Esetbemutatás: fog implantátumra készülő esztétikus fogpótlások

Esetbemutatás: fog implantátumra készülő esztétikus fogpótlások

A Clinident Fogászati Centrum szakértő csapata fennállása óta több ezer páciensének adta vissza a felszabadult mosoly élményét. Klinikánkon az egyik legkedveltebb fogpótlás fajta a fog implantátum beültetésre készülő esztétikus korona és foghíd, mellyel akár örökre is elbúcsúzhatunk a nyomasztó foghiánytól.

Hagyományos foghíd és implantátumra készülő foghíd György foghiányának megoldására

 foghiány

foghiány

 fogászati impantátum

fogászati impantátum

 • Állapotfelmérés és konzultáció:

  György 59 évesen úgy döntött, hogy nem adja meg magát az addigra jónéhány fognyi foghiányának, de ugyanakkor a kivehető fogpótlással sem akar együtt élni. A szájsebész rendelésére implantációs konzultációra érkezett. Elsőként a panoráma röntgen alapján teljeskörű állapotfelmérés történt, mellyel a foghiányon túl a meglévő fogak állapotát is fel tudták tárni.

  A szájsebész az egyik protetikában gyakorlott, esztétikai fogpótlások készítésében is jártas kollégájával állította össze a kezelési tervet, hiszen György fogainak markáns lekopását a sajátos élharapása okozta, tehát a teljes felső fogsor restaurációja és az alsó hiányok pótlása volt a terv.

 • Szájhigiénia helyreállítása, gyulladások megszüntetése:

  Fogkő eltávolítás több alkalommal is történt a teljes kezelés folyamán. Elsőként még a műtét előtt, ezután két gyulladt fog húzása követett, melyek már menthetetlennek bizonyultak. A fogkő eltávolítás és foghúzás elvégzésére a műtét előtt azért volt szükség, mert az implantációs műtétet csak a baktérium szám redukálása után lehet elvégzeni.

 • Kezelések fájdalommentesen:

  Valamennyi beavatkozást – a fogkőeltávolítás kivételével – érzéstelenítésben végeztek, mellyel a fogászati kezelések kellemetlenségei minimálisra csökkentek. Az érzéstelenítés általi teljes fájdalommentességnek köszönhetően György a foghúzás után teljes önfegyelemmel, mindenféle fenntartás nélkül vágott bele a műtétekbe.

  Az implantátumok gyógyulására 6 hónapot szántak, mivel a rágó fogak hiánya mellett a foghiány területén csonthiányt is pótolni kellett.

  A műtétet követően a meglévő fogak rendbe tételén volt a hangsúly. A kezelés során készült még néhány fogtömés, az egyik foggyökér gyulladása miatt pedig gyökérkezelés.

 fogászati impantátum

fogászati impantátum

 • Koronák és hidak készülete:

  A gyógyulási idő letelte után az implantátumok feltárásával megkezdődtek a pótlás készítésének folyamatai:

  1. Az implantátum körüli íny esztétikus lefutásáért ínyformázó elemet használtak.
  2. A meglévő, saját fogak lecsiszolásra kerültek, ezzel pedig a fogtechnikai munkálatok is elkezdődhettek: az implantátumra készülő híd vázát speciális felépítményekre készítették el.
  3. György fémallergiával nem küzd, ezért az olcsóbb, de stabil fémkerámia koronák mellett döntött, a teljes pótlása abból készülhetett.
 • Rendszeres kontroll az implantátumok és a fogak egészségéért

  Mire György koronái és hídjai beragasztásra kerültek, már közel 1 éve volt fogászatunk lelkes látogatója és a dentálhigiénikus kollégánk lelkiismeretes instrukcióinak köszönhetően tökéletesen képbe került az alapos fogmosás és fogtisztítás témakörében.

Online bejelentkezés

Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

Kérjen visszahívást

Elmondása szerint nem túl nagy áldozat a naponta többször több perces, tükör előtti higiéniás procedúra. Az implantátum fogpótlás stabilitása és az esztétikus mosoly visszaadta a magabiztosságát. A fogak elkészültével életminősége olyan mértékben változott, ami összehasonlíthatatlan különbséget jelent a korábbi elhanyagolt fogazatához képest.

Esztétikus és fémmentes szóló fogkorona

 • Veleszületett foghiány

  Márk csírahiányos állapottal küzdött, ami azt jelentette, hogy a felső második metszőfogai soha nem is léteztek, nem bújhattak elő. Minden vágya volt, hogy végre normális mosolya legyen, de ehhez előbb ki kellett várnia a csontfejlődés befejeződését. 21 éves volt, amikor klinikánkra látogatott és a szájsebész konzultációján -az állapotfelmérés után- összeállították számára a kezelési tervet.

 • Esztétikus mosolyalkotás implantációval

  Két implantátum beültetése után fél évvel vettek lenyomatot a fogairól, amely alapján a fogtechnika elkezdte a 2 db fémmentes fogkorona készítését. Mivel esztétikailag kiemelt helyen történt a beavatkozás, cirkónium felépítményt kapott, hogy tökéletesen élethű cirkon korona készülhessen.

 • Magabiztos megjelenés

  A végeredményt tekintve a fiatalember tökéletesen elégedett volt.

Elmondása szerint valahányszor a tükör előtt áll, mindig szán 1-2 percet arra, hogy gyönyörködjön a végre normális mosolyában.

 foghiány

foghiány

 fogpótlás

fogpótlás

Gellért sportsérülését hoztuk helyre implantátum beültetés segítségével

 • Balesetben vesztett fog pótlása

  Gellért régóta sportol, de egy edzésen történt baleset miatt, egy rosszul sikerült ütés nyomán oly mértékben sérült a front foga, hogy azt a szájsebészeti beavatkozás során kellett végül eltávolítani. A foghúzás jól sikerült, csontveszteség nélkül, ami gyors sebgyógyulást eredményezett, majd néhány héttel később a fogimplantátum is beültetésre került.

 • Esztétikus ideiglenes pótlás azonnal

  A gyógyulási időszakban Gellért egyfajta speciális hídpótlást kapott, mely, mint ideiglenes korona takarta a foghiány területét. Ez a Maryland híd két szárnyacskával az oldalain a szomszédos fogakhoz rögzült egy speciális ragasztóval.

 • Mosolyhelyreállítás porcelán koronákkal

  A kontrollált és zavartalan gyógyulást követően, a beültetés után 6 hónappal megkezdődhetett a mosoly helyreállítása. Itt azonban már nem csupán a foghiányra koncentráltunk, a teljes – esztétikailag fontos- front terület egységesítése volt a cél. Felső fogakra és a fogbeültetésre 6 db fémmentes, teljes kerámia korona készült. Az eredetire megtévesztésig hasonlító porcelán korona fog pótlások igen vonzó mosollyal ruházták fel viselőjét.

 foghiány

foghiány

 foghiány

foghiány

Online bejelentkezés