Hogyan zajlik a belső fogszabályozás?

Hogyan zajlik a belső fogszabályozás?

A vonzó mosolyra és a magabiztosságra alapvetően nyomhatja rá bélyegét az, ha fogsorunk rendezetlen. Mielőtt azonban pusztán esztétikai problémaként tekintetnénk az egymásra dőlt, szabálytalan fogakra, érdemes tudni, hogy a helyzetnek a szájhigiénia is kárát láthatja. A belső fogszabályozás egyfajta lehetőséget kínál azok számára, akik munkájuknál fogva, vagy egyszerűen egyéni igényeik miatt nem szeretnék, ha a fogszabályozó készülék látható lenne. Ugyan az eljárás hosszú időn keresztül tart, de felnőttként egyébként sem lehetne megúszni a fogszabályozást néhány hónap alatt.

A nyelv felőli, rögzített fogszabályozót klinikánkon nem teljes fogszabályozó kezelésként alkalmazzuk, hanem retenciós készülékként. A kezelés végén, a kívülre rögzített szabályozó eltávolítása után a fogak belső felszínére kerül fel egyfajta belső szabályozóként. Mivel a külső szabályzókkal gyorsabb a kezelés, ezért a belülre ragasztottat “helyben tartóként” alkalmazzuk, mely a fogak új pozícióban történő rögzülését segíti. Viselése kényelmes, a beszédet egyáltalán nem zavarja.

Hosszú távú befektetés az egészség szolgálatában

Ha gyermekként elmaradt volna a fogszabályozás, vagy a későbbiekben a bölcsességfogak miatt torlódott fel a fogsor, akkor sem kell együtt élni a problémával. A belső fogszabályozás ugyan kétségkívül költséges, de érdemes erre úgy tekinteni, mint egy hosszú távú befektetésre. Mire gondolunk pontosan? Az egymásra torlódott, rendezetlenül álló fogakat gyakran lehetetlen optimálisan tisztítani, ami előbb vagy utóbb biztosan ínybetegségekhez, szuvasodáshoz vezethet. Ezek sajnos komoly egészségügyi kockázatot hordoznak magukban, ráadásul a fogak helyzete miatt akár a tömés sem oldható meg a hagyományos módon. A belső fogszabályozás Budapest méltán kedvelt klinikáján, a Clinident Fogászati Centrumnál is elérhető. A többféle fogszabályozó készülék közül a belső fogszabályzó kifejezetten népszerűnek bizonyul.

CAD/CAM technológia a tökéletes kivitelezés szolgálatában

Legyen szó bármely készülékről is, a kifogástalan funkció érdekében az alapos tervezés nélkülözhetetlen. Elsőként természetesen az esetlegesen fennálló fogászati problémákat kell kezelni, majd egyénre szabottan kerül kialakításra a készülék. Ehhez a CAD/CAM technológia bizonyul ideális választásnak, amelynek segítségével a fém ívet teljesen egyéni adottságokhoz illeszkedően lehet megvalósítani. A személyre szabottság apropóján változó lehet a belső fogszabályzó ár, plusz azzal is számolni kell, hogy rendszeresen célszerű felkeresni a szakembert a bracketek állítása és az aktuális helyzet ellenőrzése miatt.  Természetesen nem feledkezhetsz meg a belső fogszabályozás során sem a szájhigiéniáról, melyhez speciális eszközöket érdemes beszerezned. A belső íves fogszabályzó készülék környékének tisztítását hamar megtanulhatod, és mindennapi rutinoddá teheted az egészséges fogak megőrzése érdekében.

Clinident Fogászati Centrum a tökéletes mosoly szolgálatában

Fogászati beavatkozások kapcsán mindannyian szeretnénk magunkat biztos kezekben tudni. A Clinidentnél összeszokott team szolgálja a kezelések eredményességét, ráadásul a röntgentől kezdve a szájsebészet lehetőségén keresztül egészen a fogszabályozásig mindent egy helyen találhatsz meg. A kedvező árak kimagasló minőséggel és korszerű technológiákkal társulnak, melyek garanciát jelentenek arra, hogy a legjobbat kaphatod, legyen szó bármilyen beavatkozásról is. A Clinident már több mint 15 éves tapasztalattal áll a páciensek rendelkezésére, szakemberei pedig a legmagasabb színvonalat nyújtják mind az esztétikai fogászat, mind például a fogpótlások és szabályozások területén.

Rohanó mindennapjainkban korántsem elhanyagolható szempont az időtényező. De miért kellene órákat várni a kezelésre, ha előre egyeztetett időpontban, rugalmas megoldásokkal is lehetséges az? A kíméletes fogászati kezelések során korszerű érzéstelenítés történik, így garantáltan semmit nem fogsz érezni a beavatkozásból.

A Clinident fogszabályozó szakembere azon munkálkodik, hogy minden, fogszabályozás iránt érdeklődő páciens megtalálhassa az igényeinek megfelelő készüléket. A folyamatos kontrollnak köszönhetően figyelemmel követhető, ahogyan a célok egyre inkább megvalósulni látszanak, így profi kezei között élheted meg, milyen érzés a kívánt képhez közeledni. A Clinidentnél korszerű és hatékony fogszabályozásban lehet felnőttként is részed.