Magán fogorvos választás – Szakértelem, amire szükségünk van

Egy jó magán fogorvos Budapest szívében nélkülözhetetlen segítséget jelenthet, ha az ember fogászati problémákkal küzd. Legyen szó fogszuvasodásról, fogpótlás készítéséről vagy Irányított Biofilm Terápiáról, az emberek többsége az életre szóló választásban hisz.

Olyan fogorvost akarunk, akiben megbízhatunk, aki mellett kitarthatunk, és aki egy fogas baj mögött a beteget is észreveszi.

Hogy miért? Azért, mert a szaktudás és a tapasztalat mellett legalább annyira fontos a bizalom. Sok páciens a mai napig tart a fogászati kezelésektől, nagy részük emiatt odázza el a szükséges ellenőrzéseket. Márpedig egy empatikus orvos sokat segíthet abban, hogy az ember leküzdje a fogorvostól való félelmeit és, hogy pozitívan álljon a rendszeres kontroll vagy a szükséges kezelések elé.

Vizsgálat a magánfogorvos székében

Magán fogorvos nélkül – Mi történhet velünk, ha nincs saját fogorvosunk?

Sokunk fogorvostól való félelme gyermekkorban gyökerezik. Évtizedekkel ezelőtt a fogászati ellátás terén még jóval kevesebb hangsúlyt helyeztek az empatikus hozzáállásra, mint azt napjaink nívós klinikáin teszik. Akár egyetlen rossz emlék is elég ahhoz, hogy alapvető félelem alakuljon ki és megakadályozza, hogy felnőttként rendszeres kontrollra járjunk.

 

EZT MINDENKÉPPEN TUDNOD KELL!

A félévente javasolt ellenőrzés hanyagolása miatt nem tud időben fény derülni a kisebb, könnyebben kezelhető problémákra, így pedig barátságtalan sürgősségi beavatkozásokra vagy költségesebb fogászati kezelésekre kényszerülhetünk

 

A legtöbben jól ismerjük azt a jelenséget, amikor órákat várunk a körzeti rendelő előtt, majd egy barátságtalan szakember nyújtja a sokszor cseppet sem emberbarát ellátást. A leterheltségük nyilvánvaló, de ez senkit nem érdekel akkor, amikor a fogorvostól rettegve vagyunk kénytelen beülni, abba a bizonyos székbe.

Márpedig magánfogorvos Budapest több pontján elérhető, időben kiválasztva a nekünk megfelelő szakembert, számos kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat és a pénztárcánkat. Az árakon túl persze érdemes azt is szem előtt tartani a választáskor, hogy kik nyújtják a szolgáltatást, milyen módszereket, eljárásokat, alapanyagokat használnak.

Magán fogorvos választás – Kövesd az 5 legfontosabb szempontot!

Ha magán fogorvos választásról van szó, akkor egyre többen igénylik a professzionális magánklinikák kínálta előnyöket. Nem véletlen, hiszen egészen más színvonalú ellátásban lehet részünk egy jól felszerelt, komplex ellátást biztosító szakorvos csapat mellett. 

1. Emberközpontú hozzáállás

Egy jó fogorvos magánrendelés felkutatása során mindig több tényezőt szoktunk szem előtt tartani, és persze nem mehetünk el a sokunkban jelen levő félelem mellett sem, melyet fontos, hogy az orvos felismerjen és megfelelő empátiával kezeljen. Szerencsére a mai szakemberek többsége tisztában van azzal, hogy milyen fontos szerepe van a mosolynak és bátorításnak. A nyugalmat és professzionalizmust sugárzó szakember kiemelt jelentőséggel bír a félelem leküzdésében, így ezt a szempontot soha nem szabad félvállról venni.

2. Bizalom és együttműködés

Az olyan fogászati kezelésekhez, mint a fogágybetegség gondozás és helyreállítás, az állkapocs ízületi terápia, az implantációs műtétek vagy az esztétikus fogpótlások készítése, szükség van a jó, orvos-beteg viszonyra. A legtöbb esetben a kezelés nélkülözhetetlen hozzávalója az orvossal való szoros együttműködés, amihez kölcsönös bizalomra van szükség.  

A magán fogorvos választás szempontjai

3. Modern technológia, innovációk, kényelmes kezelések – A magán fogászat előnyei

Ha több figyelmet, emberibb, kedvesebb, ugyanakkor professzionálisabb ellátást szeretnénk kapni, mint azt korábban tapasztaltuk, akkor érdemes színvonalas fogászati ellátást keresni.

