Metszőfog pótlása implantátummal- ez a legkorszerűbb megoldás!

Fogpótlás foghiányra? Ezek a legjobb megoldások!

A fogsor hiányosságai elsősorban akkor szembetűnőek, ha a beszédközben is jól látható helyen vannak. Nem csak a magabiztosságra, de a mindennapi érvényesülésre is rányomják bélyegüket, hatással lehetnek a beszédre, és a rágás teljességét is befolyásolhatják. Éppen ezért nagyon fontos, hogy foghúzás után az eltávolított rágófog vagy metszőfog pótlása mihamarabb történjen meg.

Ugyan a modern fogászat konzerválni igyekszik a sérült fogakat is, de ha ez nem lehetséges annak károsodása miatt, akkor sem kell együtt élni a foghiánnyal. Mindegy milyen területen van és mekkora a foghiány, rendelőnk fogorvosai felkészültek a megoldásra. S hogy melyik fogpótlás bizonyul a leginkább hatékonynak és tartósnak?

Foghiány esetén fogpótlás szükséges

  Időpontot kérek

  Mire számíthatunk a foghiány pótlása nélkül?

  A foghiányukkal sokan nem mernek őszintén mosolyogni és takargatják a szájukat. Mindegy, hogy a fogsor mely részén helyezkedik el egy fog, de ha egyszer eltávolítják, a hiányát biztosan megérezzük majd.

  Ezekre a problémákra számíthatsz foghiány esetén

  • Csökken a magabiztosság és önbizalom, mintha mindenki tudná rólunk, hogy foghiányunk van. Kevésbé mosolygunk, visszahúzódóvá válunk.
  • A csökkent harapás- és rágóképesség miatt az emésztés is nehézkesebbé válik.
  • A foghúzás után a szomszédos fogak nagyobb terhelésnek lesznek kitéve és bedőlhetnek a hiány helyére.
  • A frontfogak egyértelműen befolyásolják a hangképzést, hatással vannak a beszédre, s így a kiállásunkra, érvényesülésünkre.
  • Fontos tudni, hogy az elvesztett fogak helyén fokozott a csontleépülés, ami akár meg is akadályozhatja a későbbi implantációt. Nagyobb foghiány nagyobb csontleépülést és öregebb külsőt eredményez.

  Fogpótlás nélkül

  Fogpótlás tervezése: híd vagy implantátum?

  Pácienseink gyakran összetettebb problémákkal keresnek fel bennünket, mint egy-egy fog esztétikai restaurációja porcelán fogkorona vagy esztétikus porcelán héj által.

  Egy mosolytervezés során ugyan meghatározhatjuk a készülő porcelán vagy cirkon korona külalakját a mosolyzónában, de fontos szempont még az is, hogy a páciens adottságaihoz képest az új pótlás ne csak a megjelenésén javítson.

  A rágóerők kiegyensúlyozásával, a híd pótlás megtervezésével, esetleg implantátum beültetéssel nem csak feljavíthatjuk, de tökéletesíthetjük is a fogsor helyzetét és annak élettani hatásait.

  A fogpótlás tervezésének legfontosabb szempontjai

  • A száj egészének egészségét, a fogazat funkcionális hibáit, a rágóízületek egészségét és működését is szem előtt kell tartanunk, amikor fogpótlást tervezünk, hiszen ez alapjaiban határozza meg, milyen foghíd vagy porcelán fog korona pótlás készülhet.
  • Amikor a hátsó régió, vagyis a rágófogak is érintettek a fogpótlás készítésében, nagyobb körültekintést és komolyabb tervezést igényel az eset.
  • A páciens alap egészségi állapotának ismerete kiemelt jelentőségű a tervezés során. Komplexen tekintünk minden egyes esetre, függetlenül attól, hogy a páciens figyelme mire fókuszál, mi az, ami őt a legjobban zavarja.

