A korszerű megoldás foghiány kezelésére.

Évente több mint 500 ezer felnőtt választja

a fogbeültetést, amely az egyik legmodernebb

és legjobb megoldás az elveszített fogak

pótlására.

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

A fog implantátum a legmodernebb válasz a foghiányra:

 • tartós, hiszen akár egész életre is megszüntetheti a problémáidat

 • páratlanul szép és természetes hatású,

 • valamint szövetbarát.

Az implantátum ideális kisebb és nagyobb hiányok megszüntetésére:

 • sokkal kényelmesebb viselni, mint bármelyik másik fogpótlást

 • kutatások bizonyítják a módszer eredményességét és biztonságosságát

 • lényegében űrtechnológia az alapja, hiszen az alapanyagát, a titánt a NASA is használja.

3 fő érv az implantátum beültetés mellett

1. Egyszerű fog pótlás: a fogászati implantátum valójában egy műgyökér, amely az elveszített fog gyökerét pótolja. Tulajdonképpen egy csavarra hasonlít, de a gyógyulás után erősebben áll a helyén, mint az eredeti fogaid.

2. Megkíméljük a saját fogaid: amikor fogászati implantátumot ültetünk be, akkor nincs szükség más, saját fogak lecsiszolására (foghíd), valamint részleges vagy teljes kivehető műfogsor alkalmazására. Olyan megoldást kapsz a foghiányra, amit elvársz a modern fogászatoktól.

3. Sokféle fogpótlás lehetőség: a fogászati implantátum univerzális módszer a hiány pótlására. A csontba beültetett műgyökérre ugyanis kerülhet korona(szóló foghiány), de több implantátumot összeköthetünk foghíddal is (nagyobb foghiány), sőt, az egyedülálló megoldás tökéletesen alkalmas arra, hogy körhíd alapja legyen (teljes foghiány).

Tulajdonképpen nincs olyan probléma, amire ne adna megfelelő választ. A végeredmény pedig egy stabil, tartós és esztétikus pótlás.

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

Mennyire biztonságos a fogászati implantátum?

 • Szövetbarát orvosi titán:

  a fogászati implantátum nagy tisztaságú orvosi titánból készül, amelyről több éves kutatások és tesztek után bebizonyították, hogy az nemcsak összenő a csontállománnyal, de biztonságos és szövetbarát.

 • Allergén mentes:

  a titán nem oldódik a szövetekben, ezért nem okoz allergiás reakciót, tehát rizikó és félelmek nélkül alkalmazható.

 • Szakértő specialista tervezés:

  a műgyökér beültetése szinte teljesen kockázatmentes, és a módszer népszerűsége töretlen. A statisztikák szerint 97-98 százalékos a sikerességi rátája, köszönhetően a gondos tervezésnek, a steril eljárásnak és szakorvosok tudásának, tapasztalatának.

 • Az implantátum gondos ápolása:

  A páciens teendője az egészséges életmódra – dohányzásmentes életvitelre – és az egészséges szájhigiénia fenntartására koncentrálódik. Az éves kontrollok és fogkőeltávolítás alkalmával folyamatos megfigyelés alatt tartjuk a beültetett implantátumaidat, hogy azok teljes biztonságban, akár élethosszig biztosítsák az egészséges és kiegyensúlyozott rágást.

Online bejelentkezés

A fogbeültetés egyszerűen

1. Előkészület

A fogászati implantátum beültetésére steril körülmények között, helyi érzéstelenítésben kerül sor magas színvonalon berendezett, kényelmes fogászati rendelőnkben.

2. Beavatkozás

Szájsebészünk első lépésként bemetszést ejt a nyálkahártyádon, majd egy különleges fogászati fúróval kialakítja a csontfészket, ahová a műgyökér kerül. A teljesen fájdalommentes rutinműtét cirka 1 órát vesz igénybe (egy darab implantátum beültetésekor), és a minőségi garancia érdekében nemcsak a beavatkozás előtt, hanem utána is röntgenfelvételeket készítünk.

3. Sebzárás

A beavatkozás végén összevarrjuk a sebedet, és ellátunk a legfontosabb információkkal a gyógyulási időszakra vonatkozóan.

4. Gyógyulás – kontroll

Ha mindent rendben találunk, akkor megbeszéljük, hogy mikor találkozunk legközelebb ellenőrzés és varratszedés céljából. Bár a műtét után javasoljuk a pihenőnapot, a beavatkozás valójában nem igényel lemondásokkal járó lábadozást.

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

Milyen fogpótlásod lehet, ha implantátumod van?

Az implantátum – ami a gyökeret pótolja-, kerül a csontba, az íny fölé gyógyulást követően egyedi vagy speciális kiegészítő elemet (felépítmény) kap, melyre a technika az általad választott fogpótlás fajtát tudja elkészíteni.

Bármelyik pótlást is választod, a fogászati implantátum olyan stabilitást biztosít számodra, amire egyetlen másik fogpótlás sem képes.

Implantátumra készíthető fogpótlás fajták:

 • Korona: kisebb foghiányok esetében koronát helyezünk a fogászati implantátumra, egy speciális köztes elem, a felépítmény segítségével.
 • Foghíd: Nagyobb foghiányoknál a híd, teljes foghiánynál a körhíd jöhet számításba – szintén felépítmények használatával.
 • Kivehető fogsor: bizonyos esetekben pedig -főleg idősebb, csonthiányos pácienseknél- a beültetett implantátumokat műfogsorral is össze lehet kötni, hogy a protézis még stabilabb legyen. A körhíd és az implantátumon megtámasztott műfogsor között az a különbség, hogy míg előbbihez minimum 6-8 műgyökér beültetése szükséges, úgy utóbbit már 2-3 esetében is meg lehet valósítani.
fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

A csontba beültetett fogászati implantátum körülbelül 3-6 hónap alatt összenő a csontállománnyal és a megbonthatatlan kapcsolatnak köszönhetően terhelhetővé válik. Amikor ez megtörténik, akkor készülhet el a pótlás látható része. Azt, hogy a beültetett implantátumokra milyen fogpótlás kerül, te és szájsebészünk együtt döntitek el a kezelési terv kialakításakor.

Mikor ültethető be a fogászati implantátum?

A fogászati implantátum beültetésének 3 alapfeltétele van:

1. Jó minőségű csont az érintett területen (a fogászati implantátumnak teljesen csontban kell állnia);

2. Általánosan jó egészségi állapot,

3. Megfelelő szájhigiénia.

Az implantátum beültetésének egyik legfontosabb feltétele az elégséges és megfelelő minőségű csontállomány. Ebbe épül ugyanis bele a titánból készült műgyökér, és az csak akkor lehet tartós, ha felszínét teljesen körbe öleli az állcsont.

A nem pótolt foghiánynak viszont épp az az egyik következménye, hogy a csontod idővel elsorvad, és végül olyan kevés vagy vékony lesz, ami már nem teszi lehetővé a fogbeültetést. Ez a probléma különösen az őrlőfogaid helyén okozhat gondot, márpedig a teljes foghiány megszüntetéséhez ez a terület is nélkülözhetetlen.

Klinikánkon a nem megfelelő csont mennyiségére is megoldást nyújtunk. A csonthiány önmagában nem kizáró tényező, hiszen speciális műtét során, csontpótló anyaggal pótolni tudjuk a hiányt, alkalmassá téve a foghiányos területet az elkövetkező fogbeültetésre.

Szakértő szájsebész implantológusaink nap mint nap adják vissza a tökéletesen funkcionáló rágóképességet azon pácienseknek is, akik nem időben pótoltatták a hiányzó fogakat.

Fogbeültetés műtétet kizáró tényezők:

 • elégtelen csontmennyiség;

 • a vérképzőszervi betegségek;

 • súlyos (kezeletlen) cukorbetegség;

 • rákos megbetegedés;

 • kemoterápia;

 • rossz szájhigiénia;

 • súlyosabb harapási rendellenességek;

 • drog- és alkoholfüggőség;

 • valamint az erős dohányzás.

Fog implantátum árgaranciával

Minden fog implantátum konzultáción kiadott kezelési terv esetén garantáljuk a kezelési árakat, a kiállítástól számított 60 napig! Nem kell azonnal döntened!

A kezelés elkezdése esetén pedig, végig a kezelés időtartama alatt, a tervben feltüntetett fogpótlás árak érvényesek!

garancia

garancia

A fog implantátum árak az alábbiakat tartalmazzák:

 • Helyi érzéstelenítés;
 • szájüreg higiénés, műtéti előkészítése;
 • rendelői steril előkészület;
 • implantátum beültetése;
 • sebkezelés;
 • varratok elhelyezése;
 • utógondozás: tanácsadás, receptírás;
 • varratszedés;
 • műtét utáni szájápolási csomag (Tartalma: jégzselé, puha sörtéjű prémium fogkefe, hatékony seb körüli tisztításra, antibakteriális fogkrém).

 

Időtartam: 60 perc

 

Az alábbiakban az implantátum beültetés árait találod. A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek.

Fogászati implantáció áraink az árlista menüpont alapján

Implantátum behelyezése – Implant Direct Legacy:

119 900 Ft

Implantátum behelyezése – Implant Direct InterActive:

129 900 Ft

Implantátum behelyezése – Nobel Replace:

159 900 Ft

Implantátum behelyezése – Nobel Active:

179 900 Ft

Az imlantátum behelyezése tartalmazza:

• helyi érzéstelenítés

• szájüreg higiénés, műtéti előkészítése

• rendelői steril előkészület

• implantátum beültetése

• sebkezelés

• varratok elhelyezése

• utógondozás: tanácsadás, receptírás

• varratszedés

Időtartam: 60 perc

A kezelést végző orvosaink:

A következő cikkek is érdekelhetnek:

All on 4 implantáció

A legújabb kutatási eredményeknek és technikai újításoknak köszönhetően a teljes fogatlanság állapota ma már jóval kisebb fájdalommal és kevesebb költséggel is orvosolható. Rendelőnkben is elérhető az All on 4 implantáció, amelynek köszönhetően csupán négy műfoggyökér beültetése után akár azonnal búcsút inthet műfogsorának és fix műfogsora lehet.

Irányított implantáció

Az implantáció területén a legújabb fejlesztés az irányított implantáció, vagyis a sablonos fogbeültetés, amely teljes mértékben kizárja az orvos által szabad kézzel végzett beültetésnél esetlegesen felmerülő pár tized, vagy század miliméteres pontatlanságokat, amire különösen nagy szükség lehet a bonyultabb, nehezebb implantációs eseteknél.

 

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

Azonnali implantáció

Bizonyos feltételek fennállása esetén lehetőség van arra, hogy a foghúzást követően legfeljebb néhány napon belül, tehát akár azonnal implantátumot helyezzen a szájsebész szakorvos a kihúzott fog helyére.

Az azonnali implantáció számos előnnyel jár. Egyrészt nem jelent olyan komoly műtéti beavatkozást, mivel elmaradhat a klasszikus implantációnál alkalmazott ínyfeltárás és furat készítése sem szükséges. További pozitívumot jelent, hogy ez a módszer megakadályozhatja a csontleépülést, kisebb eséllyel van szükség csontpótlásra, így alacsonyabb az implantáció költsége is.

Online bejelentkezés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük mindenképpen töltse ki.