Szájhigiéniai kezelés

A fogíny és fogágyproblémák megelőzésére és kezelésére

_PH_9259Tapasztalta már, hogy fogmosáskor vérzik a foga? Ha igen, ez biztos jele annak, hogy fogínygyulladása van. Ez a későbbiek során súlyos problémákhoz vezethet.

A szájhigiéniai kezelés fontossága a fogíny- és fogágybetegségek megelőzésében van, hiszen fontos, hogy a fogak fogkőtől és felrakódásoktól mentesek legyenek, ami fogkőeltávolítással és fogpolírozással érhető el. Ahhoz ugyanis, hogy fogsora kifogástalan legyen, fogai pedig tartósan egészségesek, a fogínyt és fogágyat is megfelelően karban kell tartani.
Ha szeretné elkerülni a súlyos fog- és fogágybetegségeket, akkor érdemes évente legalább egyszer egy szájhigiéniai kezelésen részt venni. A fogágybetegséggel küzdő pácienseknek 3-6 havonta javasolt a szájhigiéniai kezelés, a fogágyproblémák súlyosságának függvényében. Kérje szakképzett dentálhigiénikus szakorvosaink segítségét a szájhigiéniai kezelésekhez, akik nagy gyakorlattal rendelkeznek a fogkőeltávolítás, fogpolírozás és fogínygyulladás kezelésében.

A fogkő és fogkő-eltávolítás

A fogkőtől ugyanis idővel begyullad az íny, vörössé válik, megduzzad és vérzékeny lesz. Ha tartósan fennmarad ez az állapot, akkor az íny visszahúzódik, elvékonyodik, sorvadásnak indul. A gyulladás elérheti akár a foggyökerek mentén az állkapocs-csontokat is, ami a fogak meglazulásához, érzékenységéhez vezet, sőt súlyos esetben akár a fogak elvesztéséhez is.

A fogkő úgy alakul ki, hogy a nagyrészt feloldódott ételmaradékból álló, baktériumoktól hemzsegő plakkréteg a nyálban megtalálható kalcium és foszfát hatására megkeményedik, idővel pedig elmeszesedik. Kezdetben még viszonylag puhább és világosabb, sárgás színű, később egyre keményebbé és barnássá válik. A fogkő elsősorban azokat a fogakat veszélyezteti, amelyek a nyálmirigyek kivezető nyílásához közel találhatók: elsősorban az alsó metsző- és szemfogak nyelv felőli, belső részén, továbbá a felső őrlőfogak külső felszínén.

Sajnos a fogkő már nem távolítható el fogmosással, csak fogorvos és szájhigiénikus szakember tudja leszedni ultrahanggal működő készülékkel. A jó hír viszont az, hogy az eljárás a fogait nem károsítja és teljesen fájdalommentes!

A fogkő-eltávolítás után fogai fehérebbek, simábbak és csillogóak lesznek.

  • A kezelés során a fogköveket ultrahang-frekvenciával rezgő készülékkel távolítjuk el, a fogakról mintegy lepattintva őket. A kezelés a fogakat nem károsítja, és teljesen fájdalommentes.
  • Ezt követi egy sós polírozás, amely során egy erre a célra kifejlesztett fogtisztító por segítségével a legapróbb elszíneződéseket is eltávolítjuk a fogakról.
  • Végül egy tisztító kefével és polírozó pasztával a fogakat tökéletesen simává és csillogóvá varázsoljuk

Erre a fogászati kezelésre a fogfehérítés előtt mindenképp sort kell keríteni, mert csak a letisztított fogak nyújthatnak egészséges felületet a fogfehérítés megkezdéséhez. A fogfehérítő anyag így tudja a fog teljes felszínén egyenletesen kifejteni hatását.

A fog teljes letisztítása után dentálhigiénikusunk tanácsokat tud adni Önnek a helyes otthoni szájápolással kapcsolatban, akár meg is mutatja az ehhez szükséges fogtisztító eszközöket, és segít a használatuk megismerésében.

Ismerje meg a fogászati klinikánkat, szakorvosainkat, az árainkat, és jelentkezzen be hozzánk

Most először életemben nem félek a fogorvostól. Tündéri, kedves dokinéni, akinél furcsa módon a fogorvosi székben a nyugodtság is el tudja fogni. Bátran ajánlom  mindenkinek!

N. Zsóka

Nagyon kellemes, otthonos környezet, kedves emberek. Tetszik, hogy a gyermekekre is gondolnak. Egy élmény volt! Köszönjük, hogy itt lehettünk!

M. Zsuzsa

Köszönet a kedves doktornéninek, amióta ide járunk, a kislányom már nem fél a fogorvosoktól.

Sz. Gabriella

Életem első injekcióját kaptam a doktornőtől és nem éreztem semmit! A kezeléssel is tökéletesen meg vagyok elégedve, mostantól csak ide fogok járni, ha gondok vannak a fogaimmal.

Z. Csaba

Bejelentkezés kezelésre

Telefonon történő bejelentkezéshez kérjük hívja a 06 1 801 2250-es vagy a 06 20 264 5840-es telefonszámot rendelési időn belül.

Az űrlapon megadott telefonszámon munkatársunk hamarosan megkeresi Önt a kért kezelési időpont megerősítésének érdekében.

Címünk:

Clinident Fogászati Cetrum
1133 Budapest Tutaj utca 6/b Cézár-Ház

Rendelési idő:

Hétfő-Péntek 9:00-21:00
*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.
Küldés
*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.
Küldés
H-P 9:00-21:00

Legfrissebb blogbejegyzések

Bejelentkezés kezelésre