Kérdezzen tőlünk

Főoldal / Kérdezzen tőlünk

Sokan rettegnek a fogorvostól, bár a szakemberek nagy része nem ad erre okot. Annak, aki nehezen tud orvost választani, érdemes körülnézni a szakember „háza táján”, a rendelő és a személyzet ugyanis sokat elárul az orvosról is. Az első benyomás döntő jelentőségű lehet, azonban a benyomások mellett fontos, hogy valamennyi kérdésünket feltegyük a szakembernek. 

7 tipp, hogyan találj rá a jó fogorvosra!

1. Higiénia: Fontos szempont, hogy a rendelőben tisztaság és rend fogadja a pácienst, a műszerek és a berendezések ne tűnjenek elhasználtnak, lestrapáltnak.  

2. Igényesség: A személyzet, illetve az orvos öltözködése is magáért beszél: a tiszta egyenruha, a jólápoltság gondosságot, odafigyelést sejtet, ha nem is ad garanciát minderre. 

3. Közös nyelv: Mielőtt letesszük egy fogorvos mellett a voksunkat, érdemes pár puhatolózó kérdést is feltennünk. Nem annyira a válasz maga, mint inkább a megfogalmazás az, ami segíthet minket a döntésben. A jó orvos általában egyszerűen, a laikus számára is érthetően fogalmaz, a hosszú körmondatok, kitérő válaszok gyakran arra szolgálnak, hogy valamit elfedjenek, leplezzenek. 

4. Komplex kezelés: Akadnak olyan fogászati problémák, amelyek esetén kifejezetten érdemes több szakember véleményét is kikérni. Ilyen lehet például a fogpótlás, különösképp, ha implantációról van szó. Szerencsés, ha olyan fogászatra bukkanunk, ahol minden problémánkra megoldást kínálnak, mindezt kiemelkedő szaktudású fogorvosok által. 

5. Képalkotó diagnosztika: Az a fogászat – ahol kezelési tervet kiegészítő diagnosztikai eszköz (panoráma röntgen) nélkül állítanak fel, vagy implantációs beavatkozást CT felvétel nélkül terveznek meg-, nem nevezhető kellően alaposnak és precíznek. Javasolt tovább keresgélni. 

fogászati diagnózis

6. Fogászati árak: Sokak számára a fogászati kezelés ára a döntő szempont. Igyekezzünk teljes kezelési tervet kérni a konzultációk alkalmával, mely tartalmaz minden szükséges kezelést, így nem ér kellemetlen meglepetés a kezelés kifizetésekor. Ez még a későbbi döntésünket megkönnyíti, amikor összehasonlítani akarjuk két fogászat ajánlatát, a sok benyomás mellett. 

7. Minőség: Árak tekintetében fontos azonban tudni, hogy az irreálisan alacsony árak esetében általában valamilyen hiányosság áll a háttérben. Megeshet, hogy olcsó és elavult eszközöket és anyagokat használ a rendelő, silány a fogtechnika vagy épp alulképzett, kezdő fogorvosokkal dolgoztatnak 

A rossz hír az, hogy csodák nincsenek – a minőséget a fogászati kezelésekkor is meg kell fizetni. A jó hír viszont az, hogy nem a legdrágább a legjobb. Középkategóriás árak mellett is található magas színvonalú ellátást nyújtó rendelő. 

Kérdezz tőlünk, fogorvosaink válaszolnak!

Amennyiben bármilyen kérdésed lenne, amire nem találtál választ weboldalunkon, kérjük hívj minket bizalommal a 06 1 801 2250 telefonszámon, vagy küldj nekünk üzenetet az info@clinident.hu e-mail címre!   

Kérdésedet az alábbi űrlap kitöltésével is felteheted nekünk, melyre a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk. 

fogorvos válasz

    Név*

    E-mail cím*

    Üzenet

    A csillaggal jelölt mezőket kérjük mindenképpen töltse ki.

    Kérjen időpontot!