Porcelán héj – Maximális esztétikum, minimális beavatkozás

Esztétikus foghéj, élethű mosoly, prémium fogászati ellátás. Mi a titka a Clinidentben készült foghéj tartósságának és természetességének?

Nincs olyan nap, hogy a tükörbe nézve ne vennéd észre fogaid zavaró zománchibáit, a frontfogaidat csúfító elszíneződéseket?

Az is lehet, hogy téged inkább az elülső, metsző élek lepattogzása zavar vagy épp az, hogy túl nagyok a rések a fogaid között.

Mielőtt megijednél, hogy csak a hosszú évekig tartó fogszabályozás vagy a fogaid lecsiszolását eredményező porcelán korona segíthet, van egy jó hírünk a számodra! Fogászati rendelőnk által a szép mosoly akár azonnal is elérhető. A magas esztétikai igényeket kielégítő, világszerte kedvelt porcelán héj segítségével biztosítjuk a mosolyod szépségét.

Kerámia héj készítése esztétikai fogászaton

Milyen esetben ajánlott a porcelán héj?

EZT MINDENKÉPPEN TUDNOD KELL

A foghéj készítésének kihagyhatatlan lépése a fogpótlás alapos tervezése. Egy esztétikai konzultáció során tehát nem csupán a formákról és a fogszínről esik szó. Fontos és a teljes kezelést befolyásoló tényező az is, hogy mi a kiinduló állapot, milyen fogazati vagy harapási eltéréssel érkezel, milyen esetben ajánljuk a porcelán héjat és milyen esetekben nem készíthetünk héjakat.

 

Érvek a porcelán héj készítése mellett 

 • Fájdalommentes, egyszerűen, néhány nap alatt elkészül.
 • Kényelmes és természetes hatást nyújtó megoldás. Legnagyobb előnye, hogy a porcelán fényáteresztő hatása miatt 100%-ig élethű hatást nyújt.
 • Gyorsabb, mint a fogszabályozás, azonnali megoldást jelent az esztétikai problémákra.
 • Garantáltan szebb és tartósabb a végeredmény, mint a fogfehérítés esetében.
 • Kíméletesebb, mint a fogkorona, minimális foganyag veszteséggel jár.

Páciens vélemények szerint, a kerámia héj előnyei között az egyik legfontosabb az, hogy a fogakat nem kell teljesen lecsiszolni, ha valaki tökéletes mosolyt szeretne.

5 jellemző probléma, amire a porcelán foghéj a megoldás

1. Amikor a fogfehérítés nem hozza a számodra vágyott fehérséget.

• Többszöri fogfehérítés után sem vagy elégedett a fehérítés eredményével, s a kávé, tea, cigaretta hatására újra és újra visszatér a sárgás hatás.

2. Amikor olyan elszíneződéseid vannak, melyekre a fogfehérítés nem jelent megoldást.

• Trauma hatására (gyógyszerszedés, gyökérkezelés, fogat ért ütés) elszíneződött fogak esetében nem csak, hogy nem tartós, de még csak nem is megoldás a fogfehérítés.

• Ugyanígy nem lehet fehérítéssel kezelni a szuvasodást jelző zománchibákat, krétafehér foltokat, melyek jellemzően gyermekkorban jelentkező tünetek, de a fog színéttarkító fehér foltok felnőttként már igazán zavaróvá válnak.

3. Amikor nem áll jól a „madonnás” mosoly.

• Diasztéma az, amikor rések vannak a frontfogak között, ám ez nem mindig jelent szexepilt, mert lehet, hogy már túl széles a rés, vagy nem csupán az első két frontfog között húzódik, hanem a többi metszőfog között is.

• A részárás véglegesítésére, szünetek megszüntetésére a kerámia lapocska tökéletes megoldás, felragasztásával egységesíthető a fogak külleme.

