Bölcsességfog eltávolítás

Miért nem kell félned a bölcsességfog eltávolításától?

Azért, mert a négy darab 8-asra valójában nincs szükséged sem a harapás, sem a rágás tekintetében. A bölcsességfogakat “evolúciós csökevénynek” tartják a fogorvosok, ráadásul elhelyezkedésük miatt nagyon nehéz őket tömni és gyökérkezelni.

A felnőttek akár 75-80 százaléka is szenvedhet miattuk, ezért ne érezd úgy, hogy egyedül vagy a problémáddal.

 bölcsességfog eltávolítás, foghúzás

bölcsességfog eltávolítás, foghúzás

 bölcsességfog eltávolítás, foghúzás

bölcsességfog eltávolítás, foghúzás

Amikor a foghúzás segíthet

A helytelenül kinőtt vagy elő nem tört bölcsességfog eltávolítását azért javasoljuk, hogy az később ne okozzon neked problémát, illetve hogy az érintett területet könnyebben tudd tisztítani.

A szabálytalan állás ugyanis torlódást, valamint a szomszédos fogak vagy az idegek sérülését is okozhatja, ezeknek pedig kellemetlen következményei lehetnek.

A bölcsességfog eltávolítása egy alaposságot és precizitást igénylő folyamat, amihez nagy rutinra és tudásra van szükség.

Csak a kíméletes húzással kerülhetjük el a későbbi szövődményeket.

Szájsebészeink megfelelő tapasztalattal rendelkeznek, ezért a teljesen fájdalommentes beavatkozás a lehető legkisebb kényelmetlenséget okozza neked.

Az általában 18-30 éves kor között előtörő bölcsességfogak egyre több páciensnél nem nőnek ki rendesen, és ez fájdalmat, valamint gyulladásokat is okozhat az érintett területen.

A nem megfelelő helyzet azt jelenti, hogy a bölcsességfog

 • vízszintesen,
 • ferdén
 • kifelé
 • vagy befelé dőlve

próbál előtörni a helyéről.

 bölcsességfog eltávolítás, foghúzás

bölcsességfog eltávolítás, foghúzás

Fogászati kezelések – fájdalommentesen

Bármi is kínozzon – tompa, éles, hasító vagy épp lüktető kín -, a Clinident fogorvosai által nyújtott kezelések kíméletesek és fájdalommentesek. Nincs okod a félelemre és az aggodalomra, hiszen nálunk jó kezekben vagy.

A protokoll a hagyományos beavatkozásoknál megköveteli a hatékony és biztonságos érzéstelenítést, a lézeres kezelések pedig már önmagukban is vérzés- és fájdalommentesek.

 bölcsességfog eltávolítás, foghúzás

bölcsességfog eltávolítás, foghúzás

A gyors gyógyulás titka

Az utógondozás fontosságára a bölcsességfog eltávolításakor is felhívjuk a figyelmedet:

 • Ne egyél addig, amíg a zsibbadás tart!
 • Kerüld az alkohol fogyasztását néhány napig, mert annak hatására seb vérezni kezdhet! A kávét és tejet is tedd félre egy ideig, de más folyadékot bátran fogyaszthatsz.
 • Ne öblögess 1-2 hétig, sőt, a köpködést is kerüld, mert az ennek során keletkező vákuum eltávolítja a sebből a gyógyulást elősegítő véralvadékot!
 • Nyugodtan vegyél be fájdalomcsillapítót, így például Cataflamból napi 3-at bátran szedhetsz a gyógyulási időszak elején!

Bölcsességfog eltávolítása után általában elég az 1-2 napos betegszabadság, de könnyebb eseteknél még erre sincs szükség.

Fájdalomcsillapítók szedésével és néhány egyszerű szabály betartásával ugyanis a nehezebb első napokat is zökkenőmentesen átvészelheted, ebben természetesen sokat segítenek fogorvosaink és fogászati asszisztenseink.

A mellékhatások körülbelül 1 hét után múlnak el, de a rágóizmoknak legalább kétszer ennyi idő kell, amíg teljesen regenerálódnak.

Várunk téged szeretettel fogászati kezelésünkre, de miért épp hozzánk gyere bölcsességfog eltávolításra?

 • Nálunk minden esetben elismert szájsebész specialisták végzik a műtéteket
 • Szájsebész kollégáink évtizedes tapasztalattal, sok száz sikeres műtéttel rendelkeznek
 • A műtét után szájápolási csomagot kapsz tőlünk ajándékba: speciális fogkefe, hogy az érintett területet kíméletesen tudd tisztítani, gyógyfogkrém (Meridol, ami kifejezetten erre való) és jégzselé, a duzzanat mielőbbi mérséklésére
 • Részletesen tájékoztatunk Téged minden tennivalóval kapcsolatban a műtét után, illetve felhívjuk a figyelmedet azokra a dolgokra amiket pár napig kerülni kell
 • Nálunk kiemelten fontos a műtét után utógondozás, ezért várunk Téged kontroll-ra a műtét után 10 nappal, hogy leellenőrizzük, hogy minden tökéletesen rendben van

A kezelést végző orvosaink:

Online bejelentkezés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük mindenképpen töltse ki.