Dr. Koncz Andrea

parodontológia – fogágybetegségek kezelése, mikrosebészeti műtétek

Andrea azért lett fogorvos, mert már kiskorától kezdve elsőként, valamiért mindig a fogsorokat figyelte meg az embereken. Gimi idején a szülők, tanárok megpróbálták inkább az általános orvosi kar felé terelni, de ő nem hagyta magát, szerencsére nem hallgatott rájuk, fogorvos lett.

A parodontológia szakirányt az egyik tanárának köszönheti, valamint annak, hogy ez a szakterület az elmúlt években olyan ugrásszerű fejlődésen ment át, mely fejlődést és kihívásokat is bőven tartogat egy fiatal orvosnak. A fogágybetegségeken túl a szájnyálkahártya elváltozások kezelése is ide tartozik, ahol a mikrosebészeti műtétek és speciális technikák és eszközök használata folyamatos fejlődést kíván, unatkozni biztosan nem lehet.

Andrea olyan munkahelyen szeret dolgozni, ahol már felismerték a fogágy egészségének fontosságát és a szakterület felelősét partnerként ismerik el más kezelések során is. A parodontológiai kezelés szoros orvos-beteg együttműködést kíván, ettől alakulhat ki az a bizalom, amely feltétlenül szükséges az eredményes kezeléshez és a hosszútávú sikerhez. Az igazi sikerélmény számára ez a bizalom fejlődése, amely hatására, megszűnik a páciensek félelme, nő a biztonságérzetük és alkalomról alkalomra egyre nyugodtabban érkeznek a kezelésre.

A doktornő jelenleg szülési szabadságon van.