Egy fogászati magánklinika jó megoldás arra, hogy a lehető legnagyobb odafigyelésben legyen részünk, hogy minden szükséges vizsgálatot, kezelést helyben el lehessen végezni, vagy, hogy egy másik, kezelésünkhöz szükséges szakértőt is bevonjanak az ellátásunkba.

Klinikánkon, szakmailag felkészült fogorvosok a fogászati kezelések széles palettáját lefedik, ehhez pedig a legmodernebb eszközök is a rendelkezésükre állnak.

  • Fogröntgen és panoráma röntgen a szűrővizsgálatokhoz, kezelésekhez, góckutatáshoz
  • 3D CT a szájsebészeti, parodontológiai műtétek tervezéséhez
  • Teleröntgen a fogszabályozó kezelésekhez
  • Mikroszkóp a gyökérkezeléshez
  • Mosolytervező szoftver az esztétikus fogpótlások tervezéséhez
  • Digitális lenyomat – intraorális szkenner a fogpótlások precíz kivitelezéséhez
  • Irányított Biofilm Terápia a fogágybetegek terápiájához és a modern fogtisztítást választó páciensek fogkőmentességének eléréséhez.

4. Páciensvélemények és garancia

Az elkészült fogpótlások tekintetében a legtöbb fogászat ugyanazokat a kondíciókat biztosítja, nagyon hasonló feltételek mentén. Ahhoz ugyanis, hogy a garancia előnyeit élvezhessük, bizony a fogpótlás elkészülte után is fontos együttműködni az orvosokkal és a javasolt fogápolási eszközöket használva fent kell tartani a jó szájhigiéniát. Évente akár több alkalommal is meg kell jelennünk a kontroll vizsgálatokon és részt kell venni fogkőleszedésen is. Ezen alkalmak számát egyénre szabva a kezelőorvos fogja meghatározni.

elégedettségi_garancia

Mi a biztosíték arra, hogy a megfelelő klinikának szavazzuk meg a bizalmat?

Honnan tudhatjuk, hogy a kiválasztott magán fogorvos csapat szakmailag valóban felkészült?

 

Keresd a páciensek által közzétett, google értékeléseket, melyek őszintén, valós tapasztalatokról, az orvosokról és a szakértelemükről árulkodnak.

Az elmúlt 20 évünk és a számtalan pozitív visszajelzés és elégedett páciens a garancia arra, hogy nyugodtan ránk bízhatod a mosolyodat.

5. Magán fogászat megnyugtató környezetben

Sokaknak kényelmetlen érzést okoz a fogászat, s elrettennek attól, hogy vállalják a kezeléseket. A rendelőben uralkodó hangulat tehát komoly hatással van a páciensekre. Egy otthonos, megnyugtató környezet emberközeli hangulatot és nyugalmat áraszt, páciensközpontú hozzáállásról árulkodik.

Fontos tehát, hogy az orvosunk modern környezetben, olyan magán fogászati rendelőben dolgozzon, ahol kifogástalan a higiénia, az elérhető legbiztonságosabb feltételek biztosítva legyenek a sikeres kezelés érdekében és mindez egy nyugodt, békés és igényes környezettel legyen ötvözve.

Szakértő magánfogorvos csapat és magán szájsebészet Budapest

Mindannyian más és más elvárásokkal fordulunk fogorvoshoz, ám abban mindenki egyetért, hogy megbízható profi fogorvos kezei között szeretnénk tudni magunkat.  

A Clinident Fogászati Centrum immár 20 éve nyújt kimagasló minőségű szolgáltatást a folyamatosan bővülő fogászati szolgáltatások és szakrendelések palettáján. Fogorvosaink ez alatt az időszak alatt a szaktudásukból és empátiából is jelesre vizsgáztak.

Melyik szakorvosi konzultációt válaszd? Segítünk dönteni!

Esztétikus és elegáns fogpótlások, parodontológia, szájsebész magánrendelés, fogszabályozás, gyermekfogászat.

A legfontosabb tudnivalók a bejelentkezéstől az érkezésig

Ismerkedj velünk és válassz magadnak fogorvost!

Neked ajánljuk:

Első konzultáció a Clinident fogászatán

Minden, amire szükségünk lehet – Modern fogászati szakrendelések egy helyen

Pácienseinknek fontos szempont, hogy a kezelésükhöz szükséges kiegészítő vizsgálatok és szakorvosok helyben elérhetők legyenek. Klinikánkon a rutin diagnosztikai vizsgálatnak számító, fogröntgen és 3D CT helyben elvégezhetők, ugyanakkor az olyan, legritkább szakterületek képviselői is, mint a parodontológia, a gnatológia, vagy a mikroszkópos gyökérkezelés specialistái is állandó rendelési időben dolgoznak, így a kezelési terv felállításával sem kell sokáig várni.