  Fogpótlás tervezése implantátummal

  • Nagyobb ívű fogászati beavatkozások fogkorona vagy híd pótlások tervezésének szinte a nulladik lépéseként kell, hogy készüljön fogászati allergia vizsgálat. A tudatos és ésszerű tervezés része, hogy tisztában vagyunk a körülményeinkkel és felkészülünk a kezelésükre, hogy a legjobb és legtartósabb megoldás születhessen. Abban az esetben, ha allergia gyanúja áll fenn, fogorvosaink a cirkon híd vagy korona pótlást javasolják.

  Ha nincs ismert allergia, akkor nyugodtan használhatjuk a fogászati fémeket fogkorona váz anyagaként, hiszen tartós, rugalmas és megbízható foghíd és porcelán korona készülhet belőlük. Ha pedig szeretnénk, kombinálhatjuk is a fémvázast és a fémmentes, cirkon fogpótlással.

  Metszőfog pótlása fogászati híd segítségével

  Kínos foghiány? Takargatni való mosoly? Gyorsan kell cselekedni! A leginkább költséghatékony, leggyorsabban megvalósítható megoldás a fogászati híd.

  • Sajnos azonban ilyenkor, szükség van még a saját fogak lecsiszolására, még akkor is, ha az egészséges.

  • Jó hír viszont, hogy egyszerre több fog pótlása is megoldható ilyen módon, ráadásul a korszerű fogtechnikai laborban, cad cam technikával készült cirkon hidak ezred milliméter pontosan illeszkednek.

  • A professzionális anyagoknak köszönhetően szín és forma alapján a fogsor egyéb elemeihez is remekül passzolnak. Manapság a fémvázas híd is tökéletesen élethű leplezést kap, de a cirkon további előnye, hogy a fogkő is nehezebben rakódik ki rá.

  A hagyományos fogászati híd minden előnye ellenére tény, hogy egyre többen érdeklődnek egy modernebb eljárás, a műgyökér beültetés és annak minden előnye iránt.

  CIKKAJÁNLÓ:

  Fémmentes és allergiamentes híd pótlások. Mitől függ a fogpótlás ára? Miből készülhet, milyen típusú lehet?

  Fogászati implantátum bármilyen foghiányra

  Míg egykoron a híd volt az egyetlen lehetőség arra, hogy mondjuk egy metsző fog pótlását vagy egy nagyobb hiányt rendezzünk, addig napjainkban sokkal korszerűbb és tartósabb fogpótlási lehetőségek állnak rendelkezésre: a csiszolás nélküli fogpótlás, vagyis az implantációs műtét.

  A fogászati implantátum beültetése -megfelelő csontállomány mellett-, szinte bárkinél lehetséges, a szakemberek mégis a fogvesztés utáni gyors pótlást javasolják.

  Csiszolás nélküli fogpótlás fogbeültetéssel

  Foghúzás után miért kell gyorsan cselekedni? A foghiány helyére bedőlhetnek a szomszéd fogak vagy az ellentétes oldalon túlzott terhelés érheti a fogakat. Ahonnan eltávolításra kerül a fog, ott a csontállomány lassan felszívódik, ami akár az implantátum beültetését is megnehezíti.

  Amennyiben csonthiány problémájával szembesülünk, aggodalomra akkor sincs ok, a csontpótlásra is többféle lehetőség kínálkozik. Amennyiben ez elkerülhető, akkor akár egy metszőfog pótlása is gyorsan kivitelezhető és ténylegesen csak a beültetésre kell koncentrálni.

  Ha igazán gyorsan el szeretnénk felejteni a foghiányt, akkor a foghúzással egyidőben még akár azonnali implantációra is sor kerülhet, amennyiben az eltávolított fog nem gyulladt, de erről az implantáló orvos dönt az előzetes vizsgálatok során.

  Fogpótlás azonnal? Fontos információ az is, hogy pácienseinknek egy percig sem kell fog nélkül lenniük vagy takargatni mosolyukat. Fogászatunkon élethű és stabil ideiglenes fogpótlást biztosítunk azon pácienseinknek is, akiknek az implantátum csontosodására kell várniuk.

   Időpontot kérek

   Így zajlik egy sikeres implantáció!

