Cirkónium korona

Szeretne szebb mosolyt, elégedetlen fogai formájával és színével, vagy le szeretné cserélni a régi koronáit esztétikusabbra?
Amennyiben a fogsora esztétikai problémája olyan mértékű, hogy tömés vagy porcelán héj segítségével nem korrigálható, abban az esetben alkalmazzuk a cirkónium kerámia koronákat.

Cirkónium koronák alkalmazási köre

Rendkívül sokoldalúan használhatóak: szabálytalanul álló fogak egyenesítésére, torlódás eltüntetésére, rések szűkítésére, fogak színének világosítására, sérült, letöredezett fogak esztétikai korrekciójára.

100_1667

Cirkónium fogpótlások tulajdonságai – ami a különleges minőség hátterét biztosítja

A cirkónium fogkorona esztétikuma a természetes fogakéval vetekszik, ezért a legkülönlegesebb igényeket is ki tudja elégíteni.
Szilárdsága lehetővé teszi, hogy hosszabb hidakat is elkészíthessünk belőle, így több fog pótlását, akár a teljes fogívre kiterjedő körhíd elkészítését is könnyedén meg lehet vele oldani.

Számítógép vezérelte CAD/CAM tervező és kivitelező rendszerrel készül, melynek során robottechnológia segítségével alakítják ki a fogpótlást. Ennek köszönhetően az emberi kéz által készített koronákhoz képest sokkal pontosabb és jobb minőségű fogpótlásokat lehet ezzel az eljárással készíteni, melyek élettartama is hosszabb az átlagosnál.

Cirkónium korona előnyei a fémkerámia koronákkal szemben

Ha kiemelkedően fontos az Ön számára fontos az esztétikum, akkor a cirkónium alapú koronát javasoljuk a fémkerámia korona helyett.
A cirkónium alapú korona időtállósága megegyezik a fémkerámia koronáéval, de esztétikumban messze felülmúlja azt. A legszembetűnőbb különbség kettejük között az, hogy míg a fémváz szürke, addig a cirkónium váz a fogakéhoz hasonló fehér színű. Ezért a cirkónium korona sokkal természetesebb hatású, a többi fogtól szinte meg sem különböztethető, gyönyörű eredményt ad.

A fémvázas koronáknál az idő múlásával – ahogyan a fogíny néhány millimétert visszahúzódik – fémkerámia korona szürke szegélye szembetűnővé válhat.
Cirkónium korona használatával ez a probléma nem áll fent. Emellett a cirkónium teljesen szövetbarát, nem irritálja az ínyt, nem allergizál, így fémallergia esetén is alkalmazható.

Cirkónium koronák elkészítésének lépései

  • A leendő koronák megtervezése az első konzultációkor digitális fényképek segítségével történik. Ekkor választja ki Ön a fogorvossal közösen a fogkorona színét és formáját, álmai mosolyának eléréséhez.
  • A fémmentes porcelán koronák elkészítéséhez kétszer kell ellátogatnia a rendelőbe:
    Első alkalommal a sérült letört fogat építjük fel, ezután következhet a fogak lecsiszolása, melynek során a fog külső rétegéből körkörösen eltávolítjuk annak egy részét, ezzel helyet biztosítva a koronának. Preparálás és lenyomat után ideiglenes koronákat készítünk, hogy a végleges koronák elkészültéig se legyenek érzékenyek a fogai, és bátran merjen mosolyogni.
  • A fogtechnikus a minta alapján elkészíti a koronát. A végleges korona 5 nap alatt készül el.
  • A második alkalommal kerülhet sor a koronák rögzítésére egy speciális ragasztóanyag segítségével. A fog megjelenésében is, funkciójában is megtévesztésig hasonló lesz a természetes fogakhoz és rendkívül stabillá válik. Megfelelő gondozással hosszú évekre biztosíthatja gyönyörű mosolyát és egészséges harapását.

Ismerje meg a fogászati klinikánkat, szakorvosainkat, az árainkat, és jelentkezzen be hozzánk

Most először életemben nem félek a fogorvostól. Tündéri, kedves dokinéni, akinél furcsa módon a fogorvosi székben a nyugodtság is el tudja fogni. Bátran ajánlom  mindenkinek!

N. Zsóka

Kellemes légkör, kedves személyzet, hozzáértő fogorvosok! Már nem félve indulok fogászatra mióta ide járok.

K. Niki

Nagyon kellemes, otthonos környezet, kedves emberek. Tetszik, hogy a gyermekekre is gondolnak. Egy élmény volt! Köszönjük, hogy itt lehettünk!

M. Zsuzsa

Eddig azt gondoltam, hogy nem létezik fájdalommentes fogászat, de itt bebizonyították nekem, hogy van. Mosolyogva jöttem és a doktornőnek köszönhetően mosolyogva távoztam. Nagyon hálás vagyok, innentől kezdve csak ide fogok járni, pedig Angliából jöttem.

S. Katalin

Köszönet a kedves doktornéninek, amióta ide járunk, a kislányom már nem fél a fogorvosoktól.

Sz. Gabriella

Bejelentkezés kezelésre

Telefonon történő bejelentkezéshez kérjük hívja a 06 1 801 2250-es vagy a 06 20 264 5840-es telefonszámot rendelési időn belül.

Az űrlapon megadott telefonszámon munkatársunk hamarosan megkeresi Önt a kért kezelési időpont megerősítésének érdekében.

Címünk:

Clinident Fogászati Cetrum
1133 Budapest Tutaj utca 6/b Cézár-Ház

Rendelési idő:

Hétfő-Péntek 9:00-21:00
*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.
Küldés
*A csillaggal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki.
Küldés
H-P 9:00-21:00
Bejelentkezés kezelésre