Amikor a fogaink és mosolyunk is változásért kiáltanak: bevetésen a porcelán héj.

Nincs olyan nap, hogy a tükörbe nézve ne vennéd észre fogaid zománchibáit? Zavarnak a frontfogaidat csúfító elszíneződések?

Az is lehet, hogy téged a metsző élek lepattogzása zavar, vagy épp túl nagyok a rések a fogaid között.

Mielőtt megijednél, hogy csak a hosszú évekig tartó fogszabályozás vagy a fogaid lecsiszolását eredményező korona segíthet, van egy jó hírünk a számodra! Fogászati rendelőnk által a szép mosoly akár azonnal is elérhető. A magas esztétikai igényeket kielégítő, világhírű héjkerámiával sosem látott módon biztosítjuk mosolyod szépségét.

Mi az a porcelán héj?

Képzelj el egy leheletvékony, tiszta porcelánból készült, mégis hihetetlenül erős kerámialemezkét. Egy kontaktlencséhez hasonlító héjat, amely bár észrevétlenül simul fogad felszínére, mégis elképesztő javulást ad mosolyodnak.

A héjkerámia készítésének előnyei:

 • Évtizedekkel ezelőtt egy ilyen látványos esztétikai változást csak a fogaidat teljesen beborító koronáktól remélhettél. Ehhez viszont a fogakat szinte teljesen le kellett csiszolni, ezért a lelkiismeretes fogorvosok nem is ajánlották a pácienseknek a módszert, mondván az egészséges fogat pusztán esztétikai megfontolásból vétek lenne tönkretenni!
 • A porcelán héj ezzel szemben már minimális foganyag-veszteséggel és fájdalommentesen felragasztható,
 • ugyanolyan tartós, mint a fogkorona,
 • legnagyobb előnye pedig, hogy a porcelán áttetsző hatása miatt természetesnek hat.

A vékony, mégis páratlanul erős porcelán héjat fogtechnikai laboratórium készíti, és használatával egyedülálló esztétikai hatást érhetsz el, valamint eltüntetheted a kisebb, de zavaró hibákat és aszimmetriákat.

Mindezt néhány nap alatt, egyszerű és fájdalommentes lépésekkel. A porcelán héj kényelmes, egyszerű és páratlan megoldás:

 • Gyorsabb, mint a fogszabályozás.
 • Szebb, mint fogfehérítés.
 • Kíméletesebb, mint a fogkorona.
esztetekai-fogaszat

Esztétikai fogászat

Esetek amikor a kerámia héj megoldást jelent a számodra:

porcelán héj

1. Még többszöri fogfehérítés után sem vagy elégedett a fehérítés eredményével. A fogfehérítés remek módszer a fogak fehérítésére, ám a végeredmény egy szintnél tovább nem fokozható és idővel a fogak visszasárgulnak, az eredmény tehát csupán átmeneti, nem úgy a héjpótlás.

2. Trauma hatására elszíneződött fogak esetében nem csak hogy nem tartós, de még csak nem is megoldás a fogfehérítés. A különböző elszíneződések tartós megoldása a porcelánhéj pótlás.

 • Gyógyszeres kezelés. A gyermekkorban szedett különböző gyógyszerek (pl.: Tetracycline tartalmú készítmények) olykor tartósan befolyásolják a maradó fogak színét. Ilyenkor a gyógyszeres kezelést követően a fogak barnás–szürkés árnyalatot öltenek.
 • Gyökérkezeléskor a fogat életben tartó idegek kerülnek eltávolításra. Amikor már nincs mi táplálja, a fog kiszárad és matt, szürkés árnyalatúvá válik, mely ún. belső fogfehérítéssel némileg világosítható. De a végeredmény elhanyagolható a tökéletes küllemhez képest.
 • A fogat ért ütés hatására a fog (többnyire tünetmentesen) elhal és visszafordíthatatlanul elszíneződik.

3. Egyéb zománchibák – krétafehér fehér foltok a zománcban, mely egyfajta szuvasodást jelez. Fluoridos ecseteléssel a folyamat megállítható, ám a foltok maradnak. Jellemzően gyermekkorban jelentkeznek a tünetek, de a fog színét tarkító foltok felnőttként válnak igazán zavaróvá.