Fogászati héj fogak közötti rés zárására

4. Amikor a fogaid szabálytalanul állnak, enyhén kócosak.

• Ha az enyhébb kócosság, szabálytalanság mellé nem társul harapási diszfunkció és előnyben részesíted a gyors megoldást, vagyis nem akarsz fogszabályoztatni, akkor héjak segítségével rendezhetjük a sorokat.

• Az esztétikus kerámia héj mára az egyik legnépszerűbb pótlásfajta a fogászat kelléktárában azok számára, akik nem vállalják a fogszabályozás procedúráját.

 

5. Amikor a fogak formája, külalakja nem passzol a személyiségedhez.

• A fogak ugyan egészségesek, ám azok alakjával és formájával mégis elégedetlen vagy. Lehet sosem tetszett a saját fogformád, de sérülés, magra harapás miatt is csorbulhat a fog esztétikája, ha lepattan vagy letörik.

• Ha nem az a látvány köszön vissza a tükörből, amely a magabiztosságodat támogatni tudná, akkor a probléma orvoslására a porcelán héj készítése kitűnő megoldást jelent.

Mire számíthatunk a porcelán héj nélkül?

A fogfehérítés eredménye és tartóssága egyénenként változó, ráadásul az egyes elszíneződésekre (elszürkült gyökérkezelt- vagy elhalt fog) egyáltalán nem, vagy csak átmeneti segítséget jelent a fehérítés.

A kuszaság, a zománchibák, esztétikai problémák maradnak tehát, a természetes elszíneződés, időről időre visszatér, a mosoly állandó takargatása mellett pedig a magabiztosság és önbizalom terén sem várható sajnos jelentősebb javulás.

A letört, lepattogzott fogak, akár tovább is törhetnek vagy sérülhetnek, ami nagyobb foganyag veszteség után már csak esztétikus koronával állítható helyre.

Melyik foghéj, milyen anyagból készül, melyiket válaszd?

A foghéjnak alapvetően két típusát különböztetjük meg. Az egyik a direkt héj a másik pedig az indirekt héj.

A direkt héj a fogászati székben ülve, egy alkalommal, azonnal elkészül. Ebben az esetben a fogorvos készíti a héjat, ő építi fel a fog új formáját. Egy speciális kompozit tömőanyaggal fedi el a formai hibákat. Bár azonnal elkészül, tehát gyorsan búcsút inthetünk a problémáknak, ugyanakkor ennek elkészítése nagyobb esztétikai érzéket igényel az orvostól.

Egy-egy fog esztétikai javítására tehát remek lehetőség, azonban több fog egyidejű ellátása már több türelmet is igényel a pácienstől is, hiszen a fogak új formájának megalkotása időigényes folyamat.

A másik típus az indirekt héj, vagyis nem helyben, hanem laborban készül. Ehhez az fogorvos előkészíti a fogat, lenyomatot vesz, de a héjakat már a fogtechnika mintázza, színezi és alakítja a kívánt formára.

Tudd meg mik legfontosabb tudnivalók a bejelentkezéstől az érkezésig.

Ismerkedj velünk és válassz magadnak fogorvost.

Melyik fogorvosi konzultációt válaszd, kihez kérj időpontot, ha esztétikus héjakat szeretnél?

Alábbi cikkünkben keresd a mosolytervezés és esztétikai szakorvosi konzultációt tartó orvosainkat.

Első konzultáció a Clinident fogászatán

Mi az a porcelán foghéj?

Képzelj el egy leheletvékony, tiszta porcelánból készült, mégis hihetetlenül erős kerámialemezkét. Egy kontaktlencséhez hasonlító héjat, amely bár észrevétlenül simul fogad felszínére, mégis elképesztő javulást ad mosolyodnak.

A vékony, mégis páratlanul erős porcelán héjat fogtechnikai laboratórium készíti, és használatával egyedülálló esztétikai hatást érhetsz el, valamint eltüntetheted a kisebb, de zavaró hibákat és aszimmetriákat is.

