Évente több mint 500 ezer felnőtt választja a fogbeültetést a fog elvesztését követően, mely az egyik legmodernebb és legjobb megoldás foghiány pótlására. A fogorvos, a hiány mihamarabbi megszüntetésére azért az implantátumot javasolja, mert ez az egyetlen, amely a fog teljes egészét pótolni képes egészséges fog beáldozása nélkül, ráadásul a csontmennyiség fenntartását is segíti. A tartósan fennálló foghiány vagy fogatlanság esetén egy sor kellemetlenséggel szembesülhetünk: beszéd- és hangképzési zavar, rágóterhelés megváltozása, emésztési zavarok, esztétikai problémák…stb. Cikkünkben azokat a szempontokat gyűjtöttük össze, melyek az implantációs konzultációinkon is segítséget jelentenek pácienseinknek a döntés meghozatalában.

3 fő érv az implantátum beültetés mellett

1. Egyszerű fogpótlás: a fogászati implantátum valójában egy műgyökér, amely az elvesztett fog gyökerét pótolja. Tulajdonképpen egy csavarra hasonlít, de a gyógyulás után erősebben áll a helyén, mint az eredeti fogaid.

2. Megkíméljük a páciens saját fogait: amikor fogászati implantátumot ültetünk be, akkor nincs szükség más, saját fogak lecsiszolására, mint a foghíd esetén, valamint részleges vagy teljes műfogsor alkalmazására. Olyan megoldást kínálunk a foghiányra, ami elvárható a modern fogászattól.

3. Sokféle fogpótlási lehetőség: a fogászati implantátum univerzális módszer a hiány pótlására. A csontba beültetett műgyökérre ugyanis kerülhet korona (szóló foghiány), de több implantátumot akár foghíddal is összeköthetünk (nagyobb foghiány). Sőt, ez az egyedülálló megoldás tökéletesen alkalmas arra is, hogy körhíd alapja legyen (teljes foghiány).

Tulajdonképpen nincs olyan probléma, amire ne adna megfelelő választ. A végeredmény pedig egy stabil, tartós és esztétikus pótlás.

 • tartós, hiszen akár egész életre is megszüntetheti a problémáidat
 • páratlanul szép és természetes hatású,
 • valamint szövetbarát.
 • sokkal kényelmesebb viselni, mint bármelyik másik fogpótlást
 • kutatások bizonyítják a módszer eredményességét és biztonságosságát
 • lényegében űrtechnológia az alapja, hiszen az alapanyagát, a titánt a NASA is használja.

 

fogászati implantáció

Az implantátum felépítése

Mennyire biztonságos a fogászati implantátum?

Szövetbarát orvosi titán

A fogászati implantátum nagy tisztaságú orvosi titánból készül, amelyről több éves kutatások és tesztek után bebizonyították, hogy az nemcsak összenő a csontállománnyal, de biztonságos és szövetbarát is.

Allergénmentes

A titán nem oldódik a szövetekben, ezért nem okoz allergiás reakciót, tehát rizikó és félelmek nélkül alkalmazható

Szakértő specialista tervezés

A műgyökér beültetése szinte teljesen kockázatmentes, és a módszer népszerűsége töretlen. A statisztikák szerint 97-98 százalékos a sikerességi rátája, köszönhetően a gondos tervezésnek, a steril eljárásnak és a szakorvosok tudásának, tapasztalatának.

Az implantátum gondos ápolása

A páciens teendője az egészséges életmódra – dohányzásmentes életvitelre – és a megfelelő szájhigiénia fenntartására koncentrálódik. Az éves kontrollok és fogkőeltávolítás alkalmával folyamatos megfigyelés alatt tartjuk a beültetett implantátumaidat, hogy azok teljes biztonságban, akár élethosszig biztosítsák az egészséges és kiegyensúlyozott rágást.

fogászati implantátum előnyei

Online bejelentkezés

Fogbeültetés egyszerűen: így zajlik a műtét

1. Előkészület

A fogászati implantátum beültetésére steril körülmények között, helyi érzéstelenítésben kerül sor magas színvonalon berendezett, kényelmes fogászati rendelőnkben. A műtéted azon kezelési terv alapján kerül elvégzésére, amelyet a CT felvételed tanulmányozása után az orvosod összeállított neked.

2. Beavatkozás

Szájsebészünk első lépésként bemetszést ejt a nyálkahártyádon, majd egy különleges fogászati fúróval kialakítja a csontfészket, ahová a műgyökér kerül. A teljesen fájdalommentes rutinműtét cirka 1 órát vesz igénybe (egy darab implantátum beültetésekor).

Amennyiben az implantálás a csontpótlással egy ülésben megoldható, a műtét ideje kitolódik, de komolyabb csonthiány esetén ez általában két külön beavatkozást jelent.

