Miért színeződnek el a fogak?

A fogak alapszíne adottság, lehet sárgásabb, szürkésebb, vagy eleve fehérebb fogad. Az évek során azonban a fogmosás ellenére elszíneződnek, mivel egyre több lerakódás halmozódik fel a zománcban. Az elfogyasztott ételektől és italoktól is sötétedik a fogak színe, különösen a kávé és a tea, a vörösbor, a kóla, a készételekben található mesterséges színezékek, de olyan természetes, élénk színű táplálékok, mint a répa, vagy a cékla is hozzájárulnak a folyamathoz. A fehér fogak nagy ellensége a cigaretta is, a barna lerakódást okozó nikotin és kátrány miatt.

A fogfehérítés eredményessége attól függ, mi okozza az elszíneződését, és milyen gyakran van a fog kitéve ennek:

 • Ha a fog kávé, tea vagy dohányzás következtében vált sárgássá vagy barnássá, akkor akár 6-8 árnyalatot is halványodhat, fehéredhet a fog színe.
 • Azon fogak, amelyek a fog természetes pigmentációja következtében szürkések vagy sárgásak, 2-3 árnyalatot világosodnak fogfehérítés hatására.
 • Azonban akármilyen színből is indulunk ki, a fogak észrevehetően ragyogóbbá válnak a fogfehérítés után.
fogfehérítés

fogfehérítés

fogfehérítés

fogfehérítés

Nincs egyetlen olyan házi praktika vagy fehérítő hatású fogpaszta sem, amivel a lerakódott szennyeződéseket oly hatásosan el tudnád távolítani, mint a rendelői vagy az otthoni fogfehérítéssel.

A kétfajta fogfehérítés közül mi a rendelőit ajánljuk, hiszen azzal gyorsabb és látványosabb eredményeket érhetsz el.

A körülbelül másfél óráig tartó beavatkozás 6-8 árnyalatnyival teszi fehérebbé fogaidat, és a hatás akár 1-2 évig is megmaradhat. A Clinident a legkorszerűbb technológiát használja, amellyel gyorsan és hatékonyan érheted el a célod:

Fehérebb fogak a legrövidebb időn belül. Azonnali eredmény és rögtön ható elegancia.

fogfehérítés

fogfehérítés

Miért jó ez neked?

Azért, mert a beavatkozást megelőző konzultáció során alaposan megvizsgáljuk a fogaidat, a rejtett szuvasodásokat így betömhetjük, az íny esetleges irritációját pedig megszüntethetjük.

Hiszen a fogfehérítésnek is csak akkor van értelme, ha a mosoly egyszerre szép és egészséges.

A végeredményt biztonságos készítményekkel és bizonyítottan eredményes eszközökkel érjük el, amelyek nemcsak a fogak felszínén, hanem a mélyebb rétegekben is megszüntetik a kellemetlen elszíneződéseket.

fogfehérítés

fogfehérítés

fogfehérítés

fogfehérítés

A rendelői fogfehérítés lépései

 • A sikeres fogfehérítést mindenképpen meg kell előzze egy alapos szájhigiéniai kezelés annak érdekében, hogy a fogfehérítő anyag a fogaid teljes felszínén egyenletesen ki tudja fejteni hatását. A fogfehérítés ára a szájhigiéniai kezelést nem tartalmazza. Ennek költsége külön fizetendő. Tudj meg többet szájhigiéniai kezelésünkről!
 • A rendelői fogfehérítés hidrogén-peroxid tartalmú fogfehérítő géllel, és fogfehérítő lámpával történik fogorvos felügyelete mellett.
 • Klinikánkon a Beyond fogfehérítő rendszert használjuk, ami piacvezető a világon, és garantált eredményt ad. A Beyond technológia egy hidegfényes rendszeren alapul, mely által egy magas hatásfokú kék fény által történik a fogfehérítés. A Beyond fogfehérítés által a fogak színében akár 6-8 fokozat javulás is történhet.
 • A fogakat gondosan izoláljuk az ajkaktól és az ínytől, hogy azokra ne kerüljön a gélből, majd a fogakra applikáljuk a gélt, és a fogfehérítő lámpával megvilágítjuk. A fogfehérítő lámpa fényének hatására elbomlik a peroxid és a felszabaduló oxigén bejut a fogba és kifehéríti azt. A fogfehérítő gélt 3-szor 10 percig kell speciális lámpával megvilágítani.

A fogfehérítő kezelés után kerülnöd kell az olyan ételeket, italokat, amik elszínezhetik a fogaidat, mivel ilyenkor sokkal érzékenyebb a fogzománc a külső hatásokra. Sok ásványvizet kell innod, ami elősegíti a fogak átmeneti vízveszteségének pótlását.

Otthoni fogfehérítés

 • A Clinidentnél az otthoni fogfehérítés is elérhető számodra. A kedvezőbb árú módszer abból áll, hogy egy személyre szabott, ínyedet védő sínt kapsz, amibe te adagolhatod a fehérítő hatású készítményt. Ez a megoldás több napon át tartó otthoni kezelést jelent, hiszen itt alacsonyabb százalékú hatóanyaggal dolgozunk. Van olyan fogfehérítő, amit napi 1 órára kell feltenni, de van, amelyik egész éjszaka a szánkban lehet. A tökéletes hatás eléréséhez kb. 10-12 napos kúra szükséges. Az otthoni fogfehérítéshez a fogászati rendelőben lenyomatot veszünk a fogaidról, és az alapján egy sínt készíttetünk a fogtechnikussal. Ebbe az egyedileg elkészített sínbe kell minden este beletöltened a fehérítő gélt.

Fogaink legfontosabb szerepe a rágás, de ez nem jelenti azt, hogy mosolyunk ne lehetne harmonikus és esztétikus. Olyan, amit jó érzés megmutatni másoknak.
Mind vágyunk arra, hogy végre felhőtlenül nevethessünk, de a szép fogak miatt nem akarunk sok időt a rendelőben tölteni, és végképp nem szeretnénk kellemetlenségeket átélni

 • A fogfehérítést nálunk mindig megelőzi egy fogkő eltávolítás, hogy a fehérítő hatás jobb legyen.

 • Az általunk használt piacvezető Beyond rendelői fogfehérítő rendszer ez elérhető egyik leghatékonyabb megoldás a fogfehérítésre.

 • Csak EU szabályoknak megfelelő, kifogástalan minőségű fehérítő anyagot használunk.

 • A rendelőben mindössze másfél óra alatt hófehér fogad lehet.

 • Az általunk használt fehérítő anyagok kíméletesek a foghoz, a kezelés fájdalom mentes.

fogfehérítés

fogfehérítés

Az alábbiakban találja a főbb kezeléseket és azok árait. A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek.

Fogfehérítés áraink az árlista menüpont alapján

Fogfehérítés rendelőben:

49 000 Ft

• Beyond professzionális fogfehérítő rendszer

• digitális fotók készítése a mosolyportfólióhoz

• tanácsadás

Időtartam: 90 perc

Fogfehérítés otthoni készlettel:

49 000 Ft

• lenyomatvétel, egyedi fogfehérítő sín

• fogfehérítő anyagot tartalmazó készlet

• tanácsadás a készlet használatához

A kezelést végző dentálhigiénikusaink:

Online bejelentkezés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük mindenképpen töltse ki.