Fogtömés árak és amik befolyásolják

Fogtömés porcelánból – a tartós és esztétikus inlay

Amikor a fogtömés porcelánból készül, akkor az egyik legmodernebb technológiát alkalmazó fogpótlás fajtára nevezünk be. Rendkívül tartós és esztétikus megoldást jelent a szuvasodást helyreállító kezelések között.

Miért jó, ha megválunk a régi tömésektől?

A fogtömés technológiája sokat változott az elmúlt évtizedekben. Az ezüst színű amalgám tömés mára teljesen elavulttá vált a benne lévő higany egészségkárosító hatása miatt. Helyét az esztétikus fogtömés vette át, melyet napjainkban leggyakrabban fényre kötő kompozitból készítenek.

Az esztétikus tömés számos előnyös tulajdonsága közé tartozik, hogy készítéséhez jóval kevesebb foganyag elcsiszolása szükséges, mint az amalgámhoz, valamint, hogy fehér, a fogakhoz hasonlító színével természetes hatást nyújt.

Ha a szuvasodás túl nagy kiterjedésű vagy nehezen hozzáférhető helyen van, hagyományos plasztikus töméssel nem tudjuk ellátni. Ilyen esetekben a porcelán tömés, vagy másnéven inlay alkalmazható.

Fogtömés árak: konzultáció

Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

  Kérjen időpontot!

  Hogyan alakulnak a fogtömés árak

  Az orvos által készített fogtömés ára és annak tartóssága szorosan összefügg egymással. A tartósság pedig egyrészt a töméskészítés technikáján másrészt a tömőanyag minőségén múlik. A klinikánkon készült fogtömésekhez kizárólag prémium minőségű, svájci és japán tömőanyagokat használnak szakembereink. Az így készült tömések garanciális és egyben hosszútávú megoldásokként is szolgálják pácienseinket. Az árakat még befolyásoló tényező lehet a szuvasodás mértéke, azaz mekkora mennyiségű tömőanyaggal tudjuk helyreállítani a fog eredeti formáját, pótolni az elvesztett foganyagot.

  Az inlay fogtömés a szuvasság helyreállításának másik lehetősége. Ez az ismert legtartósabb tömésfajta, ám a készítés folyamatába már a fogtechnika is bekapcsolódik így költségek is magasabbak. Megbízható, rendkívül tartós és esztétikus, a saját fogaktól szinte megkülönböztethetetlen végeredményt kapunk.

  Milyen az inlay fogtömés?

  Indirekt módon készülő töméstípus, egy speciális fogpótlás fajta. Ezt a ragasztható fogtömést -a hagyományos tömésekkel ellentétben- a fogorvos nem közvetlenül a páciens szájában alakítja ki, hanem lenyomat alapján, (fogtechnikus által) laboratóriumi körülmények között készül. Az elkészült betétet a fogorvos ragasztással rögzíti az általa előkészített üregbe.

  A betétek kiterjedése szerint beszélhetünk inlayről, onlayről és overlayről:

  inlay fogtömés

  Akkor beszélünk inlayről, ha a pótlás nem érinti a fog egyetlen csücskét sem.

  onlay fogtömés

  Ha legalább az egyik csücsökre kiterjed a tömés, onlay-nek nevezzük.

  overlay fogtömés

  Sokan az onlay egy típusának tekintik; az összes csücsköt lefedi.

  Betétek készülhetnek kerámiából, kompozitból, ezek hibridéből, illetve fémből (leginkább aranyból) is. A kerámia pótlások rendelkeznek a legkedvezőbb tulajdonságokkal, ezeknek a legnagyobb a kopásállóságuk és ezek nyújtják a legesztétikusabb látványt is.

  Miért neked való megoldás az inlay?

  • A kerámia betét számos fogászati panaszra megoldást jelent:

   esztétikus megoldást nyújt kiterjedt foganyag-veszteség kezelésére, lekopott csücskök helyreállítására, gyökérkezelt fogak ellátására, illetve harapásemelésre is.

    

  • Az elkészült tömés megállítja a fog további romlását.

  • Épülhet rá híd típusú fogpótlás:

   foghiány esetén a szomszédos fogak külső felszínének lecsiszolása nélkül páratlan pótlást kaphatunk az inlay híd által.

  • Ellenálló és tartós megoldás fogszuvasodás ellátására:

   előnye a fehér fogtöméssel szemben, hogy jobb fizikai adottságokkal rendelkezik, nagyobb a kopásállósága, ellenállóbb a mechanikai hatásokkal szemben.

  • Precíz technológia:

   a betét ezredmilliméter pontossággal zárja a kitöltendő üreget, míg a hagyományos kompozit tömések a polimerizáció során bizonyos fokú zsugorodást szenvedhetnek.

  • Elkerülhető fogérzékenység:

   szintén a pontos széli záródásnak köszönhető, hogy későbbiekben kevésbé lesz érzékeny a fog és az alászuvasodás is ritkábban fordul elő.

  Néhány lépés a kerámia fogtömésig

  1. Konzultáció – az első találkozás alkalmával egy általános állapotfelmérés történik, valamint röntgenfelvételt csinálunk a szájüregről.

  2. Kezelési terv – mindig készül egy személyre szabott terv, ami tartalmazza, hogy hány alkalom szükséges a kezelés kivitelezéséhez, várhatóan mennyi idő alatt készül el a betét.

  3. Végre kezelünk – A modern érzéstelenítésnek köszönhetően a beavatkozás fájdalommentes. A maximális kényelem érdekében azonnal készül egy ideiglenes tömés, amivel helyreállítjuk a fog rágó- és fonetikai funkcióját.

  4. Elkészül a kerámia fogtömés – Az utolsó ülés alkalmával a fogorvos eltávolítja az ideiglenes tömést és beragasztja az elkészült betétet. A végeredmény egy precízen illeszkedő, életteli színű, élethű rágófelszínnel rendelkező fog és egy elégedett páciens!

  Egyszerű kezelés – nagyszerű zárás

  1. Előkészítés, érzéstelenítés

  A betétkészítés első lépései a fogászati rendelőben zajlanak. A fogorvos először eltávolítja a szuvas részeket a fogról és előkészíti az üreget a készülő pótlásnak. A folyamatot természetesen helyi érzéstelenítés előzi meg, így a beavatkozás teljesen fájdalommentes!

  2. Lenyomat és ideiglenes tömés

  A preparált fogról ezután lenyomat készül, majd ideiglenes tömés kerül az üregbe, ami átmenetileg helyettesíti a betétet.

  A lenyomat alapján a fogtechnikai laboratóriumban készül el a tömés. A fogtechnikus korszerű gyártási technológiák alkalmazásával pontosan illeszkedő, tartós pótlást készít.

  3. Kerámia betét beragasztása

  A következő ülésre körülbelül egy héttel később kerül sor. Ilyenkor a fogorvos bepróbálja az elkészült betétet, ellenőrzi a széli zárást, hogy tökéletes-e az illeszkedés és – amennyiben mindent rendben talál – speciális ragasztóval rögzíti a betétet. A kész fogtömés anatomikus formájának és élethű színének köszönhetően teljesen beleolvad a környezetébe, így szinte észrevehetetlen.

  elégedettségi_garancia

  fogtömés garancia

  Kezelést végző orvosaink:

  Dr. Koncz Zsófia

  Dr. Koncz Zsófia

  konzerváló fogászat, protetika, fog-esztétika - mosolytervezés
  Dr. Sas Krisztina

  Dr. Sas Krisztina

  konzerváló fogászat, protetika, fog-esztétika - mosolytervezés

  Kérjen időpontot!