Clinident porcelán foghéj felragasztás előtt

Porcelán héj készítése 5 lépésben

Amikor megszületik a döntés, hogy szakember véleményét is kikéred fogaid esztétikai ellátását illetően, először egy konzultációra érkezel hozzánk, ahol többek között az is kiderül, hogy a héjpótlás valóban megfelelő-e a fogaid ellátására.

1. A teljes állapotfelmérést panorámaröntgen készítése mellett végzi el az esztétikai fogászat szakértője.

• Pontos kezelési terv készül, hogy a készítés ütemével tökéletesen tisztában lehess. A röntgen készítés elengedhetetlen, hiszen a kezelni kívánt fogak állapotáról csak ez nyújt teljes körű információt.

• Ha korábbi sérülésből kifolyólag elhalt egy fog, akkor az első lépés a héjpótláselkészítése előtt a gyökérkezelés lesz.

Mi a különbség a hagyományos és a mikroszkópos gyökérkezelés között?

Mik a mikroszkópos kezelés előnyei, milyen esetekben javasolt, mi a menete?

Melyik éri meg jobban hosszú távon, a mikroszkópos gyökérkezelés vagy a fogbeültetés?

Neked ajánljuk:

Mikroszkópos gyökérkezelés – Mitől gyorsabb és sikeresebb?

2. Ha félsz látatlanban belevágni a porcelán héj kezelésbe, és biztosra szeretnél menni, akkor a mosolytervezés egyenesen a te mentőmegoldásod lesz.

• A modern mosolytervezés valójában egy precíz fogászati eszköz, amely a rólad készült kép változtatásával, láthatóvá teszi a jövőbeli mosolyodat.

• Sőt, ha szeretnéd az új mosolyt felpróbálni, mielőtt belevágnál a kezelésbe, a rendelőnkben erre is lehetőséged nyílik! Egy előzetes lenyomat alapjána fogtechnika meg is tudja formázni a kiválasztott mosolyt, melyet moke-up -nak nevezünk.

Ezt a mosoly mintát, akár egy ideiglenes pótlást, a fogaidra ideiglenesen felhelyezik és máris gyönyörködhetsz a leendő mosolyodban. A mosolytervezés és a moke-up minta előre megmutatja, hogyan fest majd a fogaidon az új héjkerámia pótlás! 

Mosolytervezés porcelán héj készítés előtt

3. A fogak héjakkal való felruházása az előkészítéssel, vagyis a preparálással indul.

• A modern és kíméletes helyi érzéstelenítést követően a folyamat teljes mértékben fájdalommentes.

• A foganyagból minimális mennyiség kerül eltávolításra (< 1mm), hiszen a porcelán héj is csupán egy leheletfinom kerámia lap.

• Az előkészített fogakról lenyomatot veszünk, majd ideiglenes héjak kerülnek rájuk, hogy megóvjuk őket az érzékenységtől. Orvosoddal közösen megállapítjátok azt a fogszínt, mellyel az elkövetkezendő években „villantani” szeretnél, és a lenyomatod már úton is van a laboratóriumba.

4. A porcelán héj elkészítése összehangolt csapatmunka az orvos és a fogtechnikus között.

• Sokan nem tudják, de a fogtechnika egy csodálatos kézműves szakma, ahol rendkívül fontos a szépérzék és a kézügyesség. A tökéletesen passzoló esztétikus héjpótlás elkészítése igazi művészt igényel, ha azt szeretnénk, hogy természetes hatású ragyogó mosolyunk legyen.

5. Amikor a munka elkészül, következik a beragasztás.

• Ha a próba alkalmával a lapocskák tökéletesen passzoltak a felszínekhez és még a színével is maximálisan elégedettek vagyunk, akkor végre helyükre kerülhetnek a kis csodák.

• A héjakat az előkészített fogakraspeciális ragasztóanyaggal rögzítik.

• A folyamat végén ellenőrzik a harapást, hiszen fontos, hogy ne csak szép, de kényelmes is legyen az új fogpótlás. Beszéd és étkezés közben is természetesnek kell lennie, nem terhelődhet túl a fog, mert azzal fennáll a héj törésének veszélye.