4. Frontfogak sérüléséhez, élek lepattogzásához elég egy rossz harapás: dióhéj a bejgliben, vagy egy apró meggymag a pitében, és a fogak finom éle azonnal csorbul. A formai hibákat kijavító héjakat a fogorvos készíti, így a fogak eredeti formája és alakja is helyreállítható.

5. Rések a frontfogak között, azaz diasztéma. Ez a tipikus „madonnás” mosoly, mely persze nem mindenkinek áll jól, vagy már túl széles a rés ahhoz, hogy az szexepil lehessen, vagy nem csupán a két első frontfog között húzódik rés, hanem a többi metszőfog között is. A részárás véglegesítésére a kerámia lapocska felragasztásával egységesíthető a fogak külleme.

6. Fogaink szabálytalan sorban követik egymást, azaz enyhén kócosak. Ha ilyenkor nincs harapási diszfunkció és a páciens gyors megoldást szeretne, vagyis nem akar fogszabályoztatni, héjak segítségével rendezhetjük a sorokat. Az esztétikus kerámia héj mára az egyik legnépszerűbb pótlásfajta a fogászat kelléktárában.

7. A fogak ugyan egészségesek, ám azok alakjával és formájával mégis elégedetlenek vagyunk, vagyis nem az a látvány köszön vissza a tükörből, amely a magabiztosságunkat támogatni tudná. A probléma orvoslása – rövid konzultációt és előkészítést követően – a porcelán héj készítésével elérhetővé válik.

Fogászati héj

Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

  Kérjen visszahívást

  Porcelán héj készítése 5 lépésben, a Clinident Mosolyambulancia szakértő kezeiben

  1. Amikor megszületik a döntés, hogy szakember véleményét is kikéred fogaid esztétikai ellátását illetően, először egy konzultációra érkezel hozzánk, ahol többek között az is kiderül, hogy a héjpótlás a legmegfelelőbb megoldás-e a fogaid ellátására. A teljes állapotfelmérést panorámaröntgen készítése mellett végzi el az esztétikai fogászat szakértője. Pontos kezelési terv készül, hogy a készítés ütemével tökéletesen tisztában lehess. A röntgen készítés azért elengedhetetlen, mert a kezelni kívánt fogak állapotáról ez nyújt teljes körű információt. Ha korábbi sérülésből kifolyólag elhalt egy fog, akkor az első lépés a héjpótlás elkészítése előtt a gyökérkezelés.

  2. Ha félsz látatlanban belevágni a porcelán héj kezelésbe, és biztosra szeretnél menni, akkor a mosolytervezés egyenesen a te mentőmegoldásod lesz. A modern mosolytervező szoftver valójában egy precíz fogászati eszköz, amely a rólad készült kép változtatásával, lényegében élő Photoshoppal teszi láthatóvá jövőbeli mosolyodat. Sőt, ha szeretnéd az új mosolyt felpróbálni, rendelőnkben erre is lehetőséged nyílik! Egy előzetes lenyomat alapján a fogtechnika meg is tudja formázni a kiválasztott képet, melyet moke-up -nak nevezünk. Ezt egyszerűen a fogaidra helyezve gyönyörködhetsz a látványtervben.

  A Dent’ART Solutions® program és a moke-up minta egyszerűen megmutatja, hogy fest majd a fogaidon az új héjkerámia pótlás!

  mosolytervezes_porcelan_hej_keszites_elott

  Porcelán héj készítése

  3. A fogak héjakkal való felruházása az előkészítéssel, vagyis a preparálással indul. A folyamat teljes mértékben fájdalommentes a modern és kíméletes a helyi érzéstelenítést követően. A foganyagból minimális mennyiség kerül eltávolításra (< 1mm), hiszen a porcelán héj is csupán egy leheletfinom kerámia lap. Az előkészített fogakról lenyomatot veszünk majd ideiglenes héjak kerülnek rájuk, hogy megóvjuk őket az érzékenységtől. Orvosoddal közösen megállapítjátok azt a fogszínt, mellyel az elkövetkezendő években „villantani” szeretnél, és a lenyomatod már úton is van laboratóriumba.

   Online bejelentkezés

   Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

   4. A porcelán héj elkészítése összehangolt csapatmunka az orvos és a fogtechnikus között. Sokan nem tudják, de a fogtechnika egy csodálatos kézműves szakma, ahol rendkívül fontos a szépérzék és a kézügyesség. A tökéletesen passzoló esztétikus héjpótlás elkészítése igazi művészt igényel, ha azt szeretnénk, hogy természetes hatású ragyogó mosolyunk legyen.

