Fogkorona

Szeretne szebb mosolyt, elégedetlen fogai formájával és színével, vagy le szeretné cserélni a régi koronáit esztétikusabbra?

Amikor már annyira kiterjedt a szuvasodás, hogy töméssel a fogat már nem lehetne felépíteni, vagy amikor letört a fogból egy darab, vagy valamilyen esztétikai hiányosságon szeretne javítani,
akkor a korona jelenti a megoldást az Ön számára.
Koronákkal ugyanis vissza lehet állítani az eredeti formát, funkciót és színt. Kiválóan alkalmasak szabálytalanul álló fogak egyenesítésére, torlódás eltüntetésére, rések szűkítésére. Gyökérkezelt fogak letöréstől való védelmére is koronát készítünk.

shutterstock_70724011

Porcelán koronák alkalmazása

A porcelán korona a legnépszerűbb és leggyakrabban használt eszköz arra, hogy szebbé varázsoljuk a fogakat, az esetleges deformitásokat korrigáljuk, vagy teljes egészében pótoljuk a fogakat. Az eredmény természetes hatású és stabil lesz, mellyel a rágófunkció és az esztétika is helyreáll.

A koronák anyaguk szerint lehetnek: fémre égetett porcelán koronák (fémkerámia), cirkónium-, vagy préskerámia koronák. Utóbbi kettő a fémallergiás páciensek ellátására is kiválóan alkalmas.

 

 

 

 

Fémkerámia korona

Hagyományosan ezeket nevezik porcelán koronának, de szerkezetüket tekintve a porcelán csak a külső leplező réteget alkotja. A fémkerámia korona szerkezete fémvázból, és az arra ráégetett porcelán rétegből áll. A fogtechnikai laboratóriumban állítják elő a fogról vett lenyomat segítségével.

A fémkerámia koronának sok előnye van: a fémváz védi a fogat, nagyon erős, ellenáll a nagy harapási erőknek és nem törik. Erre kerül rá a porcelán réteg, mely a magas szintű esztétikumot biztosítja. Ennek színét az orvossal közösen választhatja meg, és a fogtechnikus ez alapján készíti el a porcelán leplezést.

Cirkónium korona

Ha kiemelkedően fontos az Ön számára fontos az esztétikum, akkor a cirkónium alapú koronát javasoljuk a fémkerámia korona helyett.
A cirkónium alapú korona időtállósága megegyezik a fémkerámia koronáéval, de esztétikumban messze felülmúlja azt. A legszembetűnőbb különbség kettejük között az, hogy míg a fémváz szürke, addig a cirkónium váz a fogakéhoz hasonló fehér színű. Ezért a cirkónium korona sokkal természetesebb hatású, a többi fogtól szinte meg sem különböztethető, gyönyörű eredményt ad.

A fémvázas koronáknál az idő múlásával – ahogyan a fogíny néhány millimétert visszahúzódik – fémkerámia korona szürke szegélye szembetűnővé válhat.
Cirkónium korona használatával ez a probléma nem áll fent. Emellett a cirkónium teljesen szövetbarát, nem irritálja az ínyt, nem allergizál, így fémallergia esetén is alkalmazható.

Préskerámia korona – az egyes frontfogak pótlására kitűnő minőségben

A préskerámia korona a cirkónium koronák mellett alkalmazott másik fémmentes fogpótlás típus. A többi koronatípussal szemben nincs váza, ezért híd nem készül belőle. A korona teljes egészében kerámiából áll, ennek köszönhetően tökéletesen vissza tudja adni a természetes fogak áttetszőségét és színét, és így kiváló esztétikai hatás érhető el vele. Csak egyedülálló, szóló fogak fogpótlásaként és főleg elülső, frontfogaknál alkalmazzuk.

A koronák elkészítésének lépései

A korona készítésének több fázisa van:

  • Először eltávolítjuk a fog sérült részeit, lecsiszoljuk (preparáljuk) 1mm mélységben, így kialakítjuk azt a formát, ami a korona alapját képezheti. Ezután lenyomatot készítünk a fogról, és megállapítjuk a kívánt fogszínt. A fogra mindig kerül ideiglenes korona a rendelőben, hogy megvédje a lecsiszolt fogakat és az ínyt, valamint megfelelő esztétikai megoldást biztosítson a végleges fogpótlás elkészültéig.
  • A végleges korona elkészültekor az ideiglenes korona helyére bepróbáljuk, és ha mindent rendben találunk, az megfelelően illeszkedik, színe és formája tökéletes, a korona a fogra ragasztóval rögzítésre kerül.
  • A fog megjelenésében is funkciójában is megtévesztésig hasonló lesz a természetes fogakhoz.

A koronák természetes hatású, stabil pótlást jelentenek, melyek megfelelő gondozással hosszú évekre biztosíthatják széles mosolyát és egészséges harapását.

Ismerje meg a fogászati klinikánkat, szakorvosainkat, az árainkat, és jelentkezzen be hozzánk!

Kedves Clinident csapat!

Mindent nagyon köszönök: a kedvességüket, türelmüket, szakértésüket és hogy visszaadták az önbizalmamat hisz egy tökéletes, szép fogsort kaptam Önöktől. Még egyszer nagyon köszönöm.

Z. Dóra

A Clinident egész csapatának,mindenkinek kivétel nélkül köszönet.Csak ajánlani tudom,ha fogorvoshoz kell menni bárkinek, csak ŐKET válassza!Minden elismerésem nekik,hálás köszönet!

S. Klára

Most először életemben nem félek a fogorvostól. Tündéri, kedves dokinéni, akinél furcsa módon a fogorvosi székben a nyugodtság is el tudja fogni. Bátran ajánlom  mindenkinek!

N. Zsóka

A rendelő hangulata és az egész légkör nagyon kellemes volt, a fogorvos mosolygós, barátságos volt és precíz munkát végzett. Fájdalmat szinte nem is éreztem.

N. Zoltán

Köszönet a kedves doktornéninek, amióta ide járunk, a kislányom már nem fél a fogorvosoktól.

Sz. Gabriella

Eddig azt gondoltam, hogy nem létezik fájdalommentes fogászat, de itt bebizonyították nekem, hogy van. Mosolyogva jöttem és a doktornőnek köszönhetően mosolyogva távoztam. Nagyon hálás vagyok, innentől kezdve csak ide fogok járni, pedig Angliából jöttem.

S. Katalin

Életem első injekcióját kaptam a doktornőtől és nem éreztem semmit! A kezeléssel is tökéletesen meg vagyok elégedve, mostantól csak ide fogok járni, ha gondok vannak a fogaimmal.

Z. Csaba

Kellemes légkör, kedves személyzet, hozzáértő fogorvosok! Már nem félve indulok fogászatra mióta ide járok.

K. Niki

6 éves kislányom fogát gyökérkezelte zseniálisan a doktornő! Hatalmas türelemmel és szakértelemmel. Mindennek eredménye, hogy „egy hang nélkül“, mosolyogva „tűrtük“ a kezelést.

Köszönjük a doktor néninek! Ajánljuk kicsiknek és nagyoknak is!

K. Krisztina és Bettike

Nagy szerencse, hogy rátaláltam erre a rendelőre. Maximálisan meg vagyok elégedve, a személyzet kedves, a környezet barátságos. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Aki ide jön az csak elégedetten távozhat.

K. Tamás

Hálás köszönettel tartozom a Klinika csapatának a gyors és fájdalommentes kezelésért. Nem hittem volna, hogy a fogbeültetés ilyen egyszerű és tökéletes megoldás a problémámra. Azóta a családomtól csak azt hallom, hogy milyen szép vagyok.

L. Andrea

Nagyon örülök, hogy a doktorúrhoz jöttem, a foghúzásból nem éreztem semmit, a varratszedés is fájdalommentes volt, pedig nagyon félős vagyok!
Még egyszer nagyon köszönöm!!

N. István

Elmondhatom, hogy ezen a klinikán a félelemre, aggodalomra, izgalomra semmi ok. Az esetleges stressz is feloldódik, erről az egész fogorvosi csapat is gondoskodik.

S. Dóra

Kellemes, esztétikus környezet, színes rendelők, halk zene, mosolygós arcok. Még én is mosolygok, én aki egész életében pánikszerűen félt a fogorvostól. De csak féltem, mert már csak áldani tudom a napot amikor ezt a klinikát választottam.

A. Gyöngyi

Nagyon kellemes, otthonos környezet, kedves emberek. Tetszik, hogy a gyermekekre is gondolnak. Egy élmény volt! Köszönjük, hogy itt lehettünk!

M. Zsuzsa

Doktor Úr munkájával nagyon maximálisan meg voltunk elégedve. Korrekt és megbízható-beteg centrikus! Szívesen ajánljuk ismerőseinknek!

C. Tibor

Bejelentkezés kezelésre

Telefonon történő bejelentkezéshez kérjük hívja a 06 1 801 2250-es vagy a 06 20 264 5840-es telefonszámot rendelési időn belül.

Az űrlapon megadott telefonszámon munkatársunk hamarosan megkeresi Önt a kért kezelési időpont megerősítésének érdekében.

Címünk:

Clinident Fogászati Cetrum
1133 Budapest Tutaj utca 6/b Cézár-Ház

Rendelési idő:

Hétfő-Péntek 9:00-21:00
*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.
Küldés
*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.
Küldés
H-P 9:00-21:00
Bejelentkezés kezelésre