   A fogpótlás implantátummal a foghiány megszüntetésének legkorszerűbb módja. Lehetőség arra, hogy egy foghúzás után visszanyerjük rágóképességünket, vagy eredeti esztétikus külsőnket anélkül, hogy saját, további fogaink is áldozatul esnének a hiánynak.

   A Clinident Fogászati Centrumban személyre szabott kezelési terv alapján történik az implantátum beültetése és a fogpótlás elkészítése.

   1. Az előzetes vizsgálatok és konzultáció során a rendelkezésre álló csontállományról éppen úgy tájékozódik a szakember, mint arról, hogy milyen állapotban vannak a fogsor egyéb elemei. Ehhez a panoráma röntgen felvételt és 3 dimenziós cbct felvételt is használhat.

   2. Jó hír, hogy ma már a csontpótlásra is lehetőség nyílik, mellyel javítható az implantátum rögzülésének esélye még a kritikus esetekben is.

   3. A fogbeültetést tiszta, gyulladásmentes környezetben lehet elvégezni, ha nincsenek gyulladt, baktériumokat is tartalmazó képletek a szájban. Ebben az esetben a fogkő eltávolítása és a gyulladások még a műtét előtt kezelendők.

   4. A szükséges feltételek érvényesülése esetén egy rutin beavatkozásnak számító szájsebészeti műtét során, steril körülmények között, helyi érzéstelenítésben történik a beültetés.

   5. Az implantátumot csavarral rögzíti a szakember a csontban, akár pontosan az eredeti fog gyökerének a helyén. Egy műgyökér beültetése rendkívül gyors is lehet. Sokszor a steril előkészület több időt vesz igénybe, mi maga a beavatkozás.

   A műtét után az előzetesen elkészített ideiglenes pótlás akár azonnal is használható, így már a beavatkozásról is ideiglenes fogakkal távozhatunk.

   Fogpótlás implantátumra – ez a menete!

   • A fájdalommentes implantációs műtét után következnek a csontosodás hetei, amikor a csontszövet körbenövi a műgyökeret, és így az tökéletesen rögzül az állcsontban.
   • A fogászati kontrollok során az orvos meggyőződik arról, hogy terhelhető-e a műgyökér. Ha igen, erre kerül a felépítmény, a felépítményre pedig a korona.
   • A fogpótlás elkészítéséhez lenyomatokra, majd pedig próbákra lesz szükség. Előbb a pótlás váza készül el, majd pedig arra kerül a porcelán leplezés, mely a fog végleges alakját is adja.

   Az implantátum beültetés és az általa készült porcelán korona fog vagy foghíd legfőbb előnye tehát, hogy több, egészséges foganyagot nem kell beáldoznunk, hiszen ez egy csiszolásmentes fogpótlás, mely a legtöbb páciens esetében gond nélkül alkalmazható.

   Mi éri meg jobban, az implantátum vagy a híd?

   Sokan csak a hagyományos híd kínálta megoldást ismerik, pedig ennél sokkal korszerűbb és hatékonyabb módszer az implantátum beültetése, melynek köszönhetően tulajdonképpen új fogakat nyerhetünk az elvesztettek helyén.

   Tudnivalók a hagyományos hídpótlásról – Előnyök és hátrányok

   • A hidat abban az esetben ajánlják a szakemberek, ha egy vagy több fogat kellene pótolni. Segítségével ugyanis újra teljes lehet a fogsor.
   • Többféle típusát ismerjük (Pl.: hagyományos híd, maryland híd, szabadvégű híd), melyek közül a páciens egyéni adottságai alapján választják ki a megfelelőt.
   • A pótlást a hiány melletti szomszédos fogakon rögzítik, melyek a híd pilléreiként szolgálnak.

   A hagyományos hidakkal kapcsolatban a legfőbb aggodalom a pillérfogak lecsiszolásából származik:

   • Sokszor egészséges fogakat kell beáldozni a fogpótlás kedvéért.

   • A pillér fogak a hídpótlás alatt meggyengülhetnek a terheléstől.

   • Sérülhetnek, szuvasodhatnak, sőt azok eltávolítása is szükségessé válhat.