Fogfehérítés

A fehér fogakat a legtöbben az egészséggel és az ápoltsággal azonosítják. Tény azonban, hogy a fogfehérítő fogkrémek, és az otthonra kapható készülékek sokszor nem váltják be a hozzájuk fűzött reményt. Érdemes inkább egy magán rendelő szakértelme mellett letenni a voksot, ahol speciális alapanyaggal történik a rendelői fogfehérítés a fogzománc maximális védelme mellett.

Klinikánkon a legkíméletesebb, hideg fénnyel működő fogfehérítő rendszert használjuk, a kellemetlenségek minimalizálása- és a legjobb végeredmény elérése érdekében.

Esztétikus fogtömés – konzerváló kezelés

A konzerváló, fogmegtartó kezelésen gondoskodunk arról is, hogy a lyukas fog kezelése esztétikus formában történjen. A tömések mind színüket, mind felületi kialakításokat illetően maximálisan passzolnak a fogsor elemeihez, de akár a saját, természetes fogra 100%-ban hasonlító inlay készítésével is pótolhatjuk az elvesztett foganyagot.

Fogkőeltávolítás és Irányított Biofilm Terápia

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a fogkő eltávolítás fontosságát, ami nem csak esztétikai szempontból lényeges, hanem a fogínygyulladás vagy fogágybetegség megelőzésének érdekében is. A leghatékonyabban az új, biofilm terápiás eljárással tehetünk ellene.

Miért fontos a biofilm eltávolítása fogkőleszedés során?

A fogkőleszedés menete Irányított Biofilm Terápia (GBT) segítségével

Kinek ajánlott a GBT fogkőleszedés?

Neked ajánljuk:

Fogkőleszedés – Egészséges fogak a biofilm eltávolítása után

Gyökérkezelés – a gyulladt fog fájdalommentes kezelése

A Clinident fogászati magánrendelő szakemberei szerint is a fogszuvasodás a leggyakoribb fogászati megbetegedés. Amikor egy kiterjedt fogszuvasodással, erősen fertőzött foggal találkoznak a szakemberek, sok esetben már csak a hagyományos gyökérkezelés vagy a mikroszkópos gyökérkezelés jelenthet segítséget.

Magán szájsebészet

Ugyan a fogorvosok azon munkálkodnak, hogy a fogak egy-egy kezeléssel menthetőek legyenek, de ha a gyökérkezelés sem hoz eredményt, vagy a károsodás mértéke túlontúl nagy, akkor nem marad más, mint a foghúzás.

Foghúzásra azonban akár fogszabályozás miatt is sor kerülhet, de azért is a szájsebész székébe ülhetünk, hogy a bölcsességfog gyulladás okozta kellemetlenségektől megszabaduljunk.

A foghiány problémája azonban nem a bölcsesség fogak elvesztésével kezdődik. Egy vagy több metszőfog elvesztése után vagy a hátsó fogak pótlásakor a fogbeültetés gyors, hatékony és természetesen elegáns megoldást kínál a hiányzó fogak pótlására.

Az All on 4 technikával vagy egy fix műfogsor segítségével pedig a teljes foghiány problémájára kaphatunk esztétikus és stabil megoldást.

Milyen típusú szájsebészeti kezelések léteznek, hogyan zajlanak?

A szájsebész tanácsai a zavartalan gyógyuláshoz

Esetek, amikor elkerülhetetlen a szájsebészeti magánrendelés.

Neked ajánljuk:

7 eset, amikor szájsebészeti kezelésre van szükség

Esztétikus fogpótlások

Gyakran előfordul, hogy elégedetlenek vagyunk fogaink színével, méretével, formájával. A mosoly szépséghibáit porcelán héj, esztétikus porcelán korona vagy cirkónium korona segítségével is szebbé varázsolhatjuk.

Sőt, előre kérhetjük a leendő mosolyunk vizuális látványtervét, melyet egy személyre szabott konzultáción készítenek el nekünk az fogpótlás specialisták. A mosolytervezés segít előre láthatóvá tenni az előttünk álló változásokat, kiválasztani a leginkább hozzánk illő fog- és mosolyformát.

Amennyiben a fogpótlás foghiány miatt válik szükségessé, érdemes azt minél hamarabb elvégeztetni akár foghíd készítésével is, hogy további fogak elvesztését és az ebből fakadó rágási problémákat, valamint az arc korai öregedését megelőzzük.

