Fogpótlás árak, típusok és tudnivalók

Fogpótlás árak, típusok és tudnivalók

Az ép, vakítóan fehér fogsor mindig is a vonzó megjelenés szerves részét képezte. Az évek múlásával azonban megnő annak esélye, hogy a fogak megbetegszenek és esetleg azok eltávolítása válik szükségessé. Nem csak a genetika, de az elfogyasztott ételek és italok, valamint a mindennapi szájhigiéniára való odafigyelés is szerepet játszik abban, hogy fogaink milyen állapotban vannak.

Míg azonban a fogszuvasodás általában csak kis területet érint és töméssel a legtöbbször orvosolható a probléma, addig a fogak eltávolítása, valamint a fogállomány nagy részének sérülése fogpótlást tehet szükségessé. Az elhatalmasodott szuvasodás, a fogínysorvadás és a fogágybetegség kapcsán éppen úgy aktuálissá válhat a pótlás, mint akkor, ha baleset következtében veszítjük el egy vagy akár több fogunkat.

 fogpótlás eredménye

fogpótlás eredménye

Ne várjon a fogpótlással!

Tudta, hogy a foghiánynak akár súlyos következményei is lehetnek? Akár egyetlen fog eltávolítása után is megváltoznak a szájüregben uralkodó viszonyok. Más fogakra helyeződik a teher, idővel pedig leépül a csontállomány az érintett területen. Ennek hátulütőit akkor érezhetjük meg főként, ha a későbbiekben implantátum beültetése mellett szeretnénk dönteni, ez utóbbihoz ugyanis nélkülözhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű csontállomány álljon rendelkezésre, megcélozva a műgyökér tökéletes rögzülését.

A megváltozott terhelésből adódóan fogágybetegségek is jelentkezhetnek, és a kialakult résekbe bele is dőlhetnek a szomszédos fogak. Kétség sem fér tehát ahhoz, hogy a fogpótlás gyorsan szükségessé válik a hiány megjelenését követően.

Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

Online bejelentkezés

Fogászati hídtól az implantátumig

Az elvesztett fogak pótlására többféle lehetőség adódik. Közülük a foghiány elhelyezkedése, vagy például az egyéni preferenciák alapján érdemes választani. A fogászati híd gyors és olcsó megoldásnak számít, összehasonlítva más fogpótlás árakkal. Képezheti pillérét saját fog, s ilyenkor például fogágybetegség következtében meglazult fogak is összeköthetők.

Amennyiben az ép fogakat nem szeretnénk beáldozni és csiszolásnak kitenni, akkor érdemes elgondolkodni az implantátum pillérként történő alkalmazásán, vagy a hiányzó fog fogászati implantátummal való pótlásán. Amennyiben részleges vagy teljes foghiányról van szó, akkor a kivehető fogpótlásokra kell számítanunk. Jó hír viszont, hogy a sok érintett számára kényelmetlenséget jelentő teljes műfogsor kiváltható implantátumok beültetésével, valamint azoknak pillérként történő alkalmazásával.

 Minőségi fogpótlás

Minőségi fogpótlás

Korszerű megoldások a héjaktól az implantátumokig

A legegyszerűbben felhelyezhető, fog küllemét megváltoztató fogpótlás az úgynevezett héjkerámia, mely – miként neve is mutatja – héjszerűen veszi körbe azokat a fogakat, melyek elszíneződtek, sérültek, vagy esztétikailag nem mutatnak elfogadható képet. A héjaktól a korona abban különbözik, hogy ez a lecsiszolt fog teljes felszínét magában foglalja.

Amennyiben több fog hiányzik egymás mellett és rendelkezésre állnak megfelelő pillérfogak, úgy a híd mellett érdemes letenni a voksot. A rögzítésre a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő inlay is alkalmas lehet, ilyenkor a szomszédos fogak üregeibe is oda rögzíthető betétek készülnek. Nagyobb tömések vagy szuvasodás esetén ez remek választás lehet.

Részleges vagy teljes kivehető műfogsorral nem csak a fogak pótolhatók, de mű íny is létrehozható, mely eloszlatja a rágóerőt, így az nem csak a fogakra hárul. A kétségkívül legkorszerűbb megoldásnak az implantátum beültetése bizonyul. A titánötvözetből készült csavar behelyezése, majd annak megfelelő rögzülése után kerül a felépítmény beillesztésre. Az implantátumos fogpótlással megkímélhetők a szomszédos fogak és a megfelelő csontállomány esetén tartós megoldás születhet, mely esztétikai és funkcionális szempontból is kifogástalan.

Fogpótlás árak típusonként

Az elkészült fogpótlás ára attól függ, milyen anyagból, mely technológia felhasználásával készül. Általában a rendkívül magas esztétikai követelményeknek való megfelelés tornázhatja fel a készülő pótlás árát. Ahhoz ugyanis, hogy az elkészült új fogkorona, híd vagy héj tökéletesen élethű, a természetes fogakra hasonlító, azoktól megkülönböztethetetlen legyen mosolygás közben, a legmagasabb minőséget képviselő anyagokból kell készülniük.

A fogpótlások közti különbséget leginkább a fogpótlás anyaga határozza meg. Ha fémmentes pótlást szeretnénk, mert allergiával küzdünk, akkor úgymond nincs választás, a drágább anyagból kell készíttetni a koronát, amely egyben nagyfokú esztétikummal is rendelkezni fog. A fémkerámia pótlások ezzel szemben olcsóbbak, tehát, ha nincs ismert allergiánk, és egy rágó, azaz moláris fog pótlását kell megoldani, akkor nyugodtan dönthetünk az olcsóbb megoldás mellett is.

Az implantátum témakörében mára már számtalan gyártó képviselteti magát, ebben az esetben a műgyökér árát az határozza meg, hogy a gyártója mennyire jár élen az innovációk terén, hány évtizedes, töretlen sikerű múlttal rendelkezik. A prémium kategóriás implantátumba azért érdemesebb invesztálni, mert manapság már nincs akkora árkülönbség az olcsóbbak és a prémium kategória között, viszont a mögöttük álló tapasztalat és minőség óriási előnyt, biztonságot és garanciát is jelent mind az orvosnak, mind a páciensnek.

A fogorvosi konzultáción az árajánlat személyre szabása a páciens szempontjai és a szakmai kivitelezhetőség alapján történik meg. A páciensek az árajánlatukon már azt láthatják, hogy nekik mennyibe fog kerülni az adott kezelés, a fogpótlás elkészítése. Ez egy összesített ár, ami természetesen több elemből tevődik össze, és tartalmazza a fogászati rendelő további költségeit is (pl.: munkadíj, a fogtechnikai költség, az anyagár…stb.).

Az implantátum páciens által fizetett ára = implantátum ár + műtéti költség + szájsebész munkadíj

Fogpótlás ára = fogpótlás anyag ár + fogtechnikai labor munkadíj + orvosi munkadíj

 Fogpótlás árak és típusok

Fogpótlás árak és típusok

Fogpótlás Budapesten a Clinidentnél

A Clinident Fogászati Centrum nem csak a fogpótlások árai kapcsán érdemel figyelmet, hanem a nagyfokú szakmai hozzáértés apropóján is. A klinikai szakemberei számára kiemelt jelentőséggel bír a páciensek elégedettsége, ehhez pedig az első lépcső nem más, mint a személyre szabott igényeknek megfelelően kiválasztott megoldás. A fogpótlás egészséghitellel Budapest kedvelt klinikáján is elérhető, így a teljes, ép fogsor ma már senki számára nem elérhetetlen álom. A professzionális környezet, a legmodernebb technológiák és alapanyagok használata garanciát jelent a minőségi fogászati ellátásra.

Szakemberek a teljes fogsor megvalósításának szolgálatában

A Clinident specialistái nem csak mosolytervezéssel és speciális kozmetikai kezelésekkel állnak a páciensek rendelkezésére, de a protetika területén is kimagasló színvonalú végeredményt kínálnak mindazoknak a pácienseknek, akik fogpótlás iránti igényekkel fordulnak hozzájuk. A szájsebész specialisták több évtizedes tapasztalattal végzik a kezeléseket és az implantátumok beültetése kapcsán páciensként, velük találkozhatunk majd.

Kérjen visszahívást

A hosszú távon is kifogástalanul használható fogsor érdekében nagyon fontos, hogy a fogpótlást ne halogassuk sokáig. A főváros neves klinikáján, a Clinident Fogászati Centrumnál teljes körű ellátás és emberközpontú hozzáállás várja a pácienseket.

A tökéletes esztétikummal bíró fogpótlás Budapesten, a Clinident szakembereinek közreműködésével is elérhető. Hogy egy fémmentes, híd fogpótlás, vagy a napjainkban minden korábbinál népszerűbb implantátum lesz-e számunkra az ideális megoldás, azt az előzetes állapotfelmérés és vizsgálat után lehet eldönteni, konzultálva a választott szakemberrel. Ez vonatkozik a fogpótlás áraira is. A javasolt kezelési terv egyeztetése után a költségek klinikánkon komplex árajánlat formájában kerülnek megbeszélésre. A fogpótlás azonnal is lehetséges, így egyetlen napot sem kell hiányos fogsorral tölteni, ami valljuk be, korántsem elhanyagolható szempont manapság.

Az alábbi cikkek is érdekelhetnek:

Fogpótlás fogászati híddal: a leggyorsabb megoldás foghiányra

Foghiánnyal küzd? Szeretné pótoltatni az elvesztett fogait? A híd megoldást jelent. Fontos mielőbb orvosolni a helyzetet a komolyabb egészségügyi problémák elkerülése érdekében:

  • A rágóképesség csökken és ennek következtében romlik az emésztés
  • A szomszédos fogak elmozdulnak, ami idő előtti meglazulásukhoz vezethet.

Fogászati implantátum, fog implantátum – 13. kerület

A korszerű megoldás foghiány kezelésére. Évente több mint 500 ezer felnőtt választja a fogbeültetést, amely az egyik legmodernebb és legjobb megoldás az elveszített fogak pótlására.

A fog implantátum a legmodernebb válasz a foghiányra:

  • tartós, hiszen akár egész életre is megszüntetheti a problémáidat

A kezelést végző orvosaink:

Online bejelentkezés