   • Időnként cserélni kell a pótlást, amely újra és újra igénybe veszi a pillérfogakat.

    Időpontot kérek

    Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

    A fogbeültetés 5 előnye hosszú távon

    Napjainkban egyre többen teszik le a voksot az implantátum beültetése mellett, annak hatékonysága, esztétikussága és megbízhatósága miatt. A műgyökér a ma ismert legtermészetesebb fogpótlást teszi lehetővé, hiszen legtöbbször az elveszett fog helyére kerül beültetésre.

    Az implantáció kiválóan alkalmas arra, hogy helyreállítsuk a rágóképességet, a hangképzést és persze esztétikai okok is szólnak mellette. Ugyan az eljárással többszöri fogorvos látogatás szükséges, ám ez a modern módszer mégis a leginkább kíméletes és praktikus.

     1. Nem okoz allergiát

    Az implantátum anyaga titán, melyet az emberi szervezet teljes mértékben befogad, így semmilyen allergiás reakciót nem vált ki, nem okoz daganatos elváltozást.

    2. Fájdalommentes

    Az implantáció bár szájsebészeti beavatkozás, ugyanúgy helyi érzéstelenítésben történik, akár a fogak lecsiszolása. A fogbeültetés kezelés tehát fájdalommentes.

    3. A kilökődés veszélye minimális

    Igen csekély százalékban fordul elő csupán. Ennek okai: dohányzás, elégtelen szájhigiénia, szisztémás háttérbetegség, gyenge csontminőség.

    4. Az implantátum fenntartja a csont mennyiségét.

    Implantátum beültetés nélkül a fog helyén lévő csont leépülne. Így, ha nem pótoljuk a hiányt, vagy csupán foghíd segítségével, vagy kivehető pótlás által tesszük, akkor a csont, -mely alkalmas lenne egy műgyökér befogadására-, eltűnik.

    5. Kivehető pótlások páratlan alternatívája

    Sorvégi hiányok esetén össze nem hasonlítható, minőségi ugrást jelent a kivehető, kombinált fogpótlás viseléséhez képest.

    CIKKAJÁNLÓ:

    Mindent a fogbeültetésről! Mikor nem lehet implantálni? A beültetést kizáró tényezők. Így zajlik egy biztonságos műtét, lépésről lépésre! Garanciák.

    +1 Tartós befektetés a csiszolás nélküli fogpótlás

    Az implantátum jó szájhigiénia és rendszeres fogorvosi kontroll mellett akár élethosszig tartó stabil fogpótlás alapja lehet, melyre a gyártóktól garancia is jár. Újabb foghiány esetén a fogpótlás újra tervezhető, a már meglévő implantátumok biztos alapot nyújtanak az új fogpótlásunkhoz.

    Tehát, amikor a metszőfog vagy más fog pótlásának árában gondolkodunk, erre a kiadásra érdemes úgy tekinteni, mint egyfajta jövőre szóló befektetésre.

    A Clinident rendelő szakemberei kimagasló színvonalú ellátással, professzionális alapanyagokkal és teljes fájdalomcsillapítással igyekeznek eleget tenni a páciensek elvárásainak. Ezeken felül rendelőnkben az emberközeli, humánus hozzáállás jut kiemelkedő szerephez, hiszen ezzel a betegek félelme jelentősen csökkenthető.

    Bár az összeállított kezelési terven a fogbeültetés és a rá elkészülő fogpótlások árai elsőre drágábbnak tűnhetnek a hagyományos foghíd pótláshoz képest, ilyenkor azonban érdemes az implantátum beültetés összes, hosszút távú előnyét számba venni.

    Szakembereink segítenek a legjobb döntést meghozni, jelentkezz be hozzánk!

    Fogászati implantátum élethossz garancia

    Implantátum beültetést végző orvosaink:

    Fogpótlást készítő orvosaink:

    Dr. Koncz Zsófia

    Dr. Koncz Zsófia

    Konzerváló fogászat, protetika, fog-esztétika - mosolytervezés

    Kérjen időpontot!