A fogászati röntgenfelvétel az előkészület része

Implantátum beültetése

3. Sebzárás

Egy csontpótlással egyben végzett implantáláskor, az implantátumba zárócsavart helyezünk, felette zárjuk a sebszéleket. Egy egyszerű implantálás esetén, jó szájhigiénia mellett azonban, az orvos nem zárócsavart helyez az implantátum testbe, hanem rögtön azt az ínyformázót, mely segíti a majdani fogpótlás körüli szép és esztétikus ínylefutás kialakítását. Az orvos a sebszéleket az implantátumból kiálló ínyformázó körül zárja össze. Ennek köszönhetően később nem szükséges újabb metszést ejteni az ínyen, mielőtt a fogpótlás készítését elkezdjük.

4. Gyógyulás – kontroll

A gyógyulás nyomon követhetősége érdekében nemcsak a beavatkozás előtt, hanem utána is röntgenfelvételeket készítünk. Következő lépésként megbeszéljük, hogy mikor találkozunk legközelebb varratszedés céljából, ami általában 10-12 nap után várható. Bár a műtét után javasoljuk a pihenőnapot, a beavatkozás valójában nem igényel lemondásokkal járó lábadozást. A további kontroll időpontokat – ahogyan a szükséges gyógyulási időt is-, a szájsebész határozza meg. A beültetés után általában 3-6 hónappal kezdődhet a pótlás készítése.

Milyen fogpótlásod lehet, ha implantátumod van?

Az implantátum – ami a gyökeret pótolja – kerül a csontodba, az íny fölé pedig (a gyógyulást követően) egyedi vagy speciális kiegészítő elemet (felépítmény) kap, melyre a technika az általad választott fogpótlás fajtát tudja elkészíteni.

Bármelyik pótlást is választod, a fogászati implantátum olyan stabilitást biztosít számodra, amire egyetlen másik fogpótlás sem képes.

Implantátumra készíthető fogpótlás fajták

 • Korona: kisebb foghiányok esetében koronát helyezünk a fogászati implantátumra, egy speciális köztes elem, a felépítmény segítségével.
 • Foghíd: nagyobb foghiányoknál a híd, teljes foghiánynál a körhíd jöhet számításba – szintén felépítmények használatával.
 • Kivehető, teljes fogsor: bizonyos esetekben pedig – főleg idősebb, csonthiányos pácienseknél – a beültetett implantátumokat műfogsorral is össze lehet kötni, hogy a protézis még stabilabb legyen. A körhíd és az implantátumon megtámasztott műfogsor között az a különbség, hogy míg előbbihez minimum 6-8 műgyökér beültetése szükséges, úgy utóbbit már 2-3 esetében is meg lehet valósítani.

A csontba beültetett fogászati implantátum körülbelül 3-6 hónap alatt összenő a csontállománnyal és a megbonthatatlan kapcsolatnak köszönhetően terhelhetővé válik. Amikor ez megtörténik, akkor készülhet el a pótlás látható része. Azt, hogy a beültetett implantátumokra milyen fogpótlás kerül, te és szájsebészünk együtt döntitek el a kezelési terv kialakításakor.

Mikor ültethető be a fogászati implantátum?

A fogászati implantátum beültetésének 3 alapfeltétele van:

1. Jó minőségű csont a régi fog helyén, az érintett, műtéti területen (a fogászati implantátumnak teljesen csontban kell állnia),

2. Általánosan jó egészségi állapot,

3. Megfelelő szájhigiénia.

Az implantátum behelyezéséhez az egyik legfontosabb feltétel, az elégséges és megfelelő minőségű csontállomány. Ebbe épül ugyanis bele a titánból készült műgyökér, és az csak akkor lehet tartós, ha felszínét teljesen körbe öleli az állcsont.

A nem pótolt foghiánynak viszont épp az az egyik következménye, hogy a csontod idővel elsorvad, és végül olyan kevés vagy vékony lesz, ami már nem teszi lehetővé a fogbeültetést. Ez a probléma különösen az őrlőfogaid helyén okozhat gondot, márpedig a teljes foghiány megszüntetéséhez ez a terület is nélkülözhetetlen.

 

A fogbeültetés korszerű megoldás foghiányra

Klinikánkon a nem megfelelő csont mennyiségére is megoldást nyújtunk. A csonthiány önmagában nem kizáró tényező, hiszen egy teljesen fájdalommentes és speciális műtét során, csontpótló anyaggal pótolni tudjuk a hiányzó mennyiséget, alkalmassá téve a foghiányos területet az elkövetkező fogbeültetésre.

Szakértő szájsebész implantológusaink nap mint nap adják vissza a tökéletesen funkcionáló rágóképességet azon pácienseknek is, akik nem időben pótoltatták a hiányzó fogakat.

Fogbeültetés műtétet kizáró tényezők:

 • elégtelen csontmennyiség;

 • a vérképzőszervi betegségek;

 • súlyos (kezeletlen) cukorbetegség;

 • rákos megbetegedés;

 • kemoterápia;

 • rossz szájhigiénia;

 • súlyosabb harapási rendellenességek;

 • drog- és alkoholfüggőség;

 • valamint az erős dohányzás.

Fog implantátum árgaranciával

A fog implantátum konzultáción kiadott kezelési terveknél – minden esetben-, 60 napig garantáljuk a kezelési árakat. Nem kell azonnal döntened!

A kezelés elkezdése esetén pedig a kezelés teljes időtartama alatt a tervben feltüntetett fogpótlás árak érvényesek!

Időtartam: 60 perc

argarancia

garancia

Az alábbiakban az implantátum beültetés árait találod. A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek.

Fogászati implantáció áraink az árlista menüpont alapján

Implantátum behelyezése – Zimmer:

139 900 Ft

Implantátum behelyezése – Nobel Replace:

190 000 Ft

Implantátum behelyezése – Straumann:

240 000 Ft

A fog implantátum árak az alábbiakat tartalmazzák:

• helyi érzéstelenítés

• szájüreg higiénés, műtéti előkészítése

• rendelői steril előkészület

• implantátum beültetése

• gyógyulási csavar behelyezése

• sebkezelés

• varratok elhelyezése

• utógondozás: tanácsadás, receptírás

• varratszedés

Időtartam: 60 perc

A fogbeültetés kezelést végző orvosaink:

A következő cikkek is érdekelhetnek:

8 kérdés a foghiányról, amire választ vársz! – 1. rész

A szép és egészséges mosoly talán soha nem volt még olyan fontos, mint napjainkban. Vakítóan csillogó fogaktól várjuk el a sikert magánéletünkben és munkahelyünkön, ráadásul mind újabb és újabb praktikákat próbálunk ki, bízva abban, hogy azok gyorsak és hatékonyak lesznek.

8 kérdés a foghiányról, amire választ vársz! – 2. rész

A nem pótolt foghiánynak súlyos egészségügyi következményei lehetnek: ezt tudtuk meg kétrészes cikksorozatunk előző részéből, és most arra keressük a választ, hogy milyen lehetőségeket kínál a modern fogászat neked.

Vajon melyik a legjobb, leghatékonyabb fogpótlás? Melyiket használják a legtöbben, és melyikért kell a legkevesebbet fizetnünk?

All on 4 technika: cél a fix műfogsor megteremtése

Gondot jelent a kivehető fogsor viselése? Szeretne fix megoldást találni problémájára? A teljes fogsor nem pusztán esztétikai okok miatt érdemel figyelmet, hanem egyéb, egészségügyi indokok apropóján is. A hiányos, vagy jelentős részben hiányzó fogsor rányomja bélyegét az optimális rágásra és ezzel együtt az emésztés hatékonyságára is.

Irányított implantáció – fogbeültetés kockázat nélkül

Az implantáció területén a legújabb fejlesztés az irányított implantáció, vagyis a sablonos fogbeültetés, amely teljes mértékben kizárja az orvos által szabad kézzel végzett beültetésnél esetlegesen felmerülő pár tized, vagy század milliméteres pontatlanságokat, amire különösen nagy szükség lehet a bonyolultabb, nehezebb implantációs eseteknél.

Fog implantátum árak – mennyibe kerül?

A foghiány típusa nagyban meghatározza, hogy milyen típusú és alapanyagú fogkorona, foghíd fogpótlás, vagy fix fogsor fogpótlás készülhet a páciensnek.

A kezelési tervek kivitelezésében a módszerek az újabb innovációk mind biztonságosabb és hosszú távon a legmegbízhatóbb megoldásokat teszik lehetővé és adnak a szájsebész munkájának mind nagyobb támogatást.

Tennivalóid, ha fog implantátum beültetést szeretnél

A fog implantátum műtét mind közül a legaprólékosabb odafigyelést igényli, hiszen a műgyökér egy sikeres beavatkozást követően és egy sikeres szájhigiéniás ápolás mellett élethosszig kell, hogy kísérje viselőjét. Az implantátumra bátran gondolhatunk úgy, mint egy hosszú távú befektetésre.

Fogászati beavatkozásokat tekintve, valamennyi kezelés -legyen az foghúzás, porcelán fogkorona, foghíd vagy akár az implantátum behelyezés- előfeltétele a gondos tervezés és az alapos kezelési terv összeállítása.

Online bejelentkezés