   5. Amikor a munka elkészül, következik a beragasztás. Ha a próba alkalmával a lapocskák tökéletesen passzoltak a felszínekhez és még a színével is maximálisan elégedettek vagyunk, akkor végre helyükre kerülhetnek a kis csodák. Az előkészített fogakra speciális ragasztóanyaggal rögzítik helyükre a héjakat. Addigra már mindenki felettébb izgatott. Mi azért, mert hihetetlen élmény a pácienst végre felszabadultan mosolyogni látni és a változástól kicserélődni, a páciens pedig azért izgatott, mert tudja, hogy soha többé nem az az arc néz vissza rá a tükörből, akivel oly sokáig elégedetlen volt.

   Mosoly a nagyító alatt

   A beszélgetések közel 50%-ában egymás száját figyeljük. Ráadásul, ha az illetőt még sosem láttuk, annak a bizonyos első benyomásnak meghatározó szerepe van a kapcsolat alakulásában. Speciális helyzetben vannak azok, akik nap mint nap megmérettetnek: előadást tartanak, tanítanak, tárgyalnak, szerepelnek, interjút készítenek, beosztásuk vagy munkájuk által küllemük folyamatosan nagyító alatt van.

   Rebeka fogainak kezelése és porcelán héj pótlással való tökéletesítése dr. Czigler Péter mosolyszakértő és esztétikai kezelések specialistája által.

   esztetikai_fogorvos_budapest

   Dr. Czigler Péter esztétikai fogászat

   „Rebeka 39 évesen, két gyerkőc nevelése mellett, egy válással a háta mögött komoly döntést hozott: változtat az életén. Újra definiálja magát. A hölgy, aki évek óta csupán az anyuka – háziasszony – adminisztrátor tengelyénvonalon létezett elhatározta, hogy végzettségének megfelelően újságíróként fog elhelyezkedni.

   Az egyszemélyes magáncirkusz – ahogy azelőttről magát definiálta-, időhiánytól szenvedve kissé elhanyagolta külsejét. Új állása kapcsán, ahol kiemelten fontos a magabiztosság, az esztétikum és jelen esetben a szájhigiénia, ellentmondást nem tűrően és kitartóan menetelt céljai felé. Így jutott el fogászatunkra dr. Czigler Péter mosolyspecialistához. A konzultáció és ismerkedés során a doktor úrral megállapodtak abban, hogy a meglévő pótlásainak cseréjével egységesíthető lesz a megjelenése, ami szerencséjére egybevágott az ő minimális beavatkozást preferáló elképzeléseivel.

   A hölgy fogai alapvetően egészségesek, ellátottak voltak, égető problémákkal vagy foghiány kiküszöbölésével nem kellett megküzdeni. Esetében a hangsúly az esztétikum fokozásán volt, hiszen megjelenésében nem túl vonzó a tiri-tarka fogazat, melyet a régi koronák és héjak alkottak. Mosolya finomhangolására felülre 6 darab esztétikus kerámia héj készítésében, alulra pedig egy fogfehérítő kezelés elvégzésében állapodtak meg.

   héj_eset2

   porcelán héj hatékonysága

   A Clinidentben bármiféle kezelés, beavatkozás előtt a legelső lépés a fogkőeltávolítás. Fontos, hogy a páciensek az új pótlásaik ápolásával, a szájhigiénia fontosságával tökéletesen tisztában legyenek, hogy az elkészült és beragasztott – Rebeka esetében porcelán héj -, majd hosszú évekig ékesíthesse mosolyát. A fogkőeltávolítást követte a fogfehérítés, mellyel több árnyalattal sikerült világosítani a kávészerelmes hölgy fogain. Ezután indulhatott el az előkészítés és a fogtechnikai munkálat, így már magabiztosan választották ki új mosolyához a természetesen hatású, legvilágosabb színárnyalatot.”