Fogorvos magánrendelés elégedettségi garanciával

Miért fontos a hátsó fogak pótlása?

Hátsó fogak pótlása nélkül – ezek a hiány láthatatlan szövődményei

Neked ajánljuk:

Hátsó fogak pótlása – 11 érv a fog implantátum beültetésére

Parodontológus Budapest

A fogínysorvadás kezelését célzó speciális fogászati ellátás viszonylag fiatal terület, így nem is minden fogászaton érhető el gyakorlott és tapasztalt fogszakorvos.

A Clinident Fogászat azonban figyelmet fordít a még hiány szakterületeknek számító terápiás ellátások biztosítására is, így a fogágybetegek gondozásra is. Ennek köszönhetően parodontológiai magán fogorvos szakrendelése folyamatosan biztosított a klinikánkon.

Parodontológusunk modern szemlélettel, korszerű technológiai eljárásokkal, Irányított Biofilm Terápiával és a személyre szabott parodontológiai gondozással várja a fogágybetegségben érintett pácienseket.

Clinident gnatológia – magán fogorvos

A gnatológia az a speciális szakterület, melynek szakértő képviselői még igen kevesen vannak, noha egyre több páciens tapasztalja meg a gnatológia kezeléskörbe tartozó tünetek valamelyikét. Érdemes gnatológus konzultációjára időpontot kérni, amennyiben a filmben szereplő tüneteket tapasztaljuk.

Fogszabályozás

Az esztétikai fogászat előnyei mellett egyre többen döntenek, hiszen a fehér, szabályos fogsor alapvetően határozza meg a megjelenésünket és ennél fogva a magabiztosságunkat is.

A szép mosolyhoz elengedhetetlen szabályosságot azonban nem csupán héjakkal vagy koronákkal érhetjük el, hanem az akár felnőttként is választható, megfelelő fogszabályozó kezeléssel.

Manapság pedig már a lágy erőkkel működő önligírozó fogszabályozó vagy a diszkrét, szinte láthatatlan Clear Aligner készülék sem elérhetetlen álom, ha felnőtt fogszabályozásról van szó.

Magán gyermekfogászat

Saját példánkból talán sokan tisztában vagyunk azzal, hogy a fogorvossal kapcsolatos félelmek gyakran gyermekkorban gyökereznek. Elég akár annyi is, ha egyetlen rossz emlék társul a fogászati székhez. Éppen ezért nagyon fontos, hogy szülőként saját gyermekünket a megfelelő szakemberhez vigyük, és a rendszeres gyermekfogászati ellenőrzésre kiemelt hangsúlyt helyezzünk.

Ennek köszönhetően elkerülhetővé válnak majd a komolyabb gyermek fogorvos kezelések és a kezeléssel járó esetleges kellemetlenségek is, amelyeket a gyermekek rosszabbul viselnek, mint a felnőttek. A Clinident fogászati magánrendelés Budapest területén a gyermekek számára is prémium kategóriás ellátást biztosít a szuvas tejfog kezelésétől a problémamentes fogváltáson át, egészen a gyermek fogszabályozó kezelésekig.

Prémium magán gyermekfogászat fiataloknak

Szakértelem, precíz kezelések, kényelem – Így alakulnak a magán fogorvos árak

Kevés kínzóbb dolog létezik a fogfájásnál ám, ha beüt a baj, akkor bizony mihamarabb érdemes egy jó fogorvost felkeresni. Itt azonban rendszerint felmerül a kérdés, hogy a hagyományos – körzeti egészségügyi ellátás keretein belül végzett kezelést válasszuk, vagy inkább tegyük le a voksot a magán fogorvos mellett.

A magán fogorvos árak kalkuláláshoz fontos a fogsor aktuális állapotával tisztában lenni és egy általános fogászati állapotfelmérés elvégzésére jelentkezni.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a magán fogorvos árak már alig térnek el a körzeti fogászatok biztosította áraktól, ugyanakkor a magán ellátásnak annyival több előnye van, hogy mind többen választják a magánklinikák szolgáltatásait.

Fontos hangsúlyozni, hogy a fogászati kezelések költségeire célszerű úgy tekinteni, mint a fogaink egészségébe, jövőjébe történő befektetésre. A magabiztos mosoly, a fájdalom és lemondások nélküli mindennapok, a korai fogatlanság, az életminőségünket is meghatározó szempontok. Ha pedig a sokszor emlegetett, fogászati ellenőrzéseken rendszeresen részt veszünk, akkor komolyabb költségekkel sem kell számolnunk.

Kérjen időpontot!