Fogpótlás beültetéssel vagy beültetés nélkül

Fogpótlás beültetéssel vagy beültetés nélkül

Pácienseink gyakran összetettebb problémákkal keresnek fel bennünket, mint egy-egy fog esztétikai restaurációja porcelán fogkorona vagy esztétikus porcelán héj által. A száj egészének egészségét, a fogazat funkcionális hibáit, a rágóízületek egészségét és működését is szem előtt kell tartanunk, amikor fogpótlást tervezünk, hiszen ez alapjaiban határozza meg, milyen foghíd vagy porcelán fog korona pótlás készülhet.

 fogászati garancia

fogászati garancia

Amikor a hátsó régió, vagyis a rágófogak is érintettek a fogpótlás készítésében, nagyobb körültekintést és komolyabb tervezést igényel az eset. Azon túl, hogy mosolytervezés során meghatározzuk a készülő fogkorona külalakját a szem előtt lévő front területre, fontos szempont, hogy a páciens adottságaihoz képest az új pótlás ne csak a megjelenésén javítson, de a rágóerők kiegyensúlyozásával a foghíd pótlás megtervezésével, esetleg implantátum beültetés hozzáadásával javítsuk fel, tökéletesítsük az adott, jelenlegi helyzetet.

A páciens alap egészségi állapotának ismerete kiemelt jelentőségű a tervezés során. Komplexen tekintük minden egyes esetre, függetlenül attól, hogy a páciens figyelme mire fókuszál, mi az ami őt a legjobban zavarja.

Fogászati allergia esetére fémmentes, porcelán foghíd pótlás a megoldás

Nagyobb ívű fogászati beavatkozások fogkorona vagy foghíd pótlások tervezésének szinte a nulladik lépése kell, hogy legyen a fogászati allergia vizsgálat. A tudatos és ésszerű tervezés része, hogy tisztában vagyunk a körülményeinkkel és felkészülünk a kezelésükre, hogy a legjobb és legtartósabb megoldás születhessen.

Ha nincs ismert allergia, a vizsgálatok sem derítenek ki semmit, akkor nyugodtan használhatjuk a fogászati fémeket fogkorona váz anyagaként, hiszen tartós, rugalmas és megbízható foghíd és porcelán korona készülhet belőlük. Ha pedig úgy döntünk, hogy kombinálni szeretnénk a fémvázas és a fémmentes fogpótlás fajtákat, arra is lehetőségünk nyílik.

 fogászati allergia

fogászati allergia

Foghíd készítése fogászati implantátum beültetés után

Fogbeültetés a foghiányok megszüntetésének legkorszerűbb módja. A lehetőség arra, hogy egy foghúzás után visszanyerjük rágóképességünket, vagy eredeti esztétikus külsőnket anélkül, hogy saját, további fogaink is áldozatul esnének a hiánynak.

Az implantátum beültetés és az általa készült porcelán korona fog vagy foghíd legfőbb előnye tehát, hogy több, egészséges foganyagot nem kell beáldoznunk a pótlás érdekében. Bár az összeállított kezelési terven a fogbeültetés és a rá elkészülő fogkorona, foghíd ár elsőre drágábbnak tűnik a hagyományos foghíd pótláshoz képest, ilyenkor érdemes az implantátum beültetés összes, hosszút távú előnyét számba venni.

 fogbeültetés

fogbeültetés

A fogbeültetés 5+1 előnye hosszú távon

1. Nem okoz allergiát

Az implantátum anyaga titán, melyet az emberi szervezet teljes mértékben befogad, így semmilyen allergiás reakciót nem vált ki, nem okoz daganatos elváltozást. Ami allergiát okozhat, az az implantátumra készülő fogkorona pótlás anyaga.

2. Fájdalommentes

Az implantáció bár szájsebészeti beavatkozás, ugyanúgy helyi érzéstelenítésben történik, akár a fogak lecsiszolása. A fogbeültetés tehát nem fájdalmas, nem is jár több kellemetlenséggel, mint a fogak előkészítése a lenyomatvételhez.

3. A kilökődés veszélye minimális

Igen csekély százalékban fordul elő csupán. Ennek okai: dohányzás, elégtelen szájhigiénia, szisztémás háttérbetegség, gyenge csontminőség.

4. Az implantátum fenntartja a csont mennyiségét.

Implantátum beültetés nélkül a fog helyén lévő csont elkezd leépülni. Így, ha nem pótoljuk a hiányt, vagy csupán foghíd segítségével, vagy kivehető pótlás által pótoljuk, akkor a csont, -mely alkalmas lenne egy műgyökér befogadására-, eltűnik.

5. Kivehető pótlások páratlan alternatívája

Sorvégi hiányok esetén nem összehasonlítható minőségi ugrást és különbséget jelent a kivehető pótlásokhoz képest.

+1 Tartós befektetés

A beültetett implantátum megfelelő szájhigiénia és rendszeres kontroll mellett élethosszig kísérhet bennünket. Segítségével újabb foghiányok esetén a fogpótlás újra tervezhető, a már meglévő implantátumok biztos alapot nyújtanak az új fogsorunkhoz.

Online bejelentkezés

Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

Kérjen visszahívást

Fogbeültetést végző orvosaink:

Dr. Barabás Péter

Dr. Barabás Péter

szájsebészet, implantológia
Szakorvosként különböző esztétikai, fogpótlástani, szájsebészeti és implantológiai eseteket lát el. A hiányzó fogak pótlására, a megfelelő rágófunkció és életminőség visszaállítása céljából implantátum beültetéseket végez.
Dr. Kovách Sándor

Dr. Kovách Sándor

szájsebészet, implantológia
Szakmája iránt rendkívül elhivatott, de ugyanakkor páciensközpontú szemlélettel dolgozik. Páciensei elsősorban a nyugalmát, a személyre szabott gondoskodását és a rájuk szánt töretlen figyelmét kedvelik a gyors és precíz kezelései mellett.
Dr. Patonay Lajos

Dr. Patonay Lajos

szájsebészet, implantológia
Több évtizedes tapasztalata révén biztos kézzel végzi a bonyolultabb beavatkozásokat is. Tekintélyt parancsoló megjelenéséről már az első kézfogással lehull a félelmetes szájsebész sztereotípiája.

Implantátumra fogpótlást készítő orvosaink:

Dr. Koncz Zsófia

Dr. Koncz Zsófia

konzerváló fogászat, protetika
Szívéhez közel álló terület a gyökérkezelés és az esztétikai fogászat. Szeret olyan munkát kiadni a kezéből, mely a legközelebb áll természeteshez. Az esztétika tárgykörében az aranymetszés jelentősége érdekli újabban, melynek a fogászatban betöltött szerepéről kutató munkát is végzett.
Dr. Daubner Roland

Dr. Daubner Roland

konzerváló fogászat, protetika
Egykori páciensként pontosan tudja, hogy a betegek olyan orvos székébe ülnek be szívesen, akiben megbíznak, aki törekszik a maximális fájdalommentesség elérésére és akihez szívesen, félelem nélkül térhetnek vissza. Munkájában a minőség nem opció, hanem egy önmagával szembeni alapelvárás.
Dr. Borbély Judit

Dr. Borbély Judit

konzerváló fogászat, protetika
Diplomám 2001-ben történt megszerzése óta a Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinikáján dolgozom, 2011-ben egyetemi adjunktusi majd 2013-ban egyetemi docensi kinevezést szereztem. Szakterületem az esztétikai fogászat és a CAD/CAM technológia, azaz a fogpótlások tervezésének és készítésének számítógépes lehetőségei.
Dr. Sas Krisztina

Dr. Sas Krisztina

konzerváló fogászat, protetika
Akkor köteleződött el végleg az esztétikus fogpótlások készítése iránt és választotta hivatásaként, amikor meglátta benne a precíz munkával kivitelezhető egyediséget és szépséget és megtapasztalta a páciensek erre irányuló igényét. Így nem csupán esztétikus, de egészséges mosolyt is alkothat egy művészi vénával megáldott fogorvos.
Dr. Kőnig János

Dr. Kőnig János

konzerváló fogászat, protetika
Harmadik generációs fogorvosként a Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinikáján kezdte pályafutását. Az esztétikai fogászat, valamint a hagyományos és implantációs fogpótlások készítése jelentik számára azt a területet, melyben igazán ki tud teljesedni és képességei legjavát vetheti latba a hozzá forduló páciensek kezelésében.
Dr. Schekk Anna

Dr. Schekk Anna

konzerváló fogászat, protetika
Anna gyermekkori álma vált valóra, amikor orvosként lediplomázott. Azon szerencsések közé tartozik, akik számára a munkája a hivatása. A természetesség és szépség iránti ösztönös vonzódása vezette az esztétikai fogászat irányába. Magával ragadta a mosoly és az arc harmóniája, annak finomítása vagy éppen megalkotása.
Dr. Mihály Eszter

Dr. Mihály Eszter

konzerváló fogászat, protetika
Munkája során végül is az esztétikai fogászat választotta ki magának. Az arc karakterének újra alkotása, a koronák, héjak, mosolyok ejtették rabul a szívét.
Dr. Kelemen Anikó

Dr. Kelemen Anikó

konzerváló fogászat, protetika
A törékenynek tűnő, ám mindig mosolygós doktornő munkájában igazi maximalista, melyhez a színvonalat szakmai továbbképzésekkel és a legmodernebb technológiák megismerésével és alkalmazásával tartja fent.

Az alábbi írásunk is érdekelhet:

Fogpótlás fogászati híddal: a leggyorsabb megoldás foghiányra

Foghiánnyal küzd? Szeretné pótoltatni az elvesztett fogait? A híd megoldást jelent. Fontos mielőbb orvosolni a helyzetet a komolyabb egészségügyi problémák elkerülése érdekében:

  • A rágóképesség csökken és ennek következtében romlik az emésztés.
  • A szomszédos fogak elmozdulnak, ami idő előtti meglazulásukhoz vezethet.
  • A hiányzó fogak látványa elhanyagolt fogazat benyomását kelti.
  • A hangképzés és a beszéd érthetősége romlik, főleg az elülső fogak hiánya esetén.
  • A csontleépülés fokozódhat az elvesztett fogak helyén, ami később megnehezíti a fogpótlás készítését.

Online bejelentkezés