   Dr. Czigler Péter, a Clinident szakemberének véleménye és tapasztalata a héjkerámiáról:

   „A leheletfinom kerámia lapocska a minimális beavatkozás (kevesebb, mint 1 mm foganyag eltávolítása) ellenére elképesztő „optikai tuningot” jelent. A páciensek héjkészítés után úgy nyílnak ki, mint ahogyan azt a pillangók teszik. Fantasztikus átalakulásoknak lehettem tanúja a közel két évtized alatt, mióta héjkerámia pótlásokkal foglalkozom, és ez idő alatt nemcsak a készítés technológiája és a végeredmény forrta ki magát egy precíz és tökéletes megoldássá, de a beavatkozás ára is oly mértékben csökkent, hogy így mind szélesebb körnek vált elérhetővé a megalkotott mosoly, a csodás végeredmény.”

   porcelán héjak

   A következő cikkek is érdekelhetnek:

   Direkt héj vagy (kerámia) porcelán héj? Segítünk.

   Amikor megszületik a döntés, hogy a metsző fogaink régen elszíneződött töméseit kicseréltetnénk, fogaink sárgás elszíneződéseitől megszabadulnánk többféle kezelés mellett dönthetünk. Ami a metsző fogakat, azaz a kirakatot illeti, mindenki szeretne jól kinézni, magabiztos fellépéssel a maximumot kihozni magából és nem azon aggódni, mit szólnak mások a fogaihoz.

   Metszőfogak közötti rés megoldása fogszabályozás nélkül

   Felgyorsult világunkban a pácienseink jelentős része képtelen hosszú távú kezeléseket igénybe venni, – mint például a fogszabályzás. Mára a fogászati iparág gyorsütemű fejlődése azonban eljutott oda, hogy az esztétikai problémák kezelésére az időhiánytól szenvedő pácienseknek is olyan gyors és minimális beavatkozást igénylő megoldásokat tudunk kínálni, mint az esztétikus kerámia héj.

   Segítünk dönteni! A porcelán héj előnye más kezelésekhez képest

   Egy konzultáció, ahol kiderül, hogy az esztétikus kerámia héj választ jelent e problémádra

   Az esztétikai problémával érkező páciensek többnyire alapos utánajárást követően kerülnek hozzánk. Mire elérkezik a konzultáció addigra túl vannak egy komoly kutatómunkán arra vonatkozólag, hogyan lehetne a fogaikat rendbe tenni, milyen kezelések állnak az álmok megvalósításában a rendelkezésükre.

    Kérjen visszahívást

    Mennyibe kerül a porcelán héj?

    Az elmúlt években – a fogászat és fogtechnika területén- végbement minőségi robbanásnak köszönhetően esztétikai fogászat forradalmát éljük. Mára a legmagasabb színvonalat képviselő anyagokból is elérhető áron tudjuk kínálni a különböző fogpótlásokat, az esztétikus kerámia héj pótlásokat.

    A porcelán héj ár megközelítő kalkulációját az árlista menüpont alapján te magad is könnyedén elvégezheted. Az alábbiakban találod a porcelán héj kezeléshez tartozó főbb kezeléseket és az árat. A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek, de minden kérdésedre az első konzultáció alkalmával kimerítő válaszokat kapsz egy gondosan összeállított kezelési tervvel együtt.

    A porcelán héj ár megközelítő kalkulációját az árlista menüpont alapján te magad is könnyedén elvégezheted. Az alábbiakban találod a porcelán héj kezeléshez tartozó főbb kezeléseket és az árat. A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek, de minden kérdésedre az első konzultáció alkalmával kimerítő válaszokat kapsz egy gondosan összeállított kezelési tervvel együtt.

    Dent’ART Solutions® Porcelán héj ár:

    89 900 Ft – az ár az alábbi folyamatokat foglalja magába:

    • Dent’ART Solutions® konzultáció* és mosolytervezés
    • helyi érzéstelenítés
    • fog előkészítése héj készítéshez
    • lenyomatvétel és ideiglenes pótlás
    • porcelán héj megtervezése
    • próba az esztétikai ellenőrzéshez
    • héj végleges rögzítése

    *a konzultáció jelen esetben nem foglalja magába a panoráma röntgen árát.

    Időtartam: A teljes munka 10 – 14 nap alatt készül el.

    A kezelést végző orvosaink:

    Dr. Koncz Zsófia

    Dr. Koncz Zsófia

    konzerváló fogászat, protetika, fog-esztétika - mosolytervezés
    Dr. Sas Krisztina

    Dr. Sas Krisztina

    konzerváló fogászat, protetika, fog-esztétika - mosolytervezés

    Online bejelentkezés