Foghéj elkészítése és beragasztása

Mennyire fájdalmas a héj készítése?

A beavatkozás tejesen fájdalommentes, hiszen az előkészítés helyi érzéstelenítésben történik. A porcelán héj elkészültéig ideiglenes pótlás kapsz, amely védi a fogaid az extrém külső hatásoktól, így fájdalomra nem, ritkább esetekben is csak enyhébb érzékenységre számíthatunk.

Mi jelenthet nehézséget a héj készítése során?

Egy-egy fog héjjakkal való ellátása nagyobb esztétikai precizitást igényel, mint több fog vagy egy teljes mosoly átalakítása. Fontos, hogy a fog új külseje tökéletesen illeszkedjen a szomszéd fogakhoz, természetes hatást keltsen, ne lógjon ki közülük.

Ilyenkor tehát jóval összetettebb feladat a pontos fogszín megállapítása. Ugyanez érvényes akkor is, amikor direkt héj készül, hiszen ott a fogorvos rétegenként viszi fel a tömőanyagot, egyedi színt és megjelenést kölcsönözve a fognak.

Miért ajánljuk a Clinidentben készült porcelán héjakat?

 • A Clinidentben olyan orvosspecialisták dolgoznak, akik a legújabb eszközöket, technikákat és anyagokat ötvözik munkájuk során.

 • Klinikánkon helyben rendelkezésre áll a panoráma röntgen, a 3D CT, a mosolytervezés, a mikroszkópos gyökérkezelés, a digitális lenyomatvétel és az EMS Airflow Prophylaxis Master készüléke is.

 • Fogorvosaink mindig a fogak hosszú távú érdekeit, azok egészségét tartják szem előtt, amellett, hogy maximális természetes hatást igyekeznek elérni a fogpótlások elkészítésével.

Kerámia héj - maximális esztétikum, minimális beavatkozás

 • Partnerünk egy olyan fogtechnikai laboratórium, mely évente több ezer, páratlanul szép, egyedi és természetes porcelán héjat készít kiváló minőségű anyagok felhasználása mellett.

 • A technológiának, a fogorvos és a fogtechnikus szakértelmének köszönhetően a porcelán héj ugyanolyan tartós, mint a fogkorona, viszont minimális foganyag-veszteséggel jár.

 • A fogaid egészségét és az elkészült porcelán héj vagy direkt héj tartós ragyogását két kontroll között, az EMS Irányított Biofilm Terápiával, a leggyengédebb szájhigiéniás tisztítással biztosítja a fogászati rendelő.

Hogyan gondoskodj a porcelán héjról a következő kontrollig? 

Ahhoz, hogy az elkészült porcelán héjak idő előtt ne menjenek tönkre, fontos, hogy otthon is betartsd a rájuk vonatkozó szabályokat és kíméletesen bánj velük.

Mi a titka a Clinidentben készült foghéj tartósságának

Ahhoz, hogy az egészségesen ragyogó porcelán héjak természetességét és élettartamát minél tovább élvezhesd, érdemes az Irányított Biofilm Terápiás fogtisztításunkat választani a fogkő hagyományos eltávolítása helyett. 

Az Irányított Biofilm Terápia professzionális szájhigiéniát biztosít, búcsút inthetsz a fogkőnek, a szuvasodásnak, ráadásul kíméletesen, karcolás, durva dörzshatás nélkül tisztítja a héjakat, koronákat, tartósan megőrizve a fényüket és selymes ragyogásukat.

A profi tisztításon túl azonban a fogak helyes, otthoni ápolása is elengedhetetlen:

• Naponta 2 x 2 percig moss fogat.

• Cseréld le a fogkefédet 3 havonta.

• Ne használj abrazív hatású, fehérítő fogkrémet.

• A fogselyem napi használata mellett a szájzuhanyt vagy a fogköztiszítót fontos beiktatni.

