Hogyan válasszunk fogorvost?

Hogyan válasszunk fogorvost?

A jó fogorvos nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy maximálisan hozzáértő kezekben tudjuk magunkat ezen az igen kényes területen. Mivel előfordulhat, hogy a megfelelő kezelés kiválasztása komoly körültekintést igényel, így páciensként joggal várhatjuk el a választott szakembertől, hogy vonjon be bennünket is döntéseibe. A fogászati beavatkozás gyakran sok félelmet és aggodalmat kelt a betegben, s ilyenkor kétségkívül jó érzés, ha előre tudjuk, mi fog történni velünk, mire számíthatunk a beavatkozás során és azt követően. Ha fogorvosunk partnerként tekint ránk, empatikusan áll hozzánk, az már egy nagyon jó érv mellette. Lássuk, melyek azok a szempontok, melyeket mindenképpen megéri figyelembe venni fogorvosválasztás alkalmával!

fogorvos_választás2420_820

fogorvos választás

Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

  Kérjen visszahívást

  Empatikus hozzáállás

  Távolság, árak, lehetőségek ide vagy oda, ha fogorvosválasztásról van szó, akkor legtöbben a szakember személyiségét tartjuk a leginkább fontosnak. Éppen elég stresszt képes okozni már maga a helyzet, hogy be kell ülni a fogorvosi székbe. Ha viszont egy közvetlen, empatikus szakember áll velünk szemben, az máris segíthet feloldódni. Hazánk fogorvosai világszinten is elismertek és keresettek, nem véletlen fordulnak külföldről is sokan magyar szakemberekhez.

  A fájdalomcsillapítás minősége

  A fogorvosi kezeléstől tartók legtöbbször azt szeretnék, ha altatásban történne a beavatkozás. Ez sajnos hazánkban még nem bevett szokás, hiszen gyakorlatilag minden megoldható helyi érzéstelenítéssel. Ennek minőségén azonban nagyon sok múlik. A körzeti orvosnál alkalmazott érzéstelenítők sajnos sokszor gyengébb minőséget képviselnek éppen a rendelkezésre álló pénzügyi lehetőségek szűkössége miatt. A magánrendelések alkalmával nem zsibbasztást, hanem tényleges érzéstelenítést alkalmaznak a szakemberek, amik garantálják az érző idegek kikapcsolását, és ez által a valós fájdalommentességet. A kellemetlenségek elkerülése végett megéri tehát magánrendelésen kezeltetni fogainkat.

  Nem mindegy a szakterület!

  A legtöbb fogorvos minden területen otthonosan mozog, és legyen szó akár konzerváló fogászatról, vagyis a fogak helyreállításáról, akár az ínybetegségekkel foglalkozó paradontológiáról, szájsebészetről, protetikáról, bármilyen kezelést, feladatot magas színvonalon tudnak elvégezni. Előfordulhat azonban, hogy speciális igényeink vannak egyéni adottságainkból adódóan. Ekkor megéri olyan szakember után nézni, aki az adott terület specialistájának számít. Érdemes akár a szakember képesítéséről, tapasztalatairól is tájékozódni, ezt ma már minden gond nélkül megtehetjük a választani kívánt klinika weboldalán. Tipikusan ilyen, nagyobb körültekintést, tapasztalatot igénylő terület a szájsebészet, valamint az implantáció.

  Rugalmasság

  Ha fogászati problémákról van szó, akkor bizony könnyen lehet, hogy sürgős segítségre van szükség. Nem mindegy, hogy rendelkezésünkre áll-e hétvégén, vagy munkaidőn túl is a választott szakember. Hasonlóképp rugalmasságot követelhet meg a munkabeosztásból fakadó időhiány. Ha előre egyeztetés során az esti kezelés sem jelent problémát a fogorvos számára, az már egy nagyon jó pont mellette.

  A klinika helyszíne

  Érdemes a szakemberek között úgy keresni, hogy lakóhelyünk közelében tekintsük át a klinikák, rendelők szolgáltatásait. Tény, hogy fontos a jó fogorvos, de több száz kilométert nem éri meg utazni érte, ráadásul, ha fogászati kezelésre van szükség, akkor a földrajzilag történő gyors elérhetőség is kiemelt jelentőséggel bír.

  Árak

  Végül, de nem utolsó sorban az árak is rendkívül fontosak. Hiába szimpatikus egy szakember, ha egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak azokat a költségeket, melyekkel felkeresése járna. Éppen ezért lényeges, hogy már előre tájékozódjunk az árakról. Ehhez még csak felkeresni sem kell a klinikát, ugyanis árlistával már a világhálón keresztül is tájékozódhatunk. Abban az esetben, ha speciális igényeink lennének, természetesen érdemes személyesen konzultálni a szakemberrel- legalább egy telefonos beszélgetés erejéig. Tény azonban, hogy az online is elérhető árlisták már egy alapvető árszínvonalat mutatnak, mely kapcsán mindenki el tudja dönteni, hogy megfelelő-e a lehetőség számára. A szomszédos országokból érkező páciensek apropóján eltérések adódhatnak ár szempontjából a keleti és a nyugati országrészek fogorvosainál. Ez azonban főként az olyan bonyolultabb beavatkozásokra érvényes, mint az implantáció, s egy fogtömés tekintetében általában nem mérvadó a különbség.

  Fogorvosválasztás előtt tehát érdemes többféle szempontot is figyelembe venni, hiszen ezektől függ, hogy mennyire leszünk elégedettek a szolgáltatással, és hosszú távon mennyire rendszeres lesz a fogorvos látogatása.

  A Clinident fogorvosainak bemutatkozást itt olvashatja el!

  Kérjen időpontot!