Fogászati implantátum

Évente több mint 500 ezer felnőtt választja világszerte a fogbeültetést, amely az egyik legmodernebb és legjobb megoldás az elveszített fogak pótlására.

Hogy ez miért van így?

Azért, mert a fogászati implantátum a legmodernebb válasz a foghiányra:

 • tartós, hiszen akár egész életre is megszüntetheti a problémáidat

 • páratlanul szép és természetes hatású,

 • valamint szövetbarát.

 fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

Az implantátum ideális kisebb és nagyobb hiányok megszüntetésére, és szinte biztosan nem tudtad, hogy

 • sokkal kényelmesebb viselni, mint bármelyik másik fogpótlást
 • kutatások bizonyítják a módszer eredményességét és biztonságosságát
 • lényegében űrtechnológia az alapja, hiszen az alapanyagot a NASA is használja.

A tökéletes fogpótlás

A fogászati implantátum valójában egy műgyökér, amely az elveszített fog gyökerét pótolja. Tulajdonképpen egy csavarra hasonlít, de a gyógyulás után erősebben áll a helyén, mint eredeti fogaid.

Amikor fogászati implantátumot ültetünk be, akkor nincs szükség az eredeti fogak lecsiszolására (foghíd), valamint részleges vagy teljes kivehető műfogsor alkalmazására. Olyan megoldást kap a foghiányra, amit elvársz a modern fogászatoktól.

Ez az egyik legnagyobb előnye, de távolról sem az egyetlen.

A fogászati implantátum univerzális módszer a hiány pótlására. A csontba beültetett műgyökérre ugyanis kerülhet korona (szóló foghiány), de több implantátumot összeköthetünk foghíddal is (nagyobb foghiány), sőt, az egyedülálló megoldás tökéletesen alkalmas arra, hogy körhíd alapja legyen (teljes foghiány).

Tulajdonképpen nincs olyan probléma, amire ne adna megfelelő választ. A végeredmény pedig egy stabil, tartós és esztétikus pótlás.

 fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

Mennyire biztonságos a fogászati implantátum?

A fogászati implantátum nagy tisztaságú orvosi titánból készül, amelyről több éves kutatások és tesztek után bebizonyították, hogy az nemcsak összenő a csontállománnyal, de biztonságos és szövetbarát.

A titán nem oldódik a szövetekben, ezért nem okoz allergiás reakciót, tehát rizikó és félelmek nélkül alkalmazható.

A műgyökér beültetése szinte teljesen kockázatmentes, és a módszer népszerűsége töretlen. A statisztikák szerint 97-98 százalékos a sikerességi rátája, köszönhetően a gondos tervezésnek, a steril eljárásnak és szakorvosok tudásának, tapasztalatának.

Hogy történik a fogbeültetés?

A fogászati implantátum beültetésére steril körülmények között, helyi érzéstelenítésben kerül sor magas színvonalon berendezett, kényelmes fogászati rendelőnkben.

Szájsebészünk első lépésként bemetszést ejt a nyálkahártyádon, majd egy különleges fogászati fúróval kialakítja a csontfészket, ahová a műgyökér kerül. A beavatkozás végén összevarrjuk a sebedet, és ellátunk a legfontosabb információkkal a gyógyulási időszakra vonatkozóan.

A teljesen fájdalommentes rutinműtét cirka 1 órát vesz igénybe (egy darab implantátum beültetésekor), és a minőségi garancia érdekében nemcsak a beavatkozás előtt, hanem utána is röntgenfelvételeket készítünk.

Ha mindent rendben találunk, akkor megbeszéljük, hogy mikor találkozunk legközelebb ellenőrzés és varratszedés céljából.

Bár a műtét után javasoljuk a pihenőnapot, a beavatkozás valójában nem igényel lemondásokkal járó lábadozást.

Látható pótlás a beültetett implantátumokra

A páciensek egyik leggyakoribb kérdése valószínűleg benned is megfogalmazódott már: ha az implantátum a csontba kerül, és a gyökeret pótolja, akkor mi kerül az íny fölé, a koronai részre?

A válasz egyszerű:

 fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

 fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

 fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

 fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

 fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

Bármelyiket is választod, a fogászati implantátum olyan stabilitást biztosít számodra, amire egyetlen másik fogpótlás sem képes.

A csontba beültetett fogászati implantátumnak körülbelül 3-6 hónapra van szüksége, hogy összenőjön a csontállománnyal, és hogy a megbonthatatlan kapcsolatnak köszönhetően terhelhető legyen.

Amikor ez megtörténik, akkor jöhet a látható pótlás elkésztése. Azt, hogy a beültetett implantátumokra milyen látható pótlás kerül, te és szájsebészünk együtt dönti el (a kezelési terv kialakításakor):

 • kisebb foghiányok esetében koronát helyezünk a fogászati implantátumra (egy speciális köztes elem, a felépítmény segítségével);
 • nagyobb foghiányoknál a híd, teljes foghiánynál a körhíd jöhet számításba (szintén felépítmények használatával);
 • bizonyos esetekben pedig (főleg idősebb, csonthiányos pácienseknél) a beültetett implantátumokat műfogsorral is össze lehet kötni, hogy a protézis még stabilabb legyen.

A körhíd és az implantátumon megtámasztott műfogsor között az a különbség, hogy míg előbbihez minimum 6-8 műgyökér beültetése szükséges, úgy utóbbit már 2-3 esetében is meg lehet valósítani.

Mikor ültethető be a fogászati implantátum?

A fogászati implantátum beültetésének három alapfeltétele van:

 • jó minőségű csont az érintett területen (a fogászati implantátumnak teljesen csontban kell állnia);
 • általánosan jó egészségi állapot,
 • megfelelő szájhigiénia.

Kizáró tényezők az elégtelen csontmennyiség mellett:

 • a vérképzőszervi betegségek,
 • súlyos (kezeletlen) cukorbetegség,
 • rákos megbetegedés,
 • rossz szájhigiénia,
 • súlyosabb harapási rendellenességek,
 • drog- és alkoholfüggőség
 • valamint az erős dohányzás.

A fogpótlás 22-es csapdája

Az implantátum beültetésének egyik legfontosabb feltétele az elégséges és megfelelő minőségű csontállomány. Ebbe épül ugyanis bele a titánból készült műgyökér, és az csak akkor lehet tartós, ha felszínét teljesen körbeöleli az állcsont.

A nem pótolt foghiánynak viszont épp az az egyik következménye, hogy a csontod idővel elsorvad, és végül olyan kevés vagy vékony lesz, ami már nem teszi lehetővé a fogbeültetést.

Ez a probléma különösen az őrlőfogaid helyén okoz gondot, márpedig a teljes foghiány megszüntetéséhez ez a terület is nélkülözhetetlen.

All on 4 implantáció

A legújabb kutatási eredményeknek és technikai újításoknak köszönhetően a teljes fogatlanság állapota ma már jóval kisebb fájdalommal és kevesebb költséggel is orvosolható. Rendelőnkben is elérhető az All on 4 implantáció, amelynek köszönhetően csupán négy műfoggyökér beültetése után akár azonnal búcsút inthet műfogsorának és fix műfogsora lehet.

Irányított implantáció

Az implantáció területén a legújabb fejlesztés az irányított implantáció, vagyis a sablonos fogbeültetés, amely teljes mértékben kizárja az orvos által szabad kézzel végzett beültetésnél esetlegesen felmerülő pár tized, vagy század miliméteres pontatlanságokat, amire különösen nagy szükség lehet a bonyultabb, nehezebb implantációs eseteknél.

 

 fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

fogászati implantátum, fogászati implantáció, fogpótlás

Azonnali implantáció

Bizonyos feltételek fennállása esetén lehetőség van arra, hogy a foghúzást követően legfeljebb néhány napon belül, tehát akár azonnal implantátumot helyezzen a szájsebész szakorvos a kihúzott fog helyére.

Az azonnali implantáció számos előnnyel jár. Egyrészt nem jelent olyan komoly műtéti beavatkozást, mivel elmaradhat a klasszikus implantációnál alkalmazott ínyfeltárás és furat készítése sem szükséges. További pozitívumot jelent, hogy ez a módszer megakadályozhatja a csontleépülést, kisebb eséllyel van szükség csontpótlásra, így alacsonyabb az implantáció költsége is.

Az alábbiakban találja a főbb kezeléseket és azok árait. A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek.

Fogászati implantáció áraink az árlista menüpont alapján

Implantátum behelyezése – Implant Direct Legacy:

119 900 Ft

Implantátum behelyezése – Implant Direct InterActive:

129 900 Ft

Implantátum behelyezése – Nobel Replace:

159 900 Ft

Implantátum behelyezése – Nobel Active:

179 900 Ft

Az imlantátum behelyezése tartalmazza:

• helyi érzéstelenítés

• szájüreg higiénés, műtéti előkészítése

• rendelői steril előkészület

• implantátum beültetése

• sebkezelés

• varratok elhelyezése

• utógondozás: tanácsadás, receptírás

• varratszedés

Időtartam: 60 perc

A kezelést végző orvosaink:

Online bejelentkezés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük mindenképpen töltse ki.