Nyelv felőli fogszabályozó

A nyelv felőli fogszabályozó azok számára jelent alternatív megoldást, akik olyan fogszabályozót keresnek, amely tökéletesen láthatatlan, ugyanakkor a MyClearBrace készülék nem alkalmazható esetükben, vagy nem tudnák teljesíteni az előírt napi 20-22 órányi használatot.

 Nyelv felőli fogszabályozó, fogszabályozás

Nyelv felőli fogszabályozó, fogszabályozás

A nyelv felőli fogszabályozót, az elnevezésének megfelelően a fogak belső felszínére helyezzük, így biztosítva a teljes láthatatlanságot. A készülék ideális lehet például üzletembereknek, sportolóknak, közszereplőknek, előadóknak, sportolóknak és életkortól függetlenül alkalmazható. A nyelv felőli, más néven linguális fogszabályozó szinte minden olyan fogazati rendellenesség korrigálására alkalmas, amire a külső ragasztott készülékes kezelés, de időigényesebb a folyamat.

Hasonlóan a klasszikus fogszabályozóhoz a belső fogszabályozó is a fogakra ragasztott bracketekből és fém ívből áll, de az előbbiek talpát teljesen egyénire kell szabni, mivel a fogak belső felszíne nagyobb változatosságot mutat, mint a külső. A fogszabályozó ívek kialakítása a digitális modell segítségével, CAD/CAM technológiával történik. A számítógépes tervezés és kivitelezés tökéletesen testreszabott fogszabályozó készülék létrehozását teszi lehetővé, de emiatt a nyelv felőli fogszabályozó jóval drágább a kívülre ragasztott típusnál.

 Nyelv felőli fogszabályozó, fogszabályozás

Nyelv felőli fogszabályozó, fogszabályozás

A készülék minimális hatással van a nyelv helyzetére és a beszédre. A felragasztás után néhány nappal a kezdeti elhanyagolható nehézségek teljesen eltűnnek, hiszen a brackettek kiterjedése nagyon kicsi és mindössze 1,5 mm vékonyak. Belső fogszabályozáskor a fogak tisztítása nehézkesebb, mindenképpen javasolt speciális a fogköz tisztító kefe és a speciális fogszabályozót viselőknek fejlesztett fogkefe használata.

Online bejelentkezés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük mindenképpen töltse ki.