is okozhatnak a többi fog esetében torlódást, bár ilyenkor a nehéz tisztítás a jellemzőbb probléma, minek következtében gyorsan elromlik a fog.

  Sokan már gyermekkorban átesnek a szabályozáson, de akkor sincs ok az elkeseredésre, ha elmaradt a gyermekkorban -kétségkívül- gyorsabban kivitelezhető szabályozás. Felnőttként a hagyományos, rögzített készülékektől várhatjuk a legjobb eredményeket, melyet körülbelül másfél évig kell majd viselni.

  De mi a helyzet akkor, ha munkahelyi elfoglaltságainkból adódóan folyamatosan kommunikálnunk kell, és a szép kiejtés, valamint az esztétikum sem elhanyagolhatóak számunkra? A láthatatlan fogszabályozás Budapest nagy népszerűségnek örvendő klinikáján, a Clinident Fogászati Centrumban is elérhető.

  fogszabályozás láthatatlanul

  Láthatatlan szabályozástól a nyelv felőli készülékekig

  Sokan érdeklődnek a láthatatlan fogszabályozás iránt. Ez a készülék típus egyéni lenyomatra készül, és a sínek átlátszóak az esztétikai célokat előtérbe helyezve. Nem csak ízléses tok, tartó és persze tisztítótabletta jár hozzá, hanem a levételben segítséget nyújtó eszköz, valamint használati utasítás is. A láthatatlan kivehető fogszabályozó ára meglepően kedvező, így bárki számára elérhető lehet.

  Jelentős mértékű torlódás esetében azonban inkább a rögzített fogszabályozó javasolt. A fogakon rögzített bracketek állításának köszönhetően a fogsor igazodása alapján állítható az eszköz, ezzel elérve a kezelési tervben a kezdetkor meghatározott célokat.

  A nyelv felőli, rögzített fogszabályozót klinikánkon nem teljes fogszabályozó kezelésként alkalmazzuk, hanem retenciós készülékként. A kezelés végén, a kívülre rögzített szabályozó eltávolítása után a fogak belső felszínére kerül fel egyfajta belső szabályozóként. Mivel a külső szabályzókkal gyorsabb a kezelés, ezért a belülre ragasztottat – speciális formában – “helyben tartóként” alkalmazzuk, mely a fogak új pozícióban történő rögzülését segíti. Viselése kényelmes, a beszédet egyáltalán nem zavarja.

  Az átlátszó fogszabályzó előnyei

  A szinte láthatatlan, kivehető, műanyagból készült, áttetsző készülék személyre szabott sínekből áll. Ezek nincsenek rögzítve a fogakra, így viselésük nem csak kényelmesebb, de a fogmosást is nagyobb probléma nélkül meg lehet oldani.

  A fogászatban ma már gyakran alkalmazott digitális technológia az átlátszó fogszabályzó tervezésekor is szerephez jut, így a készülék ezred milliméter pontossággal készül, tökéletesen passzolva a fogsorhoz és az elérni kívánt célokhoz. Érdemes azonban azzal is tisztában lenni, hogy nagyobb korrekciók esetén nem alkalmazható a megoldás, tehát arról, hogy elérhető-e segítségével a kívánt hatás, személyes konzultáció során tájékoztathat a kiválasztott szakember.

  A láthatatlan fogszabályozásnak valójában nincsen hivatalos limitje, ám a gyakorlatban egy olyan torlódást, ami 6 hónapnál több fogszabályozást igényelne, inkább rögzített készülékkel oldjuk meg. A tapasztalat az, hogy ennél hosszabb kezelési idő esetén már nem hordják rendesen a páciensek a bármikor kivehető fogszabályozót. Ezért gyorsabb és hatékonyabb a rögzített. Azt pedig, hogy a láthatatlannal való kezelés mennyi időt vesz majd igénybe, a konzultációt követően a tervezésnek köszönhetően derül majd ki. Általában 3-6 hónap, ettől nagyban eltérő kiugró eset nincs, mert az azt is jelentené, hogy a tervezés nem volt elég alapos és körültekintő.

   Kérjen időpontot!

   Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

   Hogyan alakulnak az átlátszó fogszabályzó árak?

   Az átlátszó műanyag fogszabályzó pontos elkészítéséhez alkalmazott digitális technikának megvannak a maga költségei, így az árak ennek megfelelően alakulnak. Alapvetően elmondható, hogy a felnőttkorban végzett bármilyen fogszabályozás rendszerint drágább, mintha fiatalon kerülne sor erre.

   A csontosodási folyamatok lezárulásával egyidejűleg a fogszabályozás folyamata is hosszadalmasabb, tehát magasabb kiadásokra lehet számítani. Ennek ellenére sokan érdeklődnek az átlátszó fogszabályozás iránt, hiszen láthatatlan jellegéből adódóan a készülék viselése akkor sem jelenthet gondot, ha a megjelenés kiemelt jelentőséggel bír.

   A láthatatlan fogszabályozó kezelés az alábbi folyamatokból áll:

   • Konzultáció, kezelési terv
   • Digitális tervezés: 2db röntgen, lenyomatok
   • Fogtechnikai tervezés
   • A sínek készítése havonta
   • Eset zárása-befejezés: nyelv felőli ragasztott, vagy kivehető retainer- fogszabályzó sín átadása

   A kezelés során nincs váratlan költség, mert a kezelés előre megtervezett, előre eldöntjük, melyik készülék lesz a megfelelő. Olyan eset nem fordulhat elő, hogy a láthatatlan típussal való kezelést megszakítsuk egy rögzítettre való átállás miatt, viszont rögzített eset után, ha a páciens nem járt kontrollon, nem hordta a retainer sínt, akkor visszamozdulás kezelhető láthatatlan szabályozóval, hogy ne kelljen a folyamatot rögzített fogszabályzó kezeléssel megismételni.

   Konzultáció a szakemberrel

   Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az egyéni adottságoknak megfelelő fogszabályozó készülék megtalálásához alapos vizsgálatra, röntgenre van szükség. Amennyiben bármilyen fogászati megbetegedés van a szájban, úgy mindenképpen kezelni kell azt elsőként.

   A szakember felkeresése nem csak az első és az utolsó alkalomkor szükséges, hanem közöttük rendszeresen. A rögzített készülék állításán túl a rendszeres fogászati ellenőrzés is lényeges. Ha nem a láthatatlan, kivehető fogszabályozó készülékre esik a választás, akkor a tökéletes tisztítási módszer elsajátítására is érdemes hangsúlyt helyezni.

   láthatatlan fogszabályozás

   Láthatatlan fogszabályozás a Clinident szakembereinél

   A fogszabályozás felnőttkorban már akár több évet is igénybe vehet. Legyen szó akár hagyományos, akár láthatatlan fogszabályozásról, páciensként korántsem mindegy, hogy milyen környezetben kerül sor a rendszeres kontrollra. A Clinident nem csak igényes környezettel, hanem korszerű technológiákkal, készülékekkel is áll rendelkezésre.

   Szakemberei folyamatosan képezik magukat, és az aktualitások ismeretében gondoskodnak arról, hogy a fogászati kezelések során a lehető legkisebb beavatkozással legyen elérhető a beteg terület orvoslása.

   Nincs ideje munkaidőben a kezelésre? A Clinident rugalmas időbeosztással, profi hozzáállással szolgálja a páciensek igényeit. Gyermekkori fogszabályozás és fogászati beavatkozások esetén is érdemes a klinika szakembereinek segítségét kérni.

   Kezelést végző orvosaink:

   Kérjen időpontot!