• Mindig használd az éjszakai harapásemelőt a héjak épségének megőrzéséért.

Mi az irányított biofilm terápia és miben más a hagyományos fogkőeltávolításhoz képest?

Hogyan történik a biofilm terápiás fogtisztítás?

A 7 leggyakoribb kérdés a kezelésről

Kinek ajánljuk a korszerű fogtisztítást és mi a kezelés 5 legfontosabb előnye?

Miért ajánlott ez a fogtisztítás fogpótláshoz vagy kerámia héj esetén?

Neked ajánljuk:

Irányított biofilm terápia – legkorszerűbb fogkőeltávolítás

Hogyan, milyen garancia vonatkozik a porcelán héjra?

A porcelán héjra klinikánk 3 év garanciát vállal, mely esetében fontos, hogy betartsd az orvos által javasoltakat, és kövesd az ajánlott gondozási programot.

• A harapás magasságának ellenőrzéséhez és beállításához részt kell venni az INGYENES KORREKCIÓN.

• Évente legalább egyszer részt kell venni egy hagyományos fogkőeltávolításon vagy egy Irányított Biofilm Terápiás fogtisztításon.

• Fél évente meg kell jelenni az INGYENES kontrollvizsgálatokon.

EZT MINDENKÉPPEN TUDNOD KELL

Fontos tudni, hogy az elkészített héj – ahogyan a saját fog is – bizony lepattanhat, letörhet, aminek az oka lehet az éjszakai fogcsikorgatás, vagy a fogakra és a héjpótlásra károsan ható rossz szokások: ceruza, köröm rágása, csomag fogakkal való bontása, kupak meglazítása, szotyola, pisztácia feltörése…stb.

Míg a rossz szokások elhagyása tudatos odafigyelést igényel, addig az éjszakai, önkéntelen fogcsikorgatás hatásának kivédésére szakértőink a harapásemelő viselését kérik a páciensektől.

Mennyibe kerül rendelőnkben a porcelán héj

Az elmúlt években – a fogászat és fogtechnika területén- végbement minőségi robbanásnak köszönhetően az esztétikai fogászat forradalmát éljük, ami a foghéj árak viszonylatában is változást hozott. Mára a legmagasabb színvonalat képviselő anyagokból is elérhető áron tudjuk kínálni a különböző fogpótlásokat, így az esztétikus kerámia héj pótlásokat is.

Mitől más a Dent’ART Solutions® prémium fogászati ellátás?

Esztétikai specialista véleménye és tapasztalata a Dent’ART Solutions® programról

A metsző fogak közötti rés prémium ellátásának előnyei

Mennyibe kerül a prémium, esztétikus kerámia foghéj készítése fogak közötti rés esetén?

Neked ajánljuk:

Fogak közötti rés, metszőfog korrekció – egyedi tervezésű porcelán héj

Porcelán héj árak

A megközelítő kalkulációt az árlista menüpont alapján te magad is könnyedén elvégezheted. Az alábbiakban találod a fogászati héj készítésének főbb elemeit és az árat.

A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek, de minden kérdésedre az első konzultáció alkalmával kimerítő válaszokat kapsz egy gondosan összeállított kezelési tervvel együtt.

 

Fog porcelán héj ár:

99 900 Ft – az ár az alábbi folyamatokat foglalja magába:

• helyi érzéstelenítés

• fog előkészítése héjhoz

• lenyomatvétel és ideiglenes pótlás

• porcelán héj megtervezése

• próba az esztétikai ellenőrzéshez

• héj végleges rögzítése

Időtartam: A teljes munka 10 – 14 nap alatt készül el.

Porcelán héj pótlás készítését végző orvosaink

Dr. Koncz Zsófia

Dr. Koncz Zsófia

konzerváló fogászat, protetika, fog-esztétika - mosolytervezés
Dr. Sas Krisztina

Dr. Sas Krisztina

konzerváló fogászat, protetika, fog-esztétika - mosolytervezés

Kérjen időpontot!