Fogszabályozás

Fogszabályozás a tökéletes fogsorért

Ha a gyönyörű és egészséges mosoly a célja, akkor az először adódó, legkézenfekvőbb megoldás a fogszabályozás, főleg fiatal-felnőttkorban. A fogszabályozás a fogak helyzeti rendellenességeinek korrigálása, a szép mosoly és esztétikusabb arc kialakítása mellett, a fogazat ideálisan funkcionalitását is helyreállítja.
Az elmúlt években hatalmas fejlődés ment végbe a fogszabályozás területén, a mai készülékekkel akár láthatatlanul, egyszerűbben és gyorsabban elérhető a szabályos fogazat, akár felnőttkorban is.

A szabálytalan fogazat veszélyei

A szabálytalan fogazat amellett, hogy elcsúfítja mosolyát, számos egészségügyi kockázatot is rejt. A túl szorosan álló, torlódott fogakat nehezebb tisztítani, lepedék és fogkő hamarabb jelenik meg rajtuk. Ez fogínygyulladást okozhat, ami hosszú távon a fogínysorvadás miatt a fogak meglazulásához vezethet. Ezen kívül a fogszuvasodás kialakulása is gyakoribb, ezért a szabálytalanul álló fogak hamarabb kezdenek szuvasodni. A rendezetlenül álló őrlőfogak a nem megfelelő rágófelületi érintkezések miatt kevésbé hatékonyan működnek, ezért az ételt nehezebben rágják meg, ez pedig emésztőrendszeri problémákat okozhat.
Sokszor a metszőfogak rendezetlensége nehezíti a megfelelő hangképzést, ami különböző beszédhibák kialakulásához vezethet.

Felnőttkori fogszabályozás lehetőségei

Sosem késő elkezdeni, a fogszabályozásnak nincs felső korhatára, bármikor belevághat, hogy esztétikusabb mosolya, ezáltal több önbizalma legyen.

Akár felnőttként sem késő a fogszabályozás mellett dönteni, hiszen nem csak a fogsor esztétikája korrigálható egy szebb, magabiztosabb mosollyá, hanem jobban is funkcionálnak a szabályossá tett fogak. Így ugyanis a fogak terhelhetősége is megnő, és hosszabb ideig bírják a rájuk nehezedő nyomást.
Több éve, évtizede fennálló szabálytalanságot és harapási rendellenességet is érdemes rendbe hozatni. A helyes, optimális állapot visszaállításával a fogai még hosszú-hosszú évekig bírják majd a rájuk nehezedő erőket.

A szabálytalan fogelhelyezkedés mellett előfordulhat foghiány, és ebből adódó csontveszteség. Ilyen esetekben a fogszabályozáson túl szükség lehet szájsebészeti, illetve parodontológiai beavatkozásra is.

Láthatatlan My Clear Brace fogszabályozó

Átlátszó anyagból készült, rendkívül vékony anyagú fogszabályozó készülék, amivel megvalósítható a teljesen láthatatlan fogszabályozás. Biztos lehet benne, hogy senki sem fogja észrevenni, hogy fogszabályozót visel, hiszen a készülék tökéletesen illeszkedik a fogakra, vékonyságának köszönhetően a beszédet egyáltalán nem zavarja. A kezelés elején számítógéppel tervezzük meg a szükséges kezelési lépéseket, és ez alapján készítik el 3D modellezéssel az átlátszó fogszabályozókat, amiket a kezelés előrehaladtával meghatározott időközönként cserélni kell, a megfelelő eredmény elérése érdekében.  A kezelés a rögzített fogszabályozó készülékes kezelésekkel szemben az esetek nagy részében mindössze 6 hónapot vesz igénybe. A My Clear Brace fogszabályozó kezelés az elülső fogakat rendezi szabályossá, így a gyönyörű mosoly kialakításában a héj és korona alternatívája lehet.
Most bevezető akciónk keretében a számítógépes tervezés költségét jóváírjuk a későbbi kezelések árából!

Rögzített fogszabályozó készülékek

A ragasztott készülékek többféle anyagból készülhetnek, lehet színes, áttetsző, láthatatlan vagy akár zafír. Számtalan lehetőség közül választhat annak megfelelően, hogy mi a legfontosabb kritérium az Ön számára.. Klinikánkon a legmodernebb készülékeket alkalmazzuk, így lehetőség van In-Ovation porcelán, illetve teljesen átlátszó, szinte láthatatlan Damon Clear fogszabályozók használatára, amikkel magabiztosabban mosolyoghat a kezelés ideje alatt is.
A rögzített fogszabályozó készülékek az anyaguk és színük mellett a működési mechanizmusukban is különböznek. Ez meghatározza a kezelés időtartamát, a kontrollvizsgálatok gyakoriságát, és a készülék viselésének komfortosságát.

Damon Clear átlátszó, kristálytiszta fogszabályozó,

A lehető legtökéletesebb választás abban az esetben, ha eddig is szerette volna szabályoztatni a fogait, de elriasztották a csúnya, és messziről is látható ragasztott fogszabályozók. A Damon Clear fogszabályozók a lehető legesztétikusabb megoldást nyújtják, anyagának köszönhetően a Damon Clear az egyedüli kristálytiszta fogszabályozó jelenleg. A tökéletesen átlátszó, szinte láthatatlan anyagnak köszönhetően Ön magabiztosabban mosolyoghat, hiszen senki sem fogja észrevenni, hogy fogszabályozót visel a fogain.

Damon Q fogszabályozó – a gyorsabb, kényelmesebb fogszabályozás érdekében

A Damon Q fogszabályozó készülék működésének lényege az ún. önligírozó mechanizmus, amely során a szabályozott fogak a fogszabályozó ív mentén el tudnak csúszni. Ennek a csúszási mechanizmusnak köszönhetően a fogak szabadabban és kényelmesebben mozognak, ami megakadályozza a hagyományos rögzített fogszabályozóknál érezhető kellemetlen feszülést. A kezelés során különleges technológiájú fogszabályozó íveket használunk, amik a fogakat sokkal gyorsabban mozgatják, és kevesebb állítást, kontrollvizsgálatot igényelnek.

Gyorsabban érhető el vele eredmény, mint a hagyományos készülékkel, sőt általában még a foghúzás is elkerülhető vele.

Ennek a modern fogszabályozó készüléknek a lényege, hogy lágy erőkkel dolgozik, így jóval kényelmesebb viselni. A fogakra felragasztott tartók azaz a brackettek kisebbek, így a viseletük kényelmesebb, kevésbé zavaró érzés.

In-Ovation porcelán fogszabályozó

A porcelán fogszabályozó készülék ugyanazon az elven működik, mint a hagyományos fém készülék, azonban annál sokkal szebb és esztétikusabb. A tökéletes esztétikum és tartósság jellemzi, hiszen a fogakkal azonos színű, a porcelán pedig ideális szilárdságú ahhoz, hogy sem a törésétől, sem pedig az elszíneződésétől nem kell tartania. Viselete kényelmes, a sima felszínének köszönhetően könnyen tisztán tartható.

Nyelv felőli fogszabályozó

 

Ha olyan fogszabályozó megoldást keres, amelynek a fém vagy kerámia bracketjei nem láthatóak, akkor válassza ezt a megoldást.

A láthatatlan fogszabályozót a fogív belső oldalán rögzítjük, így gyakorlatilag teljes titokban érhető el vele a kiváló eredmény.

A készülék minimális hatással van a nyelv helyzetére és a beszédre. A felragasztás után néhány nappal a kezdeti elhanyagolható beszéd nehézségek teljesen eltűnnek, hiszen a brackettek mindössze 1,5 mm vékonyak.

Fogszabályozó kezelés időtartama

A készülék típusától és a szabálytalanság mértékétől függően a fogszabályozás felnőtt korban átlagosan 1,5-2 évig tart. Ez alatt az idő alatt 2-6 hetente kell megjelenni a kezelőorvosnál kontroll vizsgálaton és készülék aktiváláson.
A kezelés befejezésekor a fix készülék eltávolítása után még jó ideig éjszakánként kivehető készüléket (úgynevezett retenciós készüléket), vagy a fogak belső felszínére ragasztott fém retenciós ívet kell viselni, amíg az elmozgatott fogak a helyükön nem rögzülnek tökéletesen.

Gyermekek és felnőttek fogszabályozásának különbségei

A felnőttek és gyermekek fogszabályozásában természetesen vannak eltérések. A kezelés alatt a fogak ugyanolyan módon mozgathatóak a felnőtteknél, mint a gyereknél, elsősorban a kezelés hossza lesz eltérő.

A gyermekeknél, akiknél vagy csak tejfogak, vagy tej- és maradó fogak állnak a szájban vegyesen, általában kivehető készülékeket javaslunk. Ragasztott, állandó készülék akkor használható, ha befejeződött a fogváltás folyamata és a maradó fogak már kinőttek.

A gyermekkori fogszabályozás lehetőségeiről itt olvashat. (link a gyermekfogászat menühöz)

Ismerje meg a fogászati klinikánkat, szakorvosainkat, az árainkat, és jelentkezzen be hozzánk!

A rendelő hangulata és az egész légkör nagyon kellemes volt, a fogorvos mosolygós, barátságos volt és precíz munkát végzett. Fájdalmat szinte nem is éreztem.

N. Zoltán

6 éves kislányom fogát gyökérkezelte zseniálisan a doktornő! Hatalmas türelemmel és szakértelemmel. Mindennek eredménye, hogy „egy hang nélkül“, mosolyogva „tűrtük“ a kezelést.

Köszönjük a doktor néninek! Ajánljuk kicsiknek és nagyoknak is!

K. Krisztina és Bettike

Doktor Úr munkájával nagyon maximálisan meg voltunk elégedve. Korrekt és megbízható-beteg centrikus! Szívesen ajánljuk ismerőseinknek!

C. Tibor

Nagyon örülök, hogy a doktorúrhoz jöttem, a foghúzásból nem éreztem semmit, a varratszedés is fájdalommentes volt, pedig nagyon félős vagyok!
Még egyszer nagyon köszönöm!!

N. István

Kedves Clinident csapat!

Mindent nagyon köszönök: a kedvességüket, türelmüket, szakértésüket és hogy visszaadták az önbizalmamat hisz egy tökéletes, szép fogsort kaptam Önöktől. Még egyszer nagyon köszönöm.

Z. Dóra

Elmondhatom, hogy ezen a klinikán a félelemre, aggodalomra, izgalomra semmi ok. Az esetleges stressz is feloldódik, erről az egész fogorvosi csapat is gondoskodik.

S. Dóra

Nagy szerencse, hogy rátaláltam erre a rendelőre. Maximálisan meg vagyok elégedve, a személyzet kedves, a környezet barátságos. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Aki ide jön az csak elégedetten távozhat.

K. Tamás

Nagyon kellemes, otthonos környezet, kedves emberek. Tetszik, hogy a gyermekekre is gondolnak. Egy élmény volt! Köszönjük, hogy itt lehettünk!

M. Zsuzsa

Most először életemben nem félek a fogorvostól. Tündéri, kedves dokinéni, akinél furcsa módon a fogorvosi székben a nyugodtság is el tudja fogni. Bátran ajánlom  mindenkinek!

N. Zsóka

A Clinident egész csapatának,mindenkinek kivétel nélkül köszönet.Csak ajánlani tudom,ha fogorvoshoz kell menni bárkinek, csak ŐKET válassza!Minden elismerésem nekik,hálás köszönet!

S. Klára

Kellemes légkör, kedves személyzet, hozzáértő fogorvosok! Már nem félve indulok fogászatra mióta ide járok.

K. Niki

Hálás köszönettel tartozom a Klinika csapatának a gyors és fájdalommentes kezelésért. Nem hittem volna, hogy a fogbeültetés ilyen egyszerű és tökéletes megoldás a problémámra. Azóta a családomtól csak azt hallom, hogy milyen szép vagyok.

L. Andrea

Eddig azt gondoltam, hogy nem létezik fájdalommentes fogászat, de itt bebizonyították nekem, hogy van. Mosolyogva jöttem és a doktornőnek köszönhetően mosolyogva távoztam. Nagyon hálás vagyok, innentől kezdve csak ide fogok járni, pedig Angliából jöttem.

S. Katalin

Kellemes, esztétikus környezet, színes rendelők, halk zene, mosolygós arcok. Még én is mosolygok, én aki egész életében pánikszerűen félt a fogorvostól. De csak féltem, mert már csak áldani tudom a napot amikor ezt a klinikát választottam.

A. Gyöngyi

Életem első injekcióját kaptam a doktornőtől és nem éreztem semmit! A kezeléssel is tökéletesen meg vagyok elégedve, mostantól csak ide fogok járni, ha gondok vannak a fogaimmal.

Z. Csaba

Köszönet a kedves doktornéninek, amióta ide járunk, a kislányom már nem fél a fogorvosoktól.

Sz. Gabriella

Bejelentkezés kezelésre

Telefonon történő bejelentkezéshez kérjük hívja a 06 1 801 2250-es vagy a 06 20 264 5840-es telefonszámot rendelési időn belül.

Az űrlapon megadott telefonszámon munkatársunk hamarosan megkeresi Önt a kért kezelési időpont megerősítésének érdekében.

Címünk:

Clinident Fogászati Cetrum
1133 Budapest Tutaj utca 6/b Cézár-Ház

Rendelési idő:

Hétfő-Péntek 9:00-21:00
*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.
Küldés
*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.
Küldés
H-P 9:00-21:00
Bejelentkezés kezelésre