Mindent a foghíd árakról

Mindent a foghíd árakról

Amikor a megoldást keressük a foghiányra, elénk tárul a híd pótlás vagy az implantátum pótlás lehetősége is.

Attól függően, hogy a foghíd pótlás miből készül, lehetnek különbségek a készülő pótlás árai között. Választhatunk az egyszerűbb és olcsóbb fémkerámia porcelán korona vagy a drágább, viszont számos előnnyel rendelkező cirkónium között, amely biokompatibilis, esztétikus és allergiamentes pótlás forma.

Foghíd kezelés implantátummal

Miért fontos a foghíd?

 • Esztétikum – önbizalom:

  A mosolyzóna foghiánya a beszéd, a mosolygás, de még az étkezés során is szembeötlő esztétikai hiányosság, mely rányomja bélyegét a rólunk kialakuló első benyomásra és a viselkedésünkre is. Visszahúzódóvá válhatunk, ezáltal hanyagolni fogjuk a társaságot.

 • Beszédkészség:

  A fogak a beszédben is fontos szerepet játszanak. A fogvesztés hangképzési gondokat okoz

 • Rágás és emésztés:

  Foghiány esetén megváltoznak a rágási szokásaink, ami vagy az ép oldal túlterheléséhez vezet, vagy az elnagyolt rágás emésztési gondokban nyilvánul meg.

 • Fogak elvándorlása:

  A szomszédos fogak ellentartás hiányában idővel elmozdulnak és bedőlnek a hiány felé. Az eltávolított fog párja pedig, -amelyikkel harapáskor összezár-, kiemelkedik a sorból. „Keresi a párját”, hiszen rágáskor egy tökéletes zárás mellett, együttes munkával dolgozták fel az ételt.

 • Halogatás:

  A fogpótlás halogatása tartós változásokat okoz a fogsor rendjében. A húzás helyén a csont is leépül, ami az implantátum behelyezését nehezíti. Így a pótlás készítése még több kezelését tesz szükségessé.

Ezektől függ a foghíd ára

Ha az egyetlen foghiányunkat implantátum beültetéssel pótolnánk, akkor a beültetés és a műgyökér árával is számolnunk kell a fogkorona pótlás árán túl. Ezzel szemben az egészséges fogak épek maradnak, csak a hiány pótlására koncentrálhatunk.

Ha hosszú távon szeretnénk a hiányzó fogak problémáját megoldani, akkor ár-érték arányban az implantátum beültetése a jó befektetés, hiszen egészséges szájhigiénia mellett élethosszig számíthatunk rájuk, a porcelán fogkorona időnkénti cseréjén túl egyéb teendőnk nem lesz az implantátumunkkal míg a hídpótlás cseréje időről időre a saját fogainkat veszi igénybe.

Porcelán híd készítésével valójában egészséges fogakat csiszolunk le és teszünk ki újabb és újabb kezelésnek, míg mindez megúszható, ha implantátum beültetés mellett döntünk: megússzuk a teljes híd pótlását és gazdagabbak leszünk a saját épen tartott fogainkkal.

  Kérjen időpontot!

  Bejelentkezés telefonon:

  06 1 801 2250

  1. Foghíd típusa

  Az implantátumra készülő pótlás vagy a hagyományos hídpótlás tengelyén gondolkozhatunk. Egy vagy több fog elvesztésekor lehetőségünk van az ép fogaink érdekében dönteni és olyan fogpótlást választani, amely hosszú távon hiánytalan fogsort eredményez.

  Implantátum beültetésével úgy pótolhatjuk a hiányzó fogakat, hogy nem áldozunk be érte természetes fogakat, ráadásul, ha újra változás áll be a saját fogak számát illetően, a már meglévő implantátumra mindig számíthatunk: tökéletes alapot biztosítanak egy újabb fogpótlás készítéséhez.

  implantátumra fogpótlás

  2. Foghíd anyaga

  Alapvetően a fémet tartalmazó vagy a teljesen fémmentes vázanyag közül választhatunk. A fémváz adja a fémkerámia fogászati híd és korona alapját. Rugalmas és tartós, jól bírja a terhelést, ám szürke színe idővel ínyszéli elszíneződést okoz, ami nem túl esztétikus. Az arra érzékenyek a fémallergia tüneteit is tapasztalhatják, ami a pótlás teljes cseréjét teszi szükségessé.

  A fémmentes, cirkónium oxid anyagból készülő pótlással tökéletesen esztétikus eredményt érhetünk el a mosolyzónában. Az élethű mosolyt a fogpótlás formája adja, míg a természetes hatást a cirkónium biztosítja. A cirkónium váz fehér színű így semmiféle elszíneződéstől, matt vagy élettelen hatástól nem kell tartanunk, ráadásul 100%ig allergén mentes.

  3. Hogyan és hol készül a foghíd?

  Amikor foghidat készítünk, abban néhány saját fog pillér funkciót lát el, ehhez tehát a szomszédos fogat le kell csiszolni. A kellő mennyiségű foganyag elcsiszolása biztosítja a váz kellő vastagságát és a porcelán leplezést. Ennél a lépésnél bizony nem ritkán előfordul, hogy a fogakat gyökérkezelni kell, mert a csiszolás komolyabb mértékű.

  A lecsiszolt fogakról vett lenyomat alapján már a fogtechnikai labor készíti el a pótlást, míg az implantátum-híd esetén az implantátumban rögzített speciális lenyomati csonk adja a lenyomat alapját.

  4. A fogász szakértelme és a felhasznált technológia

  A fogpótlás tervezéséhez a fogorvos és a fogtechnika is a legfrissebb technológiát alkalmazza. A fogász egy mosolytervezéssel egyedi mosolyt alkothat páciensének, minden szükséges formai finomítás és igény figyelembevétele mellett.

  A fogtechnika pedig, -szintén digitális eszközökkel-, tűpontosan illeszkedő vázakat tervez, melyek kialakításához és megmunkálásához is robottechnológiát vesz igénybe.

  Fémmentes és allergiamentes fogpótlás híd árak

  Amikor egy-egy fog esztétikai rendbehozatalával szeretnénk mosolyunkat helyreállítani, mindig fémmentes korona fogpótlások készítését javasoljuk. Front területen esztétikai szempontból a legtökéletesebb megoldás. Ebben az esetben szinte fel sem merül a fémvázas porcelán fogkorona készítése, így az allergia témakör sem érintett.

  Rágófogak helyreállításánál, vagy foghiány áthidalásánál merül fel általában az olcsóbb, de megbízható fémvázas porcelán korona pótlás készítése. Ebben az esetben már számolnunk kell a fémallergiával is, pácienseink figyelmét rendre fel is hívjuk arra, hogy nagyobb beavatkozás előtt érdemes a témát körbejárni, allergia tesztet csinálni.

  Fémallergia esetére nem él a garancia, tehát a fogászati híd más anyagból való újra elkészítésének költsége, az új foghíd ár teljes mértékben a páciens költsége.

  • Esztétikus: nincs szürke, ínyszéli elszíneződés, a fehér színű váznak köszönhetően a pótlás tökéletesen élethű.

  • Rosszul vezeti a hőt, tehát hidegre-melegre fogaink nem reagálnak érzékenységgel.

  • Biokompatibilis: nem oldódik a nyálban, így nincs se ellenanyag termelés, se fémes szájíz.

  A Clinidentnél elérhető hídpótlás árai

  A foghíd készítése az alkalmazott technológiáktól és módszerektől függően különböző anyagokból, különböző árakon elérhető el. Clindent szakértő csapata minden esetben személyre szabott és komplex kezelési tervet állít össze, hogy a páciens pontosan, mindenre kiterjedő tájékoztatásban részesüljön. A kezelési tervben valamennyi fog ellátása és annak pontos költsége feltüntetésre kerül.

  A páciens igényeihez alkalmazkodva alternatív terveket is készítünk a fogpótlás fajtái viszonylatában, a foghíd árak, implantátum árak vagy akár fogkorona árak feltüntetésével.

  Ezekben a módszerek és anyagok változatára helyezzük a hangsúlyt, így biztosítva, hogy a kiválasztott kezelési terv tökéletesen passzoljon a páciens elképzeléseihez.

  A fizetési kondíciók tekintetében egészség hitellel is kibővítettük a szolgáltatások körét, nagyobb hangsúlyt fektetve a pácienseink kényelmére.

  Fogászatunkon árgaranciát biztosítunk!

  Minden fog implantátum konzultáción kiadott kezelési terv esetén garantáljuk a kezelési árakat, a kiállítástól számított 30 napig! Nem kell azonnal döntened!

  argarancia

  Foghíd kezelés árgaranciával

  A kezelést végző orvosaink:

  Dr. Koncz Zsófia

  Dr. Koncz Zsófia

  konzerváló fogászat, protetika, fog-esztétika - mosolytervezés
  Dr. Sas Krisztina

  Dr. Sas Krisztina

  konzerváló fogászat, protetika, fog-esztétika - mosolytervezés

  Foghíd pótlásra akkor van szükségünk, ha egy vagy több foghiánnyal küzdünk. Ilyenkor választhatjuk a hagyományos hidat, vagy kérhetünk implantátumokat, hogy megkíméljük az ép fogakat. Az implantátum 100%ig szövetbarát, és nincs semmilyen káros hatása sem a szervezetünkre, sem pedig a csontállományra.

  Nagyon fontos, hogy a foghíd készítésekor végeztessünk allergia vizsgálatot, mely segít biztonságos döntést hozni a fogpótlás anyagát illetően.

  Ha halogatjuk a döntést, akkor a fog elvesztését sorban egy-egy újabb követi majd, mert a megmaradt fogak terhelése nem kiegyensúlyozott, a meglévőket túlterheljük. Tehát a fogpótlás készítését ajánlott mihamarabb elkezdeni, hiszen a folyamatosan változó fogrend egy sor újabb beavatkozást, és újabb anyagi ráfordítást is jelent majd.

  Az alábbi írásunk is érdekelhet:

  Fogpótlás fogászati híddal: a leggyorsabb megoldás foghiányra

  Foghiánnyal küzd? Szeretné pótoltatni az elvesztett fogait? A híd megoldást jelent. Fontos mielőbb orvosolni a helyzetet a komolyabb egészségügyi problémák elkerülése érdekében:

  • A rágóképesség csökken és ennek következtében romlik az emésztés.
  • A szomszédos fogak elmozdulnak, ami idő előtti meglazulásukhoz vezethet.
  • A hiányzó fogak látványa elhanyagolt fogazat benyomását kelti.
  • A hangképzés és a beszéd érthetősége romlik, főleg az elülső fogak hiánya esetén.
  • A csontleépülés fokozódhat az elvesztett fogak helyén, ami később megnehezíti a fogpótlás készítését.

  Kérjen időpontot!