Dr. Hornyák Dóra

Konzerváló fogászat, protetika

A Semmelweis Egyetemen Fogorvosi Karának elvégzése után a konzerváló fogászatra és fogpótlástanra specializálódtam, majd több évnyi, széleskörű tapasztalatra magánegészségügyi praxisokban tettem szert.

Pácienskezelésem alapját 3 fő szempont képezi: a páciens-orvos bizalmi kapcsolat kialakítása, a fájdalommentes kezelés biztosítása, valamint az informatív és empatikus kommunikáció fenntartása. Legemlékezetesebb kezeléseim mindig azok, amikor a páciensek évek után újra meg merik mutatni a teljes mosolyukat, vagy az évtizedek óta rettegő páciens boldogan és nyugodtan hagyja el a széket.

Mindig igyekszem a betegeimmel megismertetni az adott beavatkozás lényegét, felhívni a figyelmet a megelőzés és a jó szájhigiénia fontosságára. Legfőbb célom ugyanis, hogy egy helyreállító kezelés után hosszú éveken keresztül már csak kontrollra legyen szükség.

A jövőben is a fogpótlások, száj rehabilitációk világában, vagyis az önbizalmat visszaadó beavatkozások területén képzelem el magam, ebben szeretnék maximálisan elmélyülni, és amíg csak lehet fejlődni. Pácienseim számára naprakész tudásom legjavát adom, melyhez a szakmai hátteret hazai és nemzetközi kurzusokon sajátítom el.

Mivel elhivatottan szeretek az embereken segíteni és kiélni a kreativitásom, így úgy érzem, hogy fogorvosként az igazi álom